Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Не намирам такова правило в правилата, всъщност доста категорично се казва, че влизайки в чужда територия започваш задължително започваш битка...
Винаги се стремя да оставам неутрален, да събирам свободните благини по картата и да се надявам враговете да се нападат един друг и взаимно да се омаломощават. Тактиката е безотказна, обикновено се включвам в боя, когато хората са си изхабили 3-4 или 5 карти, а аз съм с цялото тесте.
Вървиш по моите стъпкиВ момента обмисляме варианта Small World за следващата ни бордова игра. Вие какво бихте препоръчали?
Това значи ли, че ако ти се играе на игра с късмет и тактика, то трябва да играеш само и единствено табла?Ние винаги ползваме малките карти. Именно те "посоляват" играта с една доза късмет. Ако на някой му се играе игра без шанс, има чудесна такава, нарича се шах.
Именно, да не сте играли някакъв фен сценарий, някой по-горе беше писал, че има точно такива сюжети в нета и оттам да ти идва объркването. То ако можеше да се пропускат битки, това щеше да даде възможност и за прескачане и осъществяване на "наземен десант" едва ли не. Което би убило играта в зародиш.Не намирам такова правило в правилата, всъщност доста категорично се казва, че влизайки в чужда територия започваш задължително започваш битка...
Ние експериментирахме последния път съюзнически кораби да може да са на една територия, но не се получи. В момента обмисляме варианта Small World за следващата ни бордова игра. Вие какво бихте препоръчали?
@Сикамор: Досега не сме ползвали картите с обрати.
Утре ще си купувам 7 wonders, имам подозрения, че ще се окаже чудесна. Ще дам някакъв отзив като я тествам.
Също и картите на диваците, но това е шанс в стратегически аспект - той дава отражение на всички играещи и по цялата карта, докато малките карти дават шанс в тактически план и за конкретна битка. Разбира се, както писах по горе, бих пробвал и игра с тях (не съм ги заклеймил съвсем). Едно със сигурност е вярно, че с картите за обрат битките ще са повече, а притежателят на Валерианския меч ще има още едно преимущество, което в самото начало ще даде на Грейджой сериозен атакуващ потенциал, не че го нямат и бездруго.Не, не значи, че трябва да играеш само табла. Но Троновете така или иначе не са игра без шанс, в стратегическо отношение, заради картите от колоди I, II и III. За мен е логично да има и зрънце шанс в битката. Както може да се случи и в реални условия, не знам, доколко Виктор Юго е правдив за Ватерло, но твърди, че именно шансът е провалил Наполен.
Да, бях краен в изказването си, извинявай, ако съм те засегнал. В крайна сметка аз самият модифицирам много от правилата на настолните игри, за да паснат на играещите.![]()
Също и картите на диваците, но това е шанс в стратегически аспект - той дава отражение на всички играещи и по цялата карта
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas