• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Игра на тронове БГ Издание

Игра на тронове БГ Издание

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
24 Авг 2013 20:18
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 619
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #76084
Аз в никакъв случай не бих нападал съсед през първите ходове. Винаги се стремя да оставам неутрален, да събирам свободните благини по картата и да се надявам враговете да се нападат един друг и взаимно да се омаломощават. Тактиката е безотказна, обикновено се включвам в боя, когато хората са си изхабили 3-4 или 5 карти, а аз съм с цялото тесте. Обикновено и печеля. Въпросът с приятелските кораби в едно море или приятелски единици в една зона е много интересен. Защо ми е останал спомен, че войски от два различни дома имат право да стоят в една зона и да не се нападат, според взаимно споразумение, но тогава въпросните войски в общата зона се броят като армия и за двете страни. В смисъл, аз имам една пешка и ти имаш една пешка в произволна зона => и на мен и на теб ни се брои като двойна армия за продоволствието. Някак не ми изглежда нормално подобно правило да ми е хрумнало, а да не съм го прочел отнякъде. Трябва да се поразровя...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Авг 2013 20:34
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #76085
Не намирам такова правило в правилата, всъщност доста категорично се казва, че влизайки в чужда територия започваш задължително започваш битка...

24 Авг 2013 20:41
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 228
Игра на тронове БГ Издание #76087

Meriadoc писа: писа:
Не намирам такова правило в правилата, всъщност доста категорично се казва, че влизайки в чужда територия започваш задължително започваш битка...

Да, мисля, че такова правило няма. А и все пак няма как да поставиш две заповеди върху едно поле, нали така?

Винаги се стремя да оставам неутрален, да събирам свободните благини по картата и да се надявам враговете да се нападат един друг и взаимно да се омаломощават. Тактиката е безотказна, обикновено се включвам в боя, когато хората са си изхабили 3-4 или 5 карти, а аз съм с цялото тесте.

Определено това е сигурна тактика да спечелиш.

Към всички: с или без "Обрати в двубоя" играете? Аз ги предпочитам, според мен внасят повече тръпка.

24 Авг 2013 21:16
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1124
Игра на тронове БГ Издание #76088
Ние експериментирахме последния път съюзнически кораби да може да са на една територия, но не се получи. В момента обмисляме варианта Small World за следващата ни бордова игра. Вие какво бихте препоръчали?

@Сикамор: Досега не сме ползвали картите с обрати.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс

24 Авг 2013 21:23
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Игра на тронове БГ Издание #76089
Ние винаги ползваме малките карти. Именно те "посоляват" играта с една доза късмет. Ако на някой му се играе игра без шанс, има чудесна такава, нарича се шах.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

24 Авг 2013 21:32
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #76090
Аз досега никога не съм ги ползвал, щото обичам да държа нещата под контрол, а с тях може някой калитко с непремерен или откровено тъп ход да вземе да спечели битка, въпреки превъзхождащата ми позиция. И все пак може би има смисъл от тия карти, в някои ситуации играта е решена, няма какво да се направи за да се спре победителя, а един такъв елемент на шанс би придал тръпка. Сигурно ще ги пробвам по някое време.

В момента обмисляме варианта Small World за следващата ни бордова игра. Вие какво бихте препоръчали?

Вървиш по моите стъпки :) Аз си взех смол уърлда преди няколко месеца. Ако те интересува пиши на лично да ти кажа откъде да си я купиш за 85лв. - доста се разтърсих докато намеря тая примамлива цена. Играта е много приятна, арта е супер, механиката е готина, като цяло доставя голямо удоволствие. Но е много по-елементарна от троновете. Няма го това предизвикателство и покачване на адреналина. Но е яка, аз съм много доволен. Утре ще си купувам 7 wonders, имам подозрения, че ще се окаже чудесна. Ще дам някакъв отзив като я тествам.

24 Авг 2013 22:45
R1ncEw1nd
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Игра на тронове БГ Издание #76094

Lachdanan писа: писа:
Ние винаги ползваме малките карти. Именно те "посоляват" играта с една доза късмет. Ако на някой му се играе игра без шанс, има чудесна такава, нарича се шах.
Това значи ли, че ако ти се играе на игра с късмет и тактика, то трябва да играеш само и единствено табла? :rolleyes:
Самият факт, че в правилата към играта ти е дадено предложение да не ги ползваш означава, че авторите на играта са разчели, че шанса няма да допадне на повечето играчи... и си е точно така. Аз до сега не съм играл с тези карти, макар че бих пробвал някой път, само за да видя разликата.

Именно, да не сте играли някакъв фен сценарий, някой по-горе беше писал, че има точно такива сюжети в нета и оттам да ти идва объркването. То ако можеше да се пропускат битки, това щеше да даде възможност и за прескачане и осъществяване на "наземен десант" едва ли не. Което би убило играта в зародиш.

24 Авг 2013 23:17
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #76097
Не, не значи, че трябва да играеш само табла. Но Троновете така или иначе не са игра без шанс, в стратегическо отношение, заради картите от колоди I, II и III. За мен е логично да има и зрънце шанс в битката. Както може да се случи и в реални условия, не знам, доколко Виктор Юго е правдив за Ватерло, но твърди, че именно шансът е провалил Наполен.
Да, бях краен в изказването си, извинявай, ако съм те засегнал. В крайна сметка аз самият модифицирам много от правилата на настолните игри, за да паснат на играещите.:oops:

25 Авг 2013 00:02
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Игра на тронове БГ Издание #76102

ringlas писа: писа:
Ние експериментирахме последния път съюзнически кораби да може да са на една територия, но не се получи. В момента обмисляме варианта Small World за следващата ни бордова игра. Вие какво бихте препоръчали?

@Сикамор: Досега не сме ползвали картите с обрати.

Малкият свят е може би една от най-иновативните игри, които са излизали на пазара за настолни игри. След като излиза, веднага е призната за игра номер едно на годината и следващите години също печели без никакви проблеми тази титла.
Играе се за около час, час и половина, като е страхотно забавление, като хода на един играч обикновено е около една или две минути и то ако прекалено много мисли. Тук имаш точно определени ходове след което играта приключва и всеки разкрива колко точки е направил. Играчът с най-много точки печели играта. Те се печелят за притежанието на зоните, както и специфичността на някои от гадините с които играеш, освен това и от уменията, с които се пръкват в играта. Те винаги са на рандъм и понякога се получават доста стабилни комбинации.
Общо взето това е игра, която няма как да не ти хареса.

Утре ще си купувам 7 wonders, имам подозрения, че ще се окаже чудесна. Ще дам някакъв отзив като я тествам.

7 wonders е игра на карти, която е направина по игрална механика взета от Magic: the Gathering. Тя се нарича драфт.

Раздават се по 8 карти и всеки един от играчите си избира и поставя с лице надолу картата, която искат да изиграят. След като всички са го направили, картите се обръщат и се вижда кой какво е избрал.
Картите по принцип са постройки, пазари, войници, познания и разни ресурси, които в по-късен етап помагат за развитието на твоят народ.
Точките се трупат от всички видове карти, които си успял да сложиш на полето пред себе си. Само единствено ресурсите и пазарите печелят от картите тип Гилдии, които са много важни за спечелването на играта. Тъй като няма печеливша стратегия в играта я прави наистина добра, тъй като единствено умението на играча има огромно значение. Няма шанс или мятане на зарове.

Избери своето приключение

25 Авг 2013 08:07
R1ncEw1nd
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Игра на тронове БГ Издание #76111

Не, не значи, че трябва да играеш само табла. Но Троновете така или иначе не са игра без шанс, в стратегическо отношение, заради картите от колоди I, II и III. За мен е логично да има и зрънце шанс в битката. Както може да се случи и в реални условия, не знам, доколко Виктор Юго е правдив за Ватерло, но твърди, че именно шансът е провалил Наполен.
Да, бях краен в изказването си, извинявай, ако съм те засегнал. В крайна сметка аз самият модифицирам много от правилата на настолните игри, за да паснат на играещите.:oops:
Също и картите на диваците, но това е шанс в стратегически аспект - той дава отражение на всички играещи и по цялата карта, докато малките карти дават шанс в тактически план и за конкретна битка. Разбира се, както писах по горе, бих пробвал и игра с тях (не съм ги заклеймил съвсем). Едно със сигурност е вярно, че с картите за обрат битките ще са повече, а притежателят на Валерианския меч ще има още едно преимущество, което в самото начало ще даде на Грейджой сериозен атакуващ потенциал, не че го нямат и бездруго.

Иначе в исторически аспект има един друг вид късмет, например като при превземането на Константинопол от Османците през 1453 година. При третия финален щурм се случва слънчево затъмнение и редовите бойци от двете страни го приемат като знамение: османците че нападението им ще успее, византийците че ще загубят. Така и става, но този "късмет" се дължи преди всичко на добре запознати астрономи ;) . Малко или много така могат да се предвиждат и картите Вестерос I, II и III, все пък шансът да се изтеглят провизии, набор на армии и т.н. е приблизително 1:3, докато слънчево затъмнение става на неколко стотин години по веднъж.

Не си ме засегнал, не се притеснявай. Естествено тук обменяме опит и мнения, което си е ценно при игра в крайна сметка.

25 Авг 2013 08:39
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Игра на тронове БГ Издание #76113
Ние винаги играем с обрати в двубоя, те внасят нужния елемент на екшън и правят играта по-бърза спестявайки част от преговорите между играчите и пазаренето. Не че и сега като заседнат двама да се пазарят не се губи време и останалите си чоплят носа. Да не говорим че по тези карти има мечове кули и различни точки.
Отделно от това можеш да избегнеш шанса и ри малките карти стига да си наредиш добре нещата. Една обсадна кула в повече срещу замък тотално ги елиминира от играта. А защитникът пък има шанс за морална победа ако вземе че изтегли чумна епидемия преди да се оттегли.
Въобще доста забавление вкарват и са поне толкова предвидими колкото и картите вестерос.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

25 Авг 2013 11:00
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #76121

R1ncEw1nd писа: писа:

Също и картите на диваците, но това е шанс в стратегически аспект - той дава отражение на всички играещи и по цялата карта

Да, дава отражание на всички, но не еднакво за всички. Заради притежанието на различен брой символи на силата някой може да се окаже страшно прецакан или силно облагодетелстван при внезапно нападение на диваците, набиране на сила, сбор на знамената и т.н.

13 Сеп 2014 21:32
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 228
Игра на тронове БГ Издание #96083
3D вариант на настолната игра :-)
paterpiscis.com/2013/12/21/3d-ga ... boardgame/

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ