Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
При целия труд, който хвърлиха Ники, Митко и останалите (Юри, Спас и т.н.), нямаше как да не стане. Така че поздравления за вярата и усърдието. Без тях не става, каквато и да е целта.
Честно, никъде не съм виждал такова отношение (и то от автор) - нито бях вярвал, че е възможно. Мишо съвсем директно заявява на всички (и наживо също): или ми давате тия шест хилядарки, или не ми губете изобщо времето! Сега пък се добавя и наказателна лихва за пресрочване на дарението - в завидния размер от 50% на месец. Е ли следващата логична стъпка изпращането на мутри за насилствено събиране на доброволните пожертвования?
Интересното е, че на единиците най-запалени по Мишо явно подобно невъобразимо отношение им влиза добре. :geek: Но предвид особеностите на българската народопсихология, това не е толкова странно. Опасявам се обаче, че не е това начинът - и мнозинството хора, още повече невлезлите в схемата досега, съвсем ще се разколебаят да подарят/"инвестират" средства, които им биват изисквани по такъв начин.
2. Скъпоплатени излишни "инициативи", при които ще трябва да се плаща - в аванс и десетократно поне - издаването на книги в смешни тиражи, които после ще се въртят измежду същите тези 100-150 човека (при което никаква реална полза за жанра няма от тях, тъй като не достигат до нови хора).
Защото очевидно не е това начинът за издаване на книги. Има си валидни издателства. И защото няма да има никаква полза за общността и пазара от такава книга, дори да бъде издадена. Само съмнително начесване на крастата на двайсет-трийсет юберфена на ММ.
Още веднъж: едно издателство е всичко, което тази инициатива НЕ е:
1. Поемане на финансовия риск (за да не се налага да се проси от хората).
2. Маркетинг и най-вече ДИСТРИБУЦИЯ: колкото по-широки, толкова по-добре за пазара (вместо просто да се въртят стотина копия из най-тесните кръгове на общността).
"Недоброжелатели" има само в главите на Ваньо и, ако има още един-двама други фена на ММ, които са приели твърде присърце присъщия омразен и конфликтен стил на "общуване".
Ако не се пише в тази тема, то е не защото "има недоброжелатели" (лафа на месеца), а защото "няма желатели" да се вписват в нея. Логично, нали.
Ще ви помоля да не си разчиствате сметките точно тук, за да е по-приятен престоят на другите колеги във форума!
Похвално! Аз не очаквах, че ще се съберат.
Книги-игри в България, 1991–днес
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas