• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Проект за Комикс-игра - Анкета (проучване)

• 1
  • 1
23 Май 2012 13:02
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 995
Topic Author
Проект за Комикс-игра - Анкета (проучване) #54861
Върти ми се из главата да направя комикс-игра, но за целта е нужно да Ви попитам дали ще желаете и дали нивото е задоволително. Моля погледнете примерната илюстрация и си кажете мнението, или гласувайте.
Целта ми е изключително за кефа на феновете, нямам търговска цел. Просто ще потренирам уменията си в 3Д-то ;)

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Май 2012 14:32
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Проект за Комикс-игра - Анкета (проучване) #54865
Да изкефиш феновете е цел, която и много комерсиални проекти си поставят. Понеже ако изкефиш хората и ги направиш фенове, после има и пари. Въпросът е колко хора можеш да изкефиш.

Все пак, основното е играта. Нормална игра може да има с поне 100 епизода (по-скоро 300, но вие някакси се убеждавате, че има такова нещо като хубава игра в разказ). За някои от тези епизоди ще е достатъчна една картинка, за някои по десетина. Навремето като сме го обсъждали с Евгений, бяхме стигнали до два вида епизоди - едните бяха на цяла страница, другите на половин страница. Та... да кажем по 4 картинки средно на епизод, стават 400 картинки. Това не е ли пречка за здравия разум?

Освен това комиксът е сериозно изкуство и там аматьорщината си личи. Замисли се с какво искаш да изкефиш хората. Нито игра ще има, нито хубави картинки. Кому е нужно тогава това нещо?

Но, разбира се, ако си го правите за вашия малък кръг творци, лошо няма. Само че какъв резултат искаш, за да започнеш? Да има поне десет гласа ЗА? Или поне 50-100 гласа ЗА?

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

23 Май 2012 15:02
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Проект за Комикс-игра - Анкета (проучване) #54866
В комикса основното няма да е играта. Мисля, че най-доброто, което може да се постигне е:
- Телефонно обаждане, Бягството, Реката, Сгнарк Намръщения и прочие. Скоро няма да мога да достигна нивото на Пробивът, Боговете или Замъкът на таласъмите. Ще си бъде разказ, тип „Железница” , просто нямам време и потенциал за повече.
ММ, прав си, че ще бъде аматьорщина.
В комикса основното, което искам да постигна е един различен тип интерактивност чрез модерните софтуери - bryce, daz, photoshop и пр.
Количеството картинки няма да е проблем, ако съм моделирал и скинвал веднъж Персонажите (мога да си правя по 20-30 картинки за часове). Сега идва другия проблем – КАЧЕСТВОТО. Ами затова пускам анкета, а не съм тръгнал да го правя вече. Няма да допусна да си загубя времето за нещо, което хората няма да харесат. (В раздел Лично творчество съм показал на какво съм способен – нека хората си преценят).
Има и още един проблем – концепт и сценарий, тук ще ми е нужна помощ.
Целта ми е АМАТЬОРСКИ продукт, искам да го уточня още сега това нещо. Ако хората не желаят, нека гласуват.
Колко гласа ще са ми нужни – ами като гледам досега гласуването, най-вероятно няма да го направя.
Благодаря на ММ, че отдели време за осветляването на някои проблеми.

kiril-ps.itch.io/

23 Май 2012 15:54
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Проект за Комикс-игра - Анкета (проучване) #54867
Докато не ми покажете ясна дефиниция за "добра игра" обяснена с аргументация каква точно е връзката на броя на епизодите с играта твърде несериозно метнати ми се струват разни случайни числа.
Още повече когато под епизоди се разбира алгоритъма за проверка на наличие на кодови думи от по един ред в които не се случва нищо което да бъде показано с картинка и няма никакъв диалог който да бъде представен с изображение вместо с описание.

23 Май 2012 23:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Проект за Комикс-игра - Анкета (проучване) #54929
Благодаря на гласувалите,
очевидно на този етап не съм готов за подобен продукт.
Някой ден може отново да опитам. :)

kiril-ps.itch.io/

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Анкети
/
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 09:15
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност