• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 23
  • 24
  • 25
  • ...
  • 35
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 35
02 Фев 2016 13:23
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 93
Коментари и въпроси относно Инициативата #112497

Yann Gamgee писа: писа:
6 години след срока книгата е много далеч от завършване - а почвана ли е изобщо? То пък сега и Мишо не може да се обади... язък!
Всичките начални 6 и няколко хиляди лева са си в инициаторите.
Въпросът е, че 95% от хората никога няма да си поискат парите, защото са забравили, емигрирали или ги е срам, че са се прецакали. Така че инициаторите в един момент трябва да поемат отговорност, да обявят край на Инициативата и да върнат всички пари на всички участници. Факт!

Лъжата е, че не са 7 000 лв., събраните пари са 6 000 лв. По мои спомени първоначално срока беше книгата да излезе 2012 г., не са минали 6 години от тогава. Само инициаторите (Никсата и Митко Иванов) имат дялово участие над 5%, а не съм ги чул да са си искали парите. Аз също не си искам парите, не че не съм разочарован от всякакви пропуснати срокове поради какви ли не причини. Не съм ги забравил, не съм емигрирал, нито ме е срам. Какво трябва да се случи няма как да е факт, защото по дефиниция фактът е нещо, което вече се е случило.

Моля да не говорите за мен и моите желания, без да сте ме питали или без да съм изразил някаква воля за това. Хората в инициативата имат интернет (иначе нямаше как да са разбрали за нея), пълнолетни са, могат да правят каквото решат с парите си. Не виждам нищо срамно в това да не вярваш в някакъв проект, да ти трябват пари и т.н., така че да си ги поискаш обратно. Няколко човека го направиха, техният дял е възстановен, доколкото знам с лихвите.

И да завърша - не съм адвокат на ММ или на който и да е било тук. Последният има в какво да бъде обвиняван, но поне да бъде адекватно и обективно.

PS: Тук - mindcrimeprojectinfo.com/aktualen-spisuk/ мисля е актуалният списък на далите пари, някой ако е забравил - може да си припомни.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Фев 2016 13:43
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1344
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112498

pycku писа: писа:
Моля да не говорите за мен и моите желания, без да сте ме питали или без да съм изразил някаква воля за това.

Е някой "статистик" или по-скоро "статист" може да ти изтъкне, че си просто в останалите 5%. :wink:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

02 Фев 2016 13:59
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 216
Коментари и въпроси относно Инициативата #112499
Напълно възможно е "pycku" да е всред тия "5%" - но щом не желае да говорим от негово име, сам да се изчисли! :-)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

02 Фев 2016 14:09
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 813
Коментари и въпроси относно Инициативата #112500

pycku писа: писа:

PS: Тук - mindcrimeprojectinfo.com/aktualen-spisuk/ мисля е актуалният списък на далите пари, някой ако е забравил - може да си припомни.
Мен ме няма в него, а откупих нечий дял преди време :-)

02 Фев 2016 14:13
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112501

Monevwww писа: писа:

Прав си. Пуснал съм инфото към Митко, преди доста време, тъй като само той има достъп до тази актуализация. Ще му напомня. Иначе при мен държа актуален списък на файл за всеки случай. В него те има. Сори.

02 Фев 2016 14:14
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 813
Коментари и въпроси относно Инициативата #112503

nixata писа: писа:

Monevwww писа: писа:

Прав си. Пуснал съм инфото към Митко, преди доста време, тъй като само той има достъп до тази актуализация. Ще му напомня. Иначе при мен държа актуален списък на файл за всеки случай. В него те има. Сори.
А няма проблем :-) Само споменавам, че не е най-актуалният, но разликите ще са 2-3 имена макс

02 Фев 2016 14:18
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112504
Абе и едно да е... си е проблем. :-)

03 Фев 2016 14:25
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Коментари и въпроси относно Инициативата #112518
Аз лично спрях да питам за Инициативата. В крайна сметка или ще има или няма да има. Въпроса е че ако има не вярвам да е с кой знае какви литературни качества и фабула. КИ на никсата изглежда по релевантна в създалата се ситуация като ценност на литературния ми интерес отколкото графомания на съвременна тематика....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

04 Фев 2016 20:47
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Коментари и въпроси относно Инициативата #112581
Как стои въпроса с обявяването на краен срок? Например - Януари 2017 - хлопва мандалото, или влиза книгата за набор и печат, или "разваляме седенката"?

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

09 Фев 2016 11:32
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 615
Коментари и въпроси относно Инициативата #112637
Ето нещо иот мен.
Няма да говоря цифри кой колко дал, защото не съм запознат пък и не това е важното.В инетерес на истината ми се струва леко неетично да се плаща предварително за един продукт, още преди той да е видял бял свят, при положение, че има свободен пазар. Това обаче е мое мнение и няма да ангажирам никого с него, пък и не искам да навлизам в тази страна на въпроса - за морала, защото той е абстрактно понятие.

Това което ме интересува всъщност е крайният срок?
когато се пише една научна дисертация, тежък труд, където се обосноваваш на сериозно факти, проверяваш нещата по Библиотека, архиви, чакаш с месеци достъп, понякога ти отказват достъп, правяш цитирания., трябва знаене на езици....максималният срок е три години. повтарям - за научна дисертация, което се води труден жанр - три години максимум.
Когато говорим лек жанр като фентъзито обикновено нещата излизат за 1 година - Реймънд Фийст, Джо Абъркромби, Робин Хоб,Майкъл Съливан, и Питър Брет са именно такива автори. В най-тежкия случай издават за две години ново произведение. И това е рядкост. говорим за сериозни произведения по 600 страници и отгоре, някои дори достигат по 1000 страници. написани, проверени на коректор, редактирани, набрани, отпечатани - почти няма такова което да е издадено след повече от две годишна пауза и дори това е твърде много. Не искам тук да изброявам призведения, няма да ми стигне мястото.

От ММ се очакваше да създаде книга-игра - може би най-лекият жанр, в който можеш да измисляш както на на него са му удобни правилата и текста, а рядко има много страници. По 5 страници на ден да бе писал - за година трябвае да свърши 1000 страници поне. от 2011 досега няма КНига. в момента сме 2016!
Няма и срок - примерно Майкъл да каже - остава ми около месец, следо това книгата е в печатница. той може още десет години да я бави. Въпросът тука не е в парите а в това че се подиграва с с феновете.
Окей, никсата изказа оправдание, че на Майкъл това не му е основната работа. Приемам този факт. Обаче като му е хоби защо Майкъл пише и други работи извън заниманието за което е вземал пари от фенове . В случая той пише "ОТново заедно" и "Приключението" с което губи още време за писане извън Инициативата си. Не би ли трябваро да се концентрира върху това което му е най-належащо? Пък после нека пише каквото му душа иска.
Майкъл си позволи да критикува Дж. Мартин, но той стана точно като него - бави една книга - игра пет години /от 2011 до 2016/, а междувременно издава други произведения.
Някой сега ще каже - къде се пъхаш като не си давал пари?
Не съм давал - вярно е. Въпроса е за отношението на един автор към читателите.
Ще има ли срок в скоро време и можем ли са очакваме този срок да бъде спазен?
а причините - "забавих се защого......" са оправдания. Причини винаги ще се намерят. Да се забавиш месец е разбираемо - да се забавиш години - НЕ!

Истината ще те направи свободен

09 Фев 2016 11:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1219
Коментари и въпроси относно Инициативата #112639
Не че е моя работа да адвокатства но:
„неетично да се плаща предварително за един продукт, още преди той да е видял бял свят,”
Кикстартер да ти говори нещо?
„От ММ се очакваше да създаде книга-игра - лек жанр, в който можеш да измисляш както на на него са му удобни правилата и текста. По 5 страници на ден да бе писал - за година трябвае да свърши 1000 страници поне. от 2011 досега няма КНига. в момента сме 2016!”
Ледената цитадела, 20 години...

И да, прав си, между временно получихме Отново заедно, което си е цяла книга-игра.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Фев 2016 12:06
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112640

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Как стои въпроса с обявяването на краен срок? Например - Януари 2017 - хлопва мандалото, или влиза книгата за набор и печат, или "разваляме седенката"?

Mи не виждам как налагането на подобен срок, ще ускори нещата. Всеки е свободен по всяко време да си "развали седянката" и да му бъдат върнати парите с лихвите. Толкоз.

09 Фев 2016 13:21
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 615
Коментари и въпроси относно Инициативата #112643

Вилорп писа: писа:
Не че е моя работа да адвокатства но:
„неетично да се плаща предварително за един продукт, още преди той да е видял бял свят,”
Кикстартер да ти говори нещо?
„От ММ се очакваше да създаде книга-игра - лек жанр, в който можеш да измисляш както на на него са му удобни правилата и текста. По 5 страници на ден да бе писал - за година трябвае да свърши 1000 страници поне. от 2011 досега няма КНига. в момента сме 2016!”
Ледената цитадела, 20 години...

И да, прав си, между временно получихме Отново заедно, което си е цяла книга-игра.

винаги отговорът "и другите правят така" ми е страшно забавен. Най-често го чувам от деца в училище "аз имам двойка, ама те и повечето деца в класа имат двойки". Сякаш е оправдание. Когато обаче се представя за оправдание на близо 50-годишен мъж, че не си е передставил продукта вече не е смешно,а жалко. Първо, защото аз не питах за Блонд, Уейн ил Колин, а за Майкъл. никъде не съм казал, че забавянето на Ледената цитадела е нормално. Ако намериш такова нещо - моля те, цитирай ме. Питах Майкъл защо бави книгата, която е обещал!
Тук могат да се кажат някои неща, че Инициативата и Цитадеталата не са съвсем еднотипни случаи, но не искам да ставам адокат на Колин, нека сам се защитава. приемам факта че и той можеше да издаде Цитаделата за всички тези години, въпроса се отнася за всички автори на
книги- игри по равно не само за Майкъл. Питам него, защото инициативата е негова. Толкова по-жалко е други хора да му адвокатстват, Майкъл е голям човек и може сам да се защитава.
не е нормално едан книга -игра да се бави повече от
година - две

Всъщност какво попитах? попитах ще има ли някакъв срок?
ако отидеш в нормално издателство първо почвате да си говорите за срокове. Кога ще го предадеш, колок време щеотнемат коректури, редакция, набор и т. Несериозон е да ги мотаеш непрестанно има си неустойки в договорите.
Обяснения от типа - "не можем да накараем ММ да даде срок и да го изпълни" ми показва колок са сериозин организаторите....
Ами чакайте си в следващите 10 години....белким стане.

П.С.Точно така, получихме книга игра междувременно, което значи че Майкъл си хаби от времето за Инициативата.... а при положение че за Иницативата са давани пари, това е подигравка с читателите. но явно на никой не му пука, защо пък на мен да ми пука? карайте както знаете. :violin:

Истината ще те направи свободен

09 Фев 2016 13:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112644
Може и трети път да си го кажеш... няма проблем.

09 Фев 2016 14:42
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
Коментари и въпроси относно Инициативата #112646
George-AL, едва ли на някой от участниците в Инициативата им е приятно, че има подобно забавяне. Но също така, неприятно впечатление прави, че най - вече протестират срещу забавянето хора, които не участват в Инициативата.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

• 1
  • ...
  • 23
  • 24
  • 25
  • ...
  • 35
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 35
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Time to create page: 0.081 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28
    • Мочила (15 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от comics_ross
    • 29 Сеп 2026 16:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност