• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 21
  • 22
  • 23
  • ...
  • 35
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 35
29 Юли 2014 20:09
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 580
Коментари и въпроси относно Инициативата #93345
Мисля, че беше грешка да забърквам семействата на четиримата в Отново заедно. Спокойно можеше въведението да започва от момент, когато те вече са на път. Но не съм гениален автор, нямах и достатъчно опит, когато взех решението миналото лято.

В Пътешествието бизнес-решения ще взема предимно Асен. Ако читателят поиска да акцентира върху успеха на мисията на Асен, вместо върху укрепване на приятелството между четиримата, ще има повече и по-отговорни такива решения.

Уейн няма бизнес, че да разбира от бизнес решения. Никога не съм се вслушвал особено в мненията му. Литературният му вкус е меко казано инфантилен.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Ное 2014 18:04
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 26
Коментари и въпроси относно Инициативата #98995
Имате ли представа защо форумът на инициативата не се отваря?
Исках там да попитам за ПГ 3 дали ни се полага безплатна бройка, или няма да има, след като "Пътешествието" отпадна от сборника.

28 Ное 2014 22:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #98998
В ПГ3 няма нищо мое, затова няма да има безплатни бройки от него за участниците в Инициативата. Това си е въпрос към мен, понеже аз осигурявам тези бройки.

Правя уговорка, че следват неофициални отговори. Само организаторите имат контрол над блога и форума на Инициативата, само СКИ имат контрол над това как ще излезе "Пътешествието".

Форумът не работи, понеже версията е стара, разни ботове го хакват, раздуват базата и от хостинга ни накараха да го махнем. Търсим решение. Понеже за момента аз затапвам нещата с написването на "Пътешествието", малко ще се помотаем, докато го оправим. Просто никой от нас не разбира достатъчно, ще трябва външна помощ. Сред колегите ми има трима програмисти, но нито един от тях не се занимава с такива неща и не мога да ги моля да отделят поне 5-6 часа, за да влязат в час и да решат проблема.

"Пътешествието" се раздува много, вече е почти сигурно, че ще излезе като самостоятелна книга, просто защото излъгах СКИ в преценката си за около 50 000 думи (мисля, че им го казах преди две седмици, когато се видяхме да поиграем бордови игри). Ще са над 60к, може би дори 70к. Понеже си правя нещата както ми харесва, тотално излизам извън контрол с обема (за сроковете вина има и натовареността ми). Заради обема и заради добавените сцени, ще се наложи да поръчам още няколко илюстрации (за мен ще е удоволствие да ги добавя). За момента са 12, от които 4 са портрети на героите и има 8 на цяла страница, всичките от Евгений Йорданов. Надявам се да се съгласи и за новите, плюс за корицата, ако "Пътешествието" излезе в самостоятелна книга.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

28 Ное 2014 23:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2521
Коментари и въпроси относно Инициативата #99001
Да се включа и аз с малко коментари и предложения - 70к думи са около 2 стандартни книги-игри и макар че като цяло ПГ е отворен формат, няма да е подходящо за там "Пътешествието". Дори с Дракона на Спасето видяхме много зор и по-големият обем на брой 2 има минуси, а той беше 50к думи (200 страници). Така че нещата отиват към отделна книга или... трилогия в ПГ 4 и 5, което предполагам няма да е удачно :-)

За блога - не помня конкретната причина за оттегляне от този форум, подозирам, че не е актуална, но ако е нужно някакво лично пространство, може да се направи както подфорум тук с огранчиен достъп, така и да се помисли за място на сайта или на Крея за "блог" частта - добре дошли сте, стига да можем да осигурим комфортно място според потребностите на инициативата.

03 Юни 2015 22:05
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Коментари и въпроси относно Инициативата #106705
Защо не реинвестирахте тия пари примерно в Калоян или друга КИ?
И аз чакам тоя Магнус Опус на ММ, но в крайна сметка за мен вие убихте първия ритстартер в България, след като взехте пари и не издадохте книгата. Вярно има разкази там някакви, има други работи, ама книгата я няма. Вижте как го правят в Kickstarter за да видите, че няма такива ицепки.
Аз се опитах да направя ритстартер и резултата беше 0, освен Уейн, който с малка моя помощ издаде книгита.
След като оцапахте пейзажа, се оказа, че аз не мога да събера за първата книга на Отмъстителя дори 1 лев. Вие колко събрахте с другия паралелен превод? Николко...
извода е, че благодарение на теб Никса, вече няма и няма и да има свесни ритстартери в този сайт...
даже ,,умрелия" Блонд издаде богато илюстрована КИ на дебилна тематика, което според мен е показателно за нивото ви. Тъй като не ме разбирате, нивото ви е като нивото на италианската армия през втората световна война, много речи, голяма сила, пера в шапките, а на бойното поле прах и бягане....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

03 Юни 2015 23:00
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1344
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #106716

Rahvin писа: писа:
Защо не реинвестирахте тия пари примерно в Калоян или друга КИ?
И аз чакам тоя Магнус Опус на ММ, но в крайна сметка за мен вие убихте първия ритстартер в България, след като взехте пари и не издадохте книгата. Вярно има разкази там някакви, има други работи, ама книгата я няма. Вижте как го правят в Kickstarter за да видите, че няма такива ицепки.
Аз се опитах да направя ритстартер и резултата беше 0, освен Уейн, който с малка моя помощ издаде книгита.
След като оцапахте пейзажа, се оказа, че аз не мога да събера за първата книга на Отмъстителя дори 1 лев. Вие колко събрахте с другия паралелен превод? Николко...
извода е, че благодарение на теб Никса, вече няма и няма и да има свесни ритстартери в този сайт...
даже ,,умрелия" Блонд издаде богато илюстрована КИ на дебилна тематика, което според мен е показателно за нивото ви. Тъй като не ме разбирате, нивото ви е като нивото на италианската армия през втората световна война, много речи, голяма сила, пера в шапките, а на бойното поле прах и бягане....

Ръхвине, нещо отново си се заблудил и ги плямпаш колко да не заспиш. Сигурно съм участвал в пъти повече кикстартъри от тебе, че да ме поучаваш как се прави там. Покажи ми ти, като си такъв разбирач, кикстартър, в който след 2 години може да получиш refund и то с такава лихва. Покажи ми друг кикстартър, в който участниците не мрънкат въпреки голямото забавяне, а единствени най-шумни мрънкачи са няколко човека, които не участват в него (като теб).

Говориш пълни небивалици, че ние сме ти осрали нещо и заради това не си събрал пари за Пътят на Тигъра. Нито си пускал инициатива. Появи се размаха едни 1000 лв. и Уейн ти ги прилапа точно за два дни. Да ти имам ритстартъра, да ти имам...

А като говорим за оцапване. Е, Ръхвине, благодарение на ТЕБ не видяхме и няма да видим неиздадените книги от такава велика поредица като Пътят на Тигъра (и моя любима) издадени както трябва. Заради тебе това се осра. Защото позволи първата книга да бъде издадена грозно, с грозна корица, с никакви илюстрации, с калпав вехт превод и с бели поленца да се пести хартиийка. Този пълен срам и позор се случи заради ТЕБ. На твое място щеше да ме е срам, че съм спомогнал за тази гавра с поредицата. Къде са другите книги от поредицата като си такъв тежък меценат и дарител? Докато ти спомогна за издаването на тва "нещо" аз междувременно спомогнах да се появяват 3 сборника и няколко други книги-игри.

Така че по-добре си се скрий в английската дупка, в която си се наврял и преживяваш, и като направиш нещо съществено за жанра, тогава размахвай пръсти и давай оценки кой какво оцапал.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

04 Юни 2015 00:04
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Коментари и въпроси относно Инициативата #106719
Не спя Никса. Мисля че на останалите не им се занимава.
Аз направих тема, почети там си беше. Уейн ми писа след седмица. Единствен.
Еми с 1000 лв. и Уейн какво очакваш? Да беше дал парите от трите сборника и талант и да видиш какво щеше да стане. Въпроса е, че не взехте и мойте 2,67 лв. за ММ, отказахте ми като казахте че е подигравка. За мен е подигравка да вземеш 7000 и за три години да няма нищо.
Дупката ми е сносна като на хобит, доста си ми харесва особенно тази новата.
Аз съм доволен имаме първата книга от пордицата, някой ден може да имаме и втората, може би и преди ММ да напише 7000 левовата битова история.
Все ми е чудно ако хората дори подозираха, че ще получат Искрено и лично, дали щяха да си дадат парите?
Ти за мен си чалгата в книгите игри, заедно с Лисичков.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Юни 2015 00:15
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #106723
[offtopic]Спрете да се нареждате, че някой ще ви банне. Лично аз приемам провиненията ви един към друг за неутрализиращи се и не сте излезли прекалено много от добрия тон, но ако продължавате така ще трябва да се разчиства и банва. Може да продължите на лично или в Бунище, ако ще продължавате в този дух.[/offtopic]

ПП. По темата ще вметна само, че влагането на парите в депозит е сравнително добро решение спрямо тези, които са ги дали (и биха могли да си ги искат обратно), за разлика от влагането/изхарчването им в друг проект, което би било измама.

Важно е да се отбележи, че куца логиката на това "можеше да използвате парите за нещо друго" - издаването нито на Калоян, нито на друга добра българска книга-игра на високо ниво не е възпрепятствано в момента от липса на начален капитал. Само в последния месец, месец и нещо, приключиха 3 конкурса, предлагащи такава възможност. Освен това нито Никсата, нито другите организатори на инциативата на ММ не са влагали пари (за разлика от много труд) в Призванията, нито аз като основен вложител в Призванията имам нещо общо с организацията на Инициативата на ММ (Спас, Xs mind, Лисичков, Весо, Ваньо, Данчо dreadknigt - това са включилите се в инициативата на План Б за сборника, още известен като Призвание герой 1, като най-важната част от подкрепата им беше моралната; ПП2. Извинявам се, Никсата също е участвал с 40 лева мисля, но това не променя особено нещата).

04 Юни 2015 00:42
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #106727

Ал Торо писа: писа:
Освен това нито Никсата, нито другите организатори на инциативата на ММ не са влагали пари (за разлика от много труд) в Призванията, нито аз като основен вложител в Призванията имам нещо общо с организацията на Инициативата на ММ.

По-горе съм написал "спомогнал" за Призванията. Не съм казвал, че съм давал пари за тях ако това е идеята на уточнението ти.

И за да е по темата.

Има постоянна търпимост във форума относно "клеветенето" по адрес на Инициативата.

Ок. Книга няма още. Факт. Не е приятно, както за организаторите, така и предполагам за Майндкрайм. Но това не означава, че трябва да се толерира хора като Рахвина и Уейн постоянно да папагалчат клевети за завлечени пари, подведени и излъгани хора, магнус опуси, как съм "осрал" изобщо идеята за кикстартъри и всякакви подобни простотии. Ако искат да си чешат по тази тема после да не се цупят, че някой им е циничен като им влезе в тона, било то с цената и на бан.

04 Юни 2015 00:48
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #106728

Rahvin писа: писа:
Да беше дал парите от трите сборника и талант и да видиш какво щеше да стане.

nixata писа: писа:
По-горе съм написал "спомогнал" за Призванията. Не съм казвал, че съм давал пари за тях ако това е идеята на уточнението ти.
Опитвах се да кажа на Рахвин, че парите за Призванията нямат общо с теб и няма как ти или друг от Инициативата да ги даде за друго, просто защото не са били твои или на Инициативата. Това специално по този въпрос, иначе за парите съм казвал неведнъж - те се избиват, важни за ПГ са хората, които участват в създаването на сборника - авторите, редакторите, хората, които го популяризират и тези, които го купуват и четат.

05 Юни 2015 07:55
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #106753
Забелязвам, че Рахвин вече убедено говори за взети 7 000 лева. Да не би да има сведения за допълнително събиране на пари, за което аз да не знам!?

Какво означава "реинвестиране"? Рахвин си играе с думи, които макар да може да напише правилно, изобщо не знае какво означават.

Не е лесно да се съберат пари, все едно дали става дума за хиляда, три хиляди или шест хиляди лева. Особено за хора като Рахвин и Уейн ще става все по-непосилно. Да обвиняват когото искат за провалите си.

Hater

23 Авг 2015 19:29
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #108129
Какъв е текущият статус/план за инициативата?

23 Авг 2015 19:31
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #108131

Ал Торо писа: писа:
Какъв е текущият статус/план за инициативата?

Активна

23 Авг 2015 22:29
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #108133
Изникнаха проблеми, които ме принудиха да отложа всичко с около месец, включително и операцията си, която първоначално беше планирана за средата на септември. Боря се да предам "Пътешествието" за редакция до средата на октомври, за да може да излезе скоро. До края на 2016-а да излезе и книгата за Инициативата и да направим равносметка на случилото се.

Hater

23 Авг 2015 22:31
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #108134
Благодарим за изчерпателната информация :-)

• 1
  • ...
  • 21
  • 22
  • 23
  • ...
  • 35
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 35
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Time to create page: 0.096 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28
    • Мочила (15 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от comics_ross
    • 29 Сеп 2026 16:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност