• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Господарят на душите от Айвън Фогър

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
08 Мар 2014 00:50
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Topic Author
Господарят на душите от Айвън Фогър #87034
Наскоро я прочетах за сефте тази книжка...излязла е, когато бях спрял да си купувам книжки именно, заради такива, като нея...Разказа на автора в мега игра - "очи в стъкленица" беше много добър, но книжката...
Стои някак накъсана...има атмосфера, но ужасно много клишета...има игра по карта, но някакси претупана..
Все пак може да я отбележим като една от малкото книги-игри от жанра хорър(въпреки, че стои детска)...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Мар 2014 10:14
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Господарят на душите от Айвън Фогър #87035
Дори не съм я чувал. Като наводниха пазара взех да купувам избирателно само на познати автори. То беше голямо чудо тогава. Сега се чудя как наще ми даваха пари да си купувам всяка седмица по 1-2 книжки :-)

08 Мар 2014 11:41
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Господарят на душите от Айвън Фогър #87038

SatanicSlayer писа: писа:
Алън Фогър и неговата Господарят на душите. Ужас ви казвам. Щом брат ми казва, че първата книга-игра, която бях написал, че в сравнение с това е недооценен шедьовър :D

Ами какво лошо видях в тази игра. Стила на писане беше зле. Описанието на някои места беше направено по такъв начин все едно си тичал 5 километра на спринт и се пробваш да опишеш някоя мацка. Сюжета беше хубав, но страхотно окепазен, поради което за мене си носи номинация за голямата издънка.

Защо най-вече казвам, че е издънка. На корицата, над името на автора има едно изречение : Върджил Дриймънд преддтавя. И тя водеше мегакошчето и доста ръкописи са й попадали. Ако това е най-доброто, на което е попадала, то каква ли трябва да е другата плява.
Следващото, е отзаде на книгата :

"Помощ... мечето..." - пише там. И това е единствената улика, която може да ти помогне в търсенето на безследно изчезналия ти приятел. Но дори и ти не си очаквал къде ще те отведе: зад масивната ограда на имението на Морган в Лакирака се крият твърде много тайни, които е по-добре да не научаваш! Кой ще победи в сблъсъка между Арката на Живота и Арката на Смърта, когато представител на ада е Господарят на Душите? И каква ли ще бъде наградата за победителя...?

Хубава реклама. Трябва да се види си казах. Ама с още първия епизод да ме питат дали случайно искам да взема мечето........ :sad:
Оттам нататък препратките бяха недвусмислено тъпи. Незнам за другите, които са я прочели, но за мене си беше адски тъпо. Спомням си, че едната препратка винаги си беше хубава и просто се избираше веднага, защото в нея имаше много смисъл, а другата будеше някаква доза удивление, което веднага ме караше да отида на една препратка, която го нямаше в нито един епизод, а тя е : Ако все още се мъчиш с тази книга и искаш да я приключиш веднага, просто я затвори.
И накрая на книгата пак те питат от любопитство - взел ли си мечето :?
Ами вие ми кажете, защо да не е издънка за мене.

Това са мои мнения за въпросната книга написани в темата - Най-голямата издънка сред родните заглавия

Избери своето приключение

08 Мар 2014 21:10
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Господарят на душите от Айвън Фогър #87050
Все пак авторът пише, че я е започнал в 1курс (разбирам 8ми клас) и я е завършил на 17....но за мен причината да е слаба книжката е Върдж и желанието за издаване на книги на килограм

08 Мар 2014 21:58
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Господарят на душите от Айвън Фогър #87052
Тук няма нищо общо с Върдж, която не е издател, а името й стои като един вид рекламен трик, защото авторът е нов и трябва да има някакво популярно име, което да подскаже на бъдещите купувачи, че доказан автор стои зад книгата.

И не си спомням дали беше в този форум или на живо си говорех с нея, когато попитах само тази книга ли беше най-доброто, а тя ми отговори, че Роджър Уилко е най-доброто от мегакошчето, Айвън Фогър било следващото добро, а останалото дори не искаше да го споменава :D
Чел съм му други разкази извън книгите-игри - наистина са доста добри.

Избери своето приключение

09 Мар 2014 09:17
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Господарят на душите от Айвън Фогър #87056
Някъде бях писал за нея. Ужасна не толкова сама по себе си, колкото поради факта, че уж е гледана и редактирана от "опитен" автор... Има много за довършване и оправяне, иначе идеята си е с потенциал.

Ако беше излязла по времето на "Изпитанието" и "Господаря на мрака" сигурно нямаше да прави такова (лошо) впечатление.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

06 Юни 2014 12:28
vertigo13
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Господарят на душите от Айвън Фогър #90180
Явно трябва да я прочета отново, защото едно време ми хареса страшно много. Даже съм я чел 3-4 пъти... Но пък и тогава съм бил на 11-12 години някъде и сигурно не съм забелязал много неща. Пък и факт е, че от тогава не съм я препрочитал...

06 Юни 2014 15:12
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Господарят на душите от Айвън Фогър #90187

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Някъде бях писал за нея. Ужасна не толкова сама по себе си, колкото поради факта, че уж е гледана и редактирана от "опитен" автор... Има много за довършване и оправяне, иначе идеята си е с потенциал.

Ако беше излязла по времето на "Изпитанието" и "Господаря на мрака" сигурно нямаше да прави такова (лошо) впечатление.

Обаче излезе по същото време като "Кралете на кеча", в сравнение с която е много добра. :grin:
Аз изобщо не си падам по ужаси, но "Господарят на душите" ми хареса. Въпреки че можеше да е много по-изпипана, играта си я бива. Героят не е юнак с 50 точки за Издръжливост и лесно умира, ако няма с какво да се противопостави на чудовищните си противници. Съвсем логично.

23 Ян 2015 13:05
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Господарят на душите от Айвън Фогър #100646
Вчера, подсетен от едно мнение на Пешката реших за сефте да прочета този "уникат". С две думи: "Шок и ужас". С повече думи..Лично за мен по-слабо написана българска книга-игра няма в Старата вълна. Даже за момент се замислих дали да не изваждам специално всички "бисери", на които попаднах. На места имах чувството, че нивото е като това в лексикон на първокласник, който описва как е минал първия му ден в училище. Американец-археолог пристига в Гърция да търси изчезнал преди няколко дни приятел. Местностите са с английски имена, абе пълна каша. А накрая извънигралната част, в която авторът ме срази с неговоите "разбирания" за хората с извадени сърца и техните души.... :grin: Ако имам нужното търпение мога да изкарам част от текстовете вътре и с нея да открием тема "Как не трябва да се пише". Явно Мега тогава яко са го били закъсали щом са издали това "нещо".

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Ян 2015 14:02
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Topic Author
Господарят на душите от Айвън Фогър #100649
[offtopic]За мен Замъкът на барон Аристоун я бие, но 100% е в топ пет на най-слабите книжки[/offtopic]

23 Ян 2015 14:03
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Господарят на душите от Айвън Фогър #100650

Monevwww писа: писа:
[offtopic]За мен Замъкът на барон Аристоун я бие, но 100% е в топ пет на най-слабите книжки[/offtopic]

E там оценявам красиво описаните фатални епизоди. :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

23 Ян 2015 14:20
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Господарят на душите от Айвън Фогър #100651
Не забравяйте все пак (ако изобщо може да се счете за оправдание), че Иван Димитров е писал "Господарят" на 16, а Юлиана Манова "Аристоу" на 12-13 години.

23 Ян 2015 14:25
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Господарят на душите от Айвън Фогър #100652
Добре че не са издали някого на 6 значи. Разбира се, че е оправдание за авторите, но пък точно обратното за издателите. Тези на МЕГА ли са?

23 Ян 2015 14:28
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
Господарят на душите от Айвън Фогър #100653

Ал Торо писа: писа:
Добре че не са издали някого на 6 значи. Разбира се, че е оправдание за авторите, но пък точно обратното за издателите. Тези на МЕГА ли са?

Господарят е на Мега, Аристоу на Делакорт.

19 Фев 2015 22:08
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Господарят на душите от Айвън Фогър #102037
Защо сте толкова придирчиви. Книгата не беше поне дебилна... в смисъл хорър. Като почна да чета КИ с особен БГ хумор, ми става силно безинтересно... Човека вкарва фабула, идея и прочее в хорър. Определено не е на ниво, ама в крайна сметка на 18 като си повечето хора са убийствено предсказуеми и плоски, дори после да се видоизменят - съдя по себе си и по - следващите ми контакти с 18 годишни през годините.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.077 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност