• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Върджил Дриймънд
/
Водопадът на дъгата

Водопадът на дъгата

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
14 Юни 2012 02:10
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Водопадът на дъгата #56849
Не съм я чел, но четох доста мнения за нея и ми се стори интересна като идея. Също така разбрах, че донякъде била тактическа, а аз точно по такива си падам. Интересно ми е какво точно представлява, ще ми е приятно, ако някой може да сподели?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Юни 2012 02:17
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Водопадът на дъгата #56850
Първият Водопад си спомням, че беше доста забавна книга. В нея за пръв път можеш да използваш всички намерени оръжия във всяка една битка. Когато избереш нещо абсурдно да използваш, например да метнеш арбалет(не си спомням дали беше нещо такова) по противника, но идва епизода с порицанието на авторката и описание какво се случва.
От цялата поредица си спомням, че само първа и втора книга бяха по-добри от останалите.

Избери своето приключение

14 Юни 2012 03:21
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Водопадът на дъгата #56855
Че те всъщност излязоха четири книги, което означава, че 50% са били по-добри от другите 50%. Но наистина в последните си личаха още по-груби заемки откъде ли не, даже имаше една феичка, която обиждаше на "мъгъл".

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

14 Юни 2012 09:37
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 732
Водопадът на дъгата #56874
Епичността на Глагоабазабадузата, Ципокрилата махарамандула и Мандагадугата е ненадмината и до днес.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

27 Юни 2012 17:59
bersek
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Водопадът на дъгата #58077

ringlas писа: писа:
...Глагоабазабадузата...
Това име е от "Приключенията на Лиско по море" на Борис Априлов.

Формата на Вселената е пустота, пустотата е форма.

28 Юни 2012 01:06
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 732
Водопадът на дъгата #58104
Наистина е така, и наистина успях да си припомня, че е от там глагоабазубадузата...

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

05 Окт 2012 21:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Водопадът на дъгата #62276
Каквото и да си говорим, ако Върдж не се лигавеше през цялото си писане на книгите игри, щяхме да видим доста по-добри произведения от нея.
Ето Водопадът на дъгата - мощно и много добро начало. Хубава история, висок стил на изказ в произведението. Финалът е добър и ни надъхва за продълженията, които... бяха много зле :(

05 Окт 2012 22:33
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Водопадът на дъгата #62278
От първа част бях възхитен, от втора и трета - отвратен... Толкова отвратен, че дълго време не потърсих четвърта... Какъв ми е проблема ли? Едно чудесно, неангажиращо фентъзи като за деца, което ми обещава няколко продължения. Взимам си първото продължение, с корица копната директно от ДиД, и вътре получавам... гавра. И трета част така. Груба заблуда на читателя. Като се склоня да ги изчета пак ,с четвъртата в комплекта ще намина отново.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

06 Фев 2014 16:31
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1038
Водопадът на дъгата #86475
Помните ли последната Врата на Колин?
Сещате ли се за кофтия момент в който можеш да отшляпаш право към финала и да пропуснеш камарата приключения само защото си добър играч?
Е във Водопада на дъгата това е... нека го наречем избегнато.

Като начало водопадът започва доста интересно, както си четеш книжката си магипортиран във един вълшебен свят, предимно по погрешка. Дяволите идват от измерението Дявол, Бунаците от измерението Буна, а Земляните от Земята, въпреки това всички те са призовани демони когато се появят в някоя пентаграма.
В началото авторът великодушно ти предоставя избор да се откажет от приключението, а след като се откажеш следва солен коментар за това как си профукал изкараните с пот пари на родителите си за да прочетеш има няма 3 епизода от приключението. Направо да му стане гадно на човек. То затова и в Дракон тоя момент направо съм го отрязал.
Но да се върнем на приключението. Нещата започват доста обещаващо с поръчение да бастисаш краля на елфите и ако това не помогне да разбереш кой е задигнал дъгата от водопада на дъгата. За целт те въоръжават с върховни военни технологии изразени предимно в силикатна форма и поемаш на път. Както може да се очаква за такона ниско ниво приключенец като теб още първия срещнат те праща в несвяст, а от там и в тъмница някаква. Ако не внимаваш как се държиш със своя сайд-кик, ще рече помощник, ще се запознаеш с хитрото въведение във въджовите книги - таблицата смърт. Не че е трудно да се избегне това де. Оказва се че вашите похитители всъщност са от добрите и авторът отново ти предлага да те върне в света на хората... или пък да поемаш задачата предназначена за зомбито на чието място си се появил ти.
„Добрия” магьосник който те е похитил ти разказва кой е виновен за изчезването на дъгата и сменя първоначалната ти задача с по-миролюбива такава: събери съгласието то маговете на всички народи в долчинката да устроим търкал на баш лошия дето има повече мана от мене, мрън. Към задачата, респективно към теб, са прикрепени двама инвалиди. Единия са го разрязали щото си загубил крака в битката за бялата крепост, а другия защото просто се надявали че е умрял.
Та поемаш на път с трима авери и пред теб възниква въпроса при кой народ да отидеш пръв. След като избереш някой другарчетата учтиво ти напомнят, че това на дали е най-добрия избор и предлагат „верния”. Е разбира се може и да упорстваш ама така си прибибитваш играта. Тук идва и момента със събирането на съставки за разните магии който е доста прилично реализиран стига да се сетиш че като минаваш покрай изригващи гейзери можеш да си вземаш вода от тях, нищо че нямаш даже манерка. Вкрайна сметка ако не минеш и през четирите възможни локации накрая губиш играта, ама накрая след 400+ епизода.
Ще запитата как така 400+ епизода толкова ли е голяма играта. ще отговоря не. Поне 150 от тях са мъртви епизоди. Това идва от ситуационните епизоди. В общи линии системата е такава, че можеш да мъкнеш около 16 предмета и авторът ти дава възможност да ползваш предмета във всяко от 10-ти възможни ситуации в книгата. Проблема е че като решиш да страляш по ятото зайколоци с меча си, вместо описание на нелепицата получаваш коментар че видиш ли направил си грешен тъп и ли невъзможен избор. С това не искам да кажа че идеята за ситуационните епизоди е лоша, просто е калпаво реализирана. В книгата има точно една ситуация в която има смисъл да ползваш повече от един предмет. В нея след като ползваш предмета натрупваш известно количество точки по статистиките, които не се ползват в тази книга но може да са ти полезни за следващата. Ако автора се беше сетил за някаква оценка свързана с тях щеше да има доста по-голям смисъл от преиграване.
Преговорите със всяка от расите в играта са прилично направени, макар и малко критички като цяло. Трупаш точки убедителност и накрая става ясно дали въпросния народ ще се присъедини към теб. Макар Върдж датвърди, че играта няма защита тя много ловко те води за носа, почти неусетно. Пример затова е едно оръжие което можеш да вземеш със себе си но единствения му смисъл е да бъдеш убит почти в началото, въпреки това за него има епизоди до края на играта в които авторът упорито ти повтаря че си сгънала и не можеш да имаш оръжието.
Въпреки всичко история е лека и приятна, ако се абстрахираш от ровеното по дневника получаваш Последната врата с отрязан пряк път дневник и ос очаквайте продължение.

Личната ми оценка:
Литература 8/10
Игра 4/10
Кефометър 6,5/10

пп. не прилагам схема на играта понеже с тази система е мазало.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

06 Фев 2014 16:38
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Водопадът на дъгата #86476
Четох малко, честно казано не ми хареса. Стори ми се прекалено детинска.

06 Фев 2015 15:53
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 737
Водопадът на дъгата #101260
Детинска и леко дебилна ми се струва...хуморът и вече е остарял или и аз не знам...понеже Вилорп е направил добър преразказ на 1ва част почнах от 2ра - В двата края на дъгата.
Пак те връщат в света на дъгата и ти се поставя цел да намериш втория край на дъгата...минаваш през куп приключения... и заспиваш в една кръчма.
Идеята е, че на всеки цвят имаш две локации, които може да посетиш, ама може и да не посетиш. Събираш предмети, приятели или врагове и продължаваш към следващия. Много излишни ситуации, много мъртви епизоди и т.н.
Като цяло очаквах приказно фентъзи...а то е някакво пародийно.

06 Фев 2015 20:55
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Водопадът на дъгата #101283
В "Принцът герой" приключват първата част от приключенията по дъгата. Всичко започва там където е свършило. Будиш се в кръчмата, в която беше заспал. Следва обиколка из пазара, обурудване с нови предмети (или стари). Разбираш, че трябва да намериш кафе и да го свариш (от предната може да имаш кафеварка, златна чаша). Намираш си кораб и тръгваш към следващия цвят...като стигнеш там трябва да намериш Принца - герой...след като се слееш с него...ти следва още едно приключение с герои познати от други книги-игри. Всичко е доста хаотично...този път (за добро) хуморът е по-малко, но понеже предметите са повече - мъртвите епизоди са още повече. Не знам като цяло противоречиво усещане ми остави, но е една идея по-добре от В двата края на дъгата.

06 Фев 2015 22:21
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Водопадът на дъгата #101288
"Дъгата срещу ада" ме отчая...системата се изменя напълно, но предметите ти са същите, вътре е пълно с всякакви неща...за игровата механика - най-вече игра по-карти. Героите са познатите от предните книги, но има и нови...целта е ...да стигнеш до епилог...като преди това е едно голямо обикаляне и изпълняване на всякакви куестове, които ти отключват следващия. Добър замисъл...кофти изпълнение. Като сериозен плюс все пак ще отбележа анти-чийт механиките и обогатяване на историята.

06 Фев 2015 22:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Водопадът на дъгата #101289
Дъгата срещу ада никога не съм я чел. Но ако има движение по карта... Значи трябва да си я набавя, за да я прочета.

06 Фев 2015 22:27
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Водопадът на дъгата #101290

SatanicSlayer писа: писа:
Дъгата срещу ада никога не съм я чел. Но ако има движение по карта... Значи трябва да си я набавя, за да я прочета.

Ще ти я донеса на следващата форумна сбирка.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Върджил Дриймънд
/
Водопадът на дъгата
Time to create page: 0.105 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (51 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 19:14
    • Филми - общата тема (1050 Мнения)
    • в Общи приказки / Кино
    • от Monevwww
    • Today 18:33
    • Ревюта и коментари за Котаракът и Черният Нарцис (160 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Котарака и Светът на Крея
    • от Radko
    • Today 18:23

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg