Получени "Благодаря": 438
Спомням си една сцена от класическата серия за "Индиана Джоунс" - мацката пита Инди какво ще прави. "Ами не знам, ще импровизирам" - отвръща археологът.
...За жалост този метод работи само в киното и опитът ми показва, че без сценарий, ролевата игра се превръща в едно "надцакване с остроумия" като цяло.
Именно на "размяна на остроумия" се превърна играта на Вилорп и аз виждам, че реално дори самият той не е наясно и не знае какво се случва. А останалите знаят ли? Според мен, добрият подготвен сценарий е "твърдата основа", върху която стъпва Водещият. Без "реална почва под краката си", рано или късно всичко се "сгромолясва". За да не се случи, бъдете готови (във Вашите игри, не визирам моите или на Асен, или на Джордж) да имате план за почти всичко ПРЕДИ ИГРАТА!!!
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Моят опит сочи точно противоположните изводи! Предварително приготвеният сценарий е ненужна примка, която Водещите сами си надяват на врата, за да им пречи после.Спомням си една сцена от класическата серия за "Индиана Джоунс" - мацката пита Инди какво ще прави. "Ами не знам, ще импровизирам" - отвръща археологът.
...За жалост този метод работи само в киното и опитът ми показва, че без сценарий, ролевата игра се превръща в едно "надцакване с остроумия" като цяло.
Именно на "размяна на остроумия" се превърна играта на Вилорп и аз виждам, че реално дори самият той не е наясно и не знае какво се случва. А останалите знаят ли? Според мен, добрият подготвен сценарий е "твърдата основа", върху която стъпва Водещият. Без "реална почва под краката си", рано или късно всичко се "сгромолясва". За да не се случи, бъдете готови (във Вашите игри, не визирам моите или на Асен, или на Джордж) да имате план за почти всичко ПРЕДИ ИГРАТА!!!
Според моя опит - също. Но ако искаш героите да са "живи", трябва да им "пуснеш гърлата"...метафорично казано.
Спомням си една сцена от класическата серия за "Индиана Джоунс" - мацката пита Инди какво ще прави. "Ами не знам, ще импровизирам" - отвръща археологът.
Всъщност не е така! Когато създаваш история; разказ или сценарий за филм, доста често героите, които ТИ си измислил, сами доразвиват историята, независимо как си я "заковал" в началото. Ако това важи за истории, чийто герои са плод на твоята фантазия, какво остава за чужди личности, интегрирани в твоя сет!
Аз не ви се смея! Дори не знам кое те е навело на идеята, че може да ви се смея!Иначе на въпроса ти: аз знам какво се случва; попаднахме в засада на малко площадче с три входа и в момента се млатим.
Тримата опитни водещи можете да ни се смеете, колкото си искате, но не забравяйте, че повечето играем за пръв път и пак изпитваме кеф от играта, която води Спас, тъй като няма с коя друга да я сравним.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas