• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Бойците на Кунг-фу

Бойците на Кунг-фу

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
31 Мар 2013 14:09
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Topic Author
Бойците на Кунг-фу #71342
Бойците на кунг-фу - *.pdf
За жалост това е стария файл тъй като ipdf-то е било свалено от хоста

Тези дни я изчетох на компютъра. Книжката не е лоша, като някакъв биткаджийски филм е. Първо започва с тренировки на избран китайски стил - Винг Чун или Тай Дзи. Благодарение на тренировките повишаваш оценките си ( а те са доста). После следва турнир и накрая масова битка. Играх книгата, като избрах Тай Дзи Цюан за стил, увеличавах непрекъснато оценките си и реших, че съм станал много силен. Обаче като отидох на турнира оценките на противника ми бяха тройно по-високи, по-опростената система нямаше шанс да го бия, съмнява че и по-основната ( тя ми се видя сложна), така че я дочетох като нормална книга. Да минеш книгата, като избереш Тай-дзи за стил ми се вижда трудно. Не знам как е при Винг Чун, имам спомен от думите на автора, че с него нещата са по-лесни. Но при Тай Дзи определено бая пъти трябва да се преиграе за да разбереш какви тренировки ти трябват, за стигане на нужните оценки. Едва в последната битка от турнира имаше малко тактика, при останалите зависеше от оценките, което донякъде не ме радва. Все пак това да има тренировки преди турнира е доста добре, преди време водих такъв разговор за турнирните игри ( макар, че тази не е напълно турнирна), че е хубаво преди турнира да има тренировки и съответно от тях да се повишават оценките ти, тук нещата са направени точно така. Хубаво е, че нещата са добре обяснени и няма прекалено прехвалване на някои стилове, с малки изключения ( пример е колко лесно китаец с Тай Дзи Цюан избутва добър кикбоксьор през прозореца, в реалността това ми е съмнително да се случи). Като цяло книжката бива, за феновете на бойните книги е готина.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Мар 2013 16:11
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 218
Бойците на Кунг-фу #71350
Фатката да минеш книгата не е точно в стиловете.По спомени с обикновенни тренировки н ямаш шанс има си някои пинизи дето като ги разбереш и ще я минеш ама тогава пък май ставаше доста лесно минаването.

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

31 Мар 2013 16:20
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Бойците на Кунг-фу #71351
Пък на мен ми беше странно колко жалко беше описан канадеца Дюпон и таекоундото. :lol:
Иначе за оценките си прав, че е страшно трудно. Но има бонус, с който си качваш брутално нивото.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
При Тай Дзи начинът е да гледаш скришно през нощта тренировката на Ян Лучан. ;) Това ще увеличи всичките ти оценки над 7 или 8 (не си спомням точно) до максималните 15 точки. При Винг Чун също има вариант с един медальон, при който преди турнира те тренира едно майсторче, което е задължено на Бо Дзи и също ти увеличава много от оценките до 15.

Това и досега си остава една от любимите ми книги... Но пък и съм пристрастен заради тематиката.

01 Апр 2013 11:21
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Бойците на Кунг-фу #71374
Добре си го усетил, че е в стил хонгконгски филм от 70-те и 80-те :lol: И там нали знаете, че китайското >>> всички останали ядат дръвцето (също както Kill Bill 2 направи с китайския дядко). В един момент даже вече съвсем започнах да раздувам "филмово" - 10-15-20 противника срещу 1 беше горе-долу равностойно представено :D
И как няма да те изхвърля през прозореца, ве? Целият смисъл на книгата е в тренировките по пътя към турнира, а ти веднага си решил да пропуснеш и да ходиш да се биеш. Да, ама не! То и турнирът е по-скоро малка добавка, колкото да оправдае останалото 8-) И краят, както и всичко друго в книгата, е закачка. Един наш общ познат през 97 или 98 г. на Лей тай турнир съдйистваше и изведнъж му изчезна цялата документация на републиканското. Търсене, търсене, съмнения за конспирации, а то той докато бил страничен съдия си ги бутнал листата под изградения тепих и забравил ... :lol:
Една година Тай Дзи, ха. Ще биете с него само ако сте един на милиард и ви дойде божественото просветление ;)

Какво му е на Дюпон? :rolleyes: Човекът предпочита да е атрактивен и префърцунен, но пак успява да се бие :clap:

01 Апр 2013 12:04
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Бойците на Кунг-фу #71376
Не, аз знаех че е така ама просто исках да видя какво ще стане ако отида без да тренирам китайски стил. Предполагах, че няма да ме допуснат на турнира, ама не мислех че ще ме и бутнат през прозореца.

01 Апр 2013 19:44
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Бойците на Кунг-фу #71421
Кевин, кога ще получим нова книга на тема кунг фу?

Избери своето приключение

02 Апр 2013 09:31
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Бойците на Кунг-фу #71458

SatanicSlayer писа: писа:
Кевин, кога ще получим нова книга на тема кунг фу?

Всички книги, в които героят го бива в нещо, са книги на тема кунг фу :)

02 Апр 2013 20:09
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Бойците на Кунг-фу #71537
Това значи ли, че ако героят може да чисти добре с прахусмокачка, го бива в кунг-фу?

Избери своето приключение

03 Апр 2013 09:30
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Бойците на Кунг-фу #71604

SatanicSlayer писа: писа:
Това значи ли, че ако героят може да чисти добре с прахусмокачка, го бива в кунг-фу?

Това значи, че чистенето с прахосмукачка е неговото кунг фу :ninja:

03 Апр 2013 10:37
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Бойците на Кунг-фу #71608
Изкам да изразя възхищението си от Киро Слей(т)ъра. Въпросната КИ изобщо не е с тематика, която ми е близка до сърцето, обаче все пак ми хареса. За това на времето се шегувах, че ако ще КИ за художествена гимнаситика да напише (или за руска рулетка), пак ще е лека за четене и забавна.

03 Апр 2013 12:59
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Бойците на Кунг-фу #71622
Кико има предвид, че кунг фу означава нещо от сорта на: високо майсторство в резултат на дългогодишен труд, демек всичко в което си добър може да е кунг фу. Ти Танер например вероятно си майстор кунг фу по заровете и настолните игри :).
Иначе въпроса на Танер е по-скоро дали ще правиш друга книга игра на тема бойни изкуства :)?

03 Апр 2013 15:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Бойците на Кунг-фу #71661
Въпросът му не е ли по скоро: „Кога ще е готов с нея?”?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Юни 2014 13:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Бойците на Кунг-фу #91203
Истински се забавлявах с тази книжка. Много ми хареса. Далеч съм от бойните изкуства...2012 по стечение на обстоятелствата имаше месеци, когато тренирах 3-4 пъти седмично Винг Чун, но след един летен лагер ограничих тренировките до веднъж седмично, после до веднъж месечно и ...успях да ги спра и за съжаление да си възвърна "пухкавата" и "закръглена" форма. Та пак казвам далеч съм от Ушу и т.н., но кногата ми хареса. Изпипана е много добре, всичко се случва логично и последователно. Персонажите са мн.добре изградени. Краят е малко претупан, но не е фатално. Многото оценки, различните учители и умения, предразполагат към преиграване. Авторът е заложил и една голяма помощ за читателите, която имах късмет да нацеля и така да ми е по-лесно. Определено историята с Винг Чун ми хареса повече.

Сюжет: Ти си шампион по бойни изкуства. Вербуват те да участваш в нелегален турнир, за целта една година трябва да учиш китайско бойно изкуство - Тай Дзи или Винг Чун, като те от своя страна иамт по три стила всяко. Зависимост какво избереш имаш две сюжетни линии от по около 100 епизода всяка. Срещаш учители,приятели,тренираш вдигаш качества и умения. Следва турнир 4тири битки - 2 с умения(сложната бойна система е малко тежка )1 с оръжие и една тактическа. Целта е да го докараш ПОНЕ до две победи, което не е трудно. След това следва развръзката и една масова битка, тази част за мен е претупана и най-слаба, което малко разваля удоволствието от книжката и играта.
Положителни страни - доста са, образователна а е, увлекателна с много възможности, богат дневник, забавни моменти, доста ситуации и още
Отрицателни - на мен не ми хареса сложната бойна система, тестът за бойните изкуства в България през 97-ма, финалната част...
Доволен я препоръчвам, като книжка със стойностна игра и добра история.

30 Юни 2014 09:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Бойците на Кунг-фу #91237
Пуснал съм линк в началото на темата за книжката.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Юни 2022 16:18
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 173
Бойците на Кунг-фу #140223
Тази книга наистина ми харесваше като бях малък.

Предимства: показва основните неща необходими за да напреднеш в бойните изкуства - тежки и постоянни тренировки, воля , постоянство, себеотрицание, дисциплина, желание постоянно да се усъвършенстваш. Тренировъчния процес е описан добре

Недостък: поне при мен изгради една много фалшива представа за боините изкуства. На практика китайските бойни изкуства тай дзи и винг чун са слабо ефективни при самозащита. Инструктурите в тези дисциплини обичат да митологизират себе си и китайските бойни изкуства. Остината обаче е, че с тези две дисциплини ще си изядете боя на улицата дори ако съперника е просто агресивен селски бияч, който размята балтии. БИ които вършат работа при самозащита са бокс, кик бокс, муай тай, джудо, жиу жицу, борба, мма… донякъде и карате. Всяко БИ в което няма спаринги фул контакт е абсолютна загуба на време

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Бойците на Кунг-фу
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност