• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
29 Ное 2023 15:05
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1186
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142139
Остава само текста да се редактира.
XeroxScan20231129145837.jpg

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Прикачени файлове:
XeroxScan20231129145837.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Coblin

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

30 Ное 2023 09:57
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2338
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142141
Относно правилата, какво значи, че всеки потребител "има един глас"? Предполагам просто се посочва единствено най-доброто произведение, без оценки и т.н., но си е добре да се разясни.

30 Ное 2023 10:41
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142142
Аз питах и аз ама не стана ясно. Явно един глас за най-добро, втора награда която поне на мен ми допада повече как се дава не знаем.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

30 Ное 2023 11:42
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Topic Author
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142143
Всеки дава един глас за едно произведение, гласувате за това което ви е харесало най-много и не можете да гласувате за себе си. Настолната игра е награда определена от публиката, както беше в старото " Черно Петле", а конзолата е за игрови механики, там вече Ефикса решава, както беше в предишните "Вълшебни Зарове". Дано съм успял да обясня.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, pycku, Efix7

30 Ное 2023 16:58
pycku's Avatar
pycku
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 72
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142144
Да обобщя, ако съм разбрал правилно:
- журито се състои от 3 подкатегории - организатори, автори и "обикновени фенове" (кибици);
- авторите не могат да гласуват за своите произведения;
- кибиците могат да гласуват за когото искат;
- организаторите могат да гласуват за когото искат (освен ако не са и автори). Единият организатор дава и специална/отделна награда, а другият организатор определя победител при равенство на върха;
- по преценка на организаторите могат да се дадат и допълнителни утешителни награди (например при равенство на върха останалият втори може да получи дъвка за утеха).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

30 Ное 2023 19:57
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142145
Всичко е вярно, само утешителни награди могат и авторите и кибиците да дадат (не виждам какво ще ги спре) - например за руски вече предложих утешителна бира.

Хайде давайте да четем каквото е предадено вече :)

30 Ное 2023 21:46
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142146
Още няма два часа и половина и ще четем. И на мен ми е интересно конкуренцията как се е справила. Иначе ако ще има утешителни награди, мисля да раздам по една бройка от Ной на всички участници :D

PEACE & LOVE

01 Дек 2023 00:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142147
Мафия! Мафия!

01 Дек 2023 08:23
Coblin's Avatar
Coblin
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Topic Author
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142148
Трябва и да се спи... :)

Благодарности на всички които предадоха творбите си. Приятно четене:

ЛИНК КЪМ ПРОИЗВЕДЕНИЯТА

С това официално започва следващата фаза на конкурса.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, Cliff_Burton, kiril_ps, pycku, Efix7, dechoto

01 Дек 2023 08:53
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142149
Участници:

1. Рони Мейдей - "Нощта на демона 2: Тайната на картите" (60 епизода; 5К думи)
2. Деян Рангелов - "Тайната на Битки Безброй" (39 епизода; 6К думи)
3. Боян Георгиев - "Тайната" (22 епизода; 3К думи)
4. Стефан Стефанов - "Да спасиш прасе" (126 епизода; 21К думи)
5. Роча ДеСтефано - "Фенал Брокула и тайната на Сатъра" (67 епизода; 10К думи)
6. Борис Воденичаров - "Императорската серия" (60 епизода; 20К думи)
7. Кирил Иванов - "Нокс" (47 епизода; 10К думи)
8. Рико Нико - "Комикс" (31 епизода)
9. Кал Онски - "Ключът на Абограм" (63 епизода; 5К думи)

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Cliff_Burton, pycku, dechoto, Coblin

01 Дек 2023 08:59
Cliff_Burton's Avatar
Cliff_Burton
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 28
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142150
И само да вметна, че google drive си прави каквото си иска с форматиранията... Ако искате да видите илюстрациите както е планирано, по-добре си свалете "Фенъл Брокула и тайната на Сатъра" локално.

От файлчето не става ясно, но Роча ДеСтефано е общ псевдоним на Димитър Стефанов и Десислава Сивилова. Редактор на текста и на игровите механики беше самият Ал Торо, а идиотските илюстрации (за да паснат на текста) са генерирани от Dall-E-2 благодарение на маестро Никола Райков

PEACE & LOVE
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ringlas, Coblin

03 Дек 2023 16:09
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142154
Публичното коментиране на произведенията ок ли е според организаторите, или по-скоро предпочитате да се обсъждат чак след резултатите?
Също, тук или в коментарна тема?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Efix7

03 Дек 2023 16:26
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1479
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142155

Ал Торо писа:
Публичното коментиране на произведенията ок ли е според организаторите, или по-скоро предпочитате да се обсъждат чак след резултатите?
Също, тук или в коментарна тема?
Ама коментирай, ти специално, тук. Откога те чакаме...

Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2024
"Вълшебен зар" 2018-2022, "Зар и петле" 2023
Автор - 25 книги (13 издадени)
Редактор - списание АГАМОР

03 Дек 2023 17:04
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142156
Липсващи препратки в "Императорската серия" от Борис И. Воденичаров
На епизод 52 е пропуснат номера на препратката за стенограмите и той е 59.
На епизод 10 изглежда сякаш има трети избор, за смекчаване на тона, но не намирам съответстващ избор в книгата, може да се приеме, че е същия, като този, който води до 4.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

03 Дек 2023 17:49 03 Дек 2023 18:33 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 #142158
1. Рони Мейдей - "Нощта на демона 2: Тайната на картите"
Нямам много какво да кажа тук, класически Рони. Ако сте чели нещо негово - още от същото. Главен мъжки персонаж с спиритуалистично/магически способности, романтичната му цел за спасяване, демони, култисти и вещици, които са просто зли и без някакво изграждане - серия осма. Жанрово не ме грабва този тип бърза литература със повърхностен романс и heaven and hell фентъзи, в което са замесени страховити сили, но нищо не трепва в мен от историята. Но това съм си просто аз. Ако ви харесват другите негови неща, предполагам ще да ви допадне - струва ми се някъде посредата от тези, които съм чел - не е надминал себе си, има и по-добри неща, но пък не е и някакъв провал. Играта е подредена, мисля че му е от по-добрите в това отношение. В механиката с картите има хляб, но според мен за такъв малък обем не е подходяща и не се е разгърнала особено (в крайна сметка е едно теглене и ако ти върже, това подкопава практически всичко, което си натрупал като игра). Харесва ми, че има вариант да не разчиташ на шанса при перфектна игра.

2. Деян Рангелов - "Тайната на Битки Безброй"
Журналист иска да получи предварителна информация за победител от реалити шоу. Под нивото на Деян много - беше ми скучно като тема, скучно като реализация и скучно като игра (не мисля, че имах някакъв избор, който ми беше интересно да взема). Избрах "интелект", срещнах се с някаква позната, издъних се; отключи ми тя някакъв друг път, отидох там и пак понеже бях на интелект се издъних. Накрая и непознах отговора, завърших с пълен провал, но не изпитах особен интерес да препрочета. Грамотно е, личат си умения в писането, но това само по себе си не е достатъчно. Остави ми празнина цялото нещо - Деян - на поправителен на следващия конкурс, може колосално повече във всяко едно отношение, даже във Финала още беше няколко класи над това.

3. Боян Георгиев - "Тайната"
Атмосферата си я бива, има доста за корекция, но като цяло стилът е увлекателен, движи се бавно, но създава атмосфера. Мисля че Боян може да направи добър дебют на хартия близките години. Самата миниатюра за мен не е самодостатъчна, не изгражда кой знае какво, сюжетно почти нищо - чувства се като увод, не като самостоятелно произведение. Механиката да направиш два избора и от там нататък никой от изборите ти да няма значение, защото са предопределени от първивте два, е меко казано ужасна идея. Самите избори също са безинтересни, реално е един и същ избор, повторен 5 пъти, като дори в първите два си варианта е copy/paste-ната една и съща реплика. Няма много в това произведение, мисля че виждам потенциал, но за повечето читатели очаквам да не го видят, защото е позаровен.

5. Роча ДеСтефано - "Фенал Брокула и тайната на Сатъра" (67 епизода; 10К думи)
Веган герой отива да сваля крал месояден диктатор. Тук съм малко замесен и пристрастен. Този тип комедия, ама не баш, с драматизъм и екшън (които да вълнуват кого?) не е за мен. Имаше попадения, повече към края, грамотно е, има някаква идея, има сюжет, играта е ок, но просто не ме грабва и за мен е инфантилно, като за деца, ама по определени причини не е и за деца. Дето вика Митака, за инфантилни възрастни :) Може да съм киселяк аз, може да ви допадне, ако ви е смешно ще е супер; обективно не е лошо, като изпипаност може би е най-изпипаното, чисто технически.

6. Борис Воденичаров - "Императорската серия"
Младеж се кооперира със сприхав старец в търсене на колекционрски марки. Ох, кеф. Да чета циничния поглед и персонажи на Борис и разбърканите му мисли и философии за мен е като машина на времето, която ме пренася във вмирисания на стара хартия и прах кабинет на покойният ми учител по математика, господин Кунчев, в който на всеки час разхождане по преписаните на ръка теми от изпити от минали години ме разхождаше по два из спомените си за соца, малко преди да го удари дименцията. Добър човек беше и добър математик; само че неговите истории бяха за това каква мизерия е било по време на соца, а при Борис всичко старо е хубаво, а новото - фалшиво и боклук, пък даже и хората.
Та така, много са ми чаровни и потапящи тези истории, играта ми беше приятна (в стил "Избери своето приключение" и различни пътища, разните проверки и подобни не са есенцията тук). Не знам дали да го препоръчам или не, засипано е с проблеми - граматика, форматиране, правопис - но чарът е там за мен. Много от вас може да са потресени и ужасени от това произведение и бих ги разбрал напълно, но за мен лично по донесен кеф е в топ 3.

7. Кирил Иванов - "Нокс"
Dark фентъзи в света на Крея, в което главният герой е студент елементалист и със своите състуденти трябва да преминат изпитание - преход през прокълнат град. Напомни ми малко на Хари Потър (and the Goblet of Fire or something). Кирил е надминал себе си, в най-литературно, атмосферично и сюжетно ориентираното си приключение досега. Изборите за бойни ситуации този път са приятно разредени от други. Хубаво е да се види, че се развива, според мен ще отключи още потенциал за в бъдеще, но и това като цяло като се доошлайфа е готов материал за списанието. В топ 3.

8. Рико Нико - "Комикс"
Deadpool 3-ти клас на една страница. Нека се упражнява детето, няма лошо. Така се почва.

9. Кал Онски - "Ключът на Абограм"
Авантюрист търси карта в библиотека, фентъзи свят. Миниатюра, не се усеща пълноценно самостоятелно, излишно нахвърлени са тонове измислени думи и факти за някакъв свят, който не виждаме и на този етап не ни интересува в такава експозиция. След тежкото начало минах през някакъв път, в който в рамките на 5 епизода с логически, но лесни избори приключих играта. Не мога да кажа, че нещо кой знае какво получих от нея, макар че авторът с повече усилия и с развитие на уменията може и в бъдеще да напише нещо прилично.

Благодаря на авторите за положените усилия и представените произведения и се извинявам на тези, които съм засегнал - целта ми не е такава, опитвам се честно и доколкото мога обективно да изложа субективното си мнение; то е такова и не претендирам да е нещо повече, макар да не пиша преди или след всяко изречение "Аз мисля" или "По мой вкус" :) Успех на всички за конкурса и нататък!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Meriadoc, Cliff_Burton, ze BG, kiril_ps, pycku, Efix7, Coblin, Kalyo, banskidedo

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Форум, сайт, дейности, общност
/
Събития, конкурси и инициативи
/
Конкурси
/
Time to create page: 0.108 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (509 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • 20 Юни 2025 09:30
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност