• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 16

Брой 16

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
05 Дек 2021 22:49
gamebooker's Avatar
gamebooker
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Topic Author
Брой 16 #139386
Здрасти, очаква ли се брой 16 преди Коледа или не?

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

06 Дек 2021 12:24
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1100
Брой 16 #139392

gamebooker писа:
Здрасти, очаква ли се брой 16 преди Коледа или не?

Не, може би за пролетно-летния панаир догодина...

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww, sipko1

30 Май 2022 22:25
harlequin's Avatar
harlequin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 286
Брой 16 #140091
broi-16-web_2022-05-30.jpg

Колкото и невероятно да звучи, новият 16-ти брой на Списанието е в печат и още от сряда-четвъртък трябва да бъде на щанда с книгите-игри от Пролетния базар на книгата. След година и половина затишие поради най-различни причини, екипът успя да се събере, мотивира и да се върне в играта с нови 136 страници, съдържащи 92К думи (6 книги-игри с общо 362 епизода, както и 8 материала).

Половината разкази в броя са чуждестранни – английски, руски и немски, а другата половина – български.

Победителят от конкурса Уиндхамър 2010 – пиратското приключение Отмъщението на мъртвеца на Стюърт Лойд, е водещата книга-игра на този брой. След дълго затишие ще ви зарадваме с нов разказ-игра от Рей Гард – космическата фантастика Мисия до Урпан, с която да подгреем преди дългоочаквания Генезис 2. Последното чуждестранно произведение е демото на хорър книгата-игра Ужасът от Хукс Енд от Норман Бушман и Себастиан Мангелс.

Николай Николов-Козия пуска нова история със Сгнарк Намръщения - Драконова паст, след успешния дебют на героя в брой 7 на Списанието. С директното продължение на New Noir Investigations от брой 14 Ваян Дечков завършва своята детективска поредица. А победителят от последното издание на неговия конкурс Вълшебен зар – фентъзито Полукс и милостивите на Кирил Иванов – бе преработено от вътрешен човек и също намери своето достойно място в броя.

Какво включват допълнителните материали? Интервюта с Ал Торо и Стюърт Лойд на по 6 страници. Статия за писането на книги-игри от Рей Гард и откъс от предстоящия наръчник на Ал Торо в рубриката От кухнята на майстора. Редовните Новини от света, подготвени от Harlequin, както и Чикагска трубина със съветите на Петър Агапов. Плюс рубриката дебютант Предтечите на жанра с участието на Боби Трайков, в която ще ви разкажем за Кореспондентските игри по света и унас, а за десерт – минутки за отмора с Игротека.

Постарахме се доста да наваксаме пропуснатото време и вярваме, че този брой на Списанието няма да ви разочарова!
Прикачени файлове:
broi-16-web_2022-05-30.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Meriadoc, Вилорп, Ал Торо, Efix7, Monevwww, turbobobi, the_arsonist, Stayfun, MurderInc, Etom, vikenti

31 Май 2022 08:52
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
Брой 16 #140092
Кореспонденстките игри са нещо уникално уви при заплатите в България поради неясна причина секс телефоните бяха на почит ама не и тия игри.

Иначе браво, ще си го купя този път, изглежда добре

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

31 Май 2022 15:11
Mistik
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Брой 16 #140094
Всичко е описано добре, но каква е цената на този брой?

01 Юни 2022 09:36
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Брой 16 #140101
За жалост разходите за печат са се дигнали страшно, на екипа така или иначе не се плаща,та няма да може вече да се вкличим в 10 лева итиваме на 12.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, vikenti

07 Юни 2022 13:32 07 Юни 2022 13:33 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Брой 16 #140145
Супер е, че имаме нов брой на списанието - липсваше, някак си. Започвам с отзивите на части. Първо прочетох, както винаги, допълнителните материали, тъй като това ми е любимата част от списанието.

- Чикагската трибуна е добра, Петър ясно е изложил мислите си и ги е онагледил, има според мен полезни съвети в нея.
- Интервюто със Стюарт Лойд е интересно, както и той самият като личност. Имаме общи разбирания по много въпроси и постоянството и целенасочеността му, както и подреденият му подход, са достойни за адмирации.
- Новините са страхотни, както винаги - научих много новости, информацията е добро количество, а представянето изглежда стегнато и с добър подбор на акцентите.
- От кухнята на майстора на Рей Гард също е интересен материал, любопитен е неговият подход на писане.
- Новата секция Предтечите на жанра или по-скоро конкретно кореспондентските игри не са тема, която ми е супер любопитна, но все пак статията не ми беше скучна.
- Игротеката все още ми идва прекалено детска спрямо основната аудитория на списанието и останалите материали и не ми пасва. Някаква интересна загадка като за нашата възраст, например като събраните в "Happy Fun Activity Book by Jeremy Johnson" от тазгодишния Lindenbaum, би било много по-уместно - тези лабиринти са ок за осемгодишни, а нямам наблюдения много такива да четат списанието.

- "Ужасът от Хукс Енд" е пълна катастрофа. Едно на ръка, че преводът е абсолютно нечетивен и неконсистентен дори в терминологията си (с извинения към Дер, но не мога да си кривя душата), второ че самият материал изглежда слаб (някакви хаотични стойности са нахвръляни в системата, безсмислени препратки по епизоди, литературно също никак не блести) и трето че това е някакво никакво парче от нещото. Демо версия така ли се прави? Обемът на правилата е колкото обемът на текста. Тези правила са само пляснати там, в самото "демо" не се "демонстрират" повечето от тях, та защо ни е да ги учим? И на всичкото отгоре абсолютно нищо интересно не се случва в съответната сцена и нищо не се разбира и за историята. WTF, какъв е смисълът от това нещо? Според мен, абсолютно категорично, такива материали не трябва да намират място на хартия и, ок, бонус е, но всъщност е загуба на време на читателите, разваляне на преживяването им и увеличаване на разходите, та по-добре е по-малко списание, отколкото разширено с нещо подобно. Извинявам се за "rant"-а.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, harlequin, ze BG, Efix7, Monevwww, George-AL, the_arsonist

07 Юни 2022 19:15 07 Юни 2022 19:16 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 16 #140149
Полукс и милостивите
Лековато историческо-фентъзи, развиващо се в Константинопол преди 15 века. Има приятна атмосфера и вярвам, че тук преработката от Арсо е дала много сериозни резултати, в резултат превръщайки тази кратка книга-игра в най-приятната за четене от нещата на Кирил. Геймплеят е ок, интересни ми бяха изборите извън схватката, в схватката имаме К.И.™ поредица от 3-4 избори коя техника ще използваш, когато някой тича към теб - не бих ги определил като супер логични и от там - интересни, но пък не са и лоши. Просто на мен са ми омръзнали :) Експерименталното добавяне на различни механики при проверките е претруфено като за игра с няколко проверки на кръст, но пък не пречи.
Като цяло, добро попадение и стъпка в правилната посока за Кирил.

Мисия до Урпан
Още едно приятно приключение в броя. Усеща се като история за Хан Соло, изборите са интересни, написана и преведена добре. Не бих я определил като хумористично произведение, по-скоро е лековат sci-fi екшън с някой друг лаф. Почти няма система на игра, ползват се само точки за оценка и кодови думи (+ достижения, които практически отнова са си просто "оценка") и с малко по-добра памет даже може да не ви се наложи да вадите лист и химикал - хубаво е да има такива по-простички игрално произведения от време на време, особено при тези с малък обем, при които ученето на правила рядко има време да се изплати, особено ако са по-сложни.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG, Efix7, Monevwww, George-AL, the_arsonist

08 Юни 2022 10:59 08 Юни 2022 21:32 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 16 #140151
Ей, колко гадно форумът като те лог-аутне, докато си пишеш поста... Втори опит, кратка версия:

Отмъщението на мъртвеца
Пиратско приключение в изключително обран и за жалост стил и наивен сюжет. Плюсът му е, че изключително много сюжет е събран в краткия обем - всеки 2-3 епизода са напълно нова сцена, има и много вариативност - могат много различни неща да ти се случат и да извървиш път до алтернативни финали. Системата е лека и функционална, играта те кара да я разкостиш, за да можеш първо да намериш добра комбинация от действия и да я завършиш успешно, второ да я минеш оптимално и да се справиш с добре измислените предизвикателства.
Оценявам приключението като добро, но с тази литература не е по мой вкус - малко ми се завишиха очакванията и от интервюто, в което авторът казва, че и това е акцентът на произведението. Сигурен съм, че ще се хареса на мнозина, от нашите неща бих го сравнил с Карибски вълни.

Сгнарк Намръщения - Драконова паст
Неслучайно си оставих това приключение за десерт и не ме разочарова. Свежо фентъзи меч-и-магия в добрите традиции на Конан-Ринглас-Блонд's - bad ass medieval John Wick главен герой с кратки и тежки реплики, колоритен свят и персонажи, забавен и увлекателен стил. Играта почти не използва механики, освен отчитане на време, и работи добре - изборите са интересни, има добра интерактивност и можеш да минеш по различни пътища. Единствено ми липсваше малко повече плътност при развръзката - на практика е на половин страница и без избор.
Все пак обаче Сгнарк си остава от най-добрите неща на страниците на списанието въобще и ще се радвам да видим още кратки приключения за него, а защо не и нещо по-мащабно.

Илюстрациите са малко, но прилични, Коблина се е справил добре, а екипът е подбрал добри стокови и горе долу уместни (с някои изключения) за съответните приключения. Корицата също грабва окото и е от по-добрите неща на Спенсър, макар да не пасва на стила или сцените на Сгнарк. Мисля че това е правилният подход за списанието, предвид ниския тираж и колко оскъпява поръчковият арт.

В резултат имаме един много солиден брой на списанието, който нареждам сред най-добрите, заедно със седми, десети и дванадесети (в личната ми "класация" за списанията).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, ze BG, Efix7, Monevwww, banskidedo

08 Юни 2022 21:31 08 Юни 2022 21:31 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 16 #140155
Извинявам се за офтопика, но ще кажа само защо не коментирам New Noir Investigation, понеже ми споделиха приятели, че изглежда като дискриминация. Четох го преди година и съм дал отзивите си на автора. Спомените ми са сравнително мъгляви, за да го коментирам адекватно, но не толкова, че да препрочета трите части отново.
Съветът ми е като на редакторите - да ги прочетете като едно цяло, а според мен и бързо ще видите дали ви допада стилът и играта, или не.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7, the_arsonist

22 Юни 2022 23:32 22 Юни 2022 23:35 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 791
Брой 16 #140207
Сгнарк
Посредствена книга-игра. Нито изборите ме впечатлиха, нито сюжетът, а главният герой бе ... някой си там бабаит. Стилът на писане уж е свежарски, но за мен всъщност е...наивно-пародиен. Съжалявам, но тук все едно чета нещо за стотен път, клише до клише, а "изборът": планината или реката ме срази. Стига вече!

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Rahvin, Monevwww

31 Юли 2022 21:49
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Брой 16 #140453
Почнах го и аз броя.
Сгнарк - Историята ми хареса. Допада ми стила на Козия и "капаните", които залага пред героя, а той е типичният Конан, може би съм повлиян от това, че наскоро прочетох 1-ви том на историите на Конан от Изток-Запад, а сега започнах и втория, но идеално ми се вписа. Герой, който първо върти меча, после мисли, докато пие от черепите на враговете си. Сгнарк заслужава още истории и чакам още истории с него!

Ноар 3 - честно бях забравил предните :(, а и този го четох като разказ. Историята е окей и е приятно написана, интерактивността (при желание) може да я има.

Интервютата с Лойд и Торо - задължителни за всеки фен! Браво за материала за кореспондентските игри, също много интересен.

Агапов прави едно ревю, което много ми напомни на това на Аштън с Марс 2112, но тук примерите са малко по-различни и се цели как да се постигне добра история, а не да се дават и лошите неща.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

20 Авг 2022 21:51
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Брой 16 #140526
Отмъщението на мъртвеца

Пиратско приключение - да в леко наивен стил, но с добра игрална система и наистина много случки, която следват една след друга. Има и система за оценка, беше ми приятно да го "разкостя". Ти си навигатор на пиратски кораб, който потъва. Спасяваш се на някакъв остров в океан. Приключението ти започва така...като има варианти да стигнеш до успешния край.

Мисия до Урпан

Тази фантастика ми хареса много. Леко хумористичният стил е много на място. Може би това е най-доброто в броя за мен.

Прочетете и съветите на Гард в "От кухнята на майстора"

Полукс и милостивите
И аз съм на мнение, че това е най-доброто нещо на Кирил. Сетингът също е любопитен.

Като цяло брой, който доста се забави, но не разочарова.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin

21 Авг 2022 14:11 21 Авг 2022 14:11 от kiril_ps.
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 791
Брой 16 #140527

Monevwww писа:
Полукс и милостивите
И аз съм на мнение, че това е най-доброто нещо на Кирил. Сетингът също е любопитен.
.
Благодаря, но тя е твърде различна от оригинала (писан само от мен) и реално Арсониста заслужава твоите поздравления за преработката.

knigi-igri.bg/shop/
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

21 Авг 2022 19:11
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Брой 16 #140528
Вие ще се допълнните/балансирате перфектно като съавтори - единият с акцент на екшъна и изцяло обран текст, а другият със склонност за по-разляти сцени, много описателност и диалози.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, Monevwww

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 16
Time to create page: 0.205 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg