Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
1-константинополските приключения станаха доста дълги. на мен ми е безкрайно интересно да чета и разказвам за този велик град, но май читателят няма да е чак толкова запленен от ромейската столица. смятам да ги съкратя, особено търсенето на духовна мъдрост и някои от науките в Магнаура. как ви се струва идеята да ги разкажа накратко?
Колко дълги са? Според мен дългите описания са готини. Както казах и преди - липсват ми обемните книги-игри, писна ми да чета брошури с избор.
2-лентястването включва сцени на откровено пиянство и ходене по жени, които с оглед Спартак и Игра на Тронове са си съвсем на място, но нещо ме гложди, че развращавам младежта. да ги редактирам ли?
Не. Същата младеж най-вероятно и гледа "Игра на тронове". Хайде стига цензура и да се правим на манастир, ебането си е част от живота.
3-има един персонаж, Евсевий, стар ромейски историк, критикуващ открито императорите, който ми е много симпатичен, но Калоян може изобщо да не го срещне в играта. смятам да го направя задължителен.
Вкарай някакво описание, иначе звучи като пич.
4-преговорите с патриарха и търговците също не са особено интересни, мога да ги поскатая малко. например сега има 4 фракции търговци (по Дунав, в Драч, в Солун, по море) и докато преговаряш с тях трябва много внимателно да прецениш кои са ти най-изгодни и на кой какво да обещаеш. могат да станат една фракция, което ще намали броя епизоди за преговорите с поне 20. как ви се вижда?
Нека да са 4. Звучи ми като книга на Майндкрайм и ме кефи.
1-константинополските приключения станаха доста дълги. на мен ми е безкрайно интересно да чета и разказвам за този велик град, но май читателят няма да е чак толкова запленен от ромейската столица. смятам да ги съкратя, особено търсенето на духовна мъдрост и някои от науките в Магнаура. как ви се струва идеята да ги разкажа накратко?
Нищо лошо началото да е по-литературно.
2-лентястването включва сцени на откровено пиянство и ходене по жени, които с оглед Спартак и Игра на Тронове са си съвсем на място, но нещо ме гложди, че развращавам младежта. да ги редактирам ли?
Това не бих го играл. Не виждам смисъла на крайния му ефект в читателя.
3-има един персонаж, Евсевий, стар ромейски историк, критикуващ открито императорите, който ми е много симпатичен, но Калоян може изобщо да не го срещне в играта. смятам да го направя задължителен.
Култови персонажи, които придават на историята уникална идентичност за направо задължителни за разгръщане на фабулата на етапи.
4-преговорите с патриарха и търговците също не са особено интересни, мога да ги поскатая малко. например сега има 4 фракции търговци (по Дунав, в Драч, в Солун, по море) и докато преговаряш с тях трябва много внимателно да прецениш кои са ти най-изгодни и на кой какво да обещаеш. могат да станат една фракция, което ще намали броя епизоди за преговорите с поне 20. как ви се вижда?
Няка това да е икономическата част от играта. Пари, ресурси, влияние, кодови думи, точки ....
Ами духовната мъдрост и науките определено подкрепям да се съкратят. Ако не са силно обвързани с играта натам дори бих предложил направо да топаднат, защото не ми се вижадат като перспективни и особено интересни. Ма аз не си падам по философията така или иначе.
В книгите за Песен за огън и лед натурализмът ме радва за разлика от този показан във Война на тронове и Спартак. Та бих препоръчал да им хвърлиш едно око как са описани там. Дето има една приказка, добрите автори творят, великите крадат. =)
Няма да е първата задължителна среща в книга игра, ама аз лично бих предпочел да може да се срещне на различни места с пременено писание. Примерно в публичния дом докато друса мома на коленете и се налива с вино и води непринуден разговор или в Магнаурската библиотека докато изнася беседа (може и същата беседа =) ).
Принципно си падам по преговорите, стига в тях да има достатъчно математика и да се знае кой какво дава и евентуално дали би те изиграл при първа/втора/трета възможност.
Ако ги редактираш ще те отлъчим от новата вълна Аз тука си скъсвам Д-то да вкарвам мацки по севъзможни места, ти около царът да не пуснеш няколко ще е срамота. Само не го карай да ги зарибява, освен тези, които са някакви особено благородни2-лентястването включва сцени на откровено пиянство и ходене по жени, които с оглед Спартак и Игра на Тронове са си съвсем на място, но нещо ме гложди, че развращавам младежта. да ги редактирам ли?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas