• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Магьосничества (Sorcery!)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
25 Фев 2011 18:15
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
Topic Author
Магьосничества (Sorcery!) #2346
Според мен върхът при книгите игри. Невероятно интересен и дори леко извратен фентъзи свят, възможност да се играе като боец или магьосник, огромен набор от магии, включително култовата магия "Зед"! Предметите, които могат да се намерят са изключително разнообразни и всеки има ключово приложение в играта, а не просто колкото да има. Основната сила на играта според мен бяха загадкте и гениалният начин за решаването им - за да се реши даден проблем той трябва да се проучи из цялата книга и ако се успее с това се получава номер на епизод, на който трябва да се премине. Така нещата стават изключително интригуващи и се избягва от ситуацията "Какво ще направиш за да отвориш вратата: а) б) в)", при която дори простото налучкване води до отговора. Жестоко беше направена и системата за преход от книга в книга - така например ако в трета част съумеете да убиете всичките седем дракона, които ви преследват, то в четвърта част слугите на злото не могат да ви разпознаят, понеже дракон не е стигнал в кралството им за да ви разкрие. Просто шедьовър!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Фев 2011 23:00
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Магьосничества (Sorcery!) #2358
Изключително фрустрираща. Поне четвърта част "Магьосничества", която ми попадна първа. Четеш, четеш - уж всичко си е наред - и задънена улица. Всъщност - серия от задънени улици. Решението се крие в предишните книги от поредицата. В подсказки от типа "като срещнеш еди-кого си, откърни 15 епизода назад". Да ,към верния епизод препратки няма.

Тотално cheat-proof поредица, толкова cheat-proof, че даже не може да се играе. Ха-ха.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

26 Фев 2011 01:56
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Магьосничества (Sorcery!) #2363
Така трябва - не може аз да се бия три книги и да трепя дракони, а ти да почнеш направо в кралството на злото без никакви усилия :D

28 Фев 2011 10:01
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Магьосничества (Sorcery!) #2471
Не беше лоша поредица, но в първата книга наистина имаше ужасно много сгрешени епизоди, направо не можеше да се играе!
А култово беше началото на последната, където бе огрето, изтезаващо хората. За да продължиш напред, трябваше да го похвалиш за деянията му и то се просълзява, че някой оценява труда му

28 Фев 2011 17:46
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Магьосничества (Sorcery!) #2517
В едната книжка имаше картинка със свитък с йероглифи, над които трябва да се дзвериш, за да разбереш на кой епизод да идеш. Всички йероглифчета мязаха на цифрички, пълна гадост. А отгоре заглавието на свитъка черно на бяло гласи: LIX (или CCLXIV, примерно). Просто и ясно, ама като си на тринайсет, не е просто и ясно, даге. Имах ги и четирите, така и не ги превъртях, потиснах се и ги подарих на някого.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

04 Мар 2011 07:57
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
Магьосничества (Sorcery!) #2620
Незнам ... мен тази поредица нещо не можа да ме грабне. Първата книга като я четох помня ми приличаше на бледо копие на книга от поредицата "Битки безброй". А това ми е любима поредица. Имаше вкарани за цвят няколко страници с магии със странни имена дето за да ги ползваш не можеш да гледаш коя какво прави, а трябва в началото да ги запомниш и после в играта избираш вярната от няколко възможности. С други думи - играта като магьосник не ми вървеше. А и илюстрациите нещо не ми допаднаха.
Втората книга разсея всичките ми съмнения - все едно чета "Градът на крадците" от "Битки безброй", само че доста по слабо написана.
Трета и четвърта част така си и седят на рафта - и до ден днешен не съм ги отворил поне да видя за какво става дума. Купувах ги просто за да събера поредицата с надеждата че някой ден ще поискам да я мина цялата :)

14 Мар 2011 12:53
Darth Sparhawk's Avatar
Darth Sparhawk
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Магьосничества (Sorcery!) #3140
Ваньо, тази поредица си е от Битки Безброй.
А иначе е много готина, особено Седемта дракона. Имаше си атмосфера и много безумия. Лошото бе в превода - невероятни неща имаше вътре. Любимото ми бе Арчмейга от планината (The Archmage). Просто нямам думи.

15 Мар 2011 19:43
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Магьосничества (Sorcery!) #3386
Добра поредица, обаче с доста грешки и алтернативен превод. Особено в имената на магиите адски дразнеше и реално пречеше на играта. Имаше и някоя и друга недомислица - примерно в края на 4та трябваше да използваш магията Зед, което очевидно няма как да стане, ако си class войн. Но книгите определено си струваха, а в оригинал ще са почти перфектни.
А за vanio_l - дай шанс на 3та и чта. За мен са значително по-добри от предходните (особено трета), а и можеш да събереш съставките и съответно да ползваш почти всички магии.

15 Мар 2011 23:05
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Магьосничества (Sorcery!) #3408
Определено стават все по-добри. Планините Шамутанти не е нищо особено, Пристанището на клопките е значително по-добро, а другите две са шедьоври. Според мен са класи над останалите от Битки Безброй.

Имаше и някоя и друга недомислица - примерно в края на 4та трябваше да използваш магията Зед, което очевидно няма как да стане, ако си class войн.

Това не си го спомням - къде трябва да се използва Зед? Спомням си, че на едно място в четвъртата книга можеш да я използваш и ако го направиш ти пише: "Премини на 321 от книга втора" - хахахххахаха - ето на това се казва качествена магия за пътуване във времето!

16 Мар 2011 09:44
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Магьосничества (Sorcery!) #3469
Ако си магьосник, единственият начин да превъртиш играта наистина беше ЗЕД.
Но ако си воин си спомням, че същия ефект го постигаш с вълшебен предмет, мисля че беше джин в бутилка или нещо от сорта.

16 Мар 2011 15:09
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Магьосничества (Sorcery!) #3516

Branimer писа: писа:
Но ако си воин си спомням, че същия ефект го постигаш с вълшебен предмет, мисля че беше джин в бутилка или нещо от сорта.

Яааа, интересно. :o Този момент съм го пропуснал - изиграх серията само като маг. :oops: Може ли малко повече инфо, въпросният предмет от 4та книга ли е или го мъкнеш от предишна, къде се намира (ако си спомняш), че този въпрос доста ме занимаваше едно време. Още тогава поредицата ми се виждаше мислена достатъчно, за да няма такава сериозна логическа грешка, но така и не намерих нещо подоно.

16 Мар 2011 15:18
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Магьосничества (Sorcery!) #3518
Поредицата е пипната до най-малкия възможен детайл. Ако има нещо объркано, то е от превода. И аз се учудих като спомена за такъв гаф...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: banskidedo

16 Мар 2011 16:15
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Магьосничества (Sorcery!) #3524
Възможно е и да е това, не съм я преглеждал в оригинал. Но по-вероятно нещо аз да съм пропуснал. Преводачът трябва наистина да е сляп, че да изпусне цял предмет и свързаните с него избори от сюжетната линия. Затова ще съм благодарен на всеки, внесъл яснота относно българското издание.

Иначе преводът беше наистина скръб, омаза книгите до неузнаваемост на места. Жалко за оригиналната магическа система, изискваща мисловни способности от читателя. Добра профилактика за Алцхаймер си беше това запомняне на магиите. :D

16 Мар 2011 17:23
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Магьосничества (Sorcery!) #3541

Jack of Shadows писа: писа:

Яааа, интересно. :o Този момент съм го пропуснал - изиграх серията само като маг. :oops: Може ли малко повече инфо, въпросният предмет от 4та книга ли е или го мъкнеш от предишна, къде се намира (ако си спомняш), че този въпрос доста ме занимаваше едно време. Още тогава поредицата ми се виждаше мислена достатъчно, за да няма такава сериозна логическа грешка, но така и не намерих нещо подоно.

От 4-та книга е предмета, но къде точно се намираше, не помня. Не забравяй, че в Кралската Корона също имаше сбъркани епизоди, както и омразната ми практика от английските книги-игри - ако знаеш верният отговор, разчлени го на букви, обозначи всяка с поредния й номер в азбуката, събери сбора и иди на въпросния епизод :x

16 Мар 2011 20:38
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Магьосничества (Sorcery!) #3566

От 4-та книга е предмета, но къде точно се намираше, не помня. Не забравяй, че в Кралската Корона също имаше сбъркани епизоди, както и омразната ми практика от английските книги-игри - ако знаеш верният отговор, разчлени го на букви, обозначи всяка с поредния й номер в азбуката, събери сбора и иди на въпросния епизод :x

Запазен FF патент. Което при превода влачи след себе си всякакви безумия като идиотски гатанки, защото отговорите на преведените не стават, които водят до още по-идиотски отговори на български, защото трябва да се скалъпи номера на епизода...
...

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Чуждите автори
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Трошача (18 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Der
    • Today 12:00
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Stayfun
    • Yesterday 20:38
    • Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg