• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
МЕГАИГРА брой 1 септември 1995

• 1
  • 1
20 Окт 2015 00:39
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Topic Author
МЕГАИГРА брой 1 септември 1995 #109126
Няма раздел списания, та пиша тук :-)
Не знам, дали на някого ще са интересни моите, но нали е приключение да си спомниш, а и нещо се отплеснах. За много малко от книгите-игри имам някаква история или поне такава, която да помня след 20-години и то толкова ясно.
Бях в София на гости на сестра ми и баща ми(тогава работеше там) и от пазара в Младост си взех МЕГАИГРА. Корицата, наличието на истории на Майкъл и Колин :hi: Два дена не бях на себе си :-), прочетох го веднъж и пак и пак...и пак нямах търпение да излезе следващия брой...
Първо за един хлапак на 9 години, колкото бях тогава, а и за 95-та, корицата беше супер, напрово без думи... е в последствие я видях на нещо друго и осъзнах, че не е била специално за списанието, ама това бе много по-късно.
Историите - 74 еп. от Прокълнатата книга на Колин, страхотно начало, което зарибява. Може би, заради това произведение в последствие прочетох разказите на Лъфкрафт. Историята в този брой е за момче, което работи в книжарница и един ден идва строителен работник, който носи мистериозна книга. Оказва се гримоар - НЕКРОМИКОН. Появява се неприятен стар човек, както и един индианец...идеално въведение :-)
Т.О.Р.Н.А.Д.О 6 - Страхотен тактически разказ от Майкъл, игра по карта, възможност за оценка, което дава преиграваемост, въобще супер.
Принципи на оцеляване - Стюърт Дарк(разказ) - мен ми е много любим, а и причината да прочета Звездни рейнджъри и в последствие много от творчеството на Хайнлайн, който ми е доста любим сега. Разказът е страхотно допълнение към ТОРНАДО-то.
освен това има 2 страници посветени на истории с духове, много добра логическа задача от М.М., а и като цяло интересна конкурсна част.
И другото интересно е, че има и реклами на предстоящи (за тогава) книги, но не само от МЕГА, а и от Еквус, Астрала и Хермес + материала "Поглед отвътре", в който Колин разказва от първо лице как е написал и издал първите книжки - В лабиринта на времето, Замъкът на таласъмите и Огнена пустиня...
И нещо любопитно - на страничната част пише "МЕГАИГРИ" :wink:

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
Time to create page: 0.041 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Куиз: Книги-игри! (28 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от kiril_ps
    • Today 05:03
    • "Патрул за Ада" (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 18:36
    • Пролетен панаир на книгата 2023 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от gamebooker
    • Yesterday 13:49

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg