Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Алън Фогър и неговата Господарят на душите. Ужас ви казвам. Щом брат ми казва, че първата книга-игра, която бях написал, че в сравнение с това е недооценен шедьовър
![]()
Ами какво лошо видях в тази игра. Стила на писане беше зле. Описанието на някои места беше направено по такъв начин все едно си тичал 5 километра на спринт и се пробваш да опишеш някоя мацка. Сюжета беше хубав, но страхотно окепазен, поради което за мене си носи номинация за голямата издънка.
Защо най-вече казвам, че е издънка. На корицата, над името на автора има едно изречение : Върджил Дриймънд преддтавя. И тя водеше мегакошчето и доста ръкописи са й попадали. Ако това е най-доброто, на което е попадала, то каква ли трябва да е другата плява.
Следващото, е отзаде на книгата :Хубава реклама. Трябва да се види си казах. Ама с още първия епизод да ме питат дали случайно искам да взема мечето........"Помощ... мечето..." - пише там. И това е единствената улика, която може да ти помогне в търсенето на безследно изчезналия ти приятел. Но дори и ти не си очаквал къде ще те отведе: зад масивната ограда на имението на Морган в Лакирака се крият твърде много тайни, които е по-добре да не научаваш! Кой ще победи в сблъсъка между Арката на Живота и Арката на Смърта, когато представител на ада е Господарят на Душите? И каква ли ще бъде наградата за победителя...?
Оттам нататък препратките бяха недвусмислено тъпи. Незнам за другите, които са я прочели, но за мене си беше адски тъпо. Спомням си, че едната препратка винаги си беше хубава и просто се избираше веднага, защото в нея имаше много смисъл, а другата будеше някаква доза удивление, което веднага ме караше да отида на една препратка, която го нямаше в нито един епизод, а тя е : Ако все още се мъчиш с тази книга и искаш да я приключиш веднага, просто я затвори.
И накрая на книгата пак те питат от любопитство - взел ли си мечето
Ами вие ми кажете, защо да не е издънка за мене.
Някъде бях писал за нея. Ужасна не толкова сама по себе си, колкото поради факта, че уж е гледана и редактирана от "опитен" автор... Има много за довършване и оправяне, иначе идеята си е с потенциал.
Ако беше излязла по времето на "Изпитанието" и "Господаря на мрака" сигурно нямаше да прави такова (лошо) впечатление.
[offtopic]За мен Замъкът на барон Аристоун я бие, но 100% е в топ пет на най-слабите книжки[/offtopic]
Добре че не са издали някого на 6 значи. Разбира се, че е оправдание за авторите, но пък точно обратното за издателите. Тези на МЕГА ли са?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas