• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители"

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
07 Дек 2019 09:57
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1530
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #132941
Едно, макар и малко позакъсняло КТВО за дигиталната "Клопка за победители".

Написано с уважение към труда на всички, участвали в създаването на играта.

И да, четете на Ваша отговорност!
Прикаченият файл е скрит за гости.
Моля влезте в системата или се регистрирайте, за да получите достъп.

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Дек 2019 12:09 07 Дек 2019 12:10 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1057
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #132942
Ефикс, благодаря ти най-искрено за това, че си ме подкрепил и си си купил играта, както и че си отделил време да разпишеш какво мислиш за нея в подробности! Това си е рядкост по нашите географски ширини.

Сега, държа да отговоря на част от критиката, която си отправил, и да се опитам да разясня като техническо лице неща, от които други, които прочетат документа ти, могат да си създадат погрешни впечатления.

Дизайнът на тази игра не е правен за мобилни телефони, правен е за настолни компютри. След което е портнат и за мобилни устройства.

За разлика от Хуаранг и Съновидение , които са изцяло мобилни игри и са създадени за този медиум, Dust and Salt и Клопката са PC First заглавия. Портват се за мобилна версия с цел допълнителни приходи (горе-долу около 10-15% от всички приходи).

Една мобилна игра като Клопката поддържа 12 897 устройства. Това е плеяда от разнообразни устройства, екрани и особености, за които трябва да мислиш. Тъй като дизайнът се напасва автоматично спрямо резолюцията, се получават различни отстояния, подстъпи и т.н. Устройствата (4 смартфона и 2 таблета), до които аз имам достъп и на които тествам, са тези, за които играта изглежда най-добре.

С удоволствие бих си поиграл часове наред да наглася бомбастично разположение на елементите за всякакви мобилни устройства, но мобилният пазар не ми носи такива приходи, които да оправдаят тези часове.

Застъпващите се информационни блокове

Дълбокият замисъл като дизайн на този интерфейс е това да имитира операционна система. Все едно си седнал пред компютър и виждаш всичко в света на Дория през екрана му, за да пасне на замисъла на книгата. Затова илюстрациите и картата, които ти се показват, визуално изглеждат като, че са отвъд "екрани". Имаш си терминал на операционната система, където четеш историята, отваряш различни "диалогови прозорци", за да оперираш на компютъра си. Имаш и десктоп, на който са ти подадени като информация текущите точки енергия и членовете в екипа.

В тази връзка, за мен не е неудачно, че диалоговите прозорци ти закриват информацията на десктопа. Има черен overlay, който да подсказва, че те са на фокус, а останалато е на заден план. Да, на екраните с подходяща резолюция, получаваш "бонус" да имаш достъп до тази информация нон-стоп без да се закрива. Но за мен беше много по-важно да направя диалоговите прозорци максимално големи при хоризонтално ориентиран екран на малък смартфон, за да стават за нещо.

Бутонът "Продължи"

Съжалявам, че при теб се получава така с бутона "Продължи", досега при мен или при друг не е излизало като симптом. Все пак съм мислил в тази насока, макар и на сляпо, как бих го променил и при последващ ъпдейт ще те помоля да тестваш дали има промяна. Но това не е генерален проблем на играта, а бъг в твоя телевизор.

За мен лично е смешно да ми пишеш "Слаб (2)" и "Ужас и безумие на такъв дизайн", защото не си дизайнер, нито си признат експерт в тази област, за да ми поставяш такава оценка. Напълно съзнавам, че си бил фрустриран като потребител с твоя телефон, с твоето преживяване и с твоите представи, но съм все пак по-квалифициран, за да преценя кое как да стане и как да го реализирам.

Проблемът с психолога е мой пропуск, тъй като речникът с имената в някакъв момент се е разминал с текста.

----

За мен най-ценното от целия ти документ започва в предпоследния параграф, но уви, не си го развил в особени детайли. Да, усещането за 8-битовото Nintendo е правилно уловено. Повей за игра като XCOM от 1994. Рестроспективно смятам, че мини-игрите пасват на мисиите добре с оглед финалните балансни и геймплей промени, но не се получиха визуално. Просто на българската аудитория "камиончетата" и "самолетчетата" не се харесаха, но пък руснаците им се радват.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: ze BG, Efix7

07 Май 2020 09:58 07 Май 2020 09:59 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #135578
Ревю от Майкъл Майндкрайм:

"Като автор на книгата-игра “Клопка за победители”, който е забравил почти напълно творението си, бях любопитен да видя какво се е получило като компютърна игра. Дали екипът на Прайм Геймс е успял да направи достатъчно подобрения по оригинала, за да се получи нещо забавно като компютърна игра?

Оказа се, че наистина не помня почти нищо от оригинала, така че ми беше интересно с изборите, поне в първите изигравания. Играта е линейна, напипаш ли пътя, после ти остава да прецизираш и изборите. Истинският играч би отделил време да постигне висок резултат, макар че само маниак би поискал да стигне максимума.

Играта ми се стори забавна. Няма особена дълбочина и сложност (това идва от оригинала), но има логика. Допълнителните мисии са приятно разнообразие. Музиката е доста приятна.

Текстът ми се стори прекалено дълъг. Не знам как е изглеждало на книга-игра, но в компютърна игра би трябвало да се съкратят текстовете. Може би да се накъсат и да се добавят избори, да се промени баланса.

Новите походови мисии с корабчета ми се сториха малко странни. Не виждам цялата карта, имам проблем с планирането, но като цяло се оправих добре. На високото ниво имат по-малка роля, но пък то е единственото, което участва в оценката за играта..

Постиженията и галерията помагат да поискаш да преиграваш. Както и нивата на трудност. Прекарах няколко приятна часа в опити да постигна висок резултат!"

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, Асен, ze BG, ninja_senso, Леден Дракон, Monevwww

28 Май 2020 19:32
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #135715
Ревю на Ян за PC Mania за "Клопката":

pcmania.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B...etail&articleId=8912

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

31 Окт 2020 17:44 31 Окт 2020 17:57 от ringlas.
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #136784
dimitar-katsarov-a-trap-for-winners-6.jpg

По случай Halloween, Клопката за PC е намалена с 66%! Ако някой я е пропуснал, в момента може да си вземе дигитализираната версия за под 5 лв. Играта е достъпна и на български.

Линк към магазина: store.steampowered.com/app/1038100/Trap_for_Winners/

Прикачени файлове:
dimitar-katsarov-a-trap-for-winners-6.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Monevwww

31 Окт 2020 19:38
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #136790
Няма фул адио на български? Да ги слушам на енглизки?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

02 Ное 2020 11:29
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #136807

Rahvin писа: писа:
Няма фул адио на български? Да ги слушам на енглизки?

Рахвине, в Steam е подвеждаща информацията за какво да е аудио (по тяхна вина), играта си е само текстова.

02 Ное 2020 23:06
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #136817
А, добре. Благодаря. Виждал съм книги игри или игри с интеракция с доста говорене и аудио звуци (което е интересно от една страна, но странните звуци понякога стряскат околните).

Значи може да се чете на български?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

03 Ное 2020 00:44
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #136818

Rahvin писа: писа:
А, добре. Благодаря. Виждал съм книги игри или игри с интеракция с доста говорене и аудио звуци (което е интересно от една страна, но странните звуци понякога стряскат околните).

Значи може да се чете на български?

Обмислял съм и voice acting, но не докарах до там. Други опитват със заснет актьор, напр. Eddie Marsan (store.steampowered.com/app/1191940/Death...ive_Video_Adventure/, но според мен не им се получи дори наполовина толкова добре, колкото като тази интерпретация по FF www.sentientplay.com/the-hero-of-deathtrap-dungeon/) Steam няма подходяща аудитория за аудио книги или аудио книги-игри според мен.

Да, Клопката специално е на български, английски и руски.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

23 Окт 2021 10:15
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Topic Author
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #139138
Trap_For_Winners_Poster_BG_II.png

"Клопка за победители" е безплатна за целия уикенд за Android телефони!

Линк: play.google.com/store/apps/details?id=co...Games.TrapForWinners

Прикачени файлове:
Trap_For_Winners_Poster_BG_II.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, Mindcrime, ze BG

24 Окт 2021 22:01
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 616
Анонс: Компютърна игра по "Клопка за победители" #139145
Първо благодарности за подаръка от страна на ringlas! Наскоро си свалих "Съновидение" на телефона (Galaxy A7), но имаше бъгове в интерфейса и не можах да я изиграя цялата - може по-натам да направя скрийншотове и да покажа проблемите в съответната тема. За щастие с "Клопка за победители" нямах такъв проблем.
Началото много ми хареса - музиката отново беше подбрана хубаво като в двете "Прах и сол". Създаде ми добра атмосфера и ме предразположи да се потопя в историята. Майкъл Майндкрайм е най-добрият автор на книги-игри и това си пролича и тук. Историята ме завладя, интерфейсът беше приятен и удобен и илюстрациите ми допаднаха (на много хора вероятно не им харесва този стил на рисуване, но аз не съм от тях). Пуснах се на най-голямата трудност и се увлякох в историята. Трупах точки, вдигах ранг, увеличавах екипа, разкривах тайни... Докато не стигнах до момента с мисиите по картата, където трябваше да си движа танка по квадратчетата и да събирам разни неща. Тук се отказах до продължа, защото не ми се играеха 8 битови игри, а ми се четеше книга-игра. Разбира се всичко е въпрос на вкус и ако масата от потребители на такива апликации се кефи на такива неща - нека ги има. Просто тази смесица между книга-игра и компютърна такава не е за мен. Ако искам първото ще си взема книжно тяло, ако искам второто ще си пусна компютърна игра. И все пак ще дам 5 звезди на апликацията, защото нещата са направени с много желание и стил. Успех в следващите начинания!

Always Outnumbered, Never Outgunned
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, Вилорп, Ал Торо, Mindcrime, ringlas

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
Работилница
/
Проекти
/
Time to create page: 0.157 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• САЩ`94 (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от lagrestin
    • Yesterday 15:40
    • Ледено Безмълвие (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Върджил Дриймънд
    • от Вилорп
    • Yesterday 12:35
    • Форумна среща - 14 ноември, петък, в бирария Донду... (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Branimer
    • Yesterday 10:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност