• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Домашно приготвени настолни игри

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
04 Дек 2014 14:31
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #99139
Здравейте,
интересува ме колцина от вас са създавали бордова игра у домашни условия. Говоря за нещо по - сложно от игри с четири пионки и зарче.
В началово правих някакви такива, а докато нямах комп направих игра подобна на Кингс баунти и Хероес майт анд меджик. Още пазя листите (ламинирани) и тетрадката с обясненията за различните карти...
Един мой приятел отиде доста надалеч, като създаде големи настолни игри с доста сложни правила, които дори разпечата за него си.
За съжалние и тях няма как да ги снимам. Та ако някой е правил да каже.
Отделно питам дали има ентусиасти за създаване на такава игра... Ако има да ми пишат на лични.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Дек 2014 15:04
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
Домашно приготвени настолни игри #99144
Десетки съм правил, по-големи и по-малки като комплексност, в момента не съм ентусиазиран на тази тема - издаването е близко до невъзможното, а толкова труд за 2ма човека не ми се хвърля - излишното ми време е безвъзвратно в историята. Иначе имам концепция за настолна по българската митология с полукооперативна механика - всеки срещу всеки и всички срещу Змея.

04 Дек 2014 16:27
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Домашно приготвени настолни игри #99148
Аз съм започвал няколко, но съм завършвал две. Едната беше за 2-4 души, футболен мениджър, завършена през 1996-а. Изиграхме с брат ми едно стотина игри на нея, преди месец таблото изплува изпод един креват и беше изхвърлено. Другата беше за двама души, всеки от които разполага с определен брой магьосници и рицари. На нея стигнах само дотам да я завърша. Брат ми тъкмо се беше отворил за какво са момичетата на този свят, нямаше как да го хвана :-)
Сашо би могъл да продаде успешно бордова игра за Котарака, ако преди това продаде успешно Котарака в чужбина :grin:

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

04 Дек 2014 22:17
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #99158
Ок. Торо нека си представим, че ако ни дадеш файловете може да я изиграем поне или да видим какво е.
Аз нямам в предвид никакво издаване, въпреки, че защо да не. Според мен цените са приемливи стига механиката да е добра.
Аз по скоро бих направил игра в която България се отбранява от анадолските завоеватели. Там може да се сложи дори Източно ромейския анклав, Сърбите (които стават васали на турците за да ядат бой край Анкара от култовия персонаж хана Кублай) и да се завърти голяма игра.

Днес виждам че КИ се издават у нас. Добри корици, малко ми е манга стила ама то явно си традиция там. Иначе е супер. Не виждам защо да не се направи и настолна игра или няколко такива. Аз оценявам, че никой няма свободно време ама говоря за общ проект принципно...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Дек 2014 22:22
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2372
Домашно приготвени настолни игри #99160
Настолните игри струват доста повече, а вървят в ниски тиражи в рамките на една държава, сметката със сигурност няма да излезе. За моята идея - няма нищо разработено по нея, само разни нахвърляни записки. Иначе единственото, което имам в дигитален формат, е един монопол, който има какво да се желае по него - иначе е прилично забавен.

04 Дек 2014 22:26
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #99161
Ех жалко. Искаше ми се да видя. Ти си прав, но според мен най - добре е да се каже, засега. ММ може да сканира, футбола си. Ако е като Шаолинския футбол ще е забавно, ако е като нормалния зарибяващо...

04 Дек 2014 22:40
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 237
Домашно приготвени настолни игри #99162
Рахвине, хубава тема си пуснал.
И да - създавал съм си не една бордова игра. То не беше чертаене на кадастрон, то не беше писане по обикновени листи, то не бяха таблици за създаването на сложни рекруити. Стигнах до там, че си създадох един вид походова стратегия върху картата на Властелина от пръстените нарисувана от Сотир Гелев и публикувана в Дъга. В един момент бяхме създали с пирятели карта, голяма колкото половин стая с танкови армии, оръдия пехота, ракети. Страшно мазало, признавам! Само, че тогава нямаше компютри и ги заменяхме с въображение. Правил съм и своя карта на приключение, заемайки правилата на Кървав меч, като най познати. И какво ли не още! По едно време много се бях вдъхновил от амераканската война за независимост и индианските войни, като почна едно чертаене на карти... Вдъхнови ме и Битката за Америка на Джордж по едно време, признавам. Направо наля масло в огъня! Много малко неща съм запазил обаче. И сега се оправдаваме, че нямаме време и сме заети. То, не че е лъжа ама ....
И сега съм надиплил сума ти бордови игри, но я ме питай играя ли ги... по-скоро ги колекционирам!
Сещам се и за една малко странична история от онова време, която досега не съм споделял. [offtopic]Един приятел написа една турнирна книга-игра и я изпрати на издателство Мега. Чакаше рецензия от Ваня Кирова. И изведнъж вместо рецензия дочака, турнирна книга-игра, издадена от Мега, но от друг автор! Сходството беше поразително, признавам, тъй като съм я играл и направо паднах. Даже написах едно писмо до издателството, но отговор така и не дочаках. А приятелят ми сега е известен продуцент, сигурно е забравил за тази история, а и не съм го виждал отдавна.[/offtopic]Та накратко, такива ми ти работи...

"Intellect is invisible to the man who has none".

04 Дек 2014 23:16
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #99165
Ееееее браво бе!
Аз като малък редях 400 войника пластмасови с танковете, артилерията и прочее. За съжаление не се сетих за настолна игра или такава като вархамер защото не ги бях виждал, а и никой около мен нямаше подобни увлечения.
Жалко... иначе би било интересно да се направи нещо такова масивно.
Ще споделя какво правя аз.
Купувам си тия години разни фигурки от настолната игра на варкрафт. Евтини и изглеждат чудесно. Идеални характери за ролевата ми, която е изпълнена с леко подобни създания. Отделно си купувам доста настолни игри, като засега имам към 5-6. Само една е епична, с едни дърти пластмаси, едни дракони, шпиони и прочее. Другите са от забавните явно, вкл. една на Тери Пратчет.
Жалко, че си нямаме наша игра. Българска.

04 Дек 2014 23:20
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Домашно приготвени настолни игри #99167
Някъде из апартамента на мой приятел се крие Градът на крадците пренесен на реалната игрова карта.

Избери своето приключение

04 Дек 2014 23:28
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #99169
Няма ли начин да се сканира нещо? Аз мога да снимам игри които имам, но не и които съм направил...

25 Мар 2015 22:51
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Домашно приготвени настолни игри #104403
Рахвине интересуват ли те правилата за Футболмания, които стават за игра върху стратегическата книга-игра Купата е наша на Джордж М. Джордж?

26 Мар 2015 17:32
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #104436
Уви нямам никакви настолни игри от този вид. Лорд и магесник ме разочарова горко и тогава се отказах напълно, иначе ако го имаш като файл бих го прегледал.

26 Мар 2015 17:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Домашно приготвени настолни игри #104438
Не е на файл. На тетрадка е. Ръкопис е.

27 Мар 2015 21:12
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
Домашно приготвени настолни игри #104464
Снимки не може ли да се направят или е твърде много като обем?

27 Мар 2015 21:18
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Домашно приготвени настолни игри #104465
Ако можеш да ми разчетеш йероглифите. Освен това листата са пожълтяли.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.111 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Today 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • Yesterday 13:28
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (223 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от stnmrmnv
    • 04 Дек 2025 21:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност