• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 27
  • 28
  • 29
  • ...
  • 33
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 33
15 Фев 2016 19:59
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 507
Коментари и въпроси относно Инициативата #112854
Rahvin, ти си напълно неадекватен човек. Отказвам се да си общувам с теб.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Фев 2016 20:37
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #112856

Mindcrime писа: писа:
Виждал си илюстрациите на Евгений за Пътешествието, нали? Има две-три, които ме смутиха, но като цяло... такова нещо искам. Само че съвременната тема не е по сърцето на Евгений.

Ами виждал съм някакви, които прати преди повече от година. Не знам дали са били финалните. По почти всички имаше неща, които не ми харесваха. Единствено тази с кучето ми се виждаше перфектна. Имам смътен спомен (може и да греша) за сбъркана ръка на бара (т.е веднъж е лява и после дясна). Честно казано онова, което гледах тогава ми се видяха като доста набързо направени илюстрации и твърде скъпи като за в онзи си вид. Ако след това нещата са се подобрили, ще съм изключително щастлив.

Не съм сигурен, че цената за илюстрации (поне що се отнася за България) е критерий за нещо добро и качествено. Торо също е платил немалка сума за корицата и илюстрациите на Котарака (може би колкото ти на Евгений), но моето мнение е, че са ужасни. Знам, че е въпрос на вкус, но си мисля, че когато нещо е скъпо в тази област, то ще се харес на повечето хора, (т.е не е като онези скъпи елитарни неща, от които масите не разбират :0). И илюстрацията за списанието също ми се вижда твърде скъпа за качеството, което предлага...

П.П. Поне мога самодоволно да се изтъкна, че покрай малките книжки от Призвание герой представя, повлякох крак и останалите да се стараят да илюстрират книгите-игри 8-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

15 Фев 2016 20:39
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Коментари и въпроси относно Инициативата #112858
Всички разбраха, че става дума за Пътешествието или както там се казва само Рахвин не разбра :lol:

15 Фев 2016 20:58
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #112861
Най-вероятно си видял jpg-тата. В оригинал качеството на образа скача, но качеството на композицията - не. Това е проблема с Евгений - не можеш да му платиш достатъчно, за да го накараш да работи на итерации. Писах му указания, той направи уточнения, после ми даде крайни варианти. Имам резултат, мога да мисля доколко ми харесва и да обмислям алтернативи.

Ръката на бара е сбъркана. Но да са набързо направени... Илюстрацията с бара, колкото и да е сбъркана, за повечето от илюстраторите, които наемате, би била абсолютно непосилна. Нали се нагледах на предложения какво биха ми нарисували за 100 лева. Беше жалко и смехотворно, някаква подигравка.

Никога не съм смятал, че цената е категоричен показател за качество. При книгите-игри от Новата вълна илюстрациите винаги са били трагични за мен. Не говоря за илюстрации, които си подбираш от някакъв сайт, и после се опитваш да нагодиш някой епизод към тях или дори да го напишеш.

Не съм сигурен, че блъскането на нискокачествени илюстрации в книги-игри е признак за напредък. И "Ной" има илюстрации. Много ли е хубаво?

И все пак, има ли цена илюстрацията от стр. 153 на Герои? Не че е много вълнуваща, но поне е правена от човек, който може да рисува добре.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

15 Фев 2016 21:02
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #112863

Wukong писа: писа:
Всички разбраха, че става дума за Пътешествието или както там се казва само Рахвин не разбра :lol:
Ако форумът беше мой, бих изритал Рахвин от него. Да, прекалено често го играе тъп и неграмотен. Но досега не съм забелязал да бърка в моя полза. Според мен, Рахвин е неособено умен човек, който се забавлява да троли и да дрънка глупости, както и да интригантства и да сплетничи. И не е много безобиден.
Не си спомням да съм чел нещо умно от него. Забавното в мненията му е абсурдността на мисленето му. Относителна е тази забавност. Започва да ми писва да получавам непрекъснати доказателства колко много от хората са пълни идиоти.

Hater

16 Фев 2016 22:52
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1183
Коментари и въпроси относно Инициативата #112922
Поставете за илюстрациите бяха отцепени в нова тема.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Мар 2016 04:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Коментари и въпроси относно Инициативата #113686
Понеже последните месеци общо взето "живея под един камък", малко съм изпуснал края тук - има ли напредъци по писането, ще има ли втори "епизод" в Призвание Герой?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

28 Мар 2016 05:35
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #113690
Има козметични промени, свързани със следните неща:
- заглавието на книгата ("Пътешествието" не отразява точно ставащото в книгата);
- страната, в която отиват четиримата (не искам да правя реклама на турските курорти);
- преноса на показатели от "Отново заедно" в новата история (новата история ще е съвсем отделна).
Дразнеше ме старото състояние, затова отделих време да нанеса промените в сегашния текст.

Историята ще излезе в отделна книга, защото е прекалено голяма, за да бъде част от ПГ, а и защото така ми се иска. Напредвам по нея и със сигурност ще бъде издадена тази година.

Hater

28 Мар 2016 05:37
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Коментари и въпроси относно Инициативата #113691
Разбирам, това няма да замести Книгата, за която е създадена инициативата, а нещо което се е развило самостоятелно в последствие?

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

28 Мар 2016 06:12
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #113693
Да, това е нещо съвсем отделно. Единствената връзка с Инициативата е, че всеки участник в Инициативата ще получи тази книга безплатно, като извинение за голямото забавяне.

Идеята беше "Отново заедно" да е история за четиримата приятели, развиваща се във време, което не е засегнато в книгата за Инициативата и тази кратка история да послужи като реклама на основната история. Впоследствие нещата ми се подредиха по съвсем различен начин, надявам се за добро, така че с настоящата книга се разделям с четиримата приятели, а книгата за Инициативата ще е с по-стандартна история. Да го кажа положително: по-класическа за стандартите на жанра.

Hater

28 Мар 2016 21:17
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 227
Коментари и въпроси относно Инициативата #113729

Mindcrime писа: писа:
с настоящата книга се разделям с четиримата приятели, а книгата за Инициативата ще е с по-стандартна история. Да го кажа положително: по-класическа за стандартите на жанра.

Тоест книгата от Инициативата ще бъде с други герои и с друга история? Можеш ли да дадеш малко повече информация за новите планове?

18 Дек 2016 17:34 18 Дек 2016 17:38 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1478
Коментари и въпроси относно Инициативата #118254
Какъв е статуса на проекта към днешно време - краят на 2016 година ?

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

18 Дек 2016 17:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #118255
Издадена е една книга и е раздадена на участниците.
Редактира се в момента втора книга, която също се очаква да бъде раздадена на участниците.
След като се видят коментарите по втората книга ще започне самото писане на основната.

Цвят за модериране

23 Дек 2016 14:11
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Коментари и въпроси относно Инициативата #118398
Значи да разбирам, че Магнус опуса още не е издаден?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ейдриън Уейн

23 Дек 2016 16:11
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #118400
Да. Основната книга все още не е издадена.

Цвят за модериране

• 1
  • ...
  • 27
  • 28
  • 29
  • ...
  • 33
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 33
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Инициативи
/
Нова книга-игра на М. Майндкрайм
/
Time to create page: 0.103 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност