• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 25
  • 26
  • 27
  • ...
  • 35
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35
10 Фев 2016 09:23
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1344
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112678

Rahvin писа: писа:
Е Никса аз преложох да издавате КИ с тия пари да ги умножавате като рибите в морето, като мюсюлманите в Хакни и прочее. Ама ми каза ме не били за това а за точно определено нещо, пари за издаване има и имало и прочее. Да бяхте платили с тях и да бяхте издали Тигъра, а не на повествование....
Иначе е като схема на Понци мини вариянт.

Има ли шанс да се емитират още дялове в крайна сметка вече и аз искам да си купя това ще е рядка като кокоши зъб КИ.

Aми за дяловете има и един вид "форумен фейсконтрол", така че дори и да се освободят, не мисля, че ще се класираш. Вярно малко дискриминационно, ама какво да се прави...

[offtopic]А за Тигрите... не съм прочел още какво е мнението ти за аматьорското издание на книга 2 "Убиец". Учудвам се как фен на поредицата не каза нито дума там. Или ти си налял пак хилядарка при Уейн и чакаш професионалното му издание? :)[/offtopic]

П.П. След Ян и Уейн, ти си поредният, който ни нарича "крадци" (схема Понци). Така че и аз спокойно ще си те наричам всеки път "нагъл лъжец", докато не го докажеш. :wink:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Фев 2016 09:32
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112681

Peter Lee писа: писа:
Поставям въпроса пред организаторите да помислят. Така сумата може и да скочи още повече, дори и над тези събраните 6000. Нови дялове за 1000 лева как ви звучи?

Ами засега не смятаме да пускаме нови дялове. най-малко няколко форумни тролове ще ореват света, че искаме още да "крадем".:-) След като е готова книгата ще измислим вариант всички, които искат да имат книгата, да се сдобият с бройка от нея.

10 Фев 2016 10:25
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1219
Коментари и въпроси относно Инициативата #112683
Някой постове бяха преместени в тема Флуд. Моля водете страничните разговори в чата на форума.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Фев 2016 11:14
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Коментари и въпроси относно Инициативата #112685
Мисля да преведа и да пусна книгата от Инициативата в пдф в мига в който се докопам до нея.... Това ми е коментара.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

10 Фев 2016 11:16
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112686
[offtopic]

Rahvin писа: писа:
Мисля да преведа и да пусна книгата от Инициативата в пдф в мига в който се докопам до нея.... Това ми е коментара.

Ако е на английски и го направиш добре, мога да ти платя 1000 лв + 2 говорящи папагала! :grin:[/offtopic]

10 Фев 2016 13:55
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 400
Коментари и въпроси относно Инициативата #112691
Към никсата и рахвин - спрете с заяжданията в тази тема. Това е последно предупреждение.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

10 Фев 2016 14:15
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #112692
Само да попитам достопочтенната управа на форума. Моя въпрос е следния:
Може ли все така юриятелски да обсъждаме литературни и икономически аспекти на друга тема или идеята е да прекратим търсенето на Истината и двамата да замлъкнем за дълго. Докато излезе от печат Инициативата.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

10 Фев 2016 15:56
Peter Lee
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Коментари и въпроси относно Инициативата #112693
Ръхвин, обещавам ти, че ако придобия някакви дялове от инициативата за тази книга, веднага ще ти подаря един. :-)

10 Фев 2016 16:53
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #112695
Не е нужно да го подаряваш! Иначе благодаря искам точно една бройка и това е.

13 Фев 2016 22:54
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 580
Коментари и въпроси относно Инициативата #112751
Нали не бъркате "дял" с "бройка"? Минималният тираж на книгата от Инициативата ще бъде 750. В този случай всеки с дял 30 лева ще получи по 3 книги.

Излиянията на Ян и на Рахвин няма как да не ме издразнят. И на двамата им е обяснявано многократно и търпеливо какви са предимствата и проблемите на Инициативата, не видях нищо ново в техните излияния. Явно са решили да правят сеир, а може би злословията по някакъв начин им носят удовлетворение.

На всички, които се тревожат за това как на някакви хора са им събрани пари и не получават нищо срещу тях, предлагам (припомням!) следните факти и разсъждения:
- макар 6 000 лева да изглеждат на някои хора огромна сума (предимно на хора, които никога не са се занимавали с това да влагат пари и да произвеждат нещо, поради което изобщо не разбират кое колко струва и прекарват всичко през това колко изкарват те), създаването на добър продукт струва много пари дори в България;
- събраните 6 000 лева стават 7 000, защото сумата беше вложена в банка и носеше прилична лихва, докато в България имаше високи лихви;
- дори участниците в Инициативата да получат само 600 бройки, ще са платили по 10 лева за бройка и това ще е по-малко от стойността на книгата, и то приположение, че в тази стойност влизат точно нула лева мой хонорар;
- всеки, който си е поискал парите обратно, си ги е получил бързо и с повече от коректна лихва;
- участниците в Инициативата получиха безплатно ПГ2, в който влезе "Отново заедно", и ще получат безплатно новите приключения на четиримата приятели (това са около 150 книги средно по 8 лева всяка и тази сума излиза от моя джоб);
- новите приключения на четиримата приятели ще ми струват най-малко 1 500 лева за илюстрации, а може би за някои ще е голяма изненада, но за тази книга-игра няма да получа нито лев хонорар от СКИ, точно както не получих нищо и за "Отново заедно";
- в резултат на Инициативата вече излезе една моя книга-игра, със сигурност тази година ще излезе втора (с поне 12 илюстрации от Евгений Йорданов), а най-късно през 2017-а ще излезе и основната книга-игра - и нито една от тях не е отлежавала двайсет години в чекмедже, нито пък е писана със скрито участие на други автори.

Не очаквам горното да спре сеирджиите, наглеците, лъжците и отрепките да продължат да заливат организаторите на Инициативата със зловония.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Фев 2016 02:32
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 216
Коментари и въпроси относно Инициативата #112753
ок, аз млъквам и се извинявам, Мишо :-) сорка, от бързането е :-)

Игри, както никога досега. И няма да спрем!

14 Фев 2016 14:31
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 615
Коментари и въпроси относно Инициативата #112758
Като цяло трябва да призная че Майкъл е дал доста смислени отговори за разлика от друг път, без квалификации, без обиди жалко че някои хора като Вилорпа искаха да му адвокатстват. Искам да го поздравя, за коректното държане - този път.
Аз обаче не разбрах няколко неща:

Първо - Руски обвини Уейн, че лъже за 7000 лева, че били 6000, и показа някакви таблици. сега Майндкрайм ни казва че парите са наистина 7000 защото имат лихва. Предполагам правият е Майндкрайм, все пак той е автора? Значи ли това че Руски дължи извинение на Уейн? Цитирам думите на Руски "лъжата е, че са 7000 лева"

Второ - Торо каза следното
"По темата ще вметна само, че влагането на парите в депозит е сравнително добро решение спрямо тези, които са ги дали (и биха могли да си ги искат обратно), за разлика от влагането/изхарчването им в друг проект, което би било измама.

Важно е да се отбележи, че куца логиката на това "можеше да използвате парите за нещо друго" - издаването нито на Калоян, нито на друга добра българска книга-игра на високо ниво не е възпрепятствано в момента от липса на начален капитал......"

сега майкъл ни казва:

"участниците в Инициативата получиха безплатно ПГ2, в който влезе "Отново заедно", и ще получат безплатно новите приключения на четиримата приятели (това са около 150 книги средно по 8 лева всяка и тази сума излиза от моя джоб); "
също и
" В резултат на Инициативата вече излезе една моя книга-игра, със сигурност тази година ще излезе втора"

създава се впечатление че Майкъл ползва парите от от ИНициативата и за други проекти например за ПГ 2 и ОТново заедно, а това не е редно, отделно влиза в противоречие с казаното от торо. Става неясно защото събраната сума не се използва за да излезе втория Калоян и той да се раздаде безплатно например.
може да съм в грешка - такова е усещането. Щом едни хора получават безплатно ПГ 2, а други - нещата не са наред.

и

последно зададох вече най-важният си въпрос ТРИ пътис, - но Вилорпа, който адвокатстваше на ММ се направи на ударен, че не го е разбрал, дано ММ, има доблестта да ми отговори, този въпрос е лично към него. Това е най-важният въпрос. Мен не ме интересуват парите които са дадени, ако ще да са 50 000 лева. Поздравявам всички които са дали пари, ще се радвам да си получат книгите от Майкъл. Въпросът ми лично към Майкъл е - , след като на Майкъл му върви трудно писането, защо не се концентрира върху Инициативата, а издава и допълнителин проекти като Приключението и Отново заедно - не мисли ли, че това го бави допълнително?

П.С. бих предложил да оставите Майкъл да отговаря сам, той е достатъчно голям няма нужда от адвокати, а по всичко личи - и е най-информиран за Инициативата от всички тук.

Истината ще те направи свободен

14 Фев 2016 15:16
Peter Lee
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Коментари и въпроси относно Инициативата #112760
Чета и не мога да се ориентирам.
Бройките от тази книга ще бъдат отпечатани само в тираж за участниците или ще има и такива бройки за свободна продажба?
Питам, за да знам има ли смисъл да си търся дял. :P Ако и след това книгата се намира под път и над път... Почва да ми се губи цялата идея или аз не я разбирам добре.

14 Фев 2016 16:51
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #112761

Peter Lee писа: писа:
Чета и не мога да се ориентирам.
Бройките от тази книга ще бъдат отпечатани само в тираж за участниците или ще има и такива бройки за свободна продажба?
Питам, за да знам има ли смисъл да си търся дял. :P Ако и след това книгата се намира под път и над път... Почва да ми се губи цялата идея или аз не я разбирам добре.
Книгата няма да излезе в свободна продажба. Тя ще си е апокрифно, любителско издание. Няма да има цена, няма да има нищо - аз си издавам някакви любителски бройки, за което не дължа нищо на държавата. Това, разбира се, прави всякаква продажба в книжарници невъзможна.

Трябва да направя една корекция на написаното в предишното ми мнение - аз вземам като хонорар 1/6 от бройките.
Участниците в Инициативата ще получат бройки в зависимост от тиража (още неизяснен) и от размера на своето участие. Дяловете са от по 30 лева, така че има 200 дяла. Някои участници имат по един такъв дял, други - по десет. За всеки свой дял от 30 лева участникът ще получи най-малко 3 книги (колко точно зависи от тиража, който ще се определи от това в какъв тираж може да се отпечата книгата за 7 000 лева, но със сигурност поне 600 бройки ще отидат в участниците). Какво ще прави с тях си е негова работа. Вероятно някои от тях ще продадат част от своите бройки. Аз няма да продавам от моите бройки поне една година след излизането на книгата от печат (съвсем теоретично споменавам, че мога да продам някакви бройки, не мисля да печеля от това).

Тази книга трябва да бъде качествен продукт във всяко отношение, затова ще излезе само с дебели корици, с подходящо количество качествени илюстрации и ще бъде отпечатана на хубава хартия. Разбира се, ще се появят онлайн копия. Няма как да предотвратим или да се борим с това. Не е и сред целите ни. Книгата е предназначена за ценители.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

14 Фев 2016 19:22
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #112770
Ще се въздържа този път да коментирам оценките, които George-AL ми дава - той неслучайно ми седи в подписа. Отговарям на поставените от него въпроси, понеже идват нови хора на форума, които няма да имат търпението да четат всичко по дадена тема.

Руски обвини Уейн, че лъже за 7000 лева, че били 6000, и показа някакви таблици. сега Майндкрайм ни казва че парите са наистина 7000 защото имат лихва. Предполагам правият е Майндкрайм, все пак той е автора? Значи ли това че Руски дължи извинение на Уейн? Цитирам думите на Руски "лъжата е, че са 7000 лева"

Нищо в написаното от мен не противоречи на написаното от Руски. Руски не дължи никакво извинение на Уейн. За разлика от набедения писател и издател, Руски се изразява точно.
Уейн и Рахвин дължат извинение за твърденията си, че събраните пари са 7 000 лева (и двамата много добре са знаели каква е точната сума, но може би склерозират, или пък злословят). Инициативата събра 6 000 лева. Депозирах ги, за да не се губят пари - оттам дойдоха още близо 1 000 лева. Закръглявам ги за по-лесно и в книгата ще бъдат вложени поне 7 000 лева. Ако се наложат допълнителни разходи заради мои капризи, аз ще ги поема без да търся компенсация.

Нищо в уговорката ми с организатори и участници не ме задължава да влагам парите по сметка (ако бях дребен тарикат, можех да си задържа лихвите). Никъде не сме говорили за категорични крайни срокове, за неустойки и т.н. Едва когато се забавих много с издаването на книгата, счетох за коректно да уговорим с организаторите някакви правила за това как някой участник може да се откаже от Инициативата. Досега не съм чул от участник да казва, че тези условия са били по някакъв начин некоректни. Уговорихме и условията, при които Инициативата ще бъде прекратена, ако търпението на организаторите към мен се изчерпи.

създава се впечатление че Майкъл ползва парите от от ИНициативата и за други проекти например за ПГ 2 и ОТново заедно, а това не е редно, отделно влиза в противоречие с казаното от торо. Става неясно защото събраната сума не се използва за да излезе втория Калоян и той да се раздаде безплатно например.
може да съм в грешка - такова е усещането. Щом едни хора получават безплатно ПГ 2, а други - нещата не са наред.

Никога с нищо не съм давал основание на хора със здрав разум да смятат, че ползвам парите от Инициативата за нещо друго. Но не пречи да потвърдя още веднъж: в книгата-игра за Инициативата ще бъдат вложени поне 7 000 лева. Участниците ще могат да получат отчет за какво са били изразходвани парите.
Всеки участник в Инициативата, който изяви желание, получи безплатно ПГ2. След време се появяваха хора, които са били в чужбина и не са знаели за "Отново заедно", те също получаваха безплатна бройка от ПГ2. В мен все още има 7-8 сборника, пазя ги за участници, които на по-късен етап научават за излизането на "Отново заедно".
Както Торо много логично обясни, абсолютно некоректно ще е да изразходваме събраните пари за чужди проекти. Хората са дали пари, защото са искали книга-игра от Майкъл Майндкрайм.
[offtopic]Първият Калоян за мен е една много слаба книга-игра, в която има много малко избори, доста от тях нелогични. Има и огромно количество "избори", които се предполага, че ще повлияят на развитието на нещата във втората книга. Нямам никакво съмнение каква драма ще е нейното качество (Ксенокс нито пише добре, нито оразмерява добре, нито е силен в логиката - това е мнението ми за него), затова предложението да се вложат пари точно в този продукт ми се струва безумно.[/offtopic]

Въпросът ми лично към Майкъл е - , след като на Майкъл му върви трудно писането, защо не се концентрира върху Инициативата, а издава и допълнителин проекти като Приключението и Отново заедно - не мисли ли, че това го бави допълнително?

Когато реших да напиша "Отново заедно", все още смятах, че книгата за Инициативата ще бъде за живота на четирима мъже, който се сприятеляват като малки и осъществяват една своя обща мечта заедно.
Ясно е, че написването на две други книги-игри преди книгата за Инициативата, бави успешното завършване на Инициативата. Също така допринася за значимо повишаване на качеството. Отнасям се към писането на тези книги-игри като към творчески процес, който има за цел произвеждането на качествен продукт.
Ако просто трябваше да спазя някакъв срок... написах "Дъщерята на Касандра" за една седмица и без никакво затруднение мога да спретна някакво произведение за седмица-две, ако трябва "да усвоя парите" и "да отбия номера".
Разбирам, че не може всички да са на моята вълна - затова дадохме коректни условия за оттегляне от Инициативата.
В крайна сметка, останалите (включвам и себе си) остават с надеждата да се получи нещо наистина добро.

В заключение, препоръчвам на завистливците и на сеирджиите да не се занимават с Инициативата, понеже аз лично смятам да стана груб към тях (и ако Управата на форума смята за нормално, може да продължи с драстичните наказания). Имам непоносимост към лекета, отрепки, сеирджии, както и към хора без здрав разум (нищо не ме задължава да търпя хора, които по ниво на логично мислене са близо до шимпанзетата, и не ме интересува колко неравностойно е тяхното положение - всеки с проблемите си).

Смятам, че George-AL дължи извинение на всички, които определя като мои адвокати - но само ако случайно някой от тях го брои за човек и намира нещо ценно в извинението му.

Hater

• 1
  • ...
  • 25
  • 26
  • 27
  • ...
  • 35
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28
    • Мочила (15 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от comics_ross
    • 29 Сеп 2026 16:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност