• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Дон Мон - Неделчo Богданов

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
13 Ян 2020 02:19
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Дон Мон - Неделчo Богданов #133543
Изиграх книгата още веднъж - вече без да ме води за носа автора :) . И този път ми хареса, дори повече от първия път. Малко нелепо стоеше, защото героят ми не проявяваше интерес никакъв към Симона, но страдаше за нея :), все пак си достигнах и до алтернативния финал - да станеш Дон Мон на кораба!!! След това изиграх от глава 4 нататък приключението, но по алтернативни маршрути.
После си направих труда да разгледам пропуснатите възможности и да разгледам всички момичета и т.н., абе разкостих я :)
Интересно е направена. Все пак има няколко проблема останали, на мен езикът и стилът не ми бяха проблем, даже са си ок, но:
Кодови думи, които не се ползват - това е дребен дерт, още повече, че на фона на толкова много не е болка за умиране, но - тези в бонус епизодите - с изключение на една от тях, останалите никаква функция + Вампир Симона, може и други да има, но не съм гледал.
Липсва ми генерална цел ... в началото си мислех, че е да забия Симона, но това става лесно, даже Икея-та е по-голям зор :), после да отбележа най-много мацки, ама и това не е, да станеш Дон Мон на кораба, да разкриеш скритите епизоди...накрая приех, че просто си четеш за кеф, случва ти се нещо и преследваш каквато си искаш цел...все пак можеше да се помисли за нещо в тази посока...
Като цяло доволен от Дон Мон!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

13 Ян 2020 02:25
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Дон Мон - Неделчo Богданов #133545
Скритите епизоди за мързеливци:

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Мистерията на Дайра - Д65
Църни мацки, бели мацор - Г29
Тайната на Арлекин - В79
На лов за Баби Яги - Д84
Екскурзия в Занзибар - В69
Последна среща с Мария - Г18
Загадъчната непозната - Б29
Валери - Д110
Бони и Клайд - Д60

Алтернативен край - глава 6 епизоди 205 -> 207

13 Ян 2020 02:27
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Дон Мон - Неделчo Богданов #133546
Хм...може би трябва да пробвам да я изиграя с тази душевна настройка. Да видим ще ми хареса ли повече :hello: .

Има логика произведение като това да е от тези, които трябва да се четат със студена бира, без да се бърза за никъде :lol: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

03 Апр 2020 15:08 03 Апр 2020 16:08 от Цъфто. Причина: Добавяне на послепис.
Цъфто's Avatar
Цъфто
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Дон Мон - Неделчo Богданов #135220
:hello: Здравейте,

Като по-млад гледах "Българ" и винаги му се кефех. Затова купих "Дон Мон" с очакването, че ще е същата проста, неангажираща комедийка и очакването ми се оправда.

Харесват ми замисълът на книгата и мястото, където се развива действието. Радвам се, че може и да се преиграва.
Все пак на първо четене оставам с впечатлението, че доста неща могат да се подобрят. Както написа kiril_ps, редакцията е "орташка", ако беше направена прецизно и стилът бе доизкусорен, книгата щеше да има по-висока литературна стойност без да губи от лекотата и забавността си. Също така ми липсва една таблица накрая с постижения, за да преценя как съм се справил в играта и колко попадения имам на фона на възможностите. Скритите епизоди със същия успех можеше да се добавят като явни в играта.

Иначе аз се уредих със
Силиконката, а по-късно успях да се уредя с Кристина, та чак и да се оженим след това. :D
Ще я преиграя още няколко пъти, за да изследвам разклоненията. Като цяло ми хареса, ала може и по-добре.

PS: Частта с наркотиците, дори и да е много актуална, мисля, че е по-добре да не присъства.
PS2: В глава 6 липсва епизод номер 17.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, kiril_ps

05 Апр 2020 18:18
Цъфто's Avatar
Цъфто
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Дон Мон - Неделчo Богданов #135244
:hello:
Прочетох я още два пъти. Епизод 17 в глава 6 си съществува, но седемнайската е зле отпечатана. Разкрих всички скрити епизоди и ми харесват идеите в тях. Открих и доста грешки, та се учудвам как редакторът и Сиела не са ги забелязали?

07 Апр 2020 16:33
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Дон Мон - Неделчo Богданов #135272
Още ли се чудиш защо или да ти кажа аз?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

02 Юли 2020 09:21 02 Юли 2020 09:28 от Асен.
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Дон Мон - Неделчo Богданов #136081

Цъфто писа: писа:
:hello:
Прочетох я още два пъти. Епизод 17 в глава 6 си съществува, но седемнайската е зле отпечатана. Разкрих всички скрити епизоди и ми харесват идеите в тях. Открих и доста грешки, та се учудвам как редакторът и Сиела не са ги забелязали?
Ако говориш за игрални грешки, повечето професионални редактори просто не са чели никога книга-игра! Сещам се за точно три изключения :) .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

26 Дек 2020 11:23
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Дон Мон - Неделчo Богданов #137043
Снощи с приятелката прекарахме 3-4 часа в четене и играене на книгата - аз четях, а тя вземаше решенията. Забавлявахме се много, но не успяхме да ударим почти нищо, с изключение на едно ръчно освобождаване в басейна и една възпълна шведка. Поне накрая имаше хепи енд - Мони стана капитан и се ожени за Кристина :)
За самата книга няма какво повече да добавя от това, което са написали преди мен. На мен ми хареса много, литературният стил беше забавен и прилягаше на историята и атмосферата. Това е игровата система, която би задържала вниманието на обикновените читатели: вземане на решения, в съчетание с кодови думи. Нито повече, нито по-малко. Липсваха илюстрации, които да доставят още повече забавление, но и без тях то е гарантирано.

P.S.
Не трябва ли темата да е в раздела "Неделчо Богданов"? Първо там я търсих...

Always Outnumbered, Never Outgunned

28 Дек 2020 17:14 28 Дек 2020 18:10 от ermand.
ermand
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
Дон Мон - Неделчo Богданов #137055
Алтернативните краища са много,
но само два стават, а и според мен именно те са истинските, това със Симона е прах в очите, да ни водят за носа.
Единият е, който ти си посочил, но не е включен като скрит финал в списъка, което е мега пропуск на автори, редактори и прочие сволач (подозирам, че може да има връзка с ненужниата Вампир Симона, на която е пропсунато Е-то), защото това Е основният финал (ба си, книгата така се казва и всичко останало). Освен ако Неделчо просто не е решил да се прави на гаден докрай и да ни остави сами да си блъскаме главите прости.
Вторият е анти-Дон Монският финал, който колегата Цъфто е посочил.

В допълнение, списъкът със скритите епизоди и кодовите думи в самите епизоди нямат много общо и това не знам как са го пропуснали:
На епизода „Мистерията на Дайра“ няма кодова дума
На епизода „Църни мацки, бели мацор“ (което е църни мачки, бели мачор и ако, да речем, авторът е искал да е именно мацки, мачор си е мачор на сръбски) кодовата дума е Ана
На епизода „Тайната на Арлекин“ кодовата дума е Г-жа Какачева ВИП
На епизода „Лов на Баби Яги“ кодовата дума е Дукесата
На епизода „Екскурзия в Занзибар“ кодовата дума е Вяра
На епизода „Последна среща с Мария“ кодовата дума е Мария Д, която пък е нужна за скрития епизод „Валери“
На епизода „Загадъчната непозната“ кодовата дума е Тайнствената непозната
На епизода „Валери“ няма кодова дума
На епизода „Бони и Клайд“ няма кодова дума, но подхоцяща би била Мони и Мони

И отговорът на логическата задача с обратните от глава III, епизод 4 не е верен!
Условие: ако в един гей бар има 42-ма обратни и 1 хетерусексуален; 1 барман, 23-ма мъже и 19 жени и знаем, че един от мъжете няма половинка, колко е оптималният брой двойки?

Според автора е 20, ама е 21. А е 21 именно защото, ако барманът е жена, а един от мъжете е хетеросексуалният без половинка, получаваме 22-ма мъже и 20 жени, което прави точно 21-а двойки!!!! Иначе задачата става много проста: 22 мъже + 18 жени на две е 20, но това е грантираният минимум, а не оптималният брой!!!!

Иначе книгата ме изкефи супер много. Евала!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Stayfun

01 Сеп 2022 23:00
BERSERK's Avatar
BERSERK
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 145
Дон Мон - Неделчo Богданов #140584
Ако това е книга, в която купонясваш, боцкаш различни мацки и друсаш си я поръчвам веднага. Кой не харесва Дан Билзериан лайфстайл :)

От друга страна ако тематиката е свързана с влюбване в някаква шматка и да и тичаш после по гъза - не мерси.

Та не съм сигурен да я поръчвам ли…

Капитан Хайнс, Серджо Зъба, Малдеризи, Приятелите, ИК Мега

01 Сеп 2022 23:32
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Дон Мон - Неделчo Богданов #140586
Реално можеш да я изиграеш и по двата начина, като вторият въобще не ме спечели и с кеф си я изиграх по първия (което си е съвсем пълноценно заложено в книгата като вариант). Поръчвай, ще надмине очакванията ти.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, BERSERK

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Time to create page: 0.087 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg