Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Аха, съгласен, ама ние (аз поне) си играем на "измисли бойна система" или "човъркай бойна система" (нещо като червей дървояд не дървеница).
Джордж, ЗиЗ е българското име на ДиД (Зандани и Змейове, известна още като Подземия и Дракони или Дракони и Тъмници).
Системи с три зарчета да искаш...
Джордж, ЗиЗ е българското име на ДиД (Зандани и Змейове, известна още като Подземия и Дракони или Дракони и Тъмници).
Бля-а-а! Вилорп за пореден път ме подведе. Ако броим и пушката на Ефикс 2:0 за Спас. Аз помислих, че е някаква система с три зарчета.
Съжалявам за промените в насоката, но аз се опитах да дам насока дори не към битките, а към оръжията в РИ и КИ. По решение на администрацията друга моя тема беше слята с тази...с модераторите не се спори, но това не беше решение, което можех да предвидя! Аз съм свикнал социалните битки и физическите такива да си имат отделни теми, оръжията и бойните системи - също отделни...евентуално с отделни теми за инициативата, нараняванията и работата в екип, или каквото там искаме да разгледаме по-подробно.Заради многократните смени на името на тази тема, сега първите мнения в нея (моите също) седят като пълен офтопик. Когато писах в нея изглеждаше, че се обсъждат битките в книгите-игри, но после нещата се изкриваха само в посока ролеви. Моля занапред, когато се отваря тема, тя да е коректно зададена и да не се променя заглавието след това по "заявка". Има варианти за отцепвания на мнения и т.н.
Извинявам се за офтопика с това мнение.
Благодаря за доверието!Конкретно тая система сравнително бива за начинаещи без да ги затормозява излишно. Гоблина твърди че била доста по-голяма и обширна, но сметнал, че това е достатъчно като за начало. Добавката от мен са двете действия на ход, което директно съм инспирирал от Десцент джойн ин даркнес . Та информация за пълната система може да се вземе от краля на коблините или от Асен ако е разпознал системата.
Не съм я чел, макар че съм попадал на нея в сайта. Игри, с които мога да водя тъмницолаз, имам предостатъчно, така че не виждам смисъл от още една.Системата на която базирах тая форумна шашма беше Tiny Dungeons 2e. Има доста книги базирани на тази система, който иска може да порови из drivethroughRPG. Общо взето доста неща бях орязал и променил, като в последствие имах желание да добавя и други неща и механики, в случай че форумната имаше нужда от това. Това с двете действия го има по време на битка и там, та Спас хубаво се е ориентирал.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas