• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 17
  • 18
  • 19
  • ...
  • 35
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 35
15 Фев 2013 16:53
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 580
Коментари и въпроси относно Инициативата #67465
Обикновено слагах номерата в края, когато започваш да наливам текста. Или поне така си спомням, че съм правил. Всеки епизод беше правоъгълник, в който записвах важните неща. Горе вляво оставях празно място за епизод.
Имах и един лист, на който задрасквах използваните вече номера.

Сега съм променил няколко неща.
Първо, едно време събирах на един лист А4 и по 150 епизода, докато сега са 30-50 на лист.
Второ, номерацията на епизодите я отразявам в екселски файл, в който записвам и малко подробности, които се надявам да помогнат на Юри при проверката.

Трудно ми е да кажа колко епизода е схемата в момента. Листата са вкъщи, аз съм в офиса. Епизодите не са номерирани, трябва да броя правоъгълничета. Би трябвало да са малко над 1 500 епизода. Опитът от първа глава сочи, че добавям и махам епизоди, но съотношението е около 3 пъти в полза на добавените.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Фев 2013 17:37
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Коментари и въпроси относно Инициативата #67469
15 000 думи не ми се струват много малко. Разбира се, когато става въпрос за 1 500 епизода, което сигурно ще бъде 150 000 думи, нещата са по-различни. Излиза, че Майкъл не е толкова назад с писането (щом има и схемите).

15 Фев 2013 18:09
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 400
Коментари и въпроси относно Инициативата #67472

Mindcrime писа: писа:
Би трябвало да са малко над 1 500 епизода. Опитът от първа глава сочи, че добавям и махам епизоди, но съотношението е около 3 пъти в полза на добавените.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html

15 Фев 2013 18:47
Leidrin's Avatar
Leidrin
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 157
Коментари и въпроси относно Инициативата #67474
:clap: :clap: :clap: , с екзалтирани възгласи на нетърпение!!!
Мале, мале веднъж да стане готова!!!

For them, for us, for Sommerlund and the Kai.…

15 Фев 2013 19:22
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1673
Коментари и въпроси относно Инициативата #67475
Ихааааааа 1 500 епизода. Това ще е колосален труд.!!! Не мога да очаквам нищо по-малко от него. :clap:

15 Фев 2013 21:03
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1219
Коментари и въпроси относно Инициативата #67481
Самата схема на някаква програма ли я чертаеш или на лист хартия, както в доброто старо време?
Понеже спомена глави, това значи ли че различните сцени в крайна сметка се събират накуп в началото на всяка глава, или има нещо от рода на няколко финала, коти по-късно оказват влиянието си в следващите глави?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Фев 2013 23:35
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #67518
Опитах да вляза в 21-ви век, но не се получи. Митко ми препоръча няколко варианта, може би имаше един що-годе подходящ. Но аз си имам някакво разбиране как точно искам да си правя схемата и всичко останало ме изнервя. Вероятно щеше да е задължително да се науча, ако ми предстоеше дълга кариера в правенето на схеми. Но за една книга след известни угризения най-накрая реших, че ше си я пиша както си знам. Само използването на Ексел е нововъведение.

И в работата си записвам задачите на листа, вместо в разни органайзери. Свикнал съм да започвам деня с преглед на задачите и подреждане на онези от тях, който смятам да свърша за деня. Знам, че има и по-модерни средства, но този начин на работа ми доставя удоволствие.

Историята се развива в продължение на няколко десетилетия. Във всяка глава справиш избори, които се отразяват както на съдбата на героите в самата глава, така и на развитието на историята в следващите глави. Ако няма такива зависимости, би ксе изгубило предимството на голямата история.

Дали ще ми стигнат силите за няколко различни края ще бъде изненада. Мисля, че едва в самия край ще реша дали има почва за различни финали.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

16 Фев 2013 14:54
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #67553
Планирал ли си в някоя от главите да и има карта и свободно движение по нея?
Системата включва ли множество показатели или си се спрял на нещо по-просто, което да не създава излишни главоболия?

Цвят за модериране

16 Фев 2013 22:58
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #67569
В началото клонях към вариант, който включва и карта. После се отказах, както заради мнения на участниците в Инициативата, така и заради собственото си убеждение, че няма смисъл да се прави страт.

Системата е съвсем проста. Сложна система ще има само в една мини-игра, която не е задължителна.

Hater

16 Фев 2013 23:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #67572
Под карта нямах предвид нещо от рода на страт, а да кажем картата в Сина на пустинята, където на разни полет може да ти се случат разни неща. това разбира се не е най-добре я пример защото всички знаем че картата там е почти празна.
В системата на която си се спрял, използват ли се зарове и ако да, колко често?

Цвят за модериране

17 Фев 2013 01:24
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #67590
Когато има скитане из местност, понякога е добре да се онагледи мястото. По-често картата е ненужна, но е добро украшение и се харесва на повечето читатели. Но моята история няма нужда от карта.

Използват се зарове, които често могат да бъдат заменени с ези-тура. Трябва ми начин да получавам различни вероятности, затова използвам един или два зара.

Hater

17 Фев 2013 15:21
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2521
Коментари и въпроси относно Инициативата #67616

Mindcrime писа: писа:
Използват се зарове, които често могат да бъдат заменени с ези-тура. Трябва ми начин да получавам различни вероятности, затова използвам един или два зара.
Моят съвет е да използваш унифицирана система за проверките, дори за нещо толкова елементарно като чист шанс. Налагат се определени компромиси, например не можеш да докараш точно 50/50 с два зара, а 42/58, но това едва ли ще счупи играта, а е много по-елегантно. Представи си в твоя пример за 50% шанс да караш половината проверки играчът да хвърля ези-тура, в другата половина да хвърля 1-3/4-6 зар (или пък 1/3 и 1/6 да проверяваш винаги със зар, а 50/50 винаги с монета, макар да можеш също със зар). Това дразни. Абсолютно същото е с това дали да хвърля един или два зара - което можеш да направиш с 1 зар можеш и с два с дребни компромиси и с много плюсове.

Естествено е човек да си мисли нещо от сорта:
"Този път и един зар да хвърли ми върши работа, така че да му дам тоя път да хвърли един, а след малко като ми трябва да хвърли два ще хвърля два. По-рационално е да хвърли един сега."
Звучи като оптимизация, улесняване, но практиката е доказала, че е точно обратното - разваля му се навикът.

17 Фев 2013 15:37
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Коментари и въпроси относно Инициативата #67618
Може в самото начало да избираш между посочените числа, вместо да хвърляш зар или монета. След като си изиграл вече два или три пъти играта и понеже знаеш къде какво става по всяко време, може да се използва рандомизацията.

Избери своето приключение

17 Фев 2013 15:45
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 35
Коментари и въпроси относно Инициативата #67620
Торо, не си прав. При хвърляне на 2 зара, сборове от 2, 6, 7 и 8 ти дават 50 % шанс (примерно). Също така и с 4, 5, 6 и 7. Ако играта изисква 2 зара, поне мен не би ме дразнело да има хвърляне на 1 от време на време, но това е субективно.
А, 50 % се докарва и когато хвърлиш 2 зара и искаш точно един от тях да показва 4-6.

17 Фев 2013 16:52
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #67623
Отделям място в правилата на игра да спомена за варианти, различни от хвърляне на зар. Правя го, защото аз самият съм склонен да използвам подобни номера, когато чета книга-игра. Те работят главно при вероятности 25%, 50% и 75%.

Има много възможности да докараш точно 50% с два зара (например, да гледаш дали сбора от двата зара е четно или нечетно число), но ми се струва излишно.

Hater

• 1
  • ...
  • 17
  • 18
  • 19
  • ...
  • 35
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 35
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.120 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28
    • Мочила (15 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от comics_ross
    • 29 Сеп 2026 16:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност