• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
27 Апр 2014 11:12
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88325

Branimer писа: писа:
Здравейте г-н Иванчев! Добре дошъл на форума и игрите с вас! Без съмнение, вие бяхте любимият ми илюстратор на книги-игри. Моят въпрос в случая е един-единствен: днес бихте ли илюстрирали книга-игра и ако да, това каква сума бихте искали, за да направите една илюстрация? А пет илюстрации, десет? Благодаря предварително!

Благодаря за комплимента! :-) Съмнявам се, че някой би издал книга-игра в момента. За 20 години всичкосе промени. Сега всички играят само на компютърни игри, Xbox, Playstation и други :sad:
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Blagodaria za komplimenta! :) Sumniavam se che niakoi bi izdal kniga igra v momenta. Za 20 godini vsichko se promeni. Sega vsichki igraiat zamo na computarni igri, Xbox,Playstation I drugi :(

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Апр 2014 14:57
mu6-more-rock
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88327
ще оставя колегите да те оборят/зарадват :-)
добре дошъл и дано навестяваш често :-)
и аз имам въпрос
аз понеже по онуй време бях в една такава възраст,интересна,та и на мен са ми останали в главата някои от женските образи :-)
и въпроса ми е от къде черпеше вдъхновение за такива образи?по улиците май нямаше много такива...та,филми,по-интересни филми :wink: ,книги,плакати западни...фантазия?

ПП:добра работа на комикса!

ТЪРСИ

27 Апр 2014 16:42
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88328

mu6-more-rock писа: писа:
ще оставя колегите да те оборят/зарадват :-)
добре дошъл и дано навестяваш често :-)
и аз имам въпрос
аз понеже по онуй време бях в една такава възраст,интересна,та и на мен са ми останали в главата някои от женските образи :-)
и въпроса ми е от къде черпеше вдъхновение за такива образи?по улиците май нямаше много такива...та,филми,по-интересни филми :wink: ,книги,плакати западни...фантазия?

ПП:добра работа на комикса!

:-))) Основно от комиксите бих казал :-) по това време-да, наистина по улиците нямаше много такива жени, нито пък в обкръжението ми [за съжаление] хаха... :wink: Сега вече съм видял много от живота... Такива жени на живо може да се видят само в стрип-клубовете :-) Жени с красиви лица и перфектни тела, прелустителки, неустоими, около които витае дъх на опасност... Където може да си загубиш главата в пряк и преносен смисъл :-) Точно като женските образи от книгите игри :-))))) Виж, аз съм съвсем откровен :-)
:))) Osnovno ot komiksite bih kazal :) po tova vreme-da,naistina po ulicite niamashe mnogo takiva zeni,nito puk v obkruzenieto mi [za suzalenie] haha... ;) Sega veche sum vidial mnogo ot zivota... Takiva zeni na zivo moze da se vidiat samo v strip- clubovete :) Zeni s krasivi lica I perfectni tela, prelustitelki, neustoimi,okolko koito viae duh na opastnost... Kadeto moze da si zagubish glavata v priak I prenosen smisul ;) Tochno takiva kakto zenskite obrazi ot knigite igri :))))) viz,az sum suvsem otkroven :)

27 Апр 2014 16:52
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88329

SatanicSlayer писа: писа:
Колко време му е отнемало да направи илюстрациите на една книга-игра?
Коя му е любимата книга-игра?

За 24 илюстрации - 12 малки и 12 големи (черно-бяло) ми отнемаше 1-2 дни макс :-)

А иначе нямам любима книга, много от тях ми харесваха и трудно мога да кажа една конкретна.

Za 24 ilustracii- 12 malki I 12 golemi [cherno -bialo] mi otnemashe 1-2 dni max :)

A inache niamam lubima kniga. Mnogo ot tiah mi haresvaha I trudno moga da kaza edna konkretna.

27 Апр 2014 17:00
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88330

Cliff_Burton писа: писа:
Някак си съм пропуснал това име, бях останал с впечатление, че илюстрациите на всички книги-игри са от Димитър Стоянов или от Петър Станимиров. Но това, което виждам ме радва, ще трябва да поразгледам книгите-игри, за да видя кои са илюстрирани от него, за да мога да задавам въпроси. Междувременно мога да запитам коя е била книгата-игра, която е илюстрирал с най-голямо удоволствие и коя е била на другия полюс?
А от "Справедливите" имам само много добри спомени и като рисунък и като сценарий :-)

Аз съм илюстрирал повече от 60 книги игри - основно на "Плеяда", също и "Хермес" и други издателства. Димо и Пепи правеха илюстрациите на кориците.
Не бих казал, че е имало книга, която съм рисувал без удоволствие. Добре поне, че изпитвах удоволствие от работата си, понеже за пари определено не беше... :-)
За "Справедливите" аз бих искал да имах повече време, когато работех по комикса и да го направя по-добре... :-)
но вече е минало, така или иначе. Такива бяха времената и беше въпрос за оцеляване - ден за ден. Не много по-различна от ситуацията на героите от тях :-)
Az sum illustriral poveche ot 60 knigi igri- osnovno na "Pleada" ,sushto I "Hermes" I drugi izdatelstva. Dimo I Pepi praveka illustraviite na koricite.
Ne bih kazal che e imalo kniga,koiato sum risuval bez udovolstvie. Dobre pone che ispitvah udovolstvie ot rabotata si,poneze za pari opredeleno ne beshe... :)
Za "Spravedlivite" az buh iskal da imah poveche vreme kogato raboteh po komiksa I da go napravia po-dobre... :)
no veche e minalo,taka ili inache. Takiva biaha vremenata I beshe vupros za oceliavane-den za den. Ne mnogo po-razlichno ot situaciata na geroite ot tiah :)

27 Апр 2014 17:02
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88331
Нулево: Добре дошъл на форума, надявам се да успеем да възродим пламъка за КИ и в теб. Само внимавай, че е като цигарите - почнеш ли веднъж, трудно се оставят :grin:

Сега, първо уточнение, книги-игри се издават (един вид) и да, повечето са си чисто нови. Естествено, това е България и никой май не прави пари от цялата история, но пък фенщината е голямо нещо. Т.н. Нова вълна може да се похвали за три години с няколко отделни книжни издания със сериозен обем (аз ги изкарах 8 - Асасините на Персия 1, Патрул за ада 2в1, Котаракът и черния нарцис, Калоян 1, Пътя на Тигъра 1, Зомбитата и двата сборника Призвание герой), едно, което ще трябва да ми кажат къде се пада (Съновидение), 4 тетрадки и солиден набор невлезнали в печатница произведения, както и много силна мобилна страна на нещата. Общо до потенциалните читатели в държавата ни са стигнали 17 чисто нови произведения, като само едно от тях не е с обема на поне 1/2 от старите КИ. И това е само на родната сцена, на запад е (уж) по-добре. :-)

Второ - въпроси, които не са точно за добре-дошъл, но не се сдържам да не питам: :-)

1. Ако някой иска да използва някои от старите ти илюстрации в своя книга-игра, какви условия ще му поставиш?
2. А ако продукта е non-profit (каквито са споменатите по-горе тетрадки)?
3. А ако продуктът е дигитален И non-profit (книга игра пусната свободно из нета)?
(Питам това, защото Новата вълна е пословична с липсата на илюстрации, спрямо старата. Отчаяни времена и т.н. :wink:)

Някой да даде на comics_ross титла по избор за награда, поне... (поглежда правата си) о... ок, comics_ross - кажи, каква титла искаш :D

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

27 Апр 2014 17:10
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88332

Лисичков писа: писа:
Има само хубави спомени от илюстрациите ти на книгите - игри, даже мога да кажа, че някои от тях все още си стоят, запечатани в съзнанието. Примерно на Суперагента или на неговата секретарка :grin:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
411_8607c9037eda5436dcd2774e01b8c6ff.jpg
411_706d2e22fbe61dd29a2af843d4cf083f.jpg

27 Апр 2014 17:12
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88333
Ако някой иска да използва старите ми илюстрации - няма проблем. :-) Аз знам, че от такива начинания не се правят пари, особено в момента. Няма проблем дали е печатно или дигитално. Обаче аз нямам всичките оригинали а само част от тях. А от отпечатаните книги едва ли може да се извади прилично качество скан... не знам, може и да стане.
Ako niakoi iska da ispolzva starite mi illustracii- niama problem. :) Az znam che ot takiva nachinania ne se praviat pari,osobenno v momenta. :) Niama problem dali e pechatno ili digitalno. Obache az niamam vsichkite originali a samo chast ot tiah. A ot otpechatanite knigi edva li moze da se ivadi prilichno kachestvo scan...ne znam,moze I da stane.

27 Апр 2014 19:43
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88335
Здравей Ивайло, радвам се да видя и теб отново на територията на книгите-игри :-)

Изумява ме, че е възможно да се направят 24 илюстрации за 2 дена, в момента наблюдавайки сроковете около мен дори два месеца се считат за добро постижение за такова количество.

Относно издаването, не се съмнявай чак толкова, правим го отново в България, прави се в Австралия, прави се и на запад, прави се и в дигитална форма, запазваща есенцията на книгите-игри. (виж линковете по-долу, ако ти е интересно)

Моето не е точно "въпрос", но - можем ли да видим някое от новите неща, свързани с работата ти? Творчеството на ИИ 25 години след книгите-игри :-)

www.legacyofkreya.com/bg/
tinmangames.com.au/blog/

27 Апр 2014 19:54
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 262
Topic Author
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88336

ivaylo_i писа: писа:
А иначе нямам любима книга, много от тях ми харесваха и трудно мога да кажа една конкретна.

Нещо, което ми хрумна четейки горния цитат: Като казваш, че са ти харесвали, имаш предвид визията на завършения продукт или си бил фен на книгите-игри? Т.е. четеше ли ги като книги-игри, или по-скоро като литературни произведения, от които търсеше най-подходящите моменти, които да бъдат илюстрирани?

И още един въпрос: Как попадна в "Плеяда"? Всички останали художници в издателството бяха от "Дъга". А ти единственият "външен" :wink:

28 Апр 2014 01:56
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88344

Ал Торо писа: писа:
Здравей Ивайло, радвам се да видя и теб отново на територията на книгите-игри :-)

Изумява ме, че е възможно да се направят 24 илюстрации за 2 дена, в момента наблюдавайки сроковете около мен дори два месеца се считат за добро постижение за такова количество.

Относно издаването, не се съмнявай чак толкова, правим го отново в България, прави се в Австралия, прави се и на запад, прави се и в дигитална форма, запазваща есенцията на книгите-игри. (виж линковете по-долу, ако ти е интересно)

Моето не е точно "въпрос", но - можем ли да видим някое от новите неща, свързани с работата ти? Творчеството на ИИ 25 години след книгите-игри :-)

www.legacyofkreya.com/bg/
tinmangames.com.au/blog/

Здравей! Аз сега не правя комикси или илюстрации, а основно сюжетнисцени и продуктов дизайн. Някой нови неща може да видиш тук [тук всъщност и ма и по-стари смесено е]

Zdravei! Az sega ne pravia komics ili illustracii a osnovno storyboard I production design. Niakoi novi neshta moze da vidish tuka [tuka vsushnost ima novi I po-stari smeseno]

www.pinterest.com/iivantchev/ivaylo-ivantchev/

28 Апр 2014 02:05
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88345

comics_ross писа: писа:

ivaylo_i писа: писа:

Нещо, което ми хрумна четейки горния цитат: Като казваш, че са ти харесвали, имаш предвид визията на завършения продукт или си бил фен на книгите-игри? Т.е. четеше ли ги като книги-игри, или по-скоро като литературни произведения, от които търсеше най-подходящите моменти, които да бъдат илюстрирани?

И още един въпрос: Как попадна в "Плеяда"? Всички останали художници в издателството бяха от "Дъга". А ти единственият "външен" :wink:

Сега като се замисля, не ги четях като книга-игра, а кота книга за илюстриране. Понеже го вършех, като работа. Нямаше как да съм фен на жанра, понеже като бях тинейджър, те не съществуваха.
Започнах да работя с Плеяда от самото начало когато започнаха да ги издават. Запознах се с Пепи и Димо на един панаир на книгата и в НДК. Казах им, че правя комикси и търся издател. Те казаха, че планират комикс издание, но междувременно могат да ми предложат да правя илюстраци в комиксов стил. Тогава книгите-игри бяха нещо ново в България и бяха издали само 1-2, които се продаваха добре. Така започнахме.
Работих около осем години до заминаването ми от България. Но към края пазара вече се беше променил. Тиражите паднаха много и се издаваха по-малко.

Sega kato se zamislia, ne gi chetiah kato knigi igri a kato kniga za illustrirane. Poneze go vursheh kato rabota. Niamashe kak da sum fen na zanra,poneze kato biah teenager,te ne sushtestvuvaha. Az zapochnah da rabotia s Pleada ot samoto nachalo kogato zapochnaha da gi izdavat. Az se zapoznah s Pepi I Dimo na edin panair na knigata v NDK. Az im kazah che pravia komiksi I tursia izdatel. Te kazaha che planirat komiks izdanie,no mezduvremenno mogat da mi predlozat da pravia illustracii komics style. Togava knigite igri biaha neshto novo v BG I biaha izdali samo 1-2,koito se prodavaha dobre. Taka zapochnahme. Rabotih okolo 8 godini do zaminavaneto mi ot BG. No kum kraia pazara veche se beshe promenil. Tirazite padnaha mnogo I se izdavaha po-malko.

28 Апр 2014 08:35
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88348
Привет на г-н Иванчев, може би най-приятната изненада във форума от много време на сам. Книгите-игри нямаше да са същите без Вашите илюстрации.
Това, което искам да попитам е мнението Ви за сайтове като eu.fotolia.com, от където човек може да си свали и съвсем легално да използва илюстрация само срещу няколко левчета. Очевидният минус е, че те не са правени по заявка и може да няма точно това, което е нужно, но пък някои от тях са доста добри.

28 Апр 2014 08:51
ivaylo_i
Котарак
Котарак
Скрий Още
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88349
Ами такива са времената и реалностите сега... :-) Обаче разбира се това не може да замести илюстрации, направени по поръчка. Понеже героите имат определени описания и характеристики.
Ако вземеш просто рисунка от някъде, това няма да съответства на текста. Да не говорим за илюстрация на героите в определени ситуации извършващи определени действия според съответното действие. Това няма как да стане със свалена отнякъде рисунка :-)
Аз правя сториборд в момента и от много години казват, че има програми за сторъбоард които ще заместят сторъбоард артиста. Виждал съм ги и мога само да кажа: „ХА ХА ХА” :-) Досега това не е станало и не може да стане за в бъдеще :-))

Автоматична кирилизация от forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Ами такива са времената И реалностите сега... :) Обаче разбира се това не мозе да замести илустрации,направени по поручка. Понезе героите имат определени описаня И характеристики. Ако вземеш просто рисунка от някуде,това няма да суответства на техта. Да не говорим за иллустраця на героите в определени ситуации извуршващи определени деиствя според сузетното деиствие. Това няма как да стане сус свалена отнякуде рисунка :) Аз правя сторъбоард в момента И от много години казват че има програми за сторъбоард които ще заместят сторъбоард артиста. Аз сум ги виздал И мога само да каза: \&яуот;ХА ХА ХА!\&яуот; :) Досега това не е станало И не мозе да стане за в будеще :))

Оригинал
Ami takiva sa vremenata I realnostite sega... :) Obache razbira se tova ne moze da zamesti ilustracii,napraveni po poruchka. Poneze geroite imat opredeleni opisania I harakteristiki. Ako vzemesh prosto risunka ot niakude,tova niama da suotvetstva na texta. Da ne govorim za illustracia na geroite v opredeleni situacii izvurshvashti opredeleni deistvia spored suzetnoto deistvie. Tova niama kak da stane sus svalena otniakude risunka :) Az pravia storyboard v momenta I ot mnogo godini kazvat che ima programi za storyboard koito shte zamestiat storyboard artista. Az sum gi vizdal I moga samo da kaza: "HA HA HA!" :) Dosega tova ne e stanalo I ne moze da stane za v budeshte :))

28 Апр 2014 09:22
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Ивайло Иванчев - въпроси и илюстрации #88350
Как е животът в Австралия? Колко често си идваш в България (ако изобщо)?

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За книгите-игри
/
Въпроси към автори и художници
/
Time to create page: 0.084 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Корици на несъществуващи книги-игри (38 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 16:40
    • Дигитализирани заглавия (31 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от Yann Gamgee
    • 13 Юни 2025 11:52
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (26 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от Efix7
    • 12 Юни 2025 15:46

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност