• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Запад/verwesten - ревюта и коментари

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
28 Ян 2023 23:28
последният_колобър's Avatar
последният_колобър
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 21
Запад/verwesten - ревюта и коментари #141479
За момента наистина завършвам тази впечатляваща книга без да мога да открия много от ключовете, необходими за постиженията.

А за епитопите - да не говорим. :dry: B) Изключително произведение, което съперничи на любимите ми части на "Кървав меч" като любимост, с много детайли и интересни ситуации, които не са лесни за откриване.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Ян 2023 23:31
последният_колобър's Avatar
последният_колобър
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 21
Запад/verwesten - ревюта и коментари #141480
Написах кратка рецензиярецензия и в goodreads.com.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ringlas, banskidedo

10 Апр 2023 21:30
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 603
Запад/verwesten - ревюта и коментари #141635
има спойлери, най готиното е че няма как да отиде в коша мнението ми

www.facebook.com/groups/872147390206158/...nk/1390078455079713/

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

23 Юни 2023 15:43
Etom's Avatar
Etom
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 429
Запад/verwesten - ревюта и коментари #141856
Най-накрая година и половина след като си купих Запад намерих време да я прочета/изиграя. Наистина е много сериозен труд и една от най-интересните КИ, които съм чел/играл. Сюжетът е интересен, държи те в напрежение, игровата система е оригинална, не твърде сложна, а изборите са интересни. Ако това беше чиста литература, за мен би бил един от любимите ми фантастични романи. Положеният труд от автора е огромен и най-малкото за това заслужава едно голямо БЛАГОДАРЯ и РЕСПЕКТ от мен.
Относно негативните страни - те са незначителни и не заслужават чак такова внимание според мен. Бих отбелязал голямото премятане на страници с разлика от 1000 епизода, но не е драма за умиране. Поредицата от случки в пустинята вървят като змия в тунел, без много roaming, тук една игра по карта например би дала доста повече преиграваемост, но вероятно пък няма да пасне на сюжета (просто разсъждавам).
Книгата според мен ще е трудна за разбиране от по-малките читатели, но пък за стари кучета като мен е истинска наслада. Отново благодаря на автора за удоволствието да прочета/играя такава епична КИ.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, harlequin

01 Ян 2024 13:31
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
Запад/verwesten - ревюта и коментари #142263
Прочетох я най-накрая. Все не намирах време, понеже ме плашеше опаковката - хем много дебела, хем непривлекателна... За горното спомагаха най-вече корицата и хартията. Не съм виждал такава хартия в книга досега. Грубо изрязана, с парченца, които падат като пърхот при разлистване и същевременно мека, бухнала и жълтеникава... Прилича ми на тоалетните хартии от 90-те, а вероятно подобнa използват и героите в Новоберлин.

Но стига за опаковката, да преминем към съдържанието :)

Сикамор успява да изгради пълнокръвен свят, стъпил на алтернативна версия на Студената война. Усеща се истински и интересен. Втората версия на света - уестърн апокалипсиса също може да бъде похвалена. Изпълнена е с гадории, атмосферата е тягостна и напрегната. Илюстрациите в книгата са чудесни и също много допринасят. Вероятно да са най-добрите във Втората вълна изобщо, в пълен контраст с корицата, която е стъпила здраво на другия полюс. Рядкосрещан похват, който виждаме в Запад, е и играта с антигерой. Одобрявам това да се покаже гледната точка и на агентите на злото, но все пак щеше да е готино да имаш възможност да преминеш към добрите, каквото загатване има при сцената с отвличането.

Играта е богата по един начин, който не е точно мой тип. Доста системи, карми, енергии, ключове, сейвове... Предлагат се разнообразни избори в почти всяка сцена, но за жалост доста често те просто насочват към това коя от системите (уменията) ще бъде тествана със зарове. Бих предпочел по-лек дневник и избори, които се отразяват по-директно, а зарометачката намирам за остаряла и непривлекателна концепция в съвременния контекст на книгите-игри. Предполагам, че хора, които обичат такава, ще са останали много доволни. Все пак не всички избори са механични и в зависимост от тях могат да се достигнат няколко различни финала - нещо, което винаги аплодирам и смятам за задължително в книгите-игри. Аз за това ги играя. Ако ще хвърлям зарове и ще стигам все до един и същи финален епизод, не бих посягал към книга-игра през 2023-та, когато на сцената на забавленията на опашка чакат безброй интересни неща.

Като цяло - много добра книга-игра, която ще допадне на любителите на тежкия дневник и заровете. А за другите, също си струва да бъде прочетена, заради нестандартния сюжет и като един от най-обемните продукти в жанра въобще.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, turbobobi, Etom, BulgarianLion

01 Май 2024 10:18
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Запад/verwesten - ревюта и коментари #142528
Преди няколко седмици реших да прочета Запад за първи път, откакто участвах в редактирането ѝ, и да я изиграя наистина за първи път изобщо. Впечатленията ми са тук.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, harlequin, ringlas, ze BG, BulgarianLion

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Сдружение книги-игри
/
Други книги
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кикстартер "Харон 2145" (25 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Златаров
    • 15 Авг 2026 23:43
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (15 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Efix7
    • 14 Авг 2026 14:17
    • Гората на обречените - Иън Ливингстън - ББ БГ2 (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Efix7
    • 13 Авг 2026 16:29

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност