• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
30 Апр 2011 22:55
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #11425
Хм... вече се чудя дали да пускам книгата за безплатно сваляне тук или да я издам отново, на двойна цена ;)

Вчера пипнах разни неща по апетайзъра, днес ще го довърша и ще гледам утре да го пратя на създателите на сайта, които са толкова любезни и ентусиазирани. Книгата ще ми отнеме повечко време, пък и аз по начало съм заринат с работа и компютърни игри и действам бявно. Жалко, че не съм толкова работлив, колкото съм талантлив

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Апр 2011 22:58
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #11426

xenox писа: писа:
Хм... вече се чудя дали да пускам книгата за безплатно сваляне тук или да я издам отново, на двойна цена ;)

Вчера пипнах разни неща по апетайзъра, днес ще го довърша и ще гледам утре да го пратя на създателите на сайта, които са толкова любезни и ентусиазирани. Книгата ще ми отнеме повечко време, пък и аз по начало съм заринат с работа и компютърни игри и действам бявно. Жалко, че не съм толкова работлив, колкото съм талантлив

Аз съм за издаването, другите какво мислите :)

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

01 Май 2011 17:06
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #11470
Ами и аз съм за, но дали да не се изчака, както правеха по-рано, когато почне даден футболен форум, като Световно първенство или Европейско първенство по футбол така да се пуска....
Обаче аз имам и друга идея. Защо да не се събереме малка групичка тестващи хора, които да пробват дадена игра и така да се избегнат евентуални грешки и недорозумения.....

Избери своето приключение

01 Май 2011 21:40
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #11491
Не ми се чака до европейско или световно за да прочета книгата. Готов съм да заплатя цената на тази книга ако бъде издадена.

Може ли да си добавя къстъм тим: Бацова махала Плевенско
Гацов Бацов
Жоро Сабята
Рупи Сиренето
Ваньо Джангъра
Цецо Кройфа
това са футболни легенди баце

06 Май 2011 13:18
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12218
Честит имен ден Георги (xenox)!
Много здраве и радости в живота!

Каквито и начинания да предприемеш,
да са полезни преди всичко за теб - и в материален и в духовен план!

Честит празник и много неканени гости днес :)

mitcoivanov.com/bg/

07 Май 2011 12:19
Riven's Avatar
Riven
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12263

SatanicSlayer писа: писа:
Ами и аз съм за, но дали да не се изчака, както правеха по-рано, когато почне даден футболен форум, като Световно първенство или Европейско първенство по футбол така да се пуска....
Обаче аз имам и друга идея. Защо да не се събереме малка групичка тестващи хора, които да пробват дадена игра и така да се избегнат евентуални грешки и недорозумения.....

Подкрепям идеите за преиздаване. Особено ако се поразшири и се обновят играчите ще стане страхотна :) Не че няма и да минем и без това. Но наистина като че ли ще е добре да се поизчака навечерието на някой по-голям футболен форум, хем ще ни изостри апетита. Иначе съм за тестващата група хора. Такива хора има при всяка модерна игра, нормално е да я има при книгите-игри също, особено що се отнася до спортните такива.

П.П. До xenox: Пак ще кажа уникална книга-игра :) Иначе мисля, че ще е добре да сложи в сайта за даунлоуд, но мисля повечето хора ще ме покрепят, че по-добро от книжното тяло няма. Аз лично не бих го заменил с нищо. А и винаги може първо да се преиздаде и в някакъв по-късен етап да се сложи и за сваляне. Или пък онлайн да се сложат само добавени играчи и т.н., които да са като приложения към новата игра. Нещо тип "Пач" на игра :)

- "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
- "Надеждата е нещо хвърковато - то,кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка...

08 Май 2011 22:20
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12328
Ми ето: Копа Америка - от 1 до 24 юли в Аржентина ще е тази година :)

mitcoivanov.com/bg/

08 Май 2011 23:21
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12332
За тази Копа Америка знаеш ли как съм се надъхал...... Заради нея си взех отпуска тогава и пропускам екскурзия до Турция.

Кои са навити да си направиме малка Гейм-тест-дружинка за евентуалната нова Футболмания, която да гледа за минуси и отрицания на въпросната игра.

ПП Стига Xenох да иска да си има такава дружинка до себе си :D

09 Май 2011 00:27
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12346
Това ще стане скоро. Но внимавайте, тя е 760 епизода и страниците а4, които заема не са малко. Нямам нищо против тази да се играе сега, а за Европейското ще напиша нова. Колко му е! Стига жанрът да възкръсне, както се надяваме.

09 Май 2011 10:54
MrMoustache's Avatar
MrMoustache
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12364
Да и моята книга от преиграване на нищо е зариличала. Корицата й отдавна вече я нямам :lol: , но страниците са ми всички.
Аз си измислих 10 мои си несъществуващи отбори и играчи в тях и играех кръг всяка седмица - в събота :lol:
Първите две сезона играх всеки - срещу всеки по 2 мача (общо 18 кръга), но после направих сезони и от по 4 мача между всеки, общо 36 кръга и вкарвах междинни кръгове и в сряда :lol: Имах и купа на страната.
Още си пазя листата, на които записвах резултатите, голмайсторите и класирането във всичките тези сезони.
Иначе отделно от това си играех и с отборите и играчите, които фигурираха в играта като на повечето от тях някои от оценките им ги промених, защото на места не бях съвсем съгласен с автора :lol: Пък и през годините на някои играчи в реално време им спадаше формата, други пък се развиваха и взимах това под внимание при определянето на дадена оценка.

14 Май 2011 00:56
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12920

xenox писа: писа:
Това ще стане скоро. Но внимавайте, тя е 760 епизода и страниците а4, които заема не са малко. Нямам нищо против тази да се играе сега, а за Европейското ще напиша нова. Колко му е! Стига жанрът да възкръсне, както се надяваме.

Супер, вече си има и място за тестване. Ще се включа в тестовете, но по-осезаемо след края на семестриалните изпити.

mitcoivanov.com/bg/

14 Май 2011 00:59
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #12922
Дори сега мога да предложа, ако ще излиза да е в следният вариант - две книжни тела, като едната книга ще е самата основна игра, а втората книга да бъдат правилата, футболистите, треньорите, схемите и всичко останало за което се сетиме.

05 Юни 2011 21:40
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Topic Author
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #15158
Идеята не е лоша.

А има ли новини, от последния месец за новата Футболмания?

mitcoivanov.com/bg/

05 Юни 2011 23:33
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #15174
Много бързаш. Пътуването да Барселона поотложи разработката, но имам идеи за качествено нова книга. Надявам се първо да излезе онзи роман "Третия брат", а после да започна да я разработвам.

За сега, един пътепис с елементи на разсъждение:

В Ел Ревал е пълно с пет и шестетажни сгради, разделени от тесни улички. Първите етажи, собственост на невидими испанци, са изцяло изпълнени от магазинчета, в които продават мургави и черни хора, склонни да намалят цените наполовина към края на работния ден. Купихме си 12 еврови тениски за 7 евро и ако не беше нещо в гнилия ни балкански манталитет щяхме да измуфтим и още.

Разбира се, тениските са произведени в Китай, но не е там работата.

Мислят ме за италианец. Казвам на продавачите-сингапурци, че съм от България. Къде е това? Болкан пенинсула, обяснявам. А, Венецуела! кима оня разбиращо. Там е, там.

В магазина под квартирата се слуша боливудска музика, с което собственика, тлъстичък мазен индиец на близо 35 години, ми става малко симпатичен. На колегата не му е симпатичен и го нарича "мюмюн". От практиката си знам, че плодовете, които мюмюна продава, са брани от български или румънски цигани. Още от агенцията по настаняването ни предупредиха да си пазим багажа, защото същите тия български и румънски цигани не се задоволяват само с бране на ягоди, ами крадат на поразия.

Хората биха казали, че пришълците бавно задушават Испания и в частност Каталуния, че идват, за да вземат работата и земята на нещастните каталани, но истината бива изказана от една българка по-късно вечерта. "Тук е голяма криза." Чудя се що за криза е в останалата Испания, където не се изливат милиони туристически евро както в Барселона. "Да сте видели някой испанец да работи?" продължава момичето. В интерес на истината миналия ден видях един такъв да разтоварва камион и го снимах за доказателство. "Навсякъде работят чужденци. Испанците искат да са рентиери, управители, директори." Така е, но все някой трябва да бере ягоди и да върти магазините. И положението е същото навсякъде в застаряваща Европа - с ниска раждаемост и все по-неработоспособно население европейците са принудени да внасят работна ръка и да и търпят безобразията, защото работната ръка не ще да живее по европейски, ами си държи на религията, манталитета и племенните обичаи.

По изключение в Барселона това изглежда не само приемливо, ами направо хубаво. Мултикултурен, космополитен град, в който всеки носи най-доброто от своята родина и опитва да го продаде на туристите, но на общия фон на силен локален шовинизъм. Част от него е заразителната гордост на местните "ще бъдем каталунци, без значение харесва ли ви или не" - хора, които обичат да живеят подредено, спокойно и красиво. Част са и прекрасните готически катедрали, както и напълно откачената Саграда Фамилия, която ще достроят след има-няма половин век. Тя доминира над общия пейзаж и напомня коя цивилизация е създала града, а който иска да съществува и да бъде част от него - може, но тихо и кротко, без да оспорва основите и традициите. И навярно ще остане като символ, дори всички каталунци да изчезнат и в града да останат само имигранти-араби.

Но основния символ е друг - навсякъде се вее знамето на футболния клуб, който сякаш обединява и невъзможното. Най-голямата му реклама срещнахме в сладкарница на Пара-лел. Възчерен арап, придружен от забрадена жена и малко момиче, с брада тип "горд ал-каедски талибан", но с фланелка на Барселона. Довечера ще иде на мач с всичкия си ислям, петкратни молитви и потенциален джихад и ще вика за отбора заедно с мюмюна-шинтоист, католика каталунец и православния българин.

05 Юни 2011 23:38
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Re: ФУТБОЛМАНИЯ '98 #15177

SatanicSlayer писа: писа:
Дори сега мога да предложа, ако ще излиза да е в следният вариант - две книжни тела, като едната книга ще е самата основна игра, а втората книга да бъдат правилата, футболистите, треньорите, схемите и всичко останало за което се сетиме.

По-скоро футболистите, треньорите и прочие ще излизат на сайт в интернет. По-евтино ще излиза на читателя.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност