• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
"Пътят на тигъра" (1-6)

"Пътят на тигъра" (1-6)

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 10
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
05 Сеп 2014 13:17
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Пътят на тигъра" (1-6) #95838
Вероятно някои от вас вече знаят, но аз го открих едва днес и много се радвам: според англоезичната Уикипедия от около година насам се готвят прелюдия/prequel, тоест нулева книга и една последна, седма книга. На практика така ще бъдат общо осем.

en.wikipedia.org/wiki/Way_of_the_Tiger

Има нов съавтор на Смит & Томсън, казва се Дейвид Уолтърс. Нулевата книга ще се нарича "Нинджа!", а седмата - "Изкупител!". Склонен съм да спекулирам, че в тази, последната или ще се намеси самият Куон, или героят ще стигне Градината на боговете, което му беше загатнато като възможност май още в "Узурпатор!".

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Сеп 2014 13:21
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
"Пътят на тигъра" (1-6) #95839

Тарикат ХХ ранг писа: писа:
Има нов съавтор на Смит & Томсън, казва се Дейвид Уолтърс. Нулевата книга ще се нарича "Нинджа!", а седмата - "Изкупител!". Склонен съм да спекулирам, че в тази, последната или ще се намеси самият Куон, или героят ще стигне Градината на боговете, което му беше загатнато като възможност май още в "Узурпатор!".

forum.knigi-igri.bg/viewtopic.php?f=55&t...BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0

Иначе да в 7-ма мисля, че ще заеме мястото на Куон или собственото си място в Градината на боговете :-)

П.П. В 0-та автор е само Дейвид Уолтърс, а 7-ма май пак ще е само негова по техни напътствия за сюжета/

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

05 Сеп 2014 13:24
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 44
"Пътят на тигъра" (1-6) #95840
Да, грешката "тигров скок" -> "крилат кон" и аз я видях и я коригирах. Въпросът ми обаче беше малко по-друг – ако избереш вариант да нападнеш с крак, веднага отиваш на 224, където играта свършва, но не се обяснява защо. Може би наистина авторите са имали предвид, че атаката с крак е неправилна, но ако е така, тогава текстът не е вързан добре на това място - можеше да има поне кратко обяснение защо това е така (както е в другите битки при избор на неправилна атака).

Ето по-конкретно схемата:

епизод 307, удар с ръка дава опция за тигров скок, което праща на 313 (ОК) и няма опция за крилат кон
епизод 313, тигров скок дава опция за удар с ръка (ОК) и отново няма опция за крилат кон
епизод 257, който е началото на битката, дава опции за удар с ръка, тигров скок и крилат кон - никой друг епизод не дава такава опция и именно тя (крилат кон) праща директно на епизод 224, на който играта свършва.

Та въпросът е дали това не е някакво недоглеждане или грешка или наистина са имали предвид, че крилат кон е прекалено бавен удар и дава възможност на призрака да те хване. Текстът на 224 обаче въобще не се връзва. Ето го:

224
Биеш се така, както никога досега не си се бил, докато свитъкът на Глайвас като че ли е прогонил един от неприятелите, който за миг се превръща в пепел. Рейнджърът е направил магия, с която е възкресил от мъртвите отдавна немъртвия Пълководец. Въртиш се и раздаваш ритници, но студеният допир на призрака изсмуква жизнените ти сили. В сърцето си усещаш мраз и волята да се съпротивляваш те напуска. Глайвас е принуден да отстъпва, а ти се превръщаш в сянка на разпорежданията на Рицаря дух, който те е погубил.

05 Сеп 2014 13:27
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
"Пътят на тигъра" (1-6) #95841
Нулевата книга може да се купи и в електронен формат. В момента струва $7,19, което е около 10,80лв.

amzn.com/B00HMFAATW

05 Сеп 2014 13:50
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1047
"Пътят на тигъра" (1-6) #95843
За единия зар си прав, моя грешка.
На епизод 257 всъщност се казва да опиташ да го хвърлиш и после да го ритнеш с коня. Та ако има изтърван епизод тоя тряба да е за хвърляне, а вероятно „крилат кон” трябва да е тигрови зъби.
Като цяло тука са си претупали работата авторите и са „скипнали епизода” с хъврлянето. =/

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

05 Сеп 2014 16:09
systemshock's Avatar
systemshock
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
"Пътят на тигъра" (1-6) #95847
Да, явно. Благодаря ти за отговора :-)

24 Сеп 2014 10:11
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1885
"Пътят на тигъра" (1-6) #96430
Всъщност какво харесвате/харесваме на тази поредица? Не го казвам като хейт, а ми се иска просто да се види кое е толкова силното, че да компенсира огромните геймплей недостатъци и липсата на литература. Опитвам се и за себе си да си отговоря, защото книги 2-5 ме бяха грабнали много, особено Завоевател.

Може би е нещо от сорта на:
- карта, спомагаща за изграждането на един по-мащабен свят
- персонажи
- епика

24 Сеп 2014 10:29
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 29
"Пътят на тигъра" (1-6) #96432
Персонажите. Относно част 0 - смятам, че тя отговаря на всички съвремени изисквания и за това я харесвам най-много.

24 Сеп 2014 10:40
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
"Пътят на тигъра" (1-6) #96433

Ал Торо писа: писа:
Може би е нещо от сорта на:
- карта, спомагаща за изграждането на един по-мащабен свят
- персонажи
- епика

И трите неща ги има. Но според мен съществен фактор поне за БГ култа към поредицата самото време по което излиза в БГ. Узурпатор излиза 1992 г. в самото начало на жанра, когато преид това са излизали не особено впечатляващите книжки от Избери своето приключение и няколко български, от които никоя не е част от поредица или има изграден по-мащабен свят. По това време и нинджа филмите бяха много "модерни". Навремето поне мен илюстрациите ме бяха впечатлили страшно много. Тогава като се замисля нямаше и фентъзи книги и преди това повечето на тази възраст бяхме чели предимно приключенски книги на Карл Май, Емилио Салгари и т.н, така че този фентъзи свят определено изглеждаше нещо непознато и интересно.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

24 Сеп 2014 10:57
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1047
"Пътят на тигъра" (1-6) #96434
Аз попаднах на тях доста след като манията по нинджите беше отминала. Иначе като предимство може да се изтъкне единствено по-богатия свят (описан в няколко книги) и картата по която може да приключенстваш, или поне да си представяш приключения.
Обемът на книжките също изглеждаше като нещо за което си заслужава да си дадеш парите, макар и малкия формат доста да допринасяше за това.
История, персонажи, бойна система (особено с калпавия ѝ превод) не са нищо особено.
И понеже споменах превода, чак сега осъзнавам (след като ги зачетох в оригинал) колко добре се е справил преводача, за да направи от посредствени детски драсканици нещо що годе годно за четене.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

24 Сеп 2014 11:07
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 334
"Пътят на тигъра" (1-6) #96435
Впечатлявала ни е тогава - сега май не е особено впечатлителна. :-)

Имаше нинджи!
Имаше рисунки на различните хватки и стойки на нинджите с някакви яки имена, нинджа екипировка, "заветът на нинджа" и всичко това беше супер-ултра-мега куул!
Имаше някакъв собствен свят, който е порядъчно дарк и доста оригинален (за 13 годишно хлапе).

Дугулите и вълшебното листо
prikazka-igra.com/book5.html

24 Сеп 2014 12:10
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 25
"Пътят на тигъра" (1-6) #96437
Харесвам персонажите, обстановката, сюжета, историята, чудовищата, това че са трудни книги и в тях има буквално всичко. Илюстрациите на Станкев също ми харесваха, а и нещо, което в доста фентъзита е пропуснато, но не и тук: наличието на куп религии, в които вярват различните герои. Хареса ми и замисъла - нинджа във фентъзи свят. Мога да изброявам още, но не искам да дразня критикуващите поредицата :wink:

Единственото, което ме дразнеше, е че започнаха от трета книга, представяйки я за първа, както и сгрешените препратки. И още нещо - това е една от редките книги-игри, които да играя сега ми харесват повече, отколкото когато ги играех преди като малък.

24 Сеп 2014 13:41
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 201
"Пътят на тигъра" (1-6) #96438
Тогава (бил съм на около 10) харесвах много:
- мрачния, богат и развит свят с карта, където имаше безброй готино звучащи места
- персонажите, част от които се появяваха в следващите книги и върху чиито съдби твоите действия имаха влияние
- илюстрациите
- възможността да се прокрадваш, да се биеш, да преговаряш, да управляваш, да пътуваш и т.н. - можеше да бъдеш всичко, от Отмъстител през Властелин до Завоевател.
- абсурдната, но някакси адски приятна смесица от елфи, нинджи, орки и монаси. Така погледнато тази комбинация звучи смешно, но тогава се размазвах от кеф. Предполагам, че днес подобна абсурдна смесица на елементи трудно може да впечатли читателя, освен ако не е направена наистина майсторски.

24 Сеп 2014 20:45
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
"Пътят на тигъра" (1-6) #96445
Айгучи е най-якото гадно НПЦ, което може да съществува в книгите-игри. Първите ми опити за писане, когато бях на 14, бяха свързани с него, като исках да бъде главен герой.

Избери своето приключение

11 Авг 2017 22:04 11 Авг 2017 22:33 от Efix7.
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1029
"Пътят на тигъра" (1-6) #123677
Качвам темата - в момента играя "Отмъстител!"

Някой играл ли си е да прави схема на книгата до момента и има ли отделна тема за тази книга или в тази е ОК да пишем?

Хайде знам, че е жега и ви мързи, ама някой ако напише нещо по горните въпроси ще направи едно добро дело! :lol:

Edit: Битката с Горобей. В зелено е "правилният" път. В оранжево са близките решения. В червено не искате да бъдете!

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

host photos free

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (5 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • ...
  • 10
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
"Пътят на тигъра" (1-6)
Time to create page: 0.072 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Код за достъп (6 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от kartacha
    • Today 17:08
    • Въпроси към Любо Николов (Колин Уолъмбъри) (184 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от Rahvin
    • Today 09:02
    • "Конникът на апокалипсиса"/"Сянката... (49 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от gishena
    • Yesterday 15:05

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg