• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
08 Авг 2013 04:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75320
Ще видим колко го е харесал, изобщо не съм говорил с него още. :) Просто знаех в себе си, че не е той, а е бил подведен, както и навремето се е случвало. Иначе, както виждаш, дотук съм право в целта. И всичко вече съм написал ясно в предните 2 поста - а то и без това е болезнено ясно за всички.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Авг 2013 07:43
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75321
Ако оставим настрана темата кой с кого какви права е договорил/подписал ... Не че е маловажна, но да кажем, че няма сигурни доказателства и в двете посоки. Това, което продължава да ме изумява е тоталната дезинформираност на Уейн и продължаването да съчинява небивалици на висок глас, за които поне можеше да седне да прочете цялото инфо от kickstarter-а, за да не си поне противоречи с него:

Уейн:

Ейдриън Уейн писа: писа:
Второ, очевидно беше поначало, че отговорът на подвеждащия въпрос касае само евентуалните бъдещи продукти на Мегара, които са съвсем отделно от вече наличната серия на Джейми и Марк. А дори и за тях, едва ли авторите ще им отстъпят пълните си права - не и за книга, която ще пишат те самите.

Мегара:

Mark Smith and Jamie Thomson are not from Megara: they're the original authors, and they created The Way of the Tiger from their brilliance. Joining them will be Megara member David Walters, crafting the book 0 prequel under the guidance of Mark and Jamie, and (with stretch goal funding) co-authoring book 7 to help them bring this missing book to life

Та ето поредната лъжа, че книга 0 е дело на тях двамата "самите". А видно отзи Уолтърс е "Megara meber". Кой ли ще има правата за нея? Надали тези с "guidance-a".

Уейн:

На практика е написано, че се прави кикстартър и се събират пари за цяла серия от включително две несъществуващи книги - при положение, че няколкото преордъра са само и единствено за първа книга (Отмъстител) и изобщо не се отразяват на финансирането и издаването й.

Мегара:

Book 7 is a special case. If funded, the book must be written up to the length specified by the stretch goals, and then properly illustrated based on the result, which will take time. (Book 0 may be new as well, but writing is complete.)

Та явно евентуалната размяна на мейли с авторите явно отново е спомогнала нашия "блестящ издател" да създаде за себе си парелелна реалност, в която сам си вярва, но и убеждава и всичко около себе си.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

08 Авг 2013 08:54
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75323

По темата с лъжливото писмо, първо, не мисля, че е написано от Ян. :) Това смърди на работа на Лисичков или някой друг - и преди са правили такива глупости, меко казано, които се помнят. Второ, очевидно беше поначало, че отговорът на подвеждащия въпрос касае само евентуалните бъдещи продукти на Мегара, които са съвсем отделно от вече наличната серия на Джейми и Марк. А дори и за тях, едва ли авторите ще им отстъпят пълните си права - не и за книга, която ще пишат те самите. Не че има значение, де, както съм написал в предния си пост, неразбираем за хора като Майндкрайм и Лисичков.

Ще пиша с номерация, едно след друго, иначе се получава тотална каша както в твои постове.

1. По темата с лъжливото писмо, първо, не мисля, че е написано от Ян. :) Това смърди на работа на Лисичков или някой друг - и преди са правили такива глупости, меко казано, които се помнят. - как реши, че аз точно пък имам пръст в цялата работа при положение, че темата е публикувана от Пешката, а мейлът е пратен от ЯН?! Тотална липса на логическо мислене?!

2. Второ, очевидно беше поначало, че отговорът на подвеждащия въпрос касае само евентуалните бъдещи продукти на Мегара, които са съвсем отделно от вече наличната серия на Джейми и Марк. - аз разбирам следното изречение - He has no rights at all, Megara is the only company worldwide to have signed rights with the Way of the Tiger author about a new Way of the Tiger edition. Only Jamie Thomson and Mark Smith can give rights and they gave the new edition rights only to Megara Entertainment, my company. - по следния начин : правата върху цялата поредица от всички книги, които ще се преиздават - шест нови и две стари са дадени от авторите на Мегара и те са единствените, които имат права да ги преиздават.

Това разбира се може да значи различни неща и е напълно възможно авторите да имат възможността да ппреостъпват права включително и на други, трети лица. Примерно е възможно договорът на авторите с Мегара да касае само издания на английски език.

3 евентуалните бъдещи продукти на Мегара, които са съвсем отделно от вече наличната серия на Джейми и Марк - и как при това положение, особено като се обърне внимание на нещата , цитирани от Ники, ще издаваш книга нула и книга седем, които вече дори си заявил ?!

4. Снощи в чата Lachdanan публикува този отговор от издателство "БГ книга" относно серията Пътя на тигъра : Здравейте, издаването на книгите ще ни бъде възложено от Алекс Султанов, на когото извършваме платени услуги и с когото сме работили и преди( само за издания от български автори). При положение, че имаме информация за такъв конфликт ще проучим въпроса по-подробно. Така или иначе, за да издадем преводна литература с наш ISBN, ще трябва да имаме дкументи удостоверяващи правото на възложителя ни да превежда и разпространява изданието на български език. Щом това е важно за вас, ще ви информираме за развитието на събитията.

Това в светлината на тази твоя писанка:

Останалата част, както и самото издаване (в книжен и е-книга вид) си го поема издателството ("БГкнига"), както и пряката връзка и изпълнението на договора с авторите.

Издателството ли има договор с авторите или Мегара, ти ли имаш такъв? Те подизпълнител ли са?! БГ книга явно нямат много понятие... Изобщо какво се случва?

Без наличието на странична информация си беше мъгла цялото ти начинание, сега дори и с парченца инфо от други източници става една абсолютна каша, ама каша. Що за издател си?! Кой нормален човек ще си позволи да напише толкова алабализми като теб без почти никакви ясни факти?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

08 Авг 2013 12:40
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75328
"БГ книга" не са издателство в традиционния смисъл на думата - както те са си написали - извършват платени услуги и толкоз. Имах контакт с тях покрай издаването на таласъмчето - това, че могат да издават ISBN не ги прави издателство, такъв може да издаде всяка печатница, ако бъдат помолени за съдействие.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

08 Авг 2013 14:04
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75330
Джейми потвърди, че е имал разговори с Уейн, а правата на Магара са само за английските версии.

08 Авг 2013 14:28
yoyovec
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75332
Сега трябва да се проверят още няколко неща - дали Рони наистина е говорил с Джейми, този Джейми наистина ли е Джейми, по възможност лична карта, телефонен запис или лог с разговора му с Уейн, както и всички подробности около заплащането, за какво ще изхарчи Джейми парите и дали бившето му гадже ще иска права върху някоя от книгите, ако случайно е споменал, че я посвещава на нея... И да не забравяме да се провери Рони дали е Рони или Уейн не му е откраднал ника...

Мондьо, Азис, Майндкрайм, Евгени Минчев

„Историите, изпълнени с въображение, имат способността да разстройват хората без такова.”

08 Авг 2013 14:33
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75333
Йойовец, слаб хумор. Не ти се получи особено, ама нейсе.

Аз по сухо и кратко инфо от разговор не бях виждал:

Джейми потвърди, че е имал разговори с Уейн, а правата на Магара са само за английските версии.

За времето в Англия ли, за футболното им първенство, което ще започва? Имат ли договорка, дори и устна? Дал ли е съгласие да му се издадат безплатно. Ако е безплатно, може ли всеки един да се възползва. Може Джейми да е казал: абе на никой нищо не търся за тия "дърти книжки"? :lol:

08 Авг 2013 14:40
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75334
Уейн има разрешението на Джейми да издаде ПТ на български . Не мисля, че в случая е особено важно дали ще е без пари или не (в смисъл - тяхна работа си е). Не мисля, че някой друг в БГ е тръгнал да издава точно тази поредица.

08 Авг 2013 14:46
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75335
:clap: Бравоооо !!
След доста усилия успяхме да стигнем до някаква информация.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

08 Авг 2013 14:53
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75337

Рони# Мейдей писа: писа:
Не мисля, че в случая е особено важно дали ще е без пари или не (в смисъл - тяхна работа си е). Не мисля, че някой друг в БГ е тръгнал да издава точно тази поредица.

А важно си е, важно си е. Сега освен с Лахданан да го запознаем Джейми с нашия некомерсиален любителски проект и ако е безплатно, какво ни пречи да го осъществим и с негово съгласие. Не че и да не беше нещо би ни попречело де, при положение, че няма да го продаваме. Ама да сме....как го каза Уейн.... "морални". :D

08 Авг 2013 15:39
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Topic Author
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #75339

Уейн има разрешението на Джейми да издаде ПТ на български . Не мисля, че в случая е особено важно дали ще е без пари или не (в смисъл - тяхна работа си е). Не мисля, че някой друг в БГ е тръгнал да издава точно тази поредица.

Ето - толкова е просто. И в същото време - не е. Точно в БГ "някой друг" беше тръгнал да издава тази поредица. Ако Уейн може да се договаря с чуждестранни автори, защо друг да не може?
Дори имам бегъл спомен, че разговора в съответните теми беше тръгнал в посока да се иска съгласие от авторите, навремето (но не съм следил подробно темата). Само че някой им "влезе с бутонките", както се казва. :mrgreen:

П.С. Мда, вярно, отне доста време да го открия

Rahvin писа: писа:
Явно трябва да решим въпроса за авторските права. Мисля че модератора трябва да направи една анкета. От рода на:
Да питаме авторите за авторските права:
1. Да
2. Не
3. Не ми пука, но предпочитам да ги питаме

След като установим това нека драснем или не драксаме писмото. И може да открием банкова сметка или някой да даде, все още няма такъв мераклия. На мен ми трябват към 3 месеца за да преведа всички пари без да ме заболи :) Важното е да имаме място което да пълним и да знаем на какво може да се разчита, защото е важно кой ще застане зад пари, кой зад помощ и кой зад работа, защото вторите не могат да работят без първото :), уви.

Rahvin писа: писа:
Оказа се че блица е започнал и вече е питано. Сега очакваме отговор от авторите, ако благоволят. :)

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

02 Сеп 2013 21:43
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #76672

nixata писа: писа:

Не мисля, че в случая е особено важно дали ще е без пари или не (в смисъл - тяхна работа си е). Не мисля, че някой друг в БГ е тръгнал да издава точно тази поредица.

А важно си е, важно си е. Сега освен с Лахданан да го запознаем Джейми с нашия некомерсиален любителски проект и ако е безплатно, какво ни пречи да го осъществим и с негово съгласие. Не че и да не беше нещо би ни попречело де, при положение, че няма да го продаваме. Ама да сме....как го каза Уейн.... "морални". :D

Аз една работа не разбрах бибп бип бибиковеца в бибикоца ти... какъв ваш проект? Аз почвам нещо и вместо да помогните, правите скарвенджърски изпълнения в пълен гулски вид. На вас ви трябва един паладин на ретрибюшън за да ви изчисти като зараза обхванала света на КИ.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

02 Сеп 2013 22:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #76679
Нищо не разбрах от тази емоционална несвързана тирада. Някой да помогне с превода? :)

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Etom

02 Сеп 2013 22:03
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 225
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #76681
Човека ви казва че не разбира за какъв провален проект и нечестни работи говорите след,като инициативата я е започнал той.Останалото няма да го превеждмам,че правилата на форума забраняват :)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

02 Сеп 2013 22:07
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Кореспонденция относно права за Пътя на Тигъра #76682

psicho_lg писа: писа:
Човека ви казва че не разбира за какъв провален проект и нечестни работи говорите след,като инициативата я е започнал той.Останалото няма да го превеждмам,че правилата на форума забраняват :)

Тенк ю, психо! :) Абе не знам кой какво е започнал ама темата за превод на книга 1 е от 2011 :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.101 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Книги-игри на стрийм в Twitch/YouTube (36 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Efix7
    • Today 15:42
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (502 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Today 04:26
    • Нощта на Върколака - Спойлери (32 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Ал Торо
    • Today 00:05

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност