• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Молба и покана за извинение до Уейн

• 1
  • 1
08 Авг 2013 15:35
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Topic Author
Молба и покана за извинение до Уейн #75338
Здравейте,

От името на Екипа на сайта Книги-Игри.НЕТ и от мое име като собственик на същия, изказвам извинение до Уейн, който в крайна сметка успя да докаже, че наистина има договор за издаване на Пътя на Тигъра, в случая на български език.

Приканвам всички, които се включиха в дискусията от снощи и директно нападнаха Алекс със словесни атаки (визирам най-вече Лисичков, Мишо и Никсата, ), нека господата да му се извинят публично, както самият аз сега направих.

Целта е да се спрат всякакви бъдещи конфронтации и конспирации относно каузата за издаване на серията, защото очевидно тя ще бъде от изцяло легален характер.

Алекс, ние сме твои приятели, искахме просто да изчистим нещата. Това е всичко! :-)

Поздрави на всички!

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Авг 2013 16:23
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 89
Молба и покана за извинение до Уейн #75340
Аз лично не съм го обвинявал, че няма права. Даже ще се самоцитирам във връзка с мейлите до Мегара:

Това разбира се може да значи различни неща и е напълно възможно авторите да имат възможността да преостъпват права включително и на други, трети лица. Примерно е възможно договорът на авторите с Мегара да касае само издания на английски език.

Иначе съм се съмнявал, така си е. Ако става за въпрос и до момента остава неизяснен въпросът за книга нула "Нинджа" и книга седем, които ще бъдат писани изцяло или отчасти в съавторство от някакъв друг човек от Мегара.

P.S. И още нещо, което остана неизяснено в цялата бъркотия. "БГ книга" ли са страна по договорите или са просто изпълнител на поръчката за отпечатване под тяхно име /издателство/?

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

08 Авг 2013 16:51
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Молба и покана за извинение до Уейн #75342
Ян, явно не си следял внимателно дискусията, за да твърдиш че правата са били в основата на нападките. В основната си част бяха срещу това как се намеси в напълно фенска инициатива за превод на Тигъра "с бутонките" (както каза Пешката) и как раздваше присъди кой е пират и кой не е. Факт е също че продължава да има заблуждения от негова страна, относно срокове, автори на книгите и самите книги. Виж темата от сутринта и инфото в kickstartera. Така че това, че се е разбрал с Джейми за преиздаване на СТАРИТЕ книги, не го оневинява за всичките неща: за новите 2 книги и за несъответствията с БГ книга, които Лисичков посочи и т.н

Лично не виждам повод и причина за някакво извинение от моя страна. По-скоро той дължи извинение от всички за това как се набърка в Инициативата за Тигъра.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

08 Авг 2013 20:06
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Молба и покана за извинение до Уейн #75358
Заповядайте с отговорите си към темата, но още от сега предупреждавам, че няма да толерирам обидни епитети спрямо потребителите на този форум.

Избери своето приключение

08 Авг 2013 20:07
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Topic Author
Молба и покана за извинение до Уейн #75359
Да, приканвам всеки да си излее душата в тази тема, разбира се, без да обижда останалите! :)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

08 Авг 2013 20:17
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Молба и покана за извинение до Уейн #75360
Чувам, че Уейн искал от мен извинение. Аз извинение не мога да предложа, но ако иска мога да му дам удовлетворение.

Обещах, да не пиша публично мнението си. На един приятел обещах също, че ще дам възможност на Уейн да чуе, какво мисля за него лично. Ако желае, да ми каже и ще намерим някакъв личен начин.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

08 Авг 2013 21:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 530
Молба и покана за извинение до Уейн #75364
Не видях никакво доказателство за договор между Уейн и носителите на правата.

Посочих много проблеми в започнатата от Уейн инициатива, зададох много въпроси и не получих отговор на нито един от тях. Не мисля, че трябва да ми се извинява за подобно държание, защото това му е нормалното държание, което вие тук толерирате. В крайна сметка всички се намираме точно там, където заслужаваме да бъдем.

Ако Ян ми посочи поне една нападка, която смята за необоснована, и ако се съглася с него, бих се извинил за държанието си.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

09 Авг 2013 17:27
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Молба и покана за извинение до Уейн #75386
Чета и продължавам да недоумявам.
Какво се оказа в края на краищата – по никакъв начин не се доказа, че Уейн вече има сключени договори. Чудесно е, че се потвърди че е водил преговори и е стигнал до някакви „уговорки” – каквото и да означава това.
В този план на мисли това:

Yann Gamgee писа: писа:
Уейн, който в крайна сметка успя да докаже, че наистина има договор за издаване на Пътя на Тигъра, в случая на български език.
е просто невярно. Нито Алекс е доказвал нещо, нито твърдението се потвърждава от кореспонденцията на Ронина. Не знам дали някой въобще трябва да се извинява.

Ян не трябва да се извинява за нищо на никого.
Като съсобственик на сайта (и форума) той има право да се интересува от всичко което става на него, да задава въпроси по негово усмотрение, и ако реши – „да дръпне щепсела”.

Лисичков, Никсата и КО.
Сега, към някои от тези момчета човек може да има забележки. В конкретния случай обаче бяха заформили съвсем конкретна инициатива (в основата на която беше Рахвин), когато Алекс им се намеси без дори да ги пита. В края на краищата се оказва че Алекс е праводържател на поредицата точно колкото са и те – правенето на договорки да получи правата е безкрайно далеч от това да е сключил договор.

Майкъл Майндкрайм
Не разбирам за какво трябва да се извинява той в случая, освен че вероятно получава мигрена от логическото мислене на Алекс. В края на краищата ако в постовете му имаше нещо толкова обидно Танер щеше да се намеси.

Алекс Султанов
Сега, Алекс е особен случай. При него явно договорките за бъдещо издаване автоматично се превръщат в подписани договори. Намеренията да издаде книга се превръщат в сигурно издаване на цяла поредица. Полу-проводниците стават цели такива... И така нататък.
Да се извинява за всичко това е все едно да се извинява, че е Алекс Султанов. А и не виждам кой ще се трогне от подобни извинения.

В интерес на истината аз допуснах нещо не просто неточно в запитването към Мегара, а направо невярно:

We are a small community of devoted Gamebook fans

Такова сме community, че не можем да седнем на една маса всичките без да се гледаме накриво. Така че, извинявай, Кирчо.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2025г.?... (18 Мнения)
    • в Работилница / Анкети
    • от Ал Торо
    • Today 19:22
    • САЩ`94 (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:47
    • Лед и цвете (4 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Efix7
    • Today 13:46

За контакти