• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Таен агент А.С.

Таен агент А.С.

• 1
  • 1
28 Юли 2012 22:02
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 800
Topic Author
Таен агент А.С. #59582
ТИ си Таен агент А. С., изпратен на най-опасната си досега мисия! Злият учен Д-р Дайъмънд е изобретил течността Формула V3, с която иска да завладее света. Ще успееш ли да унищожиш шестте колби, в които тя се съхранява... или ще загинеш във високопланинското имение на доктора?
Много свежарска книга, изкефи ме.

knigi-igri.bg/shop/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Юли 2012 00:17
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1105
Таен агент А.С. #59587
Ако прочетеш тогава Пизрачния остров и Чудовището от Лох Нес ще се изкефиш пак, защото игровата схема на трите книжки е една и съща, просто е налят различен текст.
Интересното е, че ако се разровиш примерно в Призрачния остров ще откриеш че от шесте уникални златни бокали които търсиш там всъщност са 10, просто минавайки по различен път ги намираш на различно място. Самите книжки не са лоши и ако не направиш грашката като при мен даги прочетеш една след друга - радват. Ако я направиш обаче ти се набиват в очите натрапчивата еднаквост.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Юли 2012 01:09
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Таен агент А.С. #59589
Чудовището от Лох Нес най-кефи, най-слаба е Сенки от Ада. Агента ми осигури много часове забавления като малък, за съжаление си е от детската серия КИ.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

29 Юли 2012 11:39
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Таен агент А.С. #59596
Забравил съм ги. Само Призрачният Остров не съм чел от неговите книги. Другите три, помня че бяха приятни книжки. Агента ме беше изкефил доста. Сенки от Ада имаше някаква интересна система за битки, макар че май беше със зарове, но беше така направено, че ми беше забавно. В Чудовището от Лох Нес се правеха някакви снимки на въпросното чудовище, също бе готино. Мисля си, че Агента най ми бе допаднала.

29 Юли 2012 20:14
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Таен агент А.С. #59638
Таен агент АС, я прочетох онзи ден. Просто няма какво да кажа. Една от малкото линейни книги-игри, която предлага преиграване.
Общо взето всички книжки от поредицата са ми любими...

Избери своето приключение

08 Юли 2014 11:50
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Таен агент А.С. #91865
Снощи изиграх тази книжка и останах много разочарован.

[u:2qkrvtjg]Плюсове[/u:2qkrvtjg] (в случая е само един и то единствено за т.нар. „хардкор геймъри“):
- Възможност за преиграване. Намираш различни предмети и има доста възможности за избор, които потенциално биха дали стимул за препрочитане на книжката;

[u:2qkrvtjg]Минуси:[/u:2qkrvtjg]
- Много слаба като литература. Може би и преводът не е достатъчно добър, но по-скоро си мисля, че проблемът си е в оригиналния текст;
- Ужасно много слепи избори. То всъщност информирани почти няма;
- Книгата е невъзможно (почти) да бъде завършена успешно от първи прочит. Реално, за да унищожиш шестте колби трябва на 6 пъти да направиш абсолютно неинформиран избор между 4 възможни кодови думи. Ако съм разбрал правилно идеята, то читателят трябва да преиграва книгата до момента, в който е наизустил правилните кодове и постигне успех;
- Илюстрации на Емилиян Станкев не са на нивото, което познавам от „Огнена пустиня“ и книгите на Алан Шарп.

Аз успях да стигна до финала загубвайки 3 от 4-те жизнени точки, с които започнах. Намерих и 2 от 3-те предмета (електронен бележник и инфочасовник). От колбите обаче успях да унищожа само 2, което направо си е късмет при положение, че всеки път шансът ти е едва 25%.

Системата със слепите избори при кодовите думи, чрез които унищожаваш колбите е просто безумна. Първоначално реших, че съм пропуснал нещо в правилата и ги препрочетох, за да съм сигурен, че няма някакво указание относно подхода за избор. Явно обаче, че е просто налучкване и респективно преиграване до момента, в който си ги наизустил. Според мен по този начин сериозно се насърчава чийтването, а играчите изцяло са лишена от удовлетворението при правилен избор.

08 Юли 2014 12:30
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Таен агент А.С. #91871
Книгите на този автор за мен са едни от най-слабите и скучни, които изобщо съм чел. Една и съща схема има във всичките, само сетинга и целта са различни.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

08 Юли 2014 17:02
bside
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Таен агент А.С. #91911

Shin писа: писа:
Книгите на този автор за мен са едни от най-слабите и скучни, които изобщо съм чел. Една и съща схема има във всичките, само сетинга и целта са различни.

Да, дори за десетгодишни деца са скучни, аз направих грешката да си купя точно тази навремето и не повторих. Макар че, взех още няколко от библиотеката, просто защото тогава си водех статистика колко КИ ще успея да взема от първия път и всяка една ми беше важна :grin:

Не че имах голям успех с книгите на този автор, де :lol:

10 Юли 2014 16:53
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Таен агент А.С. #92154
Не бяха само изборите за колбите, почти всички избори ми се струваха случайни. Призрачният остров, където имаше едни гербове от един от предметите ми беше много по-интересна. Неориентираността там не дразнеше толкова, то е ясно че просто обикаляш докато намериш бокалите.

10 Юли 2014 17:44
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Таен агент А.С. #92160
Аз пък я харесвах доста едно време... но наистина бях забравил за тия избори с колбите. като прочетох предните няколко поста имах съмнения дали не се споменава някъде за изборите, някаква подсказка, но нямаше такова нещо, всичко е абсолютна случайност, трябва да запомниш 6 думи в определена последователност :-). Сигурно за това не искам да чета неща, които ми харесваха едно време... А какви приятни впечатления имам от "Лох Нес" и " Призрачният остров"... нека си стоят на етажерката :-)

31 Май 2015 01:02
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Таен агент А.С. #106528
Детска книжка и бих казал, че е от по-слабите в поредицата. Историята е в стил 007, но литературно е слаба и неразвита. Приключението е линейно и само това, че трябва да налучкаш правилните отговори за унищожението на колбите го прави преиграваемо. Епизодите са малко и се разчита на доста слепи избори.

24 Ное 2018 16:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
Таен агент А.С. #129924
Много слаба книга, по мое мнение и за деца не става. Единственият ѝ плюс е, че е динамична.
Цялото ревю, тук: www.goodreads.com/book/show/30324441-sec...c=1&from_search=true

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Таен агент А.С.
Time to create page: 0.062 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Пъстра Никса 2022 (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 08:34
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (21 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • Yesterday 22:34
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (64 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Yesterday 21:59

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg