Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Понеже го поставяш като въпрос...Следва въпроса
1. кой би участвал в списването на разказ игра в тандем с друг автор и
2. дали може да изтрае два месеца да не се похвали какво пише?
3. Ако ще е на отбори отборите сами ли ще се избират или да е на напълно случаен принцип?
Веднага! Полезно и градивно ще бъде само ако критикувания реши, че си заслужава да се съобрази с критичните бележки. Неговото схващане е точно толкова субективно и правилно, колкото на критика. Ако реши, че има полза ще бъде полезно. Ако успее да се възползва ще бъде градивно.Освен че описваш как е нормално, дали да не обърнеш внимание и как би било полезно и градивно?
Точно така. Имаме конкурс, където всеки се стреми да спечели. Какво общо има това дали критика е градивна или обикновено заяждане. Оценките са субективни и по симпатия.Само че това ще е конкурс (нали?), а не кръжок по писане на разкази.
А така! Виждам, че докато спориш успя да потвърдиш изцяло тезата ми. Я ми посочи Тричленка, не само във форума, която може напълно обективно да оцени книга-игра. Как въобще може да се даде "обективна оценка" на продукт за забавление.Има значение, когато критиката идва от журиращ.
Журиращите трябва да са наясно с предпочитанията си и субективностите си и съзнателно да работят срещу тях, в полза на нещо по-обективно от "Ни мъ кефи баскетът, давам оценка, по-ниска с три единици." Затова са журиращи, а не произволни читатели.
Всъщност конкретно обяснявам какво имам предвид и не мисля да се повтарям
![]()
Не и в този случай! Ако ще сме толкова логично прецизни аз през цялото време твърдя, че:Оффтопик: Туш! ГБМ предай се!
![]()
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas