• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Path of Light

Path of Light

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
21 Ян 2014 00:19
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 152
Path of Light #86057
Сега видях. Извинявам се на хората поддържащи фесбуук страницата. Те май се оказват най-активни в отношение новини. Поздравления и благодарности!!!

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Ян 2014 00:51
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Path of Light #86058
Рони, ето го плана за действие:
1. Пишеш новина тип... новина, а не реклама за Path of light, на български и на английски, тип трейлър на книгата. Трябва да се спомене, че е първата българска книга-игра в електронен вариант на английски, но акцентът си е тип "трейлър"
2. Намираш някой да ошлайфа текстовете, колкото е възможно, естествено.
3. Трябва задължително картинка за Крея, платформата го изисква.
4. Правя имплементацията и оформлението в сайта на Крея и пускам паралелно там и във facebook.

21 Ян 2014 07:49
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Path of Light #86059
Благодаря ти, Торо. Трябва да обсъдя с Екс дали да не е анонс за КИ апликациите му изобщо. Факт е, че не са много разработчиците на КИ апликации с толкова много приложения.
Леидрин, по принцип имах предвид големия Хуаранг :-).

21 Ян 2014 09:55
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
Path of Light #86060
Знаете(вероятно), че Хуаранг съм го започвал, както и Спасението, но системата ми дойде в повече тогава. Сега имам повече опит, така че може би ще успея да ги завърша.

За анонса, не мисля, че трябва да е за КИ апликациите изобщо, понеже се размива много темата, те са различни, нови, стари, на бг, на английски, в амазон, в гугъл... Най-добре е, точно както Торо пише, да е тип трейлър, дори може с някакъв кратък подходящ цитат от текста да е.

Roger, roger!

21 Ян 2014 10:09
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Path of Light #86061

Рони# Мейдей писа: писа:
Леидрин, по принцип имах предвид големия Хуаранг :-).

Това наистина ще отнеме доста време. На български докато го завърша не знам колко време ще мине, вече не смея да давам срокове.

21 Ян 2014 11:25
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
Path of Light #86062
Леидрин, мисля че малко избързваш с емоционалната реакция. Не съм казал, че няма да помогна, напротив, просто не мисля, че предложеното е удачен вариант.

Ти нали уж разбираше от маркетинг, кажи според теб от (около 800 които биха видяли анонса) предимно майки с деца, колко биха си купили апликацията? Нула? Около 5% шанс за една продажба? Съжалявам да Ви разочаровам, но маркетингът е игра, в която се работи с големи цифри. Често дори 5,000 и то таргетирани импресии не водят до никаква продажба. Няма да е преувеличение, ако кажа, че за да се стигне до тези продажби за моята книга са чули стотици хиляди хора.

Рони, според мен допускате голяма грешка с платена апликация. Ако наистина вярваш в качеството на продукта трябва (примерно) половината от книгата да е свободна и чак тогава да имаш възможност да си платиш за отключване на останалата част. Пиши ми на ЛС, ще ти осигуря от 5,000 до 10,000 таргетирани импресии във Фейсбук, но съветът ми е първо сериозно да помислите върху този вариант.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

21 Ян 2014 11:35
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Path of Light #86063
А бре вярно е, че апликацията е платена, но ми се струва, че е сложена минималната възможна цена т.е. цената е символична според мен.

kiril-ps.itch.io/

21 Ян 2014 11:46
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 398
Path of Light #86065
Не говорим за това дали цената е висока или ниска. Това е пазар, в който ежеминутно излизат нови приложения. Какво би накарало някой да си купи точно това?

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

21 Ян 2014 11:59
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Path of Light #86067
Има доста механизми. ФБ страницата, релевантни групи, търсене с ключови думи, анонси, препратки от други апликации (в Гугъл Плей свалянията рязко се повишиха след като то се появи в графа 'потребителите свалили еди какво си са свалили и' на 2-3 апликации). В (кашлюк) маркетинговата ни стратегия се включваше и идеята, че всеки може да си свали безплатно Dating a Witch и да види ставаме ли за чеп за зеле. Само че Амазонци го свалиха за разглеждане, после уж казаха, че са го качили, но не са. Следващата стъпка ще бъде да сложим линкове във Вещицата в Гугъл Плей, които да пренасочват към Пътя в Амазон. Там имаме по 30-40 сваляния дневно.
Ако имах други КИ от поредицата, можеше да пусна тази безплатно, както прави Сам.

21 Ян 2014 12:59
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Path of Light #86068
Зе бг, моля те да ми спестиш лекциите за маркетинг, или работата с големи цифри, ок?
Да те питам обратно, колко от тея 800 майки четат книги? Дали не си падат по фентъзи романтъчни истории? дали не биха казалаи, препратили новината на свои познати, ако е презентирана както трябва? Знаеш ли? Така си и мислех. А колко смяташ, че ще те сложат в спам-листата и няма да си купят продължението на Приказката само и единствено заради подобен анонс? Нула? 5%? За човек, който твърди, че не понася начина на живот в Щатите доста успешно прилагаш принципите на пазараната икономика. Искаш нещо от мен - ок, какво ще ми дадеш? Визирам съвсем конкретно питането ти за двустранно промотиране. Виж твоя продукт е по-трудно да се промотира на хората, които биха прочели Path of light, а не обратното.
99 цента за апликация + 1 една безплатна е почти равно на товята безплатна електронна версия на приказката междувпрочем.
Какво би накарало някой да си купи точно тая апликация, ли? Отговора е съвсем лесен. Ако някой комуто има доверие му каже че си заслужава. Както на тоя, така и на всеки друг пазар.
Но да не задълбаваме, съвсем конкретно да те питам в принципите на пазарната икономика - колко искаш да ти се плати, за да пуснеш някакво инфо + обратното промотиране на Приказката?
Виж така като се поставят простичко нешата колко по-лесно е да се комуникира?

21 Ян 2014 13:32
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Path of Light #86069
Хм, аудитория от млади майки звучи много интересно :-). Тук на форума сме главно млади бащи, но със сигурност сме вторична / третична група.
Леидрин, спокойно, щом Никола твърди, че може да ми помогне да достигнем 10 000 импресии, нека е по неговия начин. Всички знаем, че в това го бива. Като компенсация може да поискаме да ни покани на следващото четене, за да се запознаем с най-върлите, пардон, атрактивни фенки на 'съма.

21 Ян 2014 13:39
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Path of Light #86070
Както решиш. Аз съм написал каквото мисля. Всъщност платената апликация е добра идея според мен. Сред морето безплатни такива, тя ви отличава. А това ч е е платена макар и за 99 цента говори, за това че цените труда си и продукта е поне малко качествен. Това е една от първите асоциации, които би направил англоговорящ потребител. На западния пазар хората гледат доста пренебрежително и/или подозрително към безплатни неща. И такива с ниска цена, междувпрочем.

21 Ян 2014 13:43
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Path of Light #86071

ze BG писа: писа:
Не говорим за това дали цената е висока или ниска. Това е пазар, в който ежеминутно излизат нови приложения. Какво би накарало някой да си купи точно това?
Не знам, не съм правил изследвания за мотивацията на клиента в Амазон и други подобни.
Мен лично ме подтикна да го купя ниската цена за обемист продукт. НО аз съм беден български гражданин, а не средностатистически западен такъв.

kiril-ps.itch.io/

21 Ян 2014 13:46
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Path of Light #86072
Аз лично много се дразня на всякакви уж безплатни КИ апликации, в които те заливат с реклами или постоянно ти напомнят да си купиш нещо. Определено предпочитам да дам долар-два, но да не ме занимават с глупости и да ме оставят да чета на спокойствие. Не съм попадал, обаче, на проучвания до колко мнението ми се споделя от други потребители.
Има и нещо друго, което също не знам дали се осъзнава от потребителите. Всяка апликация, дори безплатна, води до интернет трафик, трябва ти памет, може би товари процесора. Така че, безплатното е някаква химера.
Междувпрочем, ползвам 2 безплатни приложения за забавление на дъщеря ми. Последния път като я оставих с телефона почти успя да си купи нещо.

21 Ян 2014 13:50
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Path of Light #86074
Ами по-горе дадох отговор и на Кирчо и на теб.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 7
Форум