• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Коментари и въпроси относно Инициативата

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 35
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 35
29 Ян 2012 01:48
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Коментари и въпроси относно Инициативата #43962
При целия труд, който хвърлиха Ники, Митко и останалите (Юри, Спас и т.н.), нямаше как да не стане. Така че поздравления за вярата и усърдието. Без тях не става, каквато и да е целта.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Ян 2012 03:49
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Коментари и въпроси относно Инициативата #43966
Винаги има как да не стане, каквито и усилия да се положат.

Ако инициативата беше за Сим Николов, например :)

29 Ян 2012 04:11
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #43968
А, не давай идеи на Танер (СатаникСлеър), че ще се опита да те убеди в обратното. :mrgreen:

29 Ян 2012 12:08
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1344
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #43989

Ейдриън Уейн писа: писа:
При целия труд, който хвърлиха Ники, Митко и останалите (Юри, Спас и т.н.), нямаше как да не стане. Така че поздравления за вярата и усърдието. Без тях не става, каквато и да е целта.

Уейн, бих ти багодарил, ако за съжаление твоето не беше чисто лицемерие. И за да не съм голословен:

Честно, никъде не съм виждал такова отношение (и то от автор) - нито бях вярвал, че е възможно. Мишо съвсем директно заявява на всички (и наживо също): или ми давате тия шест хилядарки, или не ми губете изобщо времето! Сега пък се добавя и наказателна лихва за пресрочване на дарението - в завидния размер от 50% на месец. Е ли следващата логична стъпка изпращането на мутри за насилствено събиране на доброволните пожертвования? :mrgreen:

Интересното е, че на единиците най-запалени по Мишо явно подобно невъобразимо отношение им влиза добре. :geek: Но предвид особеностите на българската народопсихология, това не е толкова странно. Опасявам се обаче, че не е това начинът - и мнозинството хора, още повече невлезлите в схемата досега, съвсем ще се разколебаят да подарят/"инвестират" средства, които им биват изисквани по такъв начин.

2. Скъпоплатени излишни "инициативи", при които ще трябва да се плаща - в аванс и десетократно поне - издаването на книги в смешни тиражи, които после ще се въртят измежду същите тези 100-150 човека (при което никаква реална полза за жанра няма от тях, тъй като не достигат до нови хора).

Защото очевидно не е това начинът за издаване на книги. Има си валидни издателства. И защото няма да има никаква полза за общността и пазара от такава книга, дори да бъде издадена. Само съмнително начесване на крастата на двайсет-трийсет юберфена на ММ.

Още веднъж: едно издателство е всичко, което тази инициатива НЕ е:
1. Поемане на финансовия риск (за да не се налага да се проси от хората).
2. Маркетинг и най-вече ДИСТРИБУЦИЯ: колкото по-широки, толкова по-добре за пазара (вместо просто да се въртят стотина копия из най-тесните кръгове на общността).

"Недоброжелатели" има само в главите на Ваньо и, ако има още един-двама други фена на ММ, които са приели твърде присърце присъщия омразен и конфликтен стил на "общуване".

Ако не се пише в тази тема, то е не защото "има недоброжелатели" (лафа на месеца :lol: ), а защото "няма желатели" да се вписват в нея. Логично, нали.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Ян 2012 12:52
Meloman № 1's Avatar
Meloman № 1
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Коментари и въпроси относно Инициативата #43991
Ще ви помоля да не си разчиствате сметките точно тук, за да е по-приятен престоят на другите колеги във форума!

Likey

29 Ян 2012 13:45
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1344
Topic Author
Коментари и въпроси относно Инициативата #43993

Meloman № 1 писа: писа:
Ще ви помоля да не си разчиствате сметките точно тук, за да е по-приятен престоят на другите колеги във форума!

Меломан, няма никакво разчистване на сметки тук. Просто някои неща трябва да се наричат с истинските им имена. Не съм канил Уейн в тази тема да ни "честитява" и е нормално да си кажа какво мисля по този въпрос. След това тези мнения ще заминат към Коша.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

29 Ян 2012 14:19
Matrip K.
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #43994
Много мина, мъничко остана.

29 Ян 2012 14:21
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 580
Коментари и въпроси относно Инициативата #43995
Нямаше как да не стане... нали!? Първо се изсипаха един куп засегнати да ме наричат арогантен и самозабравил се, после се извъдиха специалисти да обявят изискванията ми за абсурдни и непостижими. Имаше присмех към организаторите, а сега нямало как да не стане. То било много просто, трябвало да се положат усилия...
Страхотно постижение на организаторите на Инициативата, както и на всички участници в нея.

Няма как да не стане да напишеш нещо свястно и ти, Уейн, просто трябва да положиш усилия. Само дето от сегашното ти ниво едва ли ще ти стигне само един живот.

Много ме дразнят хора, който веднага след края на мача се заемат с голямо удоволствие да обясняват авторитетно логиката зад крайния изход. На всички такива разбирачи сегашното развитие на нещата им казва едно мощно: ШШШШШШТ!

Matrip K. минаха 4-5 месеца, сега остава около година :D

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

29 Ян 2012 17:33
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #44006
Никса, изрично съм написал, че - НЕЗАВИСИМО от целта - работата ви заслужава поздравления. Така че си е съвсем честно и искрено казано.

Ще забележиш също така, че всичко, което си цитирал е извън контекст (обикновено е в отговор на конкретно изказване и цялостно отношение) и дори при това положение посочва конкретни моментни слабости в инициативата - за да бъдат отстранени впоследствие, както се и случи. Тоест: градивна и смислена критика.

Например когато Мишо се беше обезверил и ядосал след първия месец и беше решил ако не се съберат шестте хиляди до Нова година, да изисква ДЕВЕТ хиляди през януари. Написах честно, както се вижда, че това не е правилно. Впоследствие сте ме послушали - и нещата се наредиха. :idea: И с другите ми съвети (ще) е така.

Други хора може да са се присмивали на организаторите - но не и аз. (Дори няма да изтъквам, Никса, че точно аз ти ударих рамо в самото начало, когато току що ти беше дошла идеята и се чудеше дали изобщо да я пуснеш на форума.) От самото начало бях наясно, че ще е трудно за осъществяване и ще изисква много работа и вяра. И точно за това ви поздравявам и сега.

Нямаше как по-рано, защото не е прието и е на лош късмет да се поздравява преди да е станало нещо - дори да е ясно, че ще стане. (Мишо ще го поздравим след година, като излезе книгата.)

Та така. Твое право е да отвръщаш лично на добрата дума - но не мисля, че имаш право или причина да я триеш. Похвалата и поздравлението са не само към теб, а и към МиткоИв и останалите участници/организатори. :)

29 Ян 2012 18:03
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #44010
@Уейн: както и да се опитваш да го извъртиш, цитираните постове показват отношението ти към Инициативата и към Мишо. И, моля те, не се опитвай непрекъснато "елегантно" да налагаш разделение между това, което правят феновете, и това, което прави Мишо.

Естествено, евала на момчетата, най-вече на Никсата и Митака, за цялата вложена енергия и лично време, но мисля, че и те ще се съгласят мен - най-големият успех остава този на Мишо. Ако правилно го цитирам по памет - "за мен тази инициатива ще остане успех, поне до момента, в който някоя друга събере 6006 за Блонд".

Затова и имаше реакция срещу твоето поздравление "нямаше как да не стане, при тези усилия". Просто не си прав - има как да не стане, ако феновете не са обединени от име на обичан автор.
Под формата на поздравление опитваш да прокараш невярно твърдение.

А, щях да забравя. "Сърдечно благодарим" за градивната и смислена критика. Не знам как щяхме да се справим без нея.

29 Ян 2012 18:19
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Коментари и въпроси относно Инициативата #44014

Meriadoc писа: писа:
Похвално! Аз не очаквах, че ще се съберат.

Мисля че ей това е поста след който всички останали трябва да бъдат изтрити от лицето на Земята.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

29 Ян 2012 18:36
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #44017
Чезаре, искаш да кажеш, че всички участници са се включили единствено заради Мишо - и не биха го направили за някой друг автор или дори за общата идея?

Кой тогава "налага разделение", аз или ти? (Или Мишо, ако наистина е казал това за Блонд.)

29 Ян 2012 18:45
Cesare
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Коментари и въпроси относно Инициативата #44020
Всъщност не твърдя това за участниците. Аз бих се включил и в инициатива за Блонд - но с по-малка сума.
В инициатива за който и да е друг автор не бих се включил изобщо - това, колкото да илюстрирам, че името на автора, който ще изпълни проекта, има значение. (абе, бих подкрепил и оня проект за книгата за Калоян, но да не разводняваме темата).

И, да, смятам, че инициатива за никой друг автор не би била толкова успешна, колкото тази - при условията, в които се зароди. Естествено, това са вече не напълно доказуеми неща - защото на всяка евентуална следваща инициатива би ѝ било малко по-лесно: пробивът е вече направен, доказано е, че такива неща са възможни.

Но аз за себе си ще остана с вярата, че ако в края на август се беше зародил проект за който и да е друг автор - определено не би имал същия успех. И мисля, че доста хора ще се съгласят с мен.

29 Ян 2012 18:47
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 135
Коментари и въпроси относно Инициативата #44021
Поздравления и от мен за успешната инициатива!
От самото и начало не съм отделил и секунда за размишления и прогнози за това какъв ще е изходът от нея, но се радвам че завършва успешно. Ще ми е любопитно да видя какъв продукт ще предложи Майкъл след толкова години, стига да успея да се добера до някоя от бройките. :)

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."

29 Ян 2012 18:49
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 78
Коментари и въпроси относно Инициативата #44022
Интересна колекцийка от мнения на Уейн. Защо ще я мяташ в коша, нека си седи и ни радва :mrgreen:
И ДА - аз не бих се включил заради ДРУГ автор или "общата" идея. :)
Може би след време (няколко издадени книги) ако Торо запази нивото си... но пък в този случай едва ли ще има нужда от инициатива :idea:

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • ...
  • 35
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 35
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Time to create page: 0.107 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

503 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Представяме ви "Моята Колекция" - интера... (18 Мнения)
    • в Форум, сайт, дейности, общност / За форума и сайта
    • от Nichy
    • 02 Окт 2026 16:23
    • Бри и мистерията на Слендърмен (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • 02 Окт 2026 13:28
    • Мочила (15 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от comics_ross
    • 29 Сеп 2026 16:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност