• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Люлката - М.Л Торнс

Люлката - М.Л Торнс

• 1
  • 1
17 Мар 2016 23:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Люлката - М.Л Торнс #113435
Перлата на брой 6 е разказът от Конкурс 2 - Люлката. Това мрачно фентъзи приключение макар и в малък обем е изключително добро.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Юни 2016 21:52
Krassy's Avatar
Krassy
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 55
Люлката - М.Л Торнс #115775
Това беше първата от новите книги-игри, която прочетох, и то още в автобуса на връщане към Пловдив ;) Идеята ми е позната от филма "Клетката" с Дженифър Лопес, но историята си има своите оригинални моменти. Атмосферата е страхотна, а възможността да се движиш нелинейно през различни "места" е свежо въведение. Единственото ми оплакване е, че исках още. Книгата има страхотен потенциал и бих желала науча повече за света и героите. Да, вероятно събирането на разказа в 30 епизода е постижение, но на мен ми се искаше да бъде примерно 300. Обичам такъв тип истории :)

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Мотивацията на главния герой събуди любопитството ми. През по-голямата част от текста той изглежда като чист психопат, чийто единствен мотив да убива е, защото му хаесва. В епизода в опожарената къща обаче се появява по-човешки мотив - убил е баща си заради майка си. Може би все пак не е чак такъв психопат? Или поне не е бил такъв през целия си живот.

Друго, което някак очаквах, беше да се появи ситуация с възможност за изкупление. Има една такава, в която героят поема вината за убийството... и сам е убит с камъни. Всъщност този край ми хареса повече от другия, в който демонът поема контрол над ситуацията.
Ще се повтаря, но бих прочела тази книга във вид на книга, а не само на разказ!

albumkrassy.blogspot.com/
www.facebook.com/krasimirastoevabooks?ref=hl
Следните потребител(и) изказаха благодарност: SatanicSlayer, gamebooker, Monevwww

01 Юни 2016 23:10
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Люлката - М.Л Торнс #115786
Здрасти, благодаря за коментарите.

Разказът е писан преди повече от 4 години, като тогава още не бях гледал филма. Но е силно "повлиян" от няколко екстремни метъл клипа, които си въртях по онова време :). "Възможността да се движиш нелинейно през различни "места"" всъщност я има в някои от най-класическите книги-игри, но книги с тази структура обикновено са много по-големи по обем. Примерно поне 300-400 епизода.
Обемът от 30 епизода идва от едно от ограниченията поставени в конкурса, за който беше писана и също от времето, което ми оставаше до края му - около ден и половина :). Но редакциите след това глътнаха многократно повече време и се отказах от разширение на обема, тъй като и без това едва ми оставаше време за тези редакции. Възможно е в бъдеще да напиша нещо в същия свят, но вероятно с други герои. Всичко зависи от свободното време, а от личния си опит с тези 30 епизода вече ми е ясно, че ако напиша 300, ще ми трябват месеци за редакции, независмо дали ги правя сам или работя с редактори.

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Krassy

31 Юли 2016 22:41 31 Юли 2016 22:42 от psicho_lg.
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Люлката - М.Л Торнс #116572
Корицата за разлика от другия разказ не ми хареса , стои ми някак си като надраскана детска рисунка , може и тва да е целта де. За сметка на това произведението е едно от най - добрите от новата вълна. Още преди години , когато го прочетох ми направи силно впечатление.Едно време даже го четох епизод по епизод с надеждата че някъде мога да спася психопата :) Интерактивен разказ в истинския смисъл на думата . Оценката е поставена по скоро изкуствено . По горе се говори за обем от 300 епизода , но точно такива произведения според мен е добре да са малки . При голямо произведение не съм убеден че ще има същия ефект защото реално силата му е в атмосферата а не в играта и , ако е голямо по добре да е обикновена книга . Та така поздравления за издаването на разказа надявам се да видим и Прахосникът . Разказ от същия автор в съвсем различен стил , но също много хубав . Изобщо според мен повечето разкази от конкурс номер две заслужават да видят бял свят . Е надявам се и на ново произведение от автора разбира се :) :hello:

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

09 Авг 2016 22:57 09 Авг 2016 22:58 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Люлката - М.Л Торнс #116674
минах демото за малко над четири минути, достигнах до край който не бе точно фатален, но и не бе хубав, пробвах втори път и този път превъртях играта за две минути .Ревюто бе, че това е някакъв страхотен трилър, само дето не можах да разбера къде трябваше да ми настръхне кожата? като ниво го слагам на заедно с Ной - детска книжка, липсва напрежение в нея.Даже съновидение бе по-старшно. За Генезис да не говорим или Кръвта на Зомбитата да не говорим. Ако гоним ужас Часа на Вещицата или Тъмната страна на Земята са степени отгоре!
И думата психопат се използва много свободно, като се каже психопат си представям някой като в "американски психар" - да коли наред. В интерес на истината много по-депресиращо произведение ми се видя "Пътят на светлината" в сравнение с "Люлката". Но може би моите очаквания бяха завишени, след гърмящата реклама, колко страшен трилър е това, който ще ни изопне нервите, очаквах кръвта да блика на потоци, и от всяка илюстрация да се показват зомбита и убити тела, а то - детска приказка в стил "Гримоара" на Колин.

П.С. Когато четох "Съновидение" си мислих че това е дъното. Грешал съм. Дъното е "Люлката". Съновидение е направо класа. ;)

Истината ще те направи свободен

09 Авг 2016 23:11
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Люлката - М.Л Торнс #116675
Краси извинявай възможността да се движиш нелинейно е "свежо въведение"? Еха! Тази възможност съществуваше още в Древното Зло, Варварският бог, Принцът на Алкирия, господарят на Зверовете, Трите камъка на Съдбата, Сонора.
Във Варварският бог има поне седем начина по които умира Слим и поне два пътя които можеш да хванеш - северния и южния. В Сонора можеш да си джиткаш насам- натам, а а вариантите да те убият не са никак малко и са доста разнообразни. В Принцът на АЛкирия можете да стигнете до столицата и да умрете - това също е епилог. както и смъртта в подземието на Жреца. А колко пътя можеш да хванеш в Древното Зло или в Господарят на Зверовете...не е истина.
От новите игри Убежището вече беше точно такава игра - със цели седем епилога. От по-старите Пустинен огън на Блонд има Епилог за отличници, Епилог за тройкаджии и Епилог за загубеняци. така че хайде да не откриваме топлата вода с Люлката.

Истината ще те направи свободен

25 Ян 2017 00:59
Цъфто's Avatar
Цъфто
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Люлката - М.Л Торнс #119332
:hello:
Днес прочетох "Люлката" и всъщност това е първият разказ-игра, който чета, или по-скоро толкова къса КИ.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Много ми хареса идеята за Прогледците и как играчът е веднага хвърлен в историята, направо на процеса в съда.
Но наистина и на мен не ми се стори особено психо. Подобни произведенията трябва бавно да градират и варират психотропните моменти, поне според мен.
Например, не разбрах защо на Ръсър толкова му харесва да убива, ясно е защо е извършил първото убийство, но няма ясно развитие на пристрастеността му, ако мога така да го нарека. И също моментът с баща му мисля, че е много добър като идея, но трябва да е по-дълбок емоционално и смислово.

Като за тридесет епизода е супер произведение. Иска ми се и аз да мога да напиша такова, но едва ли.

15 Фев 2017 23:22 15 Фев 2017 23:26 от Zort.
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Люлката - М.Л Торнс #119899
Страшно незаслужено е, че на тази история е обърнато толкова малко внимание. Сюжетно е много добре представена, а да бъдеш поставен в ролята на осъден на смърт, който получава нестандартна задача, е изключително силно попадение. Разработването на прогледците, демона, възможностите за манипулация и връщането към мрачното минало на героя са също отлично показани. Играта има два ключови аспекта - психологизъм и мистика от една страна и чисто криминално-логическо битие от друга. Кара те да мислиш. И те докосва със страховитите възможности за които загатва. Абсолютно съм съгласен с Краси, че единствено сбитата форма на произведението, е "спасило" общността на КИ от вероятно силно попадение. В 30 епизода, трудно може да се разгърне по-мащабно действие и интерактивност. Мишо е показал игра на мисълта в "Люлката", която ми харесва. Може само да се съжалява, че не е разработена като стандартна КИ. Илюстрациите не ми харесаха - твърде абстрактни и бързо нахвърляни. Всъщност коректно е да се каже - скици.

"Intellect is invisible to the man who has none".
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, Mayday, Monevwww

06 Ян 2018 14:42
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Люлката - М.Л Торнс #126088
Най-доброто нещо в 30 епизода, което съм чел. Хареса ми, че нямаше ясно изразени положителни персонажи и разграничение между добро и зло. Различните завършеци също бяха плюс.

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Monevwww

08 Ян 2018 09:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Люлката - М.Л Торнс #126104
Това го разправям от много време =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Люлката - М.Л Торнс
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg