Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Имам забележки към горното.Защо трябва да се ограничим в един жанр?
1. Защото Х ще напише за баскетбол, а никой от журито не разбира от този спорт.
Защо трябва да се наложи някакъв обем?
2. Защото Х ще напише 600 епизода, а У ще надраска 100 епизода. Не виждам равенство в случая.
Нали затова казвам, че оценките винаги са субективни. Каквото и да ми разправяте критериите винаги се свеждат до: "... защото така ми харесва!". Няма значение с какви фрази и "правила" е маскирано. Колкото повече хора оценяват, толкова повече се размива субективния фактор.1. Става дума за да е по-обективно на журито, независимо дали са потребителите на форума или не. Сега на Пенчо баскета не му е любим и той ще сложи ниска оценка, фентъзито обаче му е слабост и ще сложи висока оценка.
2. Защото хората искат по-големи произведения и този със стоте епизода със сигурност ще получи реплика от сорта на "Можеше повече да развиеш темата".
Най-добре би било да има жури, чиито членове имат някакъв авторитет и чиито вкусове се знаят. Така субективизмът на оценяващите поне ще е ясен предварително и донякъде оправдан. С други думи, оценителите да са добре познати автори.
Нали затова казвам, че оценките винаги са субективни. Каквото и да ми разправяте критериите винаги се свеждат до: "... защото така ми харесва!". Няма значение с какви фрази и "правила" е маскирано. Колкото повече хора оценяват, толкова повече се размива субективния фактор.1. Става дума за да е по-обективно на журито, независимо дали са потребителите на форума или не. Сега на Пенчо баскета не му е любим и той ще сложи ниска оценка, фентъзито обаче му е слабост и ще сложи висока оценка.
2. Защото хората искат по-големи произведения и този със стоте епизода със сигурност ще получи реплика от сорта на "Можеше повече да развиеш темата".
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas