• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Върджил Дриймънд
/
Немезис-кратко ревю след 14 години :)

• 1
  • 1
18 Сеп 2011 07:58
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Topic Author
Немезис-кратко ревю след 14 години :) #30224
Тази КИ се споменава на няколко места, но до момента няма обособена тема за нея.

-Корица

Най-слабият елемент от цялата книга е корицата. Снимка на каубой, тъповато вперил поглед някъде там. Конят е красив, но голяма част от него е скрита от надписа със заглавието и въпросния пич

-Илюстрации

Ивайло Иванчев си го бива. Ако Немезис от корицата прави лошо впечатление, то този от илюстрациите бързо го изтрива.

-Персонажи

Тук е най-силната част. Именно те правят книгата уникална. Поне трима трябва да бъдат споменати

-Мери

Силните женски образи в българските КИ се казват Мери или Елинор :) . С което просто искам да кажа, че Мери от Немезис спокойно може да се нареди в топ 4 на най-незабравимите дами в нашенските интерактивни произведения.

-Старецът от хотелът за коне

Адски надъхан дядка. Аз лично искам на неговата възраст да съм запазил поне една трета от бойния му дух.

-Вятърко

Това не е просто кон, а невероятно интелигентно същество. Безценен помощник в поне една ситуация.

-Бойна система

Много оригинална и в същото време проста. Хареса ми.

-История

Тя не претендира с оригиналност. Но пък е майсторски разказана, така че на практика не се усеща да има проблем.

-В заключение

Мисля, че героите заслужават още приключения. Жалко, че едва ли точно тази КИ ще получи продължение. За тях, даже и пет тома с дебелина като на КМ ще са малко :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Сеп 2011 10:01
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 48
Немезис-кратко ревю след 14 години :) #30227
Няколко пъти се каних да я препрочета ... но все нещо отлагаше намерението ми. Сега като видях темата (благодаря че я пусна) я извадих от шкафа (разполагах и със свободно време) и ... изживях приключението. :)
Както и преди съм писал - страхотна книга и най-добрия уестърн в жанра! Класика просто.
Кориците наистина са супер зле, но ... мен винаги ме е интересувало какво има между тях :idea:
Всичко (почти) в книгата си е супер. Забележките които имам са:
1. Няколко пъти се казва да погледнете картата, само че .... такава няма :oops:
2. На едно място е сбъркан номера на буквата за един от убитите бандити - не е болка за умиране ... а може и аз грешно да съм го записал
3. Не е ясно написан избора след битката при влака, при който може да се възползвате от кодовия епизод, получен от избитите бандити. Така или иначе, ако се възползвате от него губите приключение - та по-добре не го правете. Книгата е супер - от тия дето никак не ви се иска да свършват и сами се прецаквате ако си съкратите приключението с този "бонус" :idea:
Прекрасна книга, задължителна книга за всяка колекция!

18 Сеп 2011 10:28
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
Topic Author
Немезис-кратко ревю след 14 години :) #30229
Наистина има объркана буква. Трябва да е "Р" вместо "И". Иначе се събират три поредни "И" та. Бонуса наистина спестява една ситуация, но ти позволява да стигнеш до финала без проверка на точките слава.

03 Окт 2011 12:09
Apukc AcTpakc
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Немезис-кратко ревю след 14 години :) #32676
Страхотна книга, имам много добри спомени от нея, а скоро ще се докопам до старата си колекция и ще я прочета. Тогава ще пиша по-подробни отзиви.

"Ей-сегинка ще те препарирам! Имам един страхотен таксидермист-зомби, който може да обработи и дъждовен червей!"[offtopic]
[/offtopic]

31 Юли 2013 12:58
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 114
Немезис-кратко ревю след 14 години :) #74966
Напоследък я препрочетох. Трябва да кажа, че е една от кефещите книги на Върджеланка. Не е чак епохална, предвид и всички споменати пропуски горе, но е как е модерно да се казва сега, а - "симпатична".

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

13 Ное 2014 19:01
Monevwww's Avatar
Monevwww
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 737
Немезис-кратко ревю след 14 години :) #98485
Една от първите книжки, които си набавих като почнах да събирам Колекция преди година...няколко пъти я започвах и все я отлагах.
Сюжет: Уестърн. Ти си голям герой със запомнящ се прякор - Немезис! Естествено си много добър във всякакви каубойски неща и си супер готин пич и междудругото ловец на глави...та отиваш в град тероризиран от банда. Там първо трябва да си намериш местенце за спане на теб и коня ти, после обиколка из градчето и накрая запиване в бара. В бара срещаш момиче - Мери, ярък образ в книжката, разбира се, тя е луда по теб отдавна и за да пълна фабулата - злият я иска за себе си и я отвлича. Ти трябва да спасиш момичето, [offtopic]дори и да не успееш тя се измъква сама[/offtopic]Следва организиране на местното население срещу бандата и разбиването й. Това е в общи линии без спойлери, но в книжката има доста ситуации през които се минава.
Положителни неща - приятен разказ, типични герои, атмосферата е прилична, интересна античийт механика с убийствата на бандитите и даването на букви за тях, интересна и лесна (твърде много) бойна система, много случки, тактически моменти и други...като цяло положителни неща са доста.
Отрицателни - линейност, въпреки че е добре замаскирана, на някой може да не му се хареса, че няма нищо оригинално, като цяло няколко пропуска, пример виж картата, а карта в книжката няма. Тези пропуски са и най-големият проблем...от една страна почти няма книга на Върдж, която да няма нещо недомислено и изтървано (в тази са малко), от друга страна МЕГА в този момент не са си изпипвали продуктите и са във вид на полуфабрикат, което разваля удоволствието.

Като цяло една от добрите книжки на Върдж, с приятна история и игра.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Върджил Дриймънд
/
Time to create page: 0.056 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Твърдокорични версии на Призвание герой (15 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Призвание Герой
    • от Radko
    • Today 14:26
    • Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (49 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Radko
    • Today 14:17
    • Кой какво слуша в момента (983 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Radko
    • Today 13:54

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg