Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Страхотна реклама, и добре дошъл на Lachdanan - щом е освен това и фен на Диабло, както личи по ника му
В казармата ние пък играхме на Лорд и Магьосник, но пък ние не пренебрегвахме алкохола.
Като Водещ, винаги съм мислел, че е по-лесно да ползваш системата по сетинга на Легенда ( Dragon Warriors RPG ), отколкото да нагаждаш нова. Но всъщност системата е по-маловажна от факта, че книгите по нея съдържат и описание на сетинга, което е доста по-подробно, отколкото в Кървав Меч.Ами разиграването става като обикновените ролеви игри. Като тука има по-голямо свобода на действието.
Вилорп ме помоли да му дам копие на системата, която съм ъпгрейднал за да направиме, например форумна игра.
Дали ще има желаещи. Ако има такива от утре почвам да преписвам на компютъра.
Обаче нещата са прекалено много, като по-голямата част са данни и статистики на опонентите, както и специалните им умения. Освен това има хвърляния на заровете, което аз предпочитам да видя как ги хвърляте и се мъчите. Но ако Вилорп, който е по-опитния водещ от мене е навит - почвам.
Което, според автора, е достойнство на играта, а не бъг. А нелогизмите ще чакам да ми ги посочиш, защото силно подозирам, че няма да намериш нещо, което да няма обяснение, независимо дали ти е известно какво е то.Аз пък кога съм казвал че я харесвам? Има доста нелогизми и можеш да си умреш като пич само защото зарът се е катурнал в кофти посока.
Реално сте играли ролева игра, или почти същото. Апропо, сър Тобиас е герой от ролевите сесии, водени от авторите.В казармата срещнах един луд фен, който си беше донесъл петте книги. Надушихме се, също като краставите магарета и ги изиграхме, вместо да се трупираме с водка "Селект" в пластмасови шишета с останалите. За по-интересно си бяхме направили собствени класове и умения. Моят беше сър Тобиас, а Башалов си избра Айкън (Икон, ако повече ви харесва). Приравнихме им характеристиките (живот, сила и т.н.) съответно към Воин и Магьосник. По едно време се присъедини и още един тип. Когато стигнехме до епизод, в който не можехме да се споразумеем накъде да тръгнем си устройвахме дуел (така утрепах един съотборник). Накрая използвахме книгата само като платформа.
Реално сте играли ролева игра, или почти същото. Апропо, сър Тобиас е герой от ролевите сесии, водени от авторите.
Искаш ли да научиш повече, кликни тук!
Съвсем встрани от бистренето на уклоните, направо е умилително как Емилиан Станкев е прерисувал всички оригинални илюстрации от английските издания.кликни тук!
Реално сте играли ролева игра, или почти същото. Апропо, сър Тобиас е герой от ролевите сесии, водени от авторите.
Да, играхме ролева игра, ама не го знаехме, та методът ни сигурно е бил много първобитен. Благодаря за това допълнение към биографията на Тобиас, има нещо тъмно привлекателно да се вживяваш в ролята на фанатик (сигурно за това първият ми Диабло 2 герой беше паладин-фанатик).
Не съм много съгласен, че Тобиас е уорлок (вещер?). Използва само две нападателни заклинания - едно умствено и едно с директно поражение и двете не звучат, като черна магия. Другите му две са лечебно и повишаващо класа на доспехите му. Може би е по-подходящо да бъде определен, като паладин / тамплиер / клерик. Още повече, че рицарите капелани от Кървав меч са си баш тамплиери.
Кой каза, че Качулатите са тамплиери? Може и хоспиталиери да са
То и Небуларон (Небюла?) имаше лесна цака с предмет от Лариша (+50 ХР)...
Тамплиерите са обвинени баш за вещерство, да ти напомня .
Да, играхме ролева игра, ама не го знаехме, та методът ни сигурно е бил много първобитен. Благодаря за това допълнение към биографията на Тобиас, има нещо тъмно привлекателно да се вживяваш в ролята на фанатик (сигурно за това първият ми Диабло 2 герой беше паладин-фанатик).
Не съм много съгласен, че Тобиас е уорлок (вещер?). Използва само две нападателни заклинания - едно умствено и едно с директно поражение и двете не звучат, като черна магия. Другите му две са лечебно и повишаващо класа на доспехите му. Може би е по-подходящо да бъде определен, като паладин / тамплиер / клерик. Още повече, че рицарите капелани от Кървав меч са си баш тамплиери.
Продължавам да не знам какво първобитно има в простите системи, някой ще ми обясни ли ?
Аз съм голям фен на първобитните ролеви игри и с приятели цъкам само такива. Не са прецизни, но поне при мен удоволствието от играта се убива, когато за един удар трябва да направя контролно по математика.
В четвърта книга можеш да попаднеш в параклис на Качулатите. Там виждаш, че те ползват особен вариант на кръста. Сравни и ми кажи тамплиери ли са .Кой каза, че Качулатите са тамплиери? Може и хоспиталиери да са
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas