• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Инициативата ми...

Инициативата ми...

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
01 Ное 2011 15:48
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Topic Author
Инициативата ми... #35184
Идеята ми за Часът на Бокора е Оливър да си избере страна - да е от добрите - Нощната стража (и други) или лошите (за сега няма да спойлвам към коя групировка ще може да се присъедини). С това сюжетът би станал малко по-подреден, тоест по-малко разклонен.

Бих заложил и с една идея по-малко на взаимотношенията между героите - страх, желание за контрол, любов, жестокост, омраза, вяра, доверие.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Ное 2011 00:27
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Инициативата ми... #35327
Небрежно се ъпвам темата с надежда да събера още...33 положителни гласа :)

03 Ное 2011 00:32
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Инициативата ми... #35328
По-добре ще е да напишеш приключение, разположено в измислен от теб свят / сюжет. Довършването на стари чужди истории не е особено привлекателно за читателите (затова и гласовете "да" не са толкова много, колкото би искал, според мен).[offtopic]Може би единственото изключение би било нов том към "Пътят на тигъра" . :)[/offtopic]

03 Ное 2011 01:01
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Инициативата ми... #35332
Чувствам се по-комфортно, когато пиша за тези "чужди" герои, отколкото за своите си. Разбира се, те са пречупени през моята призма, може би дори съзнателно променени.

Ако проектът се осъществи, това ще е радък случай. Едва ли са много продълженията на литературни произведения от друг автор, които да са подкрепени от написалия оригинала. Тук няма да става въпрос за фен фикшън.

Все още не съм съвсем сигурен върху какво да се съсредоточа първо - бокора или "моята" игра. До някъде зависи и от разговора ми с един...да го наречем потенциален издател на КИ :)

03 Ное 2011 09:28
lodshadow's Avatar
lodshadow
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Инициативата ми... #35343
Давам твърдо ''Да''!! Много ми допада стила ти на писане и с радост бих прочел всичко,което излезе изпод химикала/клавиатурата ти !

FOR HONOR !!!

03 Ное 2011 09:59
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Инициативата ми... #35349
Мдам... Категорично бих се радвал на и бих купил продължение на тези книги. Доста потенциал имаха и жалко, че се появиха късно и не бяха развити нататък...

03 Ное 2011 16:35
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Инициативата ми... #35430
Гласувах с да.
И аз бих купил почти всяка нова книга-игра, но в случая аргумента ми е че бих подкрепил много повече всеки проект за малко по-различна книга игра.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

03 Ное 2011 20:00
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 509
Инициативата ми... #35462
И аз гласувах с да по няколко причини. Така или иначе купувам всички киги-игри... повечето даже ги чета, а тия които ми харесат даже ги играя без да мамя. Освен това ще мога навсякъде да се хваля, че книгата е вдъхновена от моя игра. ;)

Видях наколко отрицателни коментара базирани на това, че книжките ми от "онова време" не са направили добро впечатление на съответния читател. Имайте предвид, че Ro#i# пише по-добре от мен и като литература книгата ще е по-добра. Освен това, доколкото схванах от разговрите с него, той смята да се придържа към популярните интерпретации за разните там "магически школи" - значи нелогични избори няма да има. И накрая - неговата история въобще не прилича на това, което аз бих написал по темата, така че "Джордж е калпав автор!" (признавам си така е:oops: ) не би трябвало да се използва като довод.

03 Ное 2011 20:23
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Инициативата ми... #35468

Така или иначе купувам всички киги-игри

Точно тези едва ли ще има смисъл да си ги купуваш. Като "треньор" на екипа, следва да получиш някое и друго копие.

Освен това ще мога навсякъде да се хваля, че книгата е вдъхновена от моя игра. ;)

Според мен и ти, и Часовите КИ го заслужавате.

Имайте предвид, че Ro#i# пише по-добре от мен и като литература книгата ще е по-добра.

Това е илюзия, породена от факта, че Джордж е използвал 2-ро лице (за да акцентира върху играта), а аз започвам с трето...Така де, голям комплимент е това! А другият автор пише по-добре от мен :)

И накрая - неговата история въобще не прилича на това, което аз бих написал по темата

Да, някои отклонения са направо апокрифни (например един от сънищата). Но някои от идеите за сюжета са на Джордж, така че стотиците му фенове ще могат да се насладят на една - две ситуации, измислени от него.

03 Ное 2011 20:28
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Инициативата ми... #35470
Искам да отбележа, че възраженията ми нямат нищо общо с "литературния стил". Мисля, че той има съществено значение в една книга-игра само тогава, когато авторът се опитва да демонстрира нещо в тази насока. Това, което не харесвам в случая, са тъкмо популярните тълкувания на разните там "магии" и "окултни и свръхестествени явления". Не че авторът е слаб, просто темата е лоша.

03 Ное 2011 22:51
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Инициативата ми... #35500
@Джордж

gbm писа: писа:
Видях наколко отрицателни коментара базирани на това, че книжките ми от "онова време" не са направили добро впечатление на съответния читател. Имайте предвид, че Ro#i# пише по-добре от мен и като литература книгата ще е по-добра.
Дали пише по-добре ще се разбере, когато книгите му се издадат, четат и играят. Аз лично вярвам, че пише добре, но няма достатъчно данни за да се извади статистически правилно заключение дали е "по-добре", пък и доста зависи, какво харесват хората. Принципно не съм фен на продължения писани от други автори, но в случая гласувах с "Да", не само защото ще се радвам на всяка нова книга-игра, а защото се надявам да се запази основната идея, която според мен е поредното новаторско решение, което обогатява жанра. Познайте в чии, книги ги има най-много такива експерименти и нововъведения?
Да, познахте... книгите на Джордж М. Джордж.
Може не винаги да се харесват, но дори и в еволюцията не всяка мутация е полезна (всъщност само 1 на 10 000, а при книгите-игри имаме много по-висока успеваемост).

Освен това, доколкото схванах от разговрите с него, той смята да се придържа към популярните интерпретации за разните там "магически школи" - значи нелогични избори няма да има.
Лично аз не мисля, че изборите в "Часът на Вещицата" и "Часът на Вампира" са нелогични, но наистина не се подчиняват на стандартната логика. Трябваха ми години докато го схвана, но след това ми достави истинско удоволсвие да ги преигравам.

И накрая - неговата история въобще не прилича на това, което аз бих написал по темата, така че "Джордж е калпав автор!" (признавам си така е:oops: ) не би трябвало да се използва като довод.
Тъй... тук вече ще се карам ама много...
Самокритиката е мой патент и такива изказвания да не чувам. Ясно!!!
Иначе ще има бой и то такъв, че и Сехмет ще избяга с писъци и подвита опашка... :evil:
Докато си къткам и преигравам периодично "Пътят на Дракона" (с автограф), забравявам подобни изказвания. Да не говорим, че автор, който е издаван, купуван, четен, игран и преиграван няма начин да е "калпав".Пък и новаторството и идейността компенсират повечето грешки в портотипите (какъвто е случая с "Часът на Вещицата" и "Часът на Вампира" и още няколко други книги).
Та разбрахме ли се?
Повече самочувствие, БЕЗ самокритика (поне за сега) и повечко вяра и подкрепа за Ronin.
Капиш? :twisted:

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

06 Ное 2011 10:37
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Инициативата ми... #35709
[offtopic]

SilverWolf писа: писа:
... Тъй... тук вече ще се карам ама много...
Самокритиката е мой патент и такива изказвания да не чувам. Ясно!!!...
Моля те не ми се карай повече! Сън не ме лови от разкаяние! Не знаех, че държиш патента за смокритиката, едно време при социализЪма беше любим (задължителен) похват. Готов съм да си плащам таксата. Дай тарифа: примерно за един абзац от 3 до 5 изречения сълзлива, лицемерна самокритика. Отстъпки правилш ли?[/offtopic]
Гледам че Ro#i# сериозно се е заел с паралелните игри. Сканирал е "Часът на вещицата" и сега я привежда в приличен вид. Смята да оправи всички грешки в преходите и кодовете. Така че връзката към новата му книга ще бъде достъпна за всички желаещи. Завиждам му на търпението.

06 Ное 2011 12:55
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Инициативата ми... #35715
[offtopic]

SilverWolf писа: писа:
... Тъй... тук вече ще се карам ама много...
Самокритиката е мой патент и такива изказвания да не чувам. Ясно!!!...
Моля те не ми се карай повече! Сън не ме лови от разкаяние! Не знаех, че държиш патента за смокритиката, едно време при социализЪма беше любим (задължителен) похват. Готов съм да си плащам таксата. Дай тарифа: примерно за един абзац от 3 до 5 изречения сълзлива, лицемерна самокритика. Отстъпки правилш ли?
[/offtopic]
[offtopic]Мисълта ми беше, че прекалената самокритика (особено неоснователна) е също толкова вредна, колкото и липсата й. И принципно 3-5 изречения самокритика се компенсират със същото количество самочувствие - иначе сметката не излиза.Отстъпки има само в разумни граници и не на едното за сметка на другото. Ако толкова държиш на самокритиката, поне да е градивна - примерно:"Тази идея ще я развия още по-доре в скледващата книга..."
Иначе за мен най-точната оценка е персоналнта оценка на читателите. Не говоря само за хейтъри и фенове, а за искрените мнения, които точно и аргументирано си казват какво им харесва и какво не и защо. Ако някой автор (нов или стар) се чуди дали е "калпав" или е "гениален", хората които четат творчеството му (нали все пак го е написал и им е дал възможността да го четат) имат най-безпристрастна и реалистична оценка. Може даже статистика да се извади и според мен ако е на "+", правилното определение е "добър автор".[/offtopic]

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

07 Ное 2011 14:47
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Инициативата ми... #35810
@Ro#i# като гледам тая тема: viewtopic.php?f=84&t=1686&p=35809#p35809 - да не зарежеш паралелните игри? Цяла седмица ме зарибяваш с разни намеци за зловещи приключения, измъкна купища информация и... нещо почваш да се отклоняваш от правия път!
Или смяташ да работиш "много паралелно" и да пишеш две произведения едновременно.

07 Ное 2011 15:05
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Инициативата ми... #35812
Правият път е Пътят на Светлината :). Мисля, че разказът е готов, дано и двамата уважаеми КИ тестъри, които ще го пробват, да мислят така. Сега следва да се отдам на Оливър и личните му проблеми. А онова за света на Джейк бе подбудено от конските дози от сериала по света на Гудкайнд, които ми влязоха венозно (след преодоляването на първоначалния шок, взеха че ми харесаха) и обявлението на Уейн, че ще върне обърне акцента на вълната към по-игрова такава.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Инициативата ми...
Time to create page: 0.172 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Гарван в полет (5 Мнения)
    • в Книги-игри / Нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Сеп 2026 22:36
    • Вкусът на кръвта (10 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Whisper
    • 02 Сеп 2026 15:39
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (542 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 02 Сеп 2026 09:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност