• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър

• 1
  • 1
05 Авг 2011 20:11
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Topic Author
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #22428
Да не ви говоря колко ми харесва тази книга.

Направо съм си издавал детски звуци ..бррррр ...мррррр от двигател на болид докато съм я играл.

Е, шегувам се за това де, но много се вълнувах докато играя! много!

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Авг 2011 20:15
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1131
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #22429
Явно и ти си фен на Ф1 и затова ти е харесала толкова. Вярно, че не е никак зле, но някак си е под нивото на Майндкрайм на тема спорт. А той е еталон в случая.

Лична оценка: 6 от 10.

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

06 Авг 2011 04:48
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #22465
Майндкрайм е еталон на тема баскетбол където няма конкуренция.
Останалите му спортни книги са булшит отвсякъде.

На Кевин Слейтър и 3те му късни книги са 10ки. Скоро даже се присетих за Надпреварата и реших да проверя даали описаната сцена в епизод 1 съвпада с катастрофата на Сена. Оказа се че не. Някои фен може ли да ми каже дали съвпада с катастрофата на Ратценбергер, за да ми спести ровенето в ютъп.
Малко съм учуден че чак сега е създадена тази тема. Май добрите книги от края на 1вата вълна не са успели да пробият заради огромния брой боклуци под които са били затрупани.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

06 Авг 2011 11:22
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #22480
Ами Франция 98 го пропуснах заради същата тази вълна от странни книги, въпреки че книгите на Слейтър бяха готини. А и пропуска за втората му футболна книга повлия и Футболманията.
Формулата обаче беше добра книга, но единственото дразнещо нещо в него са тестовете, които в началото заради непознанието ми в Формула 1 направо се дънех и то жестоко. Но явно са били на научна степен и след като научих отговорите следващите игри вече си бяха ОК.
Системата за разпределяне на точки в главният герой беше строго поддържана и продължена от добрият му дебют с футболната книга за европейското първенство.
За мене оценката е 8 от 10, като именно тестовете са големият минус за мене в тази добра книга-игра.

Избери своето приключение

09 Авг 2011 08:36
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #22924
Един от големите плюсове на "Надпреварата" е, че не може да мачкаш още с първото изиграване дори и да си гуру на КИ. Двигател на Мерцедес се купуваше с доста пари, които с оглед на началния капитал просто нямаше как да стигнат и за пилоти и за инженери и за всичко останало.

09 Авг 2011 13:42
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #23013

Moore писа: писа:
Един от големите плюсове на "Надпреварата" е, че не може да мачкаш още с първото изиграване дори и да си гуру на КИ. Двигател на Мерцедес се купуваше с доста пари, които с оглед на началния капитал просто нямаше как да стигнат и за пилоти и за инженери и за всичко останало.
Доколкото си спомням, има начин да спечелиш всичко още при първото изиграване. Иначе идеята за втори сезон с повече начални финанси е чудесна.

10 Авг 2011 14:59
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #23241
Да, може да се спечели всичко и от първо изиграване, но трябва не само познания за Ф1, но и познания по механиката на книгата. Предполагам и затова няколкото коментара за нея, които получих, бяха негативни. Тогава нямаше интернет, а и не видях читателски писма с коментари. Няколкото случайни познати, които я бяха чели или чули за книгата, твърдяха, че била много зле, "по-зле от на Сим" и т.н. негативни отзиви. Затова сега се радвам, че все пак се е намерила аудитория, на която "Надпреварата..." да се хареса. Сега си дава сметка, че отрицателните оценки бяха от хора, които смятаха, че трябва безпроблемно да спечелят всичко от първо докосване до книгата. А самата "Надпревара" е написана, за да е мнооооого трудно първото изиграване :twisted: По подобие на първите години на всеки нов отбор във Ф1. Не че не съм оставил чийтове, де. Тест-пилотът на отбора е безплатен втори Шумахер :lol:

Всъщност си беше чист късмет, че "Надпреварата..." видя бял свят. Книгата беше писана успоредно на сезон 1996, а през същата година издателство "Астрала" издаде книгата ми за европейското първенство по футбол. Завърших "Надпреварата..." през октомври 96-та, предложих я на Астрала, те я взеха, не смятаха да я издадат, но и не искаха да ми я върнат :? Джордж М. Джордж в крайна сметка успя да вземе ръкописа (след епична битка по негови думи :D ) и ми го предаде със съвет да търся други издателства. Аз почти се бях отказал в този момент, но реших да се пробвам. "Плеяда" ми отказаха, защото не търсели други автори на спортни книги-игри, а и не смятали, че книга по Формула 1 ще се продава. Като един последен опит предложих ръкописа на "Хермес" и след два-три месеца те ми се обадиха, че са заинтересовани, но трябва да се огранича до около 300 епизода. И така - поорязах малко състезанията, вкарах епизоди в епизодите (онова "Ако решиш така, прочети А, ако не, прочети Б) и книгата стана приемлива за неизвестен автор. Издадоха я около година след написването й.

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

10 Авг 2011 20:08
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #23314
Любопитна и малко тъжна история. "Плеяда" издадоха една купчина автори еднодневки и явно са се изложили много с преценката си в твоя случай. Не знам какво толкова са искали познатите ти, но за мен това е най-добрата спортна книга-игра (която съм чел; "Боговете на футбола" е отлична, но не е изцяло спортна). Единственото, което не ми хареса, са тестовете преди всяко състезание. Появата на книга-игра за Формула 1 определено е зарадвала мнозина, а аз изпитах благородна завист към автора. Похватът с епизоди в епизода пък е хитър и приятен - спестява не само обем, но и прекалено разгръщане. Обаче, доколкото си спомням, ставаше дума не за избор в самия епизод, а за проверка на минали решения / оценки.

11 Авг 2011 06:03
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #23428
Аз ще се присъединя че Формулата заедно с Пробив в НБА, Франция 98 и Бойците на Кунг-фу(ако я броите за спортна) най-добрите книги от този тип. Забелязвате ли колко от тях са писани от Кирил Слабов? Точно за това мн съжалявам че той е обявил шанс отново да пропише приблизително равен на шанса нещо интересно да се случи на 21.дек.2012. А тва недоразумение Боговете... Ауе ще си я коментираме в нейната си тема.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

11 Юли 2014 09:02
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #92329
Една от спортните книжки, за мен много добра, а и на интересна тематика...ех, Шумахер беше машина :grin:
Сюжет: Предстои да се включи нов отбор във Ф1 - "Уинър". Ти си бивш състезател, който след зверска катастрофа се е отказал и има охранителна фирма. Наемат те в отбора и имаш важна роля не само като началник на охраната, но и като съветник :wink: Първоначално се купува двигател, наема се главен инженер, пилот(и), механици и т.н. след като комплектоваш отбор за Ф1, започва сезона - 16 състезания, точковата система е тази, която се ползваше до 2002-ра (като само първите 6 взимат точки.), но това е и логично, защото сезона в книгата е 96-та. Интересното е, че освен чисто теоретични тестове, тактически решения има и игрова част със случки, които се отразяват на класирането.
Положителни страни: интересна и различна тема за книга-игра, много възможности за преиграване (различни двигатели, пилоти и т.н.), случаят "ако имаш Бергер", "непозволените неща по болида", това, че във Ф1 има много "мръсни игри", които добре разнообразяват тактическите решения, това, че втория сезон започваш с повече пари
Отрицателни: едва ли би била интересна и актуална сега на някой, който не е роден преди 88-ма, тестовете!!!, на мен не ми допадна сцената с А, Б, В - а е важна, защото ти носи пари от спонсори; да не е лесна, но пак има шанс на първо изиграване да спечелиш, което малко обезсмисля това с бонус парите за втори сезон; щеше да е 10-ка, ако имаше както при М.М. предизвикателства (най-много точки за първи пилот, най-много точки за отбор, най-много точки със слаб двигател и т.н., а и така щеше да има още по-голяма преиграваемост), на мен лично ми хареса, но на някой може и да не това, че първите състезания са описани подробно и се остава с впечатление, че така ще е до края, но не...някакси претупана е!
Поредната изпипана книжка, въпреки някой пропуски, много добро забавление, а и доста преигравана от мен книжка.

11 Юли 2014 10:38
Gire
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #92334
Някой пробвал ли е да купи най-евтиния двигател, но да се "налеят" пари при избора на пилоти и инжинери? Интересно ми е дали може да се спечели някоя от двете титли, ако не си с някой от най-добрите двигатели. Никога не съм опитвал това, но "Напреварата" ми е една от най-любимите книги-игри. Спомням си, че имаше и един своеобразен бонус - тест-пилот с много високи оценки, който можеше да ангажираш за пилот, без да го отчиташ за разход, ако не се лъжа.

11 Юли 2014 22:39
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 766
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #92390
Тест пилотът си е много добър бонус, ако го оставиш е със страхотни оценки, ако го продадеш имаш 15 млн., с които можеш да си купих качествен пилот. А ако остане като тест пилот, оценките му са слаби...но не ти се налага да караш :-)

09 Мар 2022 22:27
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Надпреварата във Формула 1 - Кевин Слейтър #139803
Имам я. Спомням си, че разчитах на Оливер Белоф и Дейвид Култард. Превъртал съм я няколко пъти и съм го правил 6-кратен шампион, засенчвайки Шуми. Шегувам се, но и аз много я харесвам. Разчитах на Оливер Белоф или на това, което предлагаше играта.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Поредицата за Самотния Вълк (90 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от Der
    • Today 00:44
    • Куиз: Книги-игри! (23 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 20:40
    • Магьосникът Сива Звезда 4 - Войната на маговете (4 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от dechoto
    • Yesterday 13:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg