• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
КИ и футбола за мен

КИ и футбола за мен

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
24 Май 2011 02:01
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
Topic Author
КИ и футбола за мен #13894
Виждам, че е имало запалянковци на ,,онези" футболни игри.
Лично за мен това бяха отвратителни книжлетя без никаква, ама казвам абсолютно никаква стойност. Знам, че ще нараня нечии чуства и се извинявам. Просто си изказвам мнение.
Аз съм футболен хулиган, който не се бие, не пали, не троши и прочее - но според обществото съм такъв. Аз харесвам футбола не само като гледам световна класа, аз се кефя и на ЖФК Берое и на любимия ЦСКА. Харесвам да гледам футбол от рода на дербито Чупикрак срещу Дива свиня....
та...
Майнкрайм направо нещо гениално като показа футбола не като игра, а като всичко. С мафията, с лумпените, с боя... супер! Велико! Истинско приключение. Освен това в яка НФ която включва звездолети, камери, коли и лазери и убава мацка :evil: .
Страхотна книга е Боговете на футбола, а тези след нея жалки нейни копия.
Я ми кажете не би ли бил върховен избор и момент след 0:2 за фашистите на полувремето в София, какво е ставало в съблекалнята, че като излязаха за второто да бягаха като луди, да бъдат бесни и ядосани и да им вкарат 3 гола....
ей това е било избор, ей това е било разговор, ей това е било динамика...
А как треньора на МАн. замери оня п****н син Бекъм с бутинка, след като му се издразнил?
Ей това е футбола, ей това е и оня балон дето падна, топката рикошира в него и влезе, а съдията ми напълни сърцето и го призна...
Това е когато в Испания запалянкото влетя на терена май гол, бяга, бяга та се просна в мрежата. Идват куките и го бият с палките. След 13 секунди аз видях гражданско общество в дейтсвие. Двама на терена подпукват с шутове полицайте, на 20 сек. са 10 човека, на 45 сек. има над 300 човека на терена и полицайте са смлени от бой, единия едвам се спасява.
Да това го има в футбола, както Педи Люмберг е обратен, а оня Беггкамп не летеше със самолет...
А тия игри го няма, защо го няма аз не знам.
Знам само че познавам хора които са чели точно две книги до 22 години.
Боговете на футбола и 100 на 100 Христо Стоичков 8-) :D

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Май 2011 02:56
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
КИ и футбола за мен #13911
Точно заради 3те мача които имаше в Боговете тази книга я отричам тотално. Лумпенското ни първенство го зарязах преди 7 години и никога не съм съжалявал за това. Боговете представят прекалено изопачено идеята за футбола. 3 мача и всичко останало мафия, продажници, симулации, кланета и простотии няма нищо общо с играта.
Спортни книги нямаше много на времето. Според мен това беше защото няма начин да се направи реална симулация на спорт.
А на мен ми хареса на Кевин Слейтър Франция 98. Не знам дали си я пропуснал или не ти е харесала но за мен е на мн високо ниво.
И последно моля те много те моля с черешката на върха те моля обясни ми с няколко изречения какво означава написаното за Бергкамп.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

24 Май 2011 05:13
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
КИ и футбола за мен #13920
Сега това го пиша за Мода - гледай темата, щото от футболни фенове освен маскара, друго нема да стане и тамата (започнала с отвратителен език) ще се изроди в Левски vs ЦСКА. Да не говорим, че самата тема има почти нищо общо с КИ. И истината винаги е нейде там. Има си ги мафиите и симулациите, но не са всичко.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

24 Май 2011 08:49
grigorov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
КИ и футбола за мен #13921

seriosblack писа: писа:
Точно заради 3те мача които имаше в Боговете тази книга я отричам тотално. Лумпенското ни първенство го зарязах преди 7 години и никога не съм съжалявал за това. Боговете представят прекалено изопачено идеята за футбола. 3 мача и всичко останало мафия, продажници, симулации, кланета и простотии няма нищо общо с играта.
Спортни книги нямаше много на времето. Според мен това беше защото няма начин да се направи реална симулация на спорт.
А на мен ми хареса на Кевин Слейтър Франция 98. Не знам дали си я пропуснал или не ти е харесала но за мен е на мн високо ниво.
И последно моля те много те моля с черешката на върха те моля обясни ми с няколко изречения какво означава написаното за Бергкамп.

Приятелю, написаното за Бергкамп значи каквото е написано. Той изпитваше страх от летенето със самолет и на мачовете ходеше с кола. Това искаше да каже Rahvin.
И да ти кажа симулация на спорта Футбол в книгите игри има и тя се казва Футболмания 98. С купищата ситуации , отбори , оценки и т.н.
Боговете показват реалния футбол сега (както и тогава). И ако мислиш , че в Англия , Испания , Италия и прочее първенства не се купуват мачове, не се бият феновете или пък няма мафия, значи живееш в измислен свят.

Аз като футболен фен (като цяло спортен фен) много се кефех на футболните книги - игри и на спортните като цяло, макар да бяха доста малко. Бих искал да се появи от новото поколение футболна игра и с нея да се заеме Майкъл :)

24 Май 2011 10:00
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 127
КИ и футбола за мен #13923
Аз от футбол на живо не се паля - освен ако не е на световно ниво. Казват, че за да е гениална една работа, трябва да е по-простичко скроена, ама тука са ес пооляли мен ако питате... :mrgreen:

От КИ за футбола - "Боговете" беше писана очевидно с много хъс и то от истински фен, но много повече играх на поохулваната тук "Футболът - тактическа игра" - описателността на предишната я нямаше, но схемата беше пирфектна! Прочее, "Пробив в НБА" не ми е попадал, но предполагам че схемата е същата. :rolleyes:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

24 Май 2011 11:19
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
КИ и футбола за мен #13935

Rahvin писа: писа:
А как треньора на МАн. замери оня п****н син Бекъм с бутинка, след като му се издразнил?
Ей това е футбола, ей това е и оня балон дето падна, топката рикошира в него и влезе, а съдията ми напълни сърцето и го призна...
Това е когато в Испания запалянкото влетя на терена май гол, бяга, бяга та се просна в мрежата. Идват куките и го бият с палките. След 13 секунди аз видях гражданско общество в дейтсвие. Двама на терена подпукват с шутове полицайте, на 20 сек. са 10 човека, на 45 сек. има над 300 човека на терена и полицайте са смлени от бой, единия едвам се спасява.
Да това го има в футбола, както Педи Люмберг е обратен, а оня Беггкамп не летеше със самолет...
А тия игри го няма, защо го няма аз не знам.

За мен футбол е, когато един играч тръгне с топка в наказателното поле, премине през трима или четирима защитника и онези не знаят къде се намират. Или комбинации, при които и самата публика загубва топката от поглед и когато тя се окаже в краката на нахлуващ на скорост нападател той няма особен избор, освен да вкара. Или десетина наредени в две линии самоотвержени бойци, които спират фаворита и накрая го бият с два гола от две атаки.

Това, което ти описваш носи колорит, понякога разваля футбола, но не е самия футбол.

24 Май 2011 11:41
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
КИ и футбола за мен #13940

xenox писа: писа:

За мен футбол е, когато един играч тръгне с топка в наказателното поле, премине през трима или четирима защитника и онези не знаят къде се намират. Или комбинации, при които и самата публика загубва топката от поглед и когато тя се окаже в краката на нахлуващ на скорост нападател той няма особен избор, освен да вкара. Или десетина наредени в две линии самоотвержени бойци, които спират фаворита и накрая го бият с два гола от две атаки.

Това, което ти описваш носи колорит, понякога разваля футбола, но не е самия футбол.

Ти не беше ли фен на Барселона? :)

24 Май 2011 11:58
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
КИ и футбола за мен #13941
Абсолютен, вечен и непоколебим.

Предполагам те притеснява историята с десетте бойци наредени отзад. Ами когато отбора ти струва 30-40 милиона общо взето нямаш друг избор. Защитната игра също не е лесна и доста отбори не я умеят (например българските). Това, което Рехагел направи с Кайзерслаутерн и Гърция беше по своему гениално и си е съвсем в правилата на футбола. Това, което направи Мауриньо с отбор за 600 милиона беше жалко.

24 Май 2011 13:07
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
КИ и футбола за мен #13951
Ok. Извинявам се за грубия език и прочее.
Не искам да оплювам и феновете на гранда Левски, те си знаят за тях си, аз си зная за мен.
Когато има война примерно винаги има една група хорица, която решава да реже глави на невинни и.... от биха почнали КИ нали?
Точно момента в който има най - голямо напрежение. Е в КИ може да се започне отвсякъде, но за мен на манджата и трябва сол.
п.с. Съжалявам ако съм ви обидил.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

24 Май 2011 14:37
grigorov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
КИ и футбола за мен #13969

Rahvin писа: писа:
Ok. Извинявам се за грубия език и прочее.
Не искам да оплювам и феновете на гранда Левски, те си знаят за тях си, аз си зная за мен.
Когато има война примерно винаги има една група хорица, която решава да реже глави на невинни и.... от биха почнали КИ нали?
Точно момента в който има най - голямо напрежение. Е в КИ може да се започне отвсякъде, но за мен на манджата и трябва сол.
п.с. Съжалявам ако съм ви обидил.

А? :evil:
Човече какво пишеш ти бре? Нищо не ти се разбира? :evil: Абсолютно несвързано пишеш.

24 Май 2011 14:58
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
КИ и футбола за мен #13977
Мдам. Прояви малко уважение към хората, които четат и пиши по- разбираемо.
Ако искаш да четем, разбира се.

А аз във спорове за футбол по форуми вече не се впускам. Просто няма смисъл.

Що се отнася до футболните игри. Вече съм споменавал, че Футболмания ми промени живота до някаква степен. Толкова време и енергия вложихме с приятелите да играем тогава... Чак до бой се е стигало... Е добре де, почти до бой ;)

Иначе на Майндкрайм спортните книги не ми харесаха особено. Честно казано ги прочетох доста късно, но аз него по принцип никога не съм го харесвал.

Другите спортни... Май Франция 98 беше що годе приятна. Попадал съм и на някакви фундаментални тъпотии, чийто имена не мога да възпроизведа в момента.

И към Xenox. Не ме притеснява онова с хората в защита. Истинската красота във футбола за мен е именно, когато някой показва, че може да мисли и да извлече максимума от ситуацията, та ако ще и да загуби...(то понякога това е максимума нали?). Все пак футболът не е само тичане и ритане и финтове, макар че това е една от хубавите му части. :)

24 Май 2011 15:05
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
КИ и футбола за мен #13979
Най-хубавото на футбола е факта, че сте 11 души на терена и ако играете като добре смазана машина, всички ще ви дишат прахта. Всеки отбор, който започне да губи това качество му го таковат в крайна сметка.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

24 Май 2011 18:04
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
КИ и футбола за мен #14014
Футболът е една от първите книги игри на Майкъл и си страда от редица несъвършенства, ако мога така да се изразя.
- лош момент е избора 50/50, който е употребен както в ситуации като избор на тест, така и при ситуации, от които ти зависи живота.
- автора сам споменава, че е трудно да се спечели шампионата и купата едновременно. Ако играеш честно това е МНОГО, МНОГО вярно. Предполагам всеки един от Вас е играл за шамиопната, който дава 50 мил, а не за купата която дава 25 мисля мисля. Без оценки за мъжество и физ. подготовка от 3тия епизод за избор и повишаването им както трябва, трудно би стигнал до финален мач за купата дори и да си вдигал личните качества на играчите си.
- добавянето на повече мачове като тези срещу Милан или да кажем срещу Манчестър е желателно, но не липсата им не ощетява книгата.
+ тази книга игра въпреки липсите си е най-продаваната и най-титулуваната книга игра излизала в България
+ в нея може да си купиш Марадона
+ + в нея може да се сбиеш с Вини Джоунс

Футболът тактическа книга игра не желая да я оценявам. Намирам я доста скучна, въпреки че не мога да се сетя за сериозни игрови грешки, които да нарушат нейния прочит.

24 Май 2011 18:17
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
КИ и футбола за мен #14018
Сега като ги пишеш нещата - наистина е така, но навремето, когато я четях, не обърнах внимание на нито една от забележките. Просто беше страшно добра. тя за това и се продаде толкова добре, въпреки, че явно са бързали за пускането и на пазара, та малко е попретупана откъм качество на самото издание.

Сещам се за още едно тъпо нещо - можеш да си купиш Марадона, например, с високи и с ниски оценки, в зависимост от шанса. Това защо? Например оценката му за поглед, която ако е ниска ти коства една атака във финалния мач, а от там с доста голяма вероятност и целия мач.
Иначе парите имаха голямо значение и при онази банкова афера, дори при много успешна подготовка, за да вземеш сносна сума, че и да се измъкнеш жив пак се иска късмет поне на едно място.

При първия си прочит станах втори в шампионата и отпаднах на полуфинала за купата. При втория вече нямаше греша. А после съм я играл още поне десет пъти, събирах максимален брой точки в първенството, печелех максимален брой пари и т.н. Супер книга!

24 Май 2011 22:54
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Topic Author
КИ и футбола за мен #14048
Не се изненадвам. В смисъл, може и да ме пропуснете като мнение, твърде много съм зает за да поуспея да съм адекватен тия дни.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Общи приказки
/
КИ и футбола за мен
Time to create page: 0.069 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Препоръки и интересни игри (10 Мнения)
    • в Общи приказки / PC игри и конзолни
    • от kiril_ps
    • Today 15:40
    • Продължения на книги-игри, които трябваше да се из... (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Вилорп
    • Today 14:44
    • Ти си Дедпул (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Yesterday 13:56

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg