• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери)

• 1
  • ...
  • 194
  • 195
  • 196
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
16 Ян 2020 09:13 16 Ян 2020 09:18 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133621
вероятно става дума за някоя от Арените, където има поне два варианта на "Меки" стилове, два "Твърди" и пр. Отделно че стил катоКиокушин -Кай е представен родствено близък с Муайт-Тай. (въпреки че аз винаги съм мислел, че Муай-тай е най-близък като стил до ММА и кик -бокса)

Истината ще те направи свободен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

16 Ян 2020 10:11
ninja_senso
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133622
Той няколко пъти казва, че Арена 3 му е една от любимите, но не е при мен, за да проверя.
Иначе тези стилове за производни :)

"Мееt The New Boss Same As The Old Boss"

16 Ян 2020 10:15 16 Ян 2020 10:22 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133623
същестуввуат "дигитализираните книги" където може да се провери. Но не разбирам какво общо има това коя Арена му е любима на Джордж с въпроса, който бе поставен "В коя книга-игра на Джордж М. Джордж са дадени два варианта на един и същ боен стил и защо? ". Апропо бойни стилове има и в поредицата Пари и ганстери...., но поредицата за Арени-те сякаш е направен по-сериозен опит да бъдат класифицирани, затова предположих, че става дума за тях. Тази поредица е много по-турнирна.
Арена три не съм я чел.
Арена 2 я имам беше много зле, а много по-късно прочетох първата Арена тя е още по-зле. Това ме отказа от третата.
Най-Джордж най-добрите му книги за мен са историческите (Понтияк, Духът на Прерията, Крепост в облаците), Пари и ганстери 2, Древното зло.
никой не пишеше исторически книги като Джордж. М. Джордж. Стратовете му бяха добри също, поне повечето (Лорд Дракон, Създател, Джонга и пр.)

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Добромир

16 Ян 2020 19:14
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133640

George-AL писа: писа:
вероятно става дума за някоя от Арените, където има поне два варианта на "Меки" стилове, два "Твърди" и пр. Отделно че стил катоКиокушин -Кай е представен родствено близък с Муайт-Тай. (въпреки че аз винаги съм мислел, че Муай-тай е най-близък като стил до ММА и кик -бокса)
Грешка, не е представен като "родствено близък". Представени са като "стилове с ориентация към здравия (по)бой (на противника)", или както Джордж ги обобщаваше навремето - "силови". "Родствено" предполага, че едното произлиза от другото. И да, някои бойци от Муай Тай се бият доста силово. Както се казва - ако им се получава... :)

Аз питам обаче за стил, който е писан буквално с едно и също име ;). (И да, както Ринглас обяви официално, това съм аз - не знаех дали ще може да ми се възстанови акаунта, защото имах проблеми с имейла, така че си направих нов. Оказа се, че можело).

Кик-боксът има (поне) две направления, защото едното е "американското", а другото май се води...абе и аз не помня как се води. Както и да е, едното се базира на фулконтакт карате и го смесва с бокс, а другото - на смесване на Киокушин и Муай Тай. В основите на първото са хора като Бени Уркидес и сие, а второто е създадено от ученик на Мас Ояма, след като участва в "битка на стиловете" - трима бойци на Киокушин срещу трима от МТ. Ако помня правилно, създателят всъщност е един от двамата победили японци. Явно е "останал с отлични впечатления".

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

16 Ян 2020 20:53
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 70
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133647
Еваларка, Хават! За мен си втори, като отстъпваш само на Жоржал. Разбирач си! Не съм чел по-ерудирано мнение за бойните изкуства. Ако водиш курсове някъде - сподели, моля те. Със сигурност ще се запиша, независимо от цената.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: zebra

16 Ян 2020 20:59 16 Ян 2020 21:04 от Асен.
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133649
Записването в моите курсове е само с покани, няма как да стане B) !

А за друг случай ще те посъветвам да не гледаш колко добре преподавателят познава историята на бойните изкуства, а колко добре може да обяснява какво да правиш и при нужда - да адаптира материала. Иначе имаш всички шансове да си загубиш времето, макар и по потенциално приятен начин :hello: .

Остават малко над 20 часа до служебната победа. Разчитам, че поне Джордж ще види темата и ще може да отговори :evil: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.

16 Ян 2020 21:46 16 Ян 2020 21:57 от gbm.
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133654
Към Асен. Аз няма да участвам. Не помня чак такива подробности... стар човек съм и забравям.
Относно японския кик-бокс викат му К-1. За основател се води някой си Казиоши Оши ученик на Мас Ояма.

Към Sando. Заяждането ти е неуместно. Асен дава обяснения съобразени с това, което съм писал навремето в "Арена". Не демонстрира познания ей така колкото да се изфука.
Информацията тогава беше по-труднодостъпна, нямаше как да се прецени доколко е достоверен източника. Излизаха много книжки за бойни изкуства, повечето от тях бяха смесица от интерпретации на лоши преводи с фантазии на авторите. Каквото и да съм писал е взето от книгите, които тогава са ми харесали най-много.

Към учасгтниците в играта: "Аз питам обаче за стил, който е писан буквално с едно и също име" - това е много силно подсказване. Може да се отговори и без човек да е "спец" в бойните изкуства. Трябва само да познава детайлно творчеството на "най-добрия след Уейн" автор на книги-игри.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Асен, dechoto, George-AL, Добромир

16 Ян 2020 21:59
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133658
Добре де, предлагам мир! С моите писанки може да се бъзикаш колкото си искаш. Както казваш имат много кусури.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, George-AL

16 Ян 2020 22:16
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133664

gbm писа: писа:
Добре де, предлагам мир! С моите писанки може да се бъзикаш колкото си искаш. Както казваш имат много кусури.

Но пък бяха забавни :) !

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

17 Ян 2020 19:57
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133720

Асен писа: писа:
Остават малко над 20 часа до служебната победа.

Изминаха - пак си ти!

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

18 Ян 2020 16:39
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133734

Отстъпвам си реда на Ефикс, а отговорът е следния: Арена 3, стилът е Хун Гар, който има Стил А (силов) и Стил Д (бърз). Причината, както е написана в книгата, е следната: един от феновете, Асен, твърдял пред Джордж, че Хун Гар е силов стил, а не бърз, както го пишеше той. В крайна сметка Джордж решил да сложи стила с два под-типа, Тип А (Асен) и тип Д (Джордж).
Как е другото име на Лей Кунг?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, ninja_senso

18 Ян 2020 18:17
ninja_senso
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133735

Efix7 писа: писа:

Отстъпвам си реда на Ефикс, а отговорът е следния: Арена 3, стилът е Хун Гар, който има Стил А (силов) и Стил Д (бърз). Причината, както е написана в книгата, е следната: един от феновете, Асен, твърдял пред Джордж, че Хун Гар е силов стил, а не бърз, както го пишеше той. В крайна сметка Джордж решил да сложи стила с два под-типа, Тип А (Асен) и тип Д (Джордж).
Точно това имах и аз в предвид, a когато Джордж-Ал ме светна за дигитализираните си го припомних, но реших, че и някой друг ще се сети :D

"Мееt The New Boss Same As The Old Boss"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

18 Ян 2020 20:35
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133738
Асене мен, кой ше има толкова нерви да изчете всяка една простотия от първата вълна? Те някой титанични епоси бяха редки лато прословутия Вълчан Воевода и Планината на смъртта. Локално разпространени в южна България... шанса аконсонсофиянец да ги имаш... отделно кое е първа и кое е втора вълна?
Това че Торов е издал една книга игра не го прави начало...Началото го направи форума на Ян, който е тоя форум, ама на друг адрес, защото .бг е малко по скъпо акаунт име и по слъп хостинг.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

20 Ян 2020 03:46
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133753

Как е другото име на Лей Кунг?
Плюещият мълнии броеше ли се за име? Или имаш предвид нещо по-специфично?

ninja_senso писа: писа:

Точно това имах и аз в предвид, a когато Джордж-Ал ме светна за дигитализираните си го припомних, но реших, че и някой друг ще се сети :D
Трябваше да пишеш :).

Rahvin писа: писа:
Асене мен, кой ше има толкова нерви да изчете всяка една простотия от първата вълна?
Аз и поне двама мои съученици ги бяхме изчели. Освен тях бяхме изчели и книги-игри, които не са излизали в България (някои от тях в момента ги издават, като Отмъстител и Убиец).

Те някой титанични епоси бяха редки лато прословутия Вълчан Воевода и Планината на смъртта. Локално разпространени в южна България... шанса аконсонсофиянец да ги имаш...

Аз ги имах ;).

отделно кое е първа и кое е втора вълна?

Ако е излязло до 2005-а е Първа вълна. След това - Втора.
Защо 2005-а ли? Е, а защо не?

Това че Торов е издал една книга игра не го прави начало...Началото го направи форума на Ян, който е тоя форум, ама на друг адрес, защото .бг е малко по скъпо акаунт име и по слъп хостинг.

Това пък какво отношение има към темата с въпросите?

Отделно не можем да говорим за никакво "възраждане" на книгите-игри, преди да се издават книги-игри. Така че форумът може да е допринесъл за появата на "Котарака" (или не, не знам) но аз със сигурност нямаше да си направя труда да го намеря, ако не бях видял нова КИ. И вероятно нямаше да съм само аз.

20 Ян 2020 10:16 20 Ян 2020 10:24 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Игра с въпроси (ВНИМАНИЕ - възможни спойлери) #133757
Offtopic
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Според мен книгите от 2004 и особено 2007 са по-скоро независими прояви, не бих ги причислил като част от коя да е от вълните - особено "Ромски лабиринт". В този преиод старата е отдавна и безусловно приключила, а нямат и връзка с новата.
Иначе стартът на новата е със сигурност съвкупност от фактори - дейността на хората, които се включихме по какъвто и да е начин в процеса на създаването на книгите и това място, което ги обединява като платформа и общност. Форумът беше създаден с идеята "Приключение е да си спомниш", но за щастие бързо обърнахме нещата към бъдещето, а не миналото на жанра :) Т.е. и двете.
Според мен беше по-скоро процес, който продължи около 2 години докато се поразвие - форумните конкурси, първите тетрадки, "Призвание герой" и стабилното издаване на поне няколко книги-игри годишно. Всеки е свободен да си закове точно събитие и дата, разбира се - аз си празнувам 25.03, понеже си знам датата и си ми е персонално важно събитие, иначе сигурно може да се намери и кога точно е пуснат форума, който несъмнено е важен за тази нова вълна по същия начин, по който Копривщица е емблематична за априлското въстание - същите хора можеха да организират същото нещо къде да е, но е станало именно там.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Лисичков, ze BG, ThufirHawat

• 1
  • ...
  • 194
  • 195
  • 196
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Форумни игри
/
Time to create page: 0.130 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност