• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Самсон

Самсон

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
15 Юли 2014 14:08
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 90
Самсон #92602
Пратих книжки за клубчето на Гагарин. Предполагам утре - вдругиден ще са налични. :wink:

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

15 Юли 2014 16:42
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
Самсон #92631
Дано си предвидил прецизно очакваното търсене!

16 Юли 2014 00:45
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 190
Самсон #92667
А каква е цената и откъде мога да си я купя? Освен в Paladium.

"Код за достъп"
Nerd Zone

16 Юли 2014 09:14
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Самсон #92680
Ето от тук - www.legacyofkreya.com/bg/books/samson :-)

28 Юли 2014 19:22
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Самсон #93320
За Велико Търново и Северна България може да си вземете книжката от Клиф Бъртън - Митко :-) Мисля, че при него има и бройки от Калоян, локален дистрибутор го раздава. :-)

22 Авг 2014 18:55
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Самсон #95304
Аз прочетох Самсона след като си го взех наскоро. Определено ми допадна като история и игра. Илюстрациите са супер добре подбрани и много допринасят за атмосферата. Играх с мъдрост ориентиран герой и я минах без проблем с оценка 5 от 6 (примерно), дори ми се стори лесно. После като си я препрочитах много ми хареса как се преплитат пътищата и какви забавни моменти има. Бих разбрал да я заклеймяват по-религиозни хора, все пак религията в днешно време носи повече поводи за разпри отколкото за помирение. Извън това обаче не разбирам защо хора от форума ще я оплюват. Като литературен стил и игра е много добре издържано и приятно четиво. Намерих само един малък логически дефект в един епизод явно изпуснат от редакцията, ако някой се интересува да ми пише на ЛС и ще му кажа.

Самсон слизаше надолу в дупката, Господ му се обади да му каже че излиза от обхват и се чуваше тихо и далечно, но Самсон реши, че прекалено много стълби е свалил надолу и го мързи да се връща.

В живота доста често се случва да се обезвериш и да потънеш в депресия. Слязъл си твърде много стъпала надолу и изкачването е трудно. Но ако продължиш надолу може да загубиш много повече, отколкото ако се пребориш с демоните в теб. В този смисъл слизането до подземното царство е една алегория.

Имайки в предвид леката абсурдност на ситуацията, много трудно щях да хвана алегорията тук, а сигурно и на други подобни места. Вместо това и аз се смях безумно как съм "загубил обхват" :lol:

22 Авг 2014 19:53
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2509
Самсон #95306

sarutobu писа: писа:
Извън това обаче не разбирам защо хора от форума ще я оплюват.
1. Авторът е трол, в различни моменти в различна степен
2. (малко в следствие на 1) Не са я чели

Иначе няма повод за горното и нещата отдавна се нормализираха (спряха да я плюят).

23 Авг 2014 02:52
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Самсон #95325

Ал Торо писа: писа:

sarutobu писа: писа:
Извън това обаче не разбирам защо хора от форума ще я оплюват.

Иначе няма повод за горното и нещата отдавна се нормализираха (спряха да я плюят).

Така наречената "книга" е пълна с толкова абсурди и исторически неточности (най-меко казано), че не знам откъде да започна с оплюването.

24 Авг 2014 14:13
Колийн Ливингстън's Avatar
Колийн Ливингстън
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Topic Author
Самсон #95412

Ал Торо писа: писа:

Авторът не знам доколко е трол, но успя да предаде книга-игра за конкурса, който иначе оставаше без нито един участник.

vg писа: писа:
Така наречената "книга" е пълна с толкова абсурди и исторически неточности (най-меко казано), че не знам откъде да започна с оплюването.

Тази така наречена "книга" е книга-игра. Във въведението съм казал следното:

Твоята цел е да изживееш живота на Самсон, но тъй като това все пак е книга-игра, ще имаш възможност да се отклониш от оригиналния сюжет и да пътешестваш по странни земи и да се занимаваш с различни професии.

Така че е абсолютно нормално да има исторически неточности, постарал съм се да направя добра книга-игра, а не учебник по история. Въпреки това, ще се радвам да прочета всякаква критика,

Уповавам се на ЛСЧ

24 Авг 2014 14:17
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Самсон #95413
Като е книга-игра, значи всякакви безумия са позволени и дори желателни? Направо цели племена от зомбита да бъше вмъкнал. :grin:

24 Авг 2014 14:31 17 Май 2016 01:33 от ringlas.
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Самсон #95414

kaloyannk писа: писа:
Авторът не знам доколко е трол, но успя да предаде книга-игра за конкурса, който иначе оставаше без нито един участник.

Благодаря ти kaloyannk, че спаси конкурса! Според мен имаш всички шансове да станеш Спасител на книгите-игри!

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

17 Сеп 2014 23:17
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
Самсон #96257
Имах удоволствието и аз да прочета Самсона през почивката си. Не останах впечатлен от него. Признавам, че не отделих време да проверявам алтернативни пътища и да задълбавам в системата, просто я изиграх веднъж. Най-неприятно впечатление ми направиха резките скокове в житието на Самсон, които се описваха с по 1-2 изречения. Струва ми се, че повествованието доста е пострадало от този подход. Накрая имах надеждата, че поне ще мога да обърна съдбата на страдалеца, като прецакам Далила и й отказвах 5-6 пъти да разкрия тайната си, но за жалост не намерих алтернативния финал, в който Самсон я поставя където й е мястото. Форматът на книгата също не ми хареса - твърде е голяма, не се събира на някои от рафтовете ми и ми създава неудобство при сортирането на книгите по автори и заглавия. Не виждам за какво точно допринася големият формат в конкретната книга.

05 Дек 2014 13:25
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 806
Самсон #99172
Покрай "сензационните" разкрития за това КОЙ е К.Л. реших и аз да прочета книжката. Останах изненадан, бях предубедан, че е доста слаба и безинтересна. Бързо започнах да я чета с пародийна нагласа и така ми стана интересна, но ако сте с друга нагласа би била скучна и твърде телеграфна. Наистина има възможности за преиграваемост...два пъти я минах, а ами остават още варианти. Бойната система е лека..но даже бих казал излишна. Дразнещо е, че на доста места грешния избор води към директна смърт...може би намаляване на точките вяра ще е по-добър подход (мое мнение) .
[offtopic]любопитно ми е от тиража на Самсон колко % са продадени...Защото си мисля, че ако не беше тази пародия с Колийн Ливингстън можеше да има по-голям успех книжката, дори и само сред хората от форума...не ангажирам никого с моето мнение[/offtopic]

04 Ян 2015 20:59
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 242
Самсон #99973
Хмм ами не знам как да я определя.От една страна интересно измислено , разклонения , логически задачи.Отдруга- излишно тежка бойна система и накъсаност на действията.Играх я през просото и въпреки това завърших с второ 465 точки.Създава впечатление, че общо взето нещата са претупани.Относно религиозните спорове - според мен така , кактое написана е по скоро антиреклама на религията отколкото пропаганда.Общо взето произведение на ниво форумен конкурс.Можеше и да се справят по добре особенно , като се има предвид че са имали професионален помощник.Все пак прочетете я има доста интересни моменти.

ПС.И на мен ми е интересно ,какво става спродажбите?Не се ли изчерпаха тия 100 бройки вече?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

28 Апр 2015 14:29
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Самсон #105133

Колийн Ливингстън писа: писа:
Отварям нова тема, в която всеки е поканен да си даде мнението за "Самсон". Самата книга все още може да бъде намерена само като текстов файл , но след като се разберем с организаторите на конкурса вероятно ще има и издание на хартия.

Днес получих книгата по Еконт (поздравления на Торо за бързата обработка на поръчката) и я изчетох на един дъх. Останах впечатлен. Книгата надхвърли очакванията ми. И това се дължи не само на факта, че не очаквах кой знае какво. Като оформление, номера на епизодите, правила, дневник и т.н. всичко е на много добро ниво. Правилата хем са прости, хем има известна дълбочина с няколко различни показателя. Неочаквано за мен имаше и битки със зарчета. Не съм се задълбавал в тях. Първото (и единствено) изиграване реших да се стремя да следвам библейския сюжет, но явно знанията ми в един момент не бяха достатъчни защото се отклоних от основната линия. В крайна сметка завърших с 495 точки (интересна система за оценяване), като половината от изискуемите кодови думи не ги бях намерил, така че има мегдан за преиграване.
Илюстрациите са много добри и подходящи за този тип книга.
Цената на книгата е отлична за съдържанието и обема на книгата.

Единствената ми забележка след първото преиграване е на епизод 209. Изречението "Запиши си кодова дума НУЛА" би трябвало да е сложена в началото на епизода тъй като там където е сложено сега, изглежда, че я записваш само ако избереш второто разклонение (грешното) :-) Поне аз така го разбрах и се подлъгах да го избера само заради кодовата дума.

п.п. Да допълня, че за мен религозността е повече от ходена на църква веднъж седмично (а като гледам много хора едва ли ходят повече от 2 пъти годишно) и като цяло не открих големи подигравки с християнството (каквито имах подозрения че има). А възможно е и да не съм ги открил.

Ако трябва да оценявам книгата по шестобалната система бих и дал 5-ца (5 за литература и 5+ за игра).

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Други нови книги-игри
/
Самсон
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кикстартер "Харон 2145" (25 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Златаров
    • 15 Авг 2026 23:43
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • 14 Авг 2026 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • 13 Авг 2026 16:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност