Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Изобщо не се заяждам. Къде са тия книжки, които могат да си ги купят хиляди хора?Симпатяга, не се заяждай на дребно. Едно е да си го принтираш, друго е да го имаш на книжка, която могат да си закупят хиляди други хора.
За самите разкази: аз имам много ниско мнение за качеството на онези от тях, които видях - те са два или три на кръст, де - и не бих дал пари на този етап. По-добре да се натрупа повече материал, за да има възможност наистина да се избере най-доброто - пък дори и тогава си иска много редакторска/коректорска работа.
За самите разкази: аз имам много ниско мнение за качеството на онези от тях, които видях - те са два или три на кръст, де - и не бих дал пари на този етап. По-добре да се натрупа повече материал, за да има възможност наистина да се избере най-доброто - пък дори и тогава си иска много редакторска/коректорска работа.
. Не си спомням да си ми споделял нещо подобно за моите разкази.
Там, където участвам, беше организирано по следния начин. Към всеки автор се изпращаше персонален договор, в който бяха упоменати дължимата от автора сума, броят страници и броят авторски бройки, които ще получи. Предполагам е аналогично ако авторът няма да заплаща нищо и малко по-сложно, ако ще получава хонорар. Минаваше през юридическо лице - издателство. С този договор авторите дават неексклузивни права за творбите си, т.е. запазват си правата, просто позволяват творбите им да бъдат включени. Събраните от авторите пари горе долу покриват преките разходи по тиража (отпечатването), като разбира се в замяна не получават целия тираж. Издателството си разпространява останалите бройки, които са си негова собственост и с приходите си покрива труд/разходи/печалба, при допечатки също всичко е за тях. Авторите имат право да си закупуват допълнителни бройки на нещо от сорта на 50-60% от цената.Торо, а как се организира това законно? В смисъл трябва ли ти юридическо лице, как стоят нещата с ДДС-то...?
Ами форумът вече демонстрира работещ модел за финансирането на подобна книга - още повече, че тя би била доста по-евтина от тази, която предвижда Майндкрайм - с меки корици (да речем), с наполовина по-малък обем примерно, с по-малък тираж.
Големият проблем е, че или трябва да се измисли как да бъде юридически изряден целия процес или да се прави от хора, на които имате огромно доверие. В случая с Майндкрайм - Никсата и Митко не ни подведоха, но това може само да амбицира измамниците да се пробват с нещо подобно .
Аз също. В този смисъл, не виждам причина да се чака каквато и да било помощ от някъде.Аз пак съм недоразбрал, мисля че говорим не за комерсиален, а за фенски продукт.
Всичко зависи от това какви точно са амбициите за цялото начинание. При положение, че съм схванал правилно нещата по-горе, няма никакъв проблем въпросът да се реши така.Да, мога да си го принтирам удома, но не мога да го оформя - предпечат, постпродукция и прочие...и как ще го давам на други хора, разпечатано от Word...на мен ми е непонятно.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas