• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 14
04 Ян 2015 15:35
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Topic Author
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #99952
Здравей kinez,

радвам се, че и ти мислиш като мен за "Пробив в NBA" - най-добрата спортна книга-игра в България.

Относно играта ми тогава - бях много нахъсан да достигна най-високият резултат на свръхсложното ниво на трудност ( това е сложно ниво със забранени 3 лидера от епизод 45 ) и е напълно възможно да съм допуснал грешка в изчисленията си.

Ако си чел всички неща и трикове, които сме коментирали в темата то значи играта няма тайни за теб в момента. Ще ми трябват няколко дена за да си припомня нещата и да повторя това изиграване като този път се опитам да дам по-подробен дневник от предишния.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Ян 2015 22:24
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 17
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100092
Така. Реших и аз да се пробвам на свръхсложното ниво на трудност с тримата забранени лидери. Ето какво се получи:
Мениджър - Няма, Привърженици -1, Зала -5, Мажоретки -6
Играчи: Сезон 1: Д. Старкс, Бр. Прайс, М. Браун, Ал. Хендерсън, Ст.Хол, Айз.Кристи; Сезон 2: Дж. Кид и М. Камби от драфта; Сезон 3: М. Прайс, Ч.Оукли,Гр. Хил, Т.Хил
Редовен сезон: 49 победи първи сезон, 64 втори и 74 трети;
Резултати трети сезон: Демони - Сиатъл 97:91, Демони - Лейкърс 98:92, Демони-Юта 96:96 и победа след прод., Демони-Чикаго 96:87, Демони - Чикаго 94:94 и победа след прод.
Оценките ми: Сандвич 11, Покриване 12, Преса 14, Обикновена 12, Але-уп 11, Забивка 12, Тройка 15, Бързи атаки 24, Далечна стрелба 24, Зав с центъра 16, атаки през центъра 12, Опит 39, Защита 50, Резервна скамейка 27;
В крайна сметка: Престиж 76, Атрактивност 156, не можах да се падна на нито една кодова дума "слон", изкярих само 1 т.престиж от Вашингтон в трети сезон; Общо - 41 плюса.
Със сигурност има и по-добро изиграване и тези дни ще го потърся, но не мисля, че могат да се вземат повече от 82-83т. престиж на това свъхсложно ниво и то ще трябва и късмет. Аз също имах такъв с това, че ми се падна Камби от драфта на втори сезон. Просто с този отбор, който съм направил( а той е практически без алтернативен) е трудно дори да спечелиш титлата( дори Минесота ги бих след продължения), камо ли да взимаш максимума атрактивност и престиж в плейофите. В икономическата част навсякъде съм гледал да дам предпочитание на престижа пред парите, единствено на еп.18 избрах да отида на 12 и да взема престиж 3 и год.приходи 2, 5, но не мисля, че бих успял да взема титлата с максималния престиж на еп. 25 със само 0, 5 год. проходи.
Поставям си две цели: да стигна поне 60 плюса на свръх сложно ниво и да опитам да стигна 80 плюса със забранени играчи от епизод 35( струва ми се, че с тях ще е най лесно). Все още се чудя на свръх сложното ниво кой мениджър е най-добрият...

10 Ян 2015 22:34
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 69
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100093
Сделки или късмет.Само от драфта можеш да се сдобиеш с достатъчно качествени заместници на забранените играчи.Освен това Маркъс Камби и Тим Дънкан дават доволно точки за атрактивност и можеш да наблегнеш на този начин за резултат игнорирайки престижа.Не виждам някой да коментира вариантите в които не купуваш слаби играчи - при правилно планиране можеш да създадеш отбор със който няма как да загубиш независимо колко е лош зара.

10 Ян 2015 22:47
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100094
То отбор , който да мачка без значение от зара е лесно да се направи, въпросът е как да вземеш максимум плюсове в края. :-)

10 Ян 2015 23:00
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100095
Прекалено зависи от зара.Слоновете , престижът от Вашингтон, възможността да си позволиш але-уп разиграване - даже и при взимане на най-добрите решения последното е доста рисковано ако нямаш късмет.За максимума ти е нужна голяма доза шанс.С подходящ отбор можеш да наклониш везните в твоя полза особено в третия сезон.Това имах в предвид под добро планиране - поне за третия сезон шанса да е почти без значение.

10 Ян 2015 23:09
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100096
И друго.Ако планираш правилно кои играчи и кога да вземеш пропускаш слабите играчи.Демек имаш по-високи точки за атака(=повече атрактивност) и имаш повече личности което неизбежно води до по-добър резултат.

11 Ян 2015 10:25
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100099
Sando, да разбирам ли, че предлагаш вариант да се гонят яко кинти за сметка на престиж и със силен отбор да гониш максимална атрактивност? Аз мисля, че това няма да е успешна тактика...
Относно свръхсложното ниво стигнах до извода, че само с мениджър късмет имаш шанс за висок резултат, защото без Дънкан и Кемби няма как да направиш приличен отбор. Ако играеш с други забранени играчи вече имаш повече вариативност по отношение на мениджъра спрямо това каква тактика гониш и не може да се каже еднозначно кой мениджър е най-добрият...
П.С. От толкова игра на тоя сезон 97-98 изперках и си пуснах шестте мача от финалната серия Чикаго -Юта 4:2 и ги изгледах всичките. Велик финал на два много силни отбора!

11 Ян 2015 14:36
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100100
Ще трябва да си намеря книгата и да направя едно разиграване.После ще постна резултата по сезони.

11 Ян 2015 18:55
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
Topic Author
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100101
Здравейте,

готов съм със схемата на икономическата част - така по-лесно се вижда всичко. :-)

Няколко коментара по нея:

- задължително се минава през епизод 45 - свръхсложното ниво на трудност
- епизоди в червено ( 5, 9, 8, 16 ) - очевидни грешки, които се избягват
- епизоди ( 19, 15, 4 ) - играчът знае какво да прави и взима максимума
- епизоди в зелено ( 36, 42 ) - знаете за какво иде реч вече ...

Така епизодите в зелено са константи т.е. преминава се през тях, тези в червено се избягват, а всички останали действат като "променливи" и създават варианти помежду си, което и основната цел на Майкъл в случая. :-)

Решенията, които се взимат тук се събразяват с изходният вариант на отбор, който искате да атакува плейофите в третия сезон т.е. трябва да се върви от края към началото. Но за това по-късно. Следващата зона ще бъде драфта ( пазара няма нужда да се описва ) а след него ще направя по 1 зона за всяка дивизия от редовния сезон в най-опростен вариант, където са взети всички правилни решения от страна на играчът.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

11 Ян 2015 20:18
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100105
Чудесна схема, Efix7. Браво! Според мен на свръхсложно ниво имаш шанс за висок резултат само с мениджър късмет.

11 Ян 2015 20:53
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100107

kinez писа: писа:
Чудесна схема, Efix7. Браво! Според мен на свръхсложно ниво имаш шанс за висок резултат само с мениджър късмет.

Не мисля, че само с Късмет можеше да се набере до високи точки. Само да видя къде съм оставил листчето с последната игра, където се пробвах да направя много точки.

Избери своето приключение

12 Ян 2015 04:39
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100114
Възможен е и висок резултат със ,,Сделки",обаче е доста рисковано.Задължително трябва да ти се паднат Маркъс Камби и Тим Дънкан.Бревин Найт е друг играч който си заслужава закупуването(5 точки за завършване с центъра има само Джейсън Кид) а и е добър защитник.Тирел Брандън също има добри статистики ,но пак е крайно рисковано и освен прецизно планиране се изисква и доста късмет - повтарям се но ,,сделки" си е игра тип колелото на късмета.

12 Ян 2015 08:11
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100115
Да чакаш със ,,Сделки" да вземеш Дънкан и Камби е като да чакаш да удариш от тотото :-) На свръхсложното ниво си много ограниче в избора на силни играчи и без Дънкан и Камби си обречен. Като цяло мениджър Сделки за мен е най - нерентабилния, а на ниво епизод 45 просто не функционира добре.

12 Ян 2015 16:50
Sando
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100132
Мениджър:късмет
Зала:6
Привърженици:5
Мажоретки:6
Треньорски щаб:Бен Конър,Джон Карлито,Лари Стоун,Гордън Майлс
Забранени играчи:Шърман Дъглас,Мич Ричмънд,Джордж Линч,Шон Кемп,Патрик Юинг
Кодови думи:лос,слон,слон,слон,
Пари:5,3
Приход:34.5,7.5
Престиж:11,62
Атрактивност:220
Пост Име Качества:
гард Джейсън Кид Л,З
гард Джон Старкс П,Т
гард Дана Барос З,Т
гард Марк Прайс Т,Ф
гард Брент Прайс Т
крило Грант Хил Л,З,П
крило Тим Дънкан З,Б
крило Чарлз Оукли З,Б
крило Алън Хендерсън Б
крило Дани Манинг П
център Маркъс Камби З,Б
център Айзък Кристи
Лидери:0,1,2 Пробиви:1,1,3 Борци:2,3,4
Защитници:1,3,6 Тройкаджии:2,2,4 Фаладжии:0,0,1
Сандвич:1,10,13 Обикновена:5,7,17
Покриване:3,6,13 Але-уп:4,9,13
Преса:5,12,24 Забивка:4,8,13
Тройка:7,9,16
Бързи Атаки:8,12,17,23 Опит:14,21,38
Д.Стрелба:12,12,24 Защита:16,34,56
Завършване с центъра:4,12,16 Скамейка:11,17,29
Атаки през центъра:5,8,16 Център:10
Първи сезон:54
Втори сезон:62
Трети сезон:79
Плейофи:Демоните:100 Сан Антонио:80 , Демоните:119 Хюстън:115 , Демоните:83 Минесота:80
Демоните:109 Сиатъл:91 Демоните:109 Лейкърс:91 Демоните:119 Юта:88 Демоните:96 Чикаго:84 Демоните:113 Чикаго:103

Ето моето разиграване с мениджър късмет.Предполагам няма нужда от разяснение.Отделил съм началните данни за пари приход и престиж.Паднаха ми се три слона ,което е без значение - добрах се само до 62 престиж.Постигнах резултат 75 без да купувам слаби играчи.Първия сезон започнах с Айзък Кристи , Алън Хендерсън , Чарлз Оукли , Брент Прайс и Джон Старкс.Втория закупих Джейсън Кид и Маркъс Камби.В случая средна оценка е само завършване с центъра.За плейофите през третия сезон единствено лидерите и защитниците не носят допълнителни точки през епизодите(и борците за мача с Чикаго).За сметка на това тройкаджиите и пробивите носят доволно голяма разлика.
Казвайте ако има въпроси кое , кога и защо е направено.

12 Ян 2015 18:40
kinez
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Пробив в NBA – Майкъл Майндкрайм #100135
Поздравления, Sando! 75 плюса си е отлично постижение. Явно си акцентирал на атрактивност за сметка на престижа( то няма как и двете да са на макс, това е едно от големите достойнства на книгата). Ще ми е интересно ако постнеш играта си в икономическата част по епизоди до еп. 100 (схемата на Efix7 ще те улесни) и съответно да се види от къде и как си формирал парите, год. приходи и престижа преди еп. 100. С каква атрактивност си бил на еп.105 преди началото на всеки от трите сезона? След което с какви пари, год приходи и престиж си бил на еп. 100 преди втори и трети сезон?Това което си публикувал като "Пари:5,3 Приход:34.5,7.5" не ми става ясно какво са, на кой етап от играта са и т.н.(преди еп. 100 на първи сезон с колко приход, пари и престиж си бил?).

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 14
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Майкъл Майндкрайм
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg