Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Ама недей да се сърдиш, де!1. За каква многобройност говориш? Число? И защо смяташ, че мненията и оценките на журиращите ще се подчиняват на някакво гаусово разпределение? Не виждам никаква аналогия.
2. Творенията на хората в този форум никога няма да стават за нещо повече от разпространение сред тия 20 души тук, освен ако журито не се помъчи да е малко по-експертно и - както казах с думи много прости, - да си надмогва първосигналната фенщина.
Книгите-игри са средство за забавление. Е, и? То е краен резултат от фактори като литературна издържаност, интересна игра и така нататък. На мен проблеми в тия две сфери, примерно, ми убиват забавлението. Има компоненти, чието добро изпълнение гарантира повече забавление в една книга-игра и по-малко объркване и досада. Оценяването според тях дава ясна представа кое произведение има най-голям шанс да се хареса.
"глас народен, глас божи" - кво да се прай, харесвам демокрациятаkiril_ps и psicho едновременно засягат въпроса за хитовост и популярност (на първия това му е явно основният критерий за "експертност" - което не е вярно, за протокола, - а вторият това намеква с аналогията с Оскарите) . Същевременно Джордж, че и не само той и не само тук, говори, че е важно хората тук да си се кефим, пък ко ще 15 човека да сме. Само аз ли виждам рязко противоречие?
Нищо не разбрах от горепосочените въпроси и за какво ми ги задаваш? Остави.Oпитвам се да кажа, че не го вкарваш в контекст. Какъв глас народен, когато "народът" е нищожна шепа хора? И какъв е смисълът да ми говориш за автори от Старата вълна, които продали намсиколко хиляди книги? Какво общо има това с настоящата ситуация въобще?
Няма експерти в този форум, за това говоря. Името ММ като жури, сигурен съм, веднага ще надигне интереса, а и нивото. Но е малко вероятно да стане.Говориш ми за някакъв народ и глас божи, при положение, че в тия конкурси пишат 10 души и същите 10 + още 5 евентуално четат и коментират. Говориш ми за експертно жури от успешни автори на стари КИ, които ще правят... какво? Ще оценяват произведенията според това колко са продаваеми? И после?
Кажи ми сега къде съм писал продавал се автор?Аз пък говоря за това, че не съм съгласен с разбирането ти за "експерт".
Експерт не е равно на продавал се автор - продажбите на старите КИ имаха много малко общо с качеството им. Експерт е човек, който може да даде добре аргументирано и подробно мнение за даден аспект от една КИ, което да е по-добре премислено и по-добре изразено от това на останалите. Това е - нищо повече. И нищо по-малко. А то никак не е малко.
За правенето на избори в КИ никой не ме е пробвал, а и аз не съм пробвал да си разпиша мнението. Ако обаче го направя, ще го отречеш ли, само защото не съм продавал се автор на КИ?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas