• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Кеч - WCW, WWE, TNA и др.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
28 Ян 2014 20:21
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Topic Author
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86210
Сигурно съм един от най-големите фенове на кеча в страната. Като дете веднъж гледах някакъв мач на Хълк Хоган по някакви чужди канали на кабеларката и от тогава няма оттървия. До ден днешен гледам кеч като за световно. Толкова се специализирах, че вече си знам кой ще става шампион, кой ще става хийлър и други щуротии за истински маниаци. Първоначално гледах по нощите WCW - Холивуд Хълк Хоган, Мачоме, Стинг, Голдберг. Мога да изброявам много имена. После ми махнаха канала където гледах и щях да откача. Изведнъж по БТВ ме срещнаха с WWE. Не ми харесваха колкото старите кучета от WCW но и Леденият Стив Остин, Трите Хикса, Скалата и компания също ми грабнаха вниманието. Когато дойде ерата на Сина нещата започнаха да стават от зле по-зле, но все се намираше по някой дето да ме задържи като зрител. От няколко години ги загърбих и тях. Вече съм на TNA. Тегля си от Замунда и си гледам като пич.

Имам си един проект от детските години за книга-игра на кеч тематика. Битките са циклични, но с голяма свобода на избора. Можеш да правиш всякакви удари, включително и специалните за всеки кечист. Противникът ти също прави всичко. Една и съща битка почти е невъзможно да се повтори едно към едно. Вкарах няколко различни битки: обикновен мач, в клетка, с маси, по двойки. Има си заложен сценарий за пълнеж, като даже оставих опция за свободни сценарии.
Играта се получава доста добре. Аз и няколко приятели си я разигравахме доста време. Но тука идва един голям недостатък за масовата аудитория. Няма как да направиш толкова сложна система за битки без да не я натъпчеш със зарове. До тук запознаването ми с форумните изявления и предпочитания е, че много хора не харесват голямото подмятъне на зарове. Случва се да се позамотат и битките и тогава става малко тромаво, въпреки че на мен това не ми пречеше да си блъскам по цели дни.
И така не, че съм тръгнал да осъществявам проекта, просто споделям евентуално мое участие в новата вълна. Не съм сигурен дали изобщо някой ще хареса такъв продукт.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Ян 2014 20:26
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86211
Ще пуснеш ли някой епизод?

Избери своето приключение

28 Ян 2014 20:28
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Topic Author
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86212
Ще трябва да изкопая тетрадката на която се намира безценната ми творба. Но ще стане към края на седмицата, защото е в баба ми.

28 Ян 2014 20:32
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86213
Ще чакам. Все пак съм стар фен на кеча.

Избери своето приключение

28 Ян 2014 22:28
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86221
Може да направите ко-брандиран продукт с "Кеч комикс"... :unsure: Ще "разбиете" феновете :roll:

28 Ян 2014 22:58
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Topic Author
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86222
Ужасно много идеи ми идваха на ум. Ще видим пък може и да стане нещо интересно сега като споделя старата плява и я пооправя.

29 Ян 2014 12:17
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86232

comics_ross писа: писа:
Може да направите ко-брандиран продукт с "Кеч комикс"... :unsure: Ще "разбиете" феновете :roll:

Тебе ще те хванат ли да илюстрираш книжката? =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Ян 2014 13:40
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86234
Всеки който е виждал въпросния „Кеч комикс“ ще разбере, че коментара ми беше опит да се пошегувам. В даден момент се продаваше във виртуалния ви магазин заедно с книги-игри и предполагам, че част от вас са имали неблагоразумието да си го купят :evil: За „Кратка история на българския комикс“ имаше идея да бъде включен в секцията относно кича (даже се римува с "кеча") в родните комикси след прехода, но преценихме, че дори и за там не става…

Ако трябва да съм честен идеята за подобна книга-игра за мен е просто безумна. С това в никакъв случай не целя да засегна автора :flag: Коментирам единствено тематиката на произведението.

29 Ян 2014 14:46
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1203
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86235
Ти говориш като човек който се е набибипал да си купи кеч комикса =) А все пак като илюстратор за не кеч проект можем ли да те подлъжем? *демонично човече*

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

29 Ян 2014 15:46
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86237
За съжаление не мога да рисувам.

От години се интересувам и чета много за историята на комикс жанра. Интересите ми бяха насочени основно към американските и английските комикси. Преди време по стечение на обстоятелствата ми се наложи да задълбоча познанията си и относно българските издания.

Всъщност точно темата за „Кратка история на българския комикс“ ме доведе във форума, а после покрай идеята за френската комикс-игра се запознах с Никсата.

Съжалявам за оф топика, който неволно предизвиках.

29 Ян 2014 15:53
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86239
Темата е преместена във форума Проекти.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

29 Ян 2014 19:14
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Topic Author
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86245

Ако трябва да съм честен идеята за подобна книга-игра за мен е просто безумна

Ами аз съм луд фен на кеча :silly:

01 Фев 2014 12:50
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Topic Author
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86321
Битката се осъществява на база тактическа схема на ударите, които изпълнява съответният кечист. За всеки по отделно има епизод със неговите статистики и тактическа схема.

45.
Стинг Рейтинг=**** Предпочитани удари: серия от бързи удари
Начални точки: Издръжливост-28, Живот-95, Умение-12, Сила-28, Бързина-14
Максимални точки: Издръжливост-38, Живот-105, Умение-16, Сила-38, Бързина-18

Специални удари: 1. Стинг захвърля противника си в ъгъла на ринга. След което отива до срещуположният ъгъл, затичва се и скача върху него. След сблъсъка той повтаря същото изпълнение. Издр. - 5, Жив. - 6. негов удар.
2. .......
3........

Завършващо движение:
1. Използва го при живот на противника си под 30.
Условие: Стинг е повалил съперника си наринга.
Стинг вдига двата крака на съперника си, прекарва десния си крак през тях, усуква ги и обръща съперника си, като заключва хватката Scorpion Deathlock.
2...........

Тактическа схема на ударите:
2 сила, 3 бързи, умение, хвърляне, бърз, подъл и т.н.

Статистики на кечистите:
Издръжливост - показва до колко ще издържаш на удари, които те просват на ринга и ти веднага да можеш да се изправиш.
Живот - дава информация за до колко още ще продължава битката за теб.
Сила - колкото е по-голяма оценката, толкова по големи поражения нанасяш при силов удар и тръшване.
Бързина - колкото е по-голяма оценката, толкова по големи поражения нанасяш при серия от бързи удари.
Умение - колкото е по-голяма оценката, толкова по големи поражения нанасяш при сложни удари и изпълнения.

Правила при обикновена борба:
В началото на борбата се удвояват точките и на двамата кечисти за Издръжливост и Живот. След всеки удар който даден кечист нанася се хвърля зар и при резултат 1 означава, че съперникът съумява да се предпази от удара и на свой ред контраатакува, като нанася автоматично същите поражения, които щеше да отнесе. За Завършващо движение резултатите са при 1 и 6.
Можете да си нанасяте до 4 последователни удара. Ако точките за Издр. на единия са с повече от 10 разлика от тези на другия се печели допълнителен удар. Сравнява се рейтингът на двамата и всяка разлика в звездите също донася бонус от един допълнителен удар.
Ако съдията лежи на пода туш не може да бъде отброен преди да изтече времето за което той е аут от мача.

За самата битка ударите които ти правиш си ги избираш само с едно ограничение. Да не повтаряш един и същи удар последователно. За ударът който противникът ти нанася се хвърля зарове и така се определя какъв точно удар изпълнява той.

Ако някой се интересува от още инфо или му допада поне нещо от глупостите написани по-горе да си изкаже мнението. Имайте предвид, че това е писано когато съм бил на 12-15 години...

18 Фев 2014 09:59
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86664
Не че нещо, ама в тези федерации "кеча" е шоу, т.е. не виждам реално за какво ти е издръжливост (освен ако не става дума за 50-60 годишни ветерани, които едвам ходят). Даже издръжливост следва да се губи при изпълнение на някой по-засукан удар (скок от въже, стълба, чупене на маса и т.н.), а не че си понесъл някой шамар. Поради тази причина може би е по-добре при всеки успешен удар да трупаш някакви точки, а когато стигнеш до някакъв сбор - да тушираш съперника при следващ успешен удар. Доколкото знам и повечето компютърни игри (поне по-новите) са базирани на това.

18 Фев 2014 18:41
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Topic Author
Кеч - WCW, WWE, TNA и др. #86684
Едно време когато си мислех, че не е шоу съм ги измислял тези работи. Издръжливостта съм я слагал за катализатор в началните етапи на битката. В правилата съм заложил, че когато имаш останали точки издръжливост то когато се озовеш на ринга веднага се изправяш, а не се търкаляш на пода. Що се отнася до това да трупаш точки си мисля, че едно е да се бият Голдберг срещу Остин и съвсем друго е Голдберг срещу Харди. Нека всеки си има собствени статистики и си носи на бой различно. Има неща които трябва да се преработят, но засега не се налага защото няма кой да играе кеч книга-игра :-)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от lagrestin
    • Yesterday 15:40
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност