• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Ending Man BS-500AS

Ending Man BS-500AS

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Мар 2011 11:19
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Topic Author
Ending Man BS-500AS #3117
Представям ви Ending Man BS-500AS, познат на всички като Терминатор.

Това е най-разпространеният емулатор на Японският вариант на NES, Famicom. За всички нас, това беше една от най-приятните части от детството ни. Още си спомням как постоянно си разменяхме дискети като откачени по цял ден. Беше наистина яко и ме хваща носталгията за тези времена, когато почти никой нямаше компютър, но пък за сметка на това всеки имаше Терминатор, Нинтендо (клонинг на Famicom, но незнайно защо, по-качествено) или някакъв друг вариант на Ending-Man-а. Виждал съм го във всякакви размери, цветове и форми. Аз притежавам оригинален Терминатор 1 (това всъщност беше кодовото име на конзолата), Терминатор 2, Терминатор 2 слим (тънката) версия и Терминатор Х (което дори сега ползвам от време на време).

Като за начало, всички тези конзоли са топ лоудъри, тоест дискетите се слагат отгоре. Над слота за дискетите има едно капаче за предпазване от прах. За дискетите пък има един много голям удобен "бутон", който с едно натискане (или удар) изважда (или изстрелва) дискетата от слота. За разлика от оригиналните NES и Famicom, Ending-Man може да се пуска с RF кабел, който се слага в буксата за антената на телевизора или чрез A/V кабел (но странно, никой не ползваше този начин за свързване). Дори конзолите идваха с две антени, една за телевизора и една за конзолата, което беше един вид безжично свързване и трябва да кажа, че работеше доста добре по този начин, въпреки, че съм я пускал така само 4-5 пъти.

Още един интересен факт, Light Gun-овете работеха безупречно, не като оригиналните Zapper-и на конзолите на Нинтендо.

На кутията отзад имаше скрийншотове от много игри. Най-голямата беше от Contra, игра, така обичана от всички. Също така имаше шотове от Duck Hunt, Tennis, Soccer, Tetris и други игри, които цял живот не успях да разбера кои са, до днес. Погледнах отново шотовете и какво да видя - Spider-Man vs. Dock Ock за Sega Genesis!!! Защо да му се не знае ще има скрийншот от 16 битова игра върху кутията на 8 битова??? Все-тая, вече не ми пука, но преди години бях откачил на тема тези игри и намирането им. Също така има скрийншотове от Alien Storm и Ghosts and Ghouls. Скрийншотът на G&G беше играта, която най-много исках да играя от всички. Останалите скрийнове са много неясни и трудно може да се разбере кои са игрите на тях, ако предварително не сте ги играли. Ха, ето я Чун-Ли и Байзън от Street Fighter. Това тук долу прилича на Streets of Rage, но не мога да бъда сигурен на 100%. Тази игра под картинката с Тетрис прилича поразително на Golden Axe, ама то това е Golden Axe. Няма да задълбавам повече, защото се нервирам.
А, още един факт: дизайнът на кутията е директно копие на тази на Японската Sega MegaDrive.

Дискетите бяха доста интересно явление. Идваха в толкова много форми, цветове и размери, че беше трудно да видиш всички възможни видове. Всеки Терминатор идваше с една дискета, на чиято обложка са показани герои от Street Fighter 2 и са дадени скрийншотове от Duck Hunt, Wild Gunman, Galaxian и др. Също така на всяка такава дискета пише "9999999 in 1", което на кратко са 10 игри, които се повтарят на всяка една страница. Аз лично имам четири копия от тези дискети. Дискетите идваха най-често в жълт или оранжев цвят. Тези два цвята бяха най-разпространени и около 70% от дискетите са с тях. Светът ни беше малък и за това нямахме много инфо за игрите, както сега. Затова, когато видехме някоя дискета със заоблена форма и друг цвят откачахме от кеф. Също така дискетите с една игра първоначално бяха рядкост и много деца гледаха със завист другите, когато се похвалят на останалите, че имат дискета с една игра. По някога изпадаше по някоя друга дискета с 2 до 5 игри, които бяха наистина добри, като например тази с Rockin' Cats, The Lion King и Tiny Toon 2.В интерес на истината, от всичките дискети, които са ми минавали през ръцете, а през ръцете ми са минали стотици дискети, само на тази съм срещал играта Rockin' Cats, което си е направо странно.

От време на време от някъде се появяваше и по някоя друга фалшива дискета, като тези две, Sonic 5 и Mortal Kombat 5. Всеки знае, че за NES НЯМА нито Sonic, нито Mortal Kombat. Най-малкото, защото по това време, Sonic беше само и единствено за Sega Genesis/Mega Drive конзолите, а Mortal Kombat само за аркадни автомати и Sega (като изключваме факта, че няма нито Sonic 5, нито Mortal Kombat 5). Тези игри се явяваха някакви фен бози, разпространявани по сергиите за някакви луди пари. Да, дискетите струваха много, от 7-8 лв. нагоре. Най-странните индивиди в колекцията ми от дискети са тези двете, в големи кутии и надпис T.V. GAME CARTRIDGE. Това също е много странна дискета, във формата на такава за Nintendo 64. Тези дискети вървяха с едни конзоли във формата на клавиатура и имаха всякакви тъпни, като програма за писане, смятане, калкулатор и т.н. На кратко тотални идиотщини.

Доста често обаче се случваше дискетите да не тръгнат от първият път, за това често се налагаше да ги чистим отдолу с клечки за уши, салфетки или кой каквото докопа. Най-ефективният начин обаче беше да се лизнат леко платките отдолу, за да правят по-добър контакт. Колкото и странно да е, работеше без проблеми и не причиняваше щети, нито на дискетите, нито на конзолата.

Да поговорим обаче за състоянието на дискетите... На никой, повтарям, на никой не му пукаше за състоянието на обложката, камо ли на кутията на играта. Всички ги интересуваха само платките, понеже на тях бяха игрите. Това обяснява защо имам толкова много платки без кутии. Също така много деца обичаха да маркират по някакъв начин дискетите си с цел предотвратяване на евентуални кражби, понеже по това време всеки крадеше от всеки дискети, когато изпаднеше някоя хубава игра. Например тази дискета, нарисувана с розов лак за нокти и издрана с нещо остро. Или пък тази, олепена цялата с тиксо... о, да, тази дискета определено е уникален индивид. Кой по дяволите е бил тръгнал да я продава и е лепнал лепенка с цена, при това от 7 лв.!!! Този боклук не струва толкова, а и всъщност той вървеше с всеки един Терминатор, така че е изключено някой да я купи. Също много ме дразнеше, когато тръгнех да си купувам някоя дискета, но на обложката има залепен някакъв стикер с цена. Направете ни услуга и ако продавате дискети, за бога, не лепете нищо по обложките!!!

С това приключва ревюто ми за Ending Man BS-500AS. Надявам се да ви е харесало. До следващият път!

ВАЖНО: Статията е ексклузивна за knigi-igri.NET
Моля да не бъде копирана НИКЪДЕ, без изричното разрешение на екипа на сайта.

The power is still within...
Да ползвате този форум е привилегия, не право!
Евалата, пичове, Рейзър се завръща...
...немаше ме щото вдигах нова къща.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Мар 2011 11:26
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Ending Man BS-500AS #3118
Човече... :O
РАЗБИВАШ ме! :O

I'm in gamer's heaven.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

14 Мар 2011 12:00
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Ending Man BS-500AS #3120
Чакай само да видиш ревютата, които подготвям и ще се уплашиш!

15 Мар 2011 01:06
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 489
Ending Man BS-500AS #3248
Супер ревю. Малко съм изненадан от това, че сте си маркирали дискетите за да не се крадат - при нас нямаше такова нещо. Иначе какво да кажа - изиграл съм хиляди часове на тези игри, като през останалото време ходех по клубовете да играя на Сега и тогава дори не мечтаех, че мога някога да имам и просто се задоволявах с Нинтендото. Ако тогава съм си представял, че ще имам Плейстейшън 3... Това ме кара да се замисля какви ли игри ще играем след 20 години. А иначе в Кърджали бях нещо като монополист - имах около 100 дискети, които преди години подарих на един приятел, когато си взех първия компютър. Сега малко ме е яд, но пък в крайна сметка се оказа, че тези дискети са били пиратски и нямат никаква стойност.

05 Май 2011 19:58
grigorov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ending Man BS-500AS #12131
Много готино ревю. Припомни ми безбройните часове, които съм прекарал с тая конзола...
Имам 1 въпрос. По точно издирвам 1 игра за терминатор. Спомням си , че те пускаше в началото отгоре, от нещо като кораб. Ти вървиш и стреляш (поне така мисля) и накрая на нивото отново отлиташ нагоре :lol: . Ходеше се по разни държави , като си спомням Япония , Корея мисля и Италия. Имаше още няколко държави. И мисля, че бяха държавите по номера , като ми изплува номер 8 за Япония, ама може и да бъркам. Ако някой се сеща споделете :mrgreen:

05 Май 2011 20:07
Razor
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ending Man BS-500AS #12134
Първата ми телевизионна игра беше такава и честно казано беше по-яка от Famicom-а поради две и половина причини - беше черна, контролерите бяха по-удобни и имаха меки бутони.

connection timed out

05 Май 2011 23:41
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Ending Man BS-500AS #12186

grigorov писа: писа:
Много готино ревю. Припомни ми безбройните часове, които съм прекарал с тая конзола...
Имам 1 въпрос. По точно издирвам 1 игра за терминатор. Спомням си , че те пускаше в началото отгоре, от нещо като кораб. Ти вървиш и стреляш (поне така мисля) и накрая на нивото отново отлиташ нагоре :lol: . Ходеше се по разни държави , като си спомням Япония , Корея мисля и Италия. Имаше още няколко държави. И мисля, че бяха държавите по номера , като ми изплува номер 8 за Япония, ама може и да бъркам. Ако някой се сеща споделете :mrgreen:
Играл съм стотици игри на тази конзола, но въпросната не си я спомням. Това с пускането, стрелянето и отлитането нагоре в края на нивото прилича на Contra, но там нямаше държави...

17 Окт 2011 12:32
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Ending Man BS-500AS #34265
Аз още имам такова. :) Дори го подкарах преди година някъде. Тогава незнайно защо с един приятел се запалихме по Galaxian (oт дискетите дето идваха с играта). Поне няколко пъти се събирахме и си спомням че аз спечелих с 30 850 точки. Помня ги защото още си пазя снимката която направих с gsm-a.

Наистина страхотни времена бяха, точно както ги описваш. Сменяш касетката с двама човека, за да я дадеш на трети и така да се сдобиеш с някоя нова игра. Дори в тоталната мизерия и липса на информация, намирахме начини да се забавляваме. Човек трябва да се радва на малките неща.

Иначе е готино наличието на A/V, не всички оригинални Нинтендо модели го имаха. Също антената, която аз не използвах, но ми се е случвало да гледам как съседа играе... Друга интересна опция - възможноста да си вкараш слушалки в пада. Абе беше с евтина изработка този клонинг, ама не му липсваха екстри.

Тогава едни от най-емблематичните игри които харесвах бяха Young Indiana Jones, Flinstone, Felix The Cat, Robocop 3, Battletoads, Chip and Dale - все по филми и лицензи :mrgreen:

19 Окт 2011 10:42
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Ending Man BS-500AS #34378
Игрите, които са задължителни на тази платформа да се изиграят са:

Tecmo NBA - 92 - Най-яката баскетболна игра. Всички отбори през този сезон ги има, като играчите са с реалните им имена и реалните статистики. Опциите за игра са за един играч, двама играчи, играч срещу треньор, треньор срещу треньор. Има опция да играеш и мача на звездите..... Уникалната игра!

Captain Majet - пак на Tecmo, но този път на футболна основа и най-вече за всички фенове на супер футболните анимета - Капитан Тцубаса и Гол! RPG футбол! Всички вдигат оценки, а някои от играчите придобиват супер шутове, с които директно мачкат опонентите си. Страхотната игра.

Contra Force - Изборът между един от четиримата герои в началото на играта е само един процент от удоволствието на играта. Развиваш си оръжието с което да играеш през играта. Готините босове, страхотните нива, начинът на игра, когато играете двама човека е черешката на тортата.

Felix the cat - Най - великият Jump'n run евър. Страхотна игра, невероятно красива и много преиграваема, нищо че си на 99 живота преди главния бос.

Jurassic Park - това е играта! Няма друга като нея. Целта ти е да събереш яйцата на динозаврите за да можеш да превъртиш играта. Истински лабиринт, в който шестте различни муниции са само малка част от тази зарибявка. Босовете също са на ниво.

Taнкчетата - Кой не е играл и чувал за нея. Спомням си, че бяха 52 нива и си правехме състезания кой ще направи повече точки. Но не мене веднъж ми писна и сам разруших базата ни. Обичах го да го играя с модификацията където и опонентските танкове да взимат от благинките, а като те вземеха бомбата ставаше забавно :D

Battle Tank - Искаш да караш танк и да видиш какво е да си танкист? Това е играта. Виждаш всичко от вътре в танка и изпълняваш забавни задачки, като гледаш да не нацелиш минните зони. Босовете бяха забавни.

Top Gun 2 - Наистина зверската игра! Мачкаш руснаци на поразия. Босовете, амунициите и не на последно място, паркирането на самолета правят играта велика. Има и опция за ПвП и да ви кажа че доста смях пада :D

Battletoads and Double Dragon - поотделно или заедно, с което се захванете няма спирачка. Биткаджииската игра от типа на пребии и премини нататъка. Ако опонента ти изхвърли някаква пръчка, я грабваш моментално и им забиваш главите в.... земята.

За сега ще приключа с най - трудната игра за всички времена и за всички платформи - Казва се Batman Return - май съм единственият на тази игра на този свят, който успя да убие главният бос (Мразя те Пингвине). Уверявам ви, че дори да съм превъртял играта, то това беше след около 100 опита.

Избери своето приключение

24 Окт 2011 20:43
_Nocturnal
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Ending Man BS-500AS #34686
Оха. Текстът не е ревю, понеже няма оценъчен характер, но определено печели точки за изчерпателност. Сега, ако се намери и кой да го надцака с едно представяне на преносимите тетриси...

Или за големия приз: игрите от типа на "Ну, погоди!".

Ако се представите добре, мисля да ви разпиша професионално ревю за ония водни игри, пак преносими, в които се опитваш да нанижеш миниатюрни обръчета на миниатюрни прътчета.

Не ме гледайте така, играли сте ги!

Макар че ако съберем всичко това на едно място, може да се наложи да теглим катинар на форума - просто няма да има смисъл в него да се пише повече.

Напуснал форума след многократен произвол от страна на модератори и админи.

22 Ян 2012 23:37
mi6aki
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Ending Man BS-500AS #43066
Здравейте. Искам да питам, може ли някой да ми каже от къде мога да закупя такава конзола в София? Понеже моята е счупена, а на мен и приятелката ми много ни се играе. Предварително благодаря на всеки отзовал се. :)

23 Ян 2012 00:17
SoulRaiser
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Ending Man BS-500AS #43071
Здравей.
Не знам къде можеш да си намериш точно такава, но в Илиенци има навсякъде различни варианти на тези.
Ако искаш, мога да проверя колко имам и евентуално да ти сглобя един комплект.

23 Ян 2012 09:43
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Ending Man BS-500AS #43100
Продават ли се все още конзоли с дискети? А въобще дискети продават ли се? Имам предвид освен на старо де.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Ян 2012 11:30
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Ending Man BS-500AS #43116
Да продават се. Онзи ден си купих две дискети за Sega Mega Drive 2 - Pirates! и Captain Tsubasa..... Нека ми е зле :D

Избери своето приключение

23 Ян 2012 22:38
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Ending Man BS-500AS #43259
Пиратски ли са? И по колко?

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
PC игри и конзолни
/
Ending Man BS-500AS
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За честта на Зур - мнения и коментари (26 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от ringlas
    • Today 18:08
    • Урок 2: Условно съдържание (2 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • Yesterday 14:11
    • Писане на уеб базирана интерактивна литература с I... (3 Мнения)
    • в Работилница / Работилница с Ink
    • от ringlas
    • Yesterday 10:36

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg