• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Върджил Дриймънд
/
Поредицата за Галатея

Поредицата за Галатея

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
20 Авг 2012 23:48
debninho
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Поредицата за Галатея #60563
До колкото знам съществуват цели 9 книги игри от поредицата, всяка с масивна карта, като има възможност да се съберат всичките в една карта. Едно от най-забавните неща за мен всъщност беше изрязването и сгъването на всички фигури на една книга игра, даже се научих да си създавам резервни шестстенни и осемстенни зарове. А в тая игра имаше фигури на замъци и на дракони, детската радост беше огромна. Играл съм само 2 от игрите от поредицата, като си спомням името само на едната, Залезът на Галатея, дори тук трябва да направя забележка, не помня Галатея или Галтея беше правилно, а може съвсем да съм объркал заглавието. Със сигурност би трябвало да има и Изгревът на Галатея, но не съм сигурен дали това е другата игра, която съм играл.

Играта се състоеше от 2 части, в първата се явявате владетел на картата и трябва да изградите държава, имаше един проблем обаче, имаше ограничение от 50 хода, ако си спомням правилно, а всички действия отнемаха много време. Когато приключи това пък, се явявате един от драконовите ездачи от тази армия, която сте градили и едно от нещата, които трябва да свършите е да надвиете един грамаден и зъл звяр, драколак беше, ако си спомням правилно и умираше от дневна светлина.

Като че ли RPG частта ми допадаше повече, отколкото стратегическата. Някой друг дали е срещал поредицата

блога ми, bullschmeiser.blogspot.com/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Авг 2012 00:04
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Поредицата за Галатея #60565

debnadaviebna писа: писа:
До колкото знам съществуват цели 9 книги игри от поредицата, всяка с масивна карта, като има възможност да се съберат всичките в една карта.

Излезли са само две - Дракони напред! и Варвари нашественици! - има ги сканиране някъде в "Дигитализация".

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

21 Авг 2012 01:01
debninho
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Поредицата за Галатея #60566
А можеш ли тогава да ми припомниш кое е правилното заглавие на поредицата

блога ми, bullschmeiser.blogspot.com/

21 Авг 2012 11:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Поредицата за Галатея #60575
Заглавията са точно както ги написа жорко. Дракони напред! и Варвари нашественици!
Планът наистина беше за 9 игри, но...
Това са два от най добрите стратове които магат да се играят без проблеми. Като фен на цивилизацията стратегическата част ми хареса изключително много, дори при преиграванията така строях че варварите да могат да идват най-много от дено място, при това обградено от доволно количество армиия. При първата игра драконовото ято прелитащо над Галатея толкова ме изненада че не можах да си хвана. А дракон да ти оре нивата е прекрасна гледка сравнима само с тази: www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=352682

Един от читавите стратове на Върдж, които никой не трябва да пропуска. И двата ги има дигитализирани изцяло.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Ян 2013 16:09
Away
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 57
Поредицата за Галатея #66233
Въпроси към игралите "Дракони, напред!". Вчера реших да преиграя първата част "Построй си сам Галтея", като навремето нещо не разбрах как да действам и я зарязах, въпреки че пробвах няколко пъти. Погледнах финалния епизод "Звън на мечове" и нещо не разбирам - пише, че е нормално при лесна игра (това играя) крайният брой ходове да е 100. Простата сметка обаче показва, че получаваш маркер "село" на всеки 15 хода - т.е. за да построиш нужните 15 села ти трябват 225 хода и отгоре. При нивите и пасищата е дори повече - общо 60 маркера през 5 хода - 300 хода общо! Та въпросът е къде е грешката?

"Влизащо в хода действие" ( "вътрешно действие") ми е някак странно като обяснение - това е свободно действие, което не отнема от хода ти, правилно ли го разбирам?

Играта изглежда забавна, макар и малко дългичка от перспективата на моите 10 изиграни хода. Спомням си, че преди като играех и парите не ми стигаха доникъде, затова и не я доиграх - в момента на десетия ход - началният капитал от 3000 монети е вече стопен наполовина, а приходите на ход са 28 монети (имам каменоломна, още нямам златна мина). Наясно съм, че може би не играя по оптималния начин и все пак имам известни опасения да не свършат средствата рано-рано.

23 Ян 2013 17:37
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Поредицата за Галатея #66239
Сигурно нещо изпускаш, защото си спомням, че на трудното ниво минах играта за близо 100 хода.

Една от целите ти в началото на играта трябва да бъде да си построиш, колкото се може по-бързо златна мина.

Избери своето приключение

23 Ян 2013 17:53
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Поредицата за Галатея #66241
Да и освен златна мина трябва да спазваш съотношението ниви / пасища спрямо села. Така ще имаш най-висок приход 13-21-42-63-84-105 и т.н. от тях.

:)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

23 Ян 2013 18:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66244
А бе някой навит да си направим дуелче на живо на Дракони напред?
Само че нямам бройка и нямам и къщички. Мога да предложа варианта от темата ми за мързелите.

23 Ян 2013 19:15
Away
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66245
Това със съотношението го видях, че трябва да гледам да го докарам в моя полза, но това с ходовете...

Да вземем само селата. Вижте Кодов справочник:

3.Допълнителни екстри> за всеки 15 точки печелиш 1 маркер "село"

Обаче...

10. Ако имаш 16 точки "села" и т.н. печелиш.

Имаме 1 точка за села в началото, т.е. трябват ни още 15 точки - 15Х15 = 225 хода.

Edit: Малка корекция. Щом построиш първото село вече имаш 2 точки за села, т.е. сборът трябва да бъде не 15Х15, а 14Х15 = 210 хода. Може да прибавим и три хода за построяване на последното село - поне 213 хода. За нивите и пасищата стават още повече ходовете.

23 Ян 2013 19:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66246
Не знам къде намираш проблем, но отвори на десета страница от правилата и ще видиш, че можеш да си построиш къщичка и без да чакаш бонуса.

23 Ян 2013 19:44
Away
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66247
На страница 8 в "Начало на играта" пише:

"Внимание: Правото да разполагаш маркери не означава веднага да ги сложиш на картата - поставянето им се извършва по правилата в процеса на игра!"

II. Твой ход>Ход, стр. 9:

"Много важна забележка: Маркерите "нива, "пасище и "село" получаваш само от кодовия справочник като "допълнителни екстри" - не можеш свободно да си слагаш което както ти хрумне."

Всъщност това като промяна на правилото да имам достъп до маркерите по всяко време всъщност е добра идея. Това в случай, че се окажа прав :D

23 Ян 2013 19:57
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66248
Става дума, че играта ти ги дава безплатно. След това ще ти трябва свободен ход за да можеш да ги поставиш според правилата.

23 Ян 2013 20:09
Away
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66249
А, ясно, чак сега разбрах как явно трябва да бъде. Благодаря ти много, SatanicSlayer! Това го няма обяснено точно или поне аз не го намирам. Според мен Елена е можела малко по-точно да го обясни. Значи ако имам маркер, даден от играта като бонус, не трябва да плащам цена, но всичко друго си е по правилата, нали така? Т.е. трябва ми отряд, който да изразходи действие(само в първия ход, ако дейността изисква няколко хода) и ако трябва да е облагородено полето. Иначе мога да си строя винаги каквото искам по правилата и срещу съответната цена.

Edit: Особено объркващ е втория цитат (от 9 стр.) от предния ми пост - не съм добавил за каменоломните, златните мини и водните резервоари, които са винаги достъпни., а другите маркети съответно не са. Както вече писах трябвало е правилата да се изчистят от такива объркващи моменти.

23 Ян 2013 20:16
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66250
Точно така. Сега четох точното място, което ми посочи и съм сигурен, че точно там е сбъркано.

Според мен трябва да се чете:

"Много важна забележка: Маркерите "нива, "пасище и "село", които получаваш от кодовия справочник като "допълнителни екстри" - не можеш свободно да си слагаш което както ти хрумне."

23 Ян 2013 20:23
Away
kolender's Avatar
kolender
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Поредицата за Галатея #66251
Да, тъкмо това добавях в предното си мнение, този абзац явно наистина е объркан. Нищо не му противоречи обаче, освен оценката за победния брой ходове или поне аз не намирам друго.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Върджил Дриймънд
/
Поредицата за Галатея
Time to create page: 0.104 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност