Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
“Неразказани легенди” поне за мен бе едно от най-дългоочакваните заглавия на 2024 година, колекция книги-игри, продължаващи историята на любими заглавия от детството. За съжаление след прочитането й мога да кажа, че съм по-скоро разочарован, докато произведенията на западни автори по стари класики като “Изкупител” или “Пристанището на гибелта” ми бяха харесали много.
“Огнена пустиня 2: Долината на откраднатите сънища” на Бранимир Събев дава начало на антологията и според мен е най-силното заглавие в нея. Бранко събира трима култови герои от миналото – дърваря от “Замъкът на таласъмите”, воина от “Господарят на мрака” и принц Алтрас от “Синът на пустинята”, които са принудени да обединят сили срещу ново, всемогъщо зло, появило се в старата бърлога на магьосника Агамор от първата “Огнена пустиня” на Любомир Николов. Историята има усещането на филмите за Отмъстителите, с много майтапи и битки, хубавото е, че тук и там се срещат намигвания към хорър жанра, в който авторът е специалист, макар че според мен можеше и повече.
„Ангелите на Нео Токио“ от Саймън Блейк е криминална история от научнофантастичния свят на “Торнадо 6” от Майкъл Майндкрайм. Героят ти разследва атентат, поставящ под въпрос мира, постигнат толкова трудно след войната с амазонките. Добре написана като стил, но лично за мен скучна история, малко изкуствено пришита към декора, в който се развива действието.
“Проклятието на върколака” от Димитър Стефанов е продължение на любимата ми книга-игра от детството “Нощта на върколака”, но за съжаление ме разочарова. Кралят е изчезнал в блатата, където злото е върлувало някога и героят от първата част тръгва като старец с дъщеря си и още спътници, за да го намери. За мен тази история вкарва неприятната политкоректна тенденция от западните произведения със смотания възрастен протагонист от едно време, печената нова героиня, която върлува със стрели и отряд араби, развалящ най-хубавите моменти с демони и върколаци.
Като цяло в Цитаделата се стремя да пускам хубави ревюта на книгите, които представям, но тук дадох доста пари (намалението на щанда на книгите-игри беше повече от символично) и накрая не останах доволен от продукта, което ме кара да поставя отрицателна оценка на антологията. Съжалявам, исках повече.
Ревю на Александър Драганов
Demonic infection, a doomed changeling
His future concealed as he begs to be told
A kiss from the gypsy, he'll never grow old
Oh no, this can't be
Demonic infection, a doomed changeling
Ние - 14.Провървя ли ми много или какво, справих се относително прилично с 11 точки краен резултат. Вие?
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas