• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
03 Ное 2013 21:55
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81603
Точно така, но аз си добавям и при щета модификатора. Не знам дали е баш по правилата (които са написани недостатъчно ясно и в оригинал) но е с една идея по-лесно в битките.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

03 Ное 2013 22:52
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81606

Efix7 писа: писа:
Ако имам показател за удар с ръка 6, трябва при проверка за удар да хвърля 2 зара + 6 и да имам повече от защитата на врага.

Точно така. Това е правилото.
И не, няма отношение към пораженията, във връзка с коментара на Wukong
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

03 Ное 2013 23:24
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1659
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81607
Хм, това е интересно. Едно време не съм разбирал така това правило.

Излиза, че ако успееш на противник да вкараш 4-5 успешни удара ще натрупаш такъва показател, който в по-късната игра, може да означава автоматичен удар всеки път срещу противник.

По тази логика ще гледам да вдигам показателя си за ритник заради по-високата щета.

Обратно - ако играч натрупа 2-3 неуспешни удара с ритник, то е по-удобно да си пробва късмета с удар с ръка, защото шансът му ще падне. В тази връзка, ако и там удари на камък с няколко неуспешни атаки, може направо да почне отначало ....

Тя тази система ще излезе голям куцузлия .....

03 Ное 2013 23:41
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81609
Не, чакай сега. Показателя не се променя по време на битките, а само когато автора изрично упоменава че печелиш или губиш точка. Във всички останали случаи показателя за удар с ръка, или крак, си остава непроменен през цялата книга.
То е нещо като бонификация, която се печели отделно, примерно ако намериш магически предмет. Не се трупа с успешните удари.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

04 Ное 2013 01:54
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81611
Efix7, оценката за Удар с ръка се прибавя към двата зара за нападение. Така става по-лесно да улучиш противника, но не се увеличават щетите. Пример: врагът има Защита 6; при показател за Удар с ръка 0, трябва с двата зара да хвърлиш поне 7, за да го удариш успешно. При показател за Удар с ръка 1 е достатъчнио да хвърлиш 6.

Освен това, ако току-що успешно си хвърлил противника, добавяш (само за тази атака!) към оценката си за Удар с ръка числото, посочено в съответния епизод от битката (най-често 2, но понякога 1 или 3, според противника).

Щетите са съвсем отделно. При успешен удар с ръка нанасяш щети в размер на 1 зар; при удар с ръка след успешно хвърляне нанасяш щети в размер на 1 зар +2.

Всичко това (както правилно е посочил Моrphy) по никакъв начин не променя показателя ти за Удар с ръка, записан в Дневника. Той може да се повиши или понижи само при изрични указания за това.

Същото се отнася за ритника и неговата оценка. Има една-единствена разлика: ритникът нанася щети 1 зар + 2 (1 зар + 4 след успешно хвърляне).

04 Ное 2013 03:51
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Topic Author
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81618
Някой успял ли е да събере някакви бонус-точки за умение в книги 4-6 (БГ издание 1-4)? :?:

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

04 Ное 2013 12:16
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81633

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Някой успял ли е да събере някакви бонус-точки за умение в книги 4-6 (БГ издание 1-4)? :?:
В тези книги играта се започва с допълнителни точки така или иначе.
В "Узурпатор" в правилата се казва:

вече си прилагал своите войнски умения и си ги
развил, затова хвърли един зар и се консултирай с таблицата по-долу.
Под полученото число от 1 до 6 виж точките, които можеш да
добавиш към 0 за всяка бойна техника (хвърляне, удар с крак или
ръка).
число на зар 1 2 3 4 5 6
хвърляне 0 0 0 +1 +1 +2
удар с крак 0 0 0 +1 +1 0
удар с ръка 0 +1 +1 0 0 0

04 Ное 2013 16:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 160
Topic Author
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81644
Аз по време на играта се чудех... :? Нямам спомен...

Ей, това да вбесиш писател не е шега работа - току виж се намериш на страниците на някоя книга, клечащ, укащ, и почесващ се едновременно по темето и под мишницата...

04 Ное 2013 18:31
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81658
Къде пише, че автора дава точки за показателите ?

В първата книга има ли някъде, където авторът изрично е записал в текста - "Печелиш 1 точка за Удар с ръка" ?
или за ритник, или за хвърляне ?

За щетите и хвърлянията - ясно.

В изданията на Еквус да се печели някъде точки за показателите по време на игра ?!?

04 Ное 2013 19:06
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81666
Това го пише в началото на трета книга като бонус и в оригинал - не са си го добавяли от Еквус, иначе си има повишения и намаления на редки местенца във всяка книга. Пример - епизод 66 на Отмъстител.

Между другото показателя за съдба също може да се променя.

Аааа, сега като си спомня как търсих епизод по епизод в Узурпатор къде се учи вършачката на Куон, а някъкъв лъжец от класа ми твърдеше, че го знаел през кои епизоди се стига дотам :twisted:

Има и нещо друго - между книгите чат-пат ти добавят умения в пролога - това май го нямаше в БГ изданията но не съм 100% сигурен. Фактически почваш с 3 умения в първа книга но във втора си добавяш още 1, мисля, че и нататък имаше добавяне .

04 Ное 2013 19:33
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81676
Това за "Вършачката на Куон" и аз съм го търсил. Ама кой да ми каже тогава, че го търся в третата книга от поредицата ....

Вярно в 66-ти епизод ти дава 1 точка за "Удар с крак". То и там учиш "Вършачката ..."

Трябва да изровим всички точки, които се дават по книгите и в кои епизод са. Странно как никой не го е направил това досега ...

04 Ное 2013 19:39
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #81678

Efix7 писа: писа:
Къде пише, че автора дава точки за показателите ?

В първата книга има ли някъде, където авторът изрично е записал в текста - "Печелиш 1 точка за Удар с ръка" ?
или за ритник, или за хвърляне ?
Да, в "Отмъстител" има няколко места, на които се печелят точки (за Удар с ръка, Ритник, Хвърляне), както и такива, на които се губят. Не са много, но ги има. Показателят за Съдба също може да се повишава или да намалява на определени места.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Оценката за Удар с ръка може да се повиши на две места с общо 2 точки, за Ритник с 1, за Хвърляне с 1 (за сметка на 1 от възможните точки за Удар с ръка). На едно място можеш да загубиш 1 за Ритник, ако те улучат със стрела в крака. Показателят за Съдба може да спадне на две места, общо с до 3 точки, а на едно място може да стане +1.

В "Узурпатор" намерих само едно място, където оценките се променят (губиш 2 от всичките си оценки).(Тук не броя временните промени, които траят само по време на дадена битка.) Във "Властелин" и "Пъкъл" можеш да загубиш по 1 точка от всичките си показатели.

07 Ное 2013 20:37
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #82260
След няколко преигравания мога да кажа, че книгата е добра за начало на поредицата.

Преводът ми е малко странен, но това е сигурно защото го сравнявам с 4-те книги от Еквус, които на времето съм чел.

Очаквам втората част. :-)

08 Ное 2013 23:29
Wukong
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #82418
Най-сетне намерих време да прочета докрай. Като цяло съм доволен - върнахте ме в детските години, даже си изрових от някъкъв кашон старите книжки на Еквус.

От друга страна обаче - абе вижда се старата школа колко е архаична, прочитайки Отмъстител веднага след последните БГ книги нямаше как да не я сравнявам и ми стана малко тъпо колко схематично се развива всичко, с по максимум два лафа за всяка ситуация а битките макар и идейни са по абсолютно случаен принцип - няма никаква подсказваща информация какъв удар да избереш за да се почустваш малко тактик. Също важи и за повечето избори - избираш нещо и каквото стане. Докато в новите има някъкъв правилен избор, донякъде подчинен на мисъл в старата школа пак има правилен път но то се налучква. Това навремето беше ок ама сега вече дразни. Друго което ме дразни е как се разхищава текст в пътища които са без изход но са описани прекалено обемно. Като ще сечеш - сечи в 1-2 епизода и не хаби страници. Предпочитам така да е написана книгата игра, че при победа да си прочел поне 80% от епизода (или приблизително толкова).
Но няма как - просто такова е било времето, модела на писане явно е бил повлиян от ролеви игри в които разказвача сбито и схематично описва ситуациите след което оставя играчите да си ги изиграят. Най вероятно като съм бил малък и съм чел книжките на Еквус точно така съм се вживявал и аз представяйки си ситуациите много по-подробно от написаното реално в текста.

Относно превода - нищо нередно не видях в него. Със сигурност има някакви кусури но те са дребни, не са ми направили някакво неприятно впечатление което да ми пречи да чета.

15 Ян 2015 19:52
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Мнения и коментари за ПНТ: Отмъстител #100291
След като повече от година си стоя кротичко в библиотеката ми в чакане най-накрая намерих време да я прочета. Направо ме е срам - все пак това ми бе една от любимите поредици. В това забързано време все по-рядко се намира време за простичко удоволствие като прочитане на книга. Но по темата - с две думи - хареса ми :-)
С повече думи:
1. Страхотно е, че прочетох началото на една любима моя поредица
2. Корицата, а и въобще оформлението са ужасни - корицата (предната) няма нищо общо с книгата, а вътре в самата книга няма илюстрации
3. Като фен на поредицата при зачитането при мен се върнаха стари спомени, а тук някои от имената (на градове, местности и др. ) са преведени различно. В повечето случаи май по-добре, но има и откровено неудачни попадения. Най не на място ми се струва град Обреченост - Погибел в сегашния превод и съответно името на армията от този град. Абсолютно не само ненужна, но и неправилна промяна според мен. Ако ще има втора книга - върнете познатото име на феновете на поредицата.
Друга откровена нелепица, която ми направи впечатление, но за щастие няма никакво отношения към историята е море Самодивски напев ?!? Как е хрумнало това на преводача, а къде е блял редактора или който там е трябвало да хвърли едно око. Едва ли англоезичен автор знае що е това самодива, а и се съмнявам една средностатистическа самодива да знае що е това нещо море ;-) Та звучи ми много не на място.
4. Историята е добра и ми допадна. Признавам си - спомних си не особено положителните отзиви и подходих с много много ниски очаквания, но книгата ми допадна. Все пак е начало на епичната история на нинджата отмъстител.
Ще се радвам ако излезе и втората част (но задължително град Обреченост , а не град Погибел :wink: )

• 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Пътят на Тигъра
/
Time to create page: 0.074 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Драконовият път: Долината на орките (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Стратове
    • от Efix7
    • Today 19:22
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (12 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Today 11:11
    • Чудотворната икона/Тайната на гръцкия огън (19 Мнения)
    • в Книги-игри / Работилница
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 14:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност