Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Напомням, че гласуването тече.
Ще перефразирам един известен Доктор хонорис кауза - Повече четете, по-малко
Напомням, че гласуването тече.
Както се казваше в едно телевизионно предаване: "Няма време!"
С оглед бройката на непрочетените произведения...
1) Не знам каква плюнка съм изтривал - не съм казвал никъде, че произведението става за нещо. Казах, че подкрепям това да е в "Златна никса" конкурса и виждам логиката зад това. По аналогичен принцип и при аналогична дилема присъстваха и книгите-игри на Фют преди няколко години.
2) Не знам защо трябва да коментираме хора, но щом те радва, Ефикс, давай смело; Последното интересно тук ми е да коментирам теб или мен, предпоследното - да задълбаваме над качествата на "Керус". Това, което ми е интересно, е да дебатирам с останалите как дефинираме книга-игра и Керус е един интересен пример в "сивата зона", който служи за основа на този дебат. Писах "без лоши чувства", защото такива нямам. Ако се очаква да давам лъжливо мнение от солидарност или някаква друга причина - не мисля, че е добра услуга за никого и не правя така, колкото и да ми се сърдят.
3) Объркал си се и за "сивата зона" - сиви зони в Керус не съм обсъждал дали има, а казах, че попада в "сивата зона" спрямо определението "книга-игра", което е по видими причини; характеристики, а не качество. Някои може да смятат, че е книга-игра, други - че не е и е трудно да се определи, поне за мен.
4) Не, тази номинация не пречи на Торо и не я "атакува". С какво би ми пречила се чудя, но по-добре да не задълбаваме в тази посока. Нито се считам за основен претендент за никсата, нито имам против друг да я вземе, нито Керус ще е съперник и да беше така.
Иначе на мен също ми липсва номинацията за "Пътя на тигъра". Разпространението, търговската надценка и правата никога не са били фактор в тази класация - например сме гласували за "Мутирала плът", която не може да се каже, че е по-достъпна от "Пътя на тигъра", както и за произведения, които не са особено легално публикувани, няма да изброявам. Лично аз виждам класацията като фенска и не знам защо трябва да се ограничават хората да гласуват за отпечатано и разпространено (макар и само на предварителна поръчка) издание. По-скоро е прищявка на Никсата, която организаторите са преценили да уважат и като човек зад проекта са позволили неговото решение да изземе правото на глас за тази книга на всички останали. Разбирам ги и не съдя решението, просто моето би било друго.
Въобще (5), някои се бъркат с това, че "Златна никса" е конкурс и някой трябва да се кандидатира или изтегля от него. Никога не е било конкурс. Това е гласуване и изразяване на мнението на феновете в този форум, което е право на всеки и нито автор, нито издател, имат правото да отнемат свободата на хората да си изразяват мнението. Могат, ако желаят, да не приемат статуетката, разбира се.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas