• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров)

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
27 Окт 2018 14:58
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 447
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #129721
И така, най-накрая стигнах и до "Уимбълдън". Да започна с това, че не се интересувам от тенис. Познанията ми в този спорт бяха достатъчни, за да се справя със задачите, които бяха свързани пряко с него. Хареса ми, че не се изискват дълбоки познания в материята и можех да се справя с въпросите. Подозирам, че книгата няма да се хареса на върлите познавачи на спорта, защото мога да се поставя на мястото им, ако прочета подобна книга-игра за футбол или баскетбол. Ако приемем, че произведението е насочено към нови фенове на жанра и/или лаици в тениса, то авторът си е свършил чудесно работата. Да започна с нещата, които ми харесаха: Механиките. Вижда се, че Агапов е изучил материята и много умело е използвал различни техники, които правят играта разнообразна. Хареса ми идеята да изразходваш точки Енергия, когато шансът не ти достига. Така е и в спорта: когато нямаш ден и нещата не се получават с лекота, трябва да се изпотиш и да вложиш допълнителни усилия. След като вече установих, че реализмът е пренебрегнат в името на играта, започнах да се потапям в атмосферата на представения ми свят. Животът на Гришо е разказан като една приказка, в която той се наслаждава на малките и големите неща - тренировки в престижни школи, интерес от страна на нежния пол и известност. Стилът на писане на автора ми хареса, като на моменти, дори прекалените описания не ме подразниха, а ми се сториха като добро допълнение към приказката за нашия тенисист. Логическите задачи не бяха трудни, но не и толкова лесни, че да не вложиш малко време, за да помислиш над тях. Сега нещата, които според мен е трябвало да се изчистят: Както споменах, реализмът е отишъл на заден план, но някак ми се стори прекалено наивно, Гришо да трупа умения, като тренира с палавата студентка по медицина Русокоска. Да, с Шарапова на екзотичен остров звучи по-правдоподоно! По същата логика е странно такъв талант да не знае, че резултатът е тридесет-нула, а не два на нула. На мястото на автора, щях да напиша книгата за измислен тенисист и така тези неща нямаше да правят толкова впечатление, макар, че щеше да се изгуби ползата от известността на Григор Димитров. Сега малко и по самото писане: Забелязах 2-3 правописни грешки, които е можело да се избегнат, ако втори човек е минал през текста. Същото важи и за пунктуационните пропуски. На места не ми харесаха и няколко жаргонни израза, които един редактор със сигурност би променил. В заключение, давам висока оценка на "Уимбълдън", защото изиграването ѝ ми достави удоволствие. Чакам и следващи неща от Агапов :)

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, sipko1

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

17 Мар 2019 19:07 17 Мар 2019 19:11 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 434
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #130806
Прочетох и него, защото тази година тъй и тъй бях решил да гласувам, заради отговорноста си като организатор.
Като човек, играещ тенис на корт вече над 10 години няма как да не пропусна грешките, като това, че е искал да каже сет вместо гейм и на друго място гейм вместо сет,
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
другата основна грешка е, че заложи на бекхенда като слаб удар и така избирах да изпращам постоянно на бегхенд към противниците за да ги побеждавам

проблема с бекхенда аз бих реализирал с по-задълбочени познания, като например да правя контрапие, топспин и т.н.т в зависимост от това къде се намира противникът ми.
В един епизод нарече Джоката "играч от близкото минало" :)
Това горе долу бяха слабостите, ако автора имаше по-отговорен съветник щеше да се справи с тези проблеми.
Важното обаче е, че книгата е изпълнмена добре за таргета, към който е насочена. Ако Уимбълдън имаше шанс да достигне до тинейджърите, съм убеден че щеше доста да се хареса. Загадките са лесни за опитни разбирачи, но тинейджърите дори и да знаеха отговора щяха да изпитват удовлетворение от решаването им.
Тайния удар, който много прилича на кодовите думи с цифри, също беше хубава хрумка и добре замаскирана, за малко да си пропусна шанса с него.
Според мен не е балансирана добре, защото се справих от първият път, без нито веднъж да прибегна до майндкраймовия механизъм, да използвам точки енергия за да си вдигам зара.
Завършвам отново с това, че книгата е добре изпълнена спрямо таргета, към който е насочена

Остава ми да прочета списание 10 и Проблясък, но като цяло излиза, че тази година най-добре са се справили детските автори

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: sipko1

11 Юни 2020 23:21
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 737
Topic Author
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #135798
pcmania.bg/%D0%94%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%...etail&articleId=9095
Следните потребител(и) изказаха благодарност: kiril_ps

26 Окт 2020 13:39
myzE4
Посетител
Посетител
Уимбълдън (книга-игра за Григор Димитров) #136688
Интересна книга, благодаря, че споделихте. Дигиталните книги невинаги са предпочитани от мен, но за тази бих отделил поне няколко минути.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Дигитални книги-игри
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Твърдокорични версии на Призвание герой (15 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Radko
    • Today 14:26
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (49 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 14:17
    • Кой какво слуша в момента (983 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Radko
    • Today 13:54

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg