Упс....С някои дребни забележки, мисля че играта е достойно продължение на първата част, дори мисля е ниво над нея. Естествено, изиграх я 1 път набързо и това са първите впечатления, предполагам уикенда ще й обърна повече време. А как се прави оценка на играта, че това май не го видях?
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
С някои дребни забележки, мисля че играта е достойно продължение на първата част, дори мисля е ниво над нея. Естествено, изиграх я 1 път набързо и това са първите впечатления, предполагам уикенда ще й обърна повече време. А как се прави оценка на играта, че това май не го видях?
- На 1 място ми се стори, че пак е използвана системата за съкращаване на епизоди от първата книга и имаше леко разминаване (в момента не мога да се сетя какво).
- Също така ме издразни в началото, че нямах въобще избор дали да наема Кристоф или не. Аз лично не бих си пъхнал такъв таралеж в гащите. Вярно, предполагам е необходим за играта, но въвеждането му можеше да е по-различно (примерно, че е верен пират от Клеопатра или нещо такова, с което малко да се промени историята му). Някак си натрапването му не стана убедително, но за разказ-игра предполагам няма как да имаш по-голяма свобода на действието.
- Не на последно място, не ми се връзва близо 20 дена да се размотават в морето Клеопатра и Либърти, докато ги настигне Лупин. При положение, че Лупин има кораб, от който няма как да избягаш (т.е. значително по-бърз е), мисля че 2-3 часа разлика далеч по-бързо биха били наваксани. А не мисля и че за историята има голямо значение дали са се мандахерцали из морето 20 или 2 дни, преди да ги настигнат, след като освен първата вечер героят няма кой знае какво да прави.
Освен това мисля, че точките отношения е добре да се вкарат в оценката. Така или иначе играчът му стигат 3 (поне с такова впечатление останах), така че повече от това следва да са бонус.
Още една редакция няма да има. Още една корекция... може би.Сега нещо съществено - да пускам ли разказа през ФБ вече? Ронина даде задна до последната редакция на мутантите, тук разбирам че такава няма да има. Реално са си цели два нови материала.
Намерих го.
слял се е с 138 епизод. след него има @139@ , май не си го дал на нов ред и не го е хванала програмката.
Ще споделя и някои технически неща:
12
....Оръдията на “Либерти” се показват светкавично от амбразурите и изстрелват смъртоносния си заряд по фрегатата…
Колко е оценката ти за Точност?
В правилата на играта се говори за Точност като личностно качество на героя, а не като Точност на неговия екипаж. Според мен трябва да се добави в правилата, че Точността означава и добър подбор на екипажа в тази област, или че Точност се отнася за героя и за екипажа.
116.
Определено това ще е най-бързия начин да приключиш битката.
Ако Точността ти е 2 или 3 – мини на 68.
Ако Силата ти е 2 или 3 – мини на 72.
Имам СИЛА 2 и Точност 3 - трябва ли да избера по-голямата стойност, която Героя притежава или мога да избирам на кое да се осланям - стрелец или борец? Мисля, че е нужно допълнително пояснение в подобен епизод.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas